یک‌شنبه 4 آذر 1403

حاشیه‌های افطاری لاکچری / دیدگاه آیت‌الله جنتی درباره مدرک منتخب تفرش / واکنش مرعشی به انتقادات کرباسچی از خاتمی / مبلغ گزافی که به خانواده میترا استاد پرداخت شد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
حاشیه‌های افطاری لاکچری / دیدگاه آیت‌الله جنتی درباره مدرک منتخب تفرش / واکنش مرعشی به انتقادات کرباسچی از خاتمی / مبلغ گزافی که به خانواده میترا استاد پرداخت شد

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

آخرین آمار کرونا در ایران

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت به ارائه آمار کرونا در کشور پرداخت و گفت: در شبانه روز گذشته تعداد 976 مورد جدید کرونا ثبت شده که با این احتساب، آمار مبتلایان در کشور به 97424 نفر رسید.

وی با اشاره به 47 مورد فوتی در شبانه روز گذشته، آمار فوتی‌ها را 6203 نفر اعلام کرد و افزود: تاکنون 78 هزار و 422 نفر از بیماران کرونا، بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

47 نفر دیگر در کشور به علت کرونا جان باختند / مجموع مبتلایان به 97424 تن رسید

***

بازگشایی آرام آرام و پلکانی را توسعه می‌دهیم

حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: ما بازگشایی‌ها آرام آرام و پلکانی توسعه می‌دهیم. امروز برای 132 شهرستانی که شرایط سفید یا کم خطر دارند تصمیم گرفتیم که اینها از فردا مساجدشان باز شده و روز جمعه نیز نماز جمعه شأن شروع می‌شود.

روحانی در مورد مصوبات جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز گفت: امروز در جلسه ما یکی از مسائلی که مطرح شد، گشایش در امر آموزش در مدارس بود. یعنی در مناطقی که کم خطر و یا سفید هستند برای یک مدت دیگر که 20 اردیبهشت پیشنهاد شد، با حفظ پروتکل‌های بهداشتی مدارس بازگشایی شود و یک ماه هم آموزش ادامه پیدا کند و سپس امتحانات برگزار شود.

بیشتر بخوانید:

کدام شهرها در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند + اسامی

روحانی: مساجد و نماز جمعه مناطق سفید بازگشایی می‌شود / احتمال بازگشایی برخی مدارس کشور از 27 اردبیهشت

***

ماجرای دورهمی برخی نمایندگان در یکی از هتل های تهران

جمعه 12 اردیبهشت، الیاس نادران در توییتر نوشت:«در این اوضاع اقتصادی 16 اردیبهشت منتخبین زاگرسی مجلس یازدهم را به هتل اسپیناس دعوت کرده‌اند! کاری به مخدوش‌کردن مرزبندی‌های سیاسی ندارم ولی از موکلین خود خجالت نمی‌کشید؟ جواب مددجویان کمیته‌امداد و نیازمندان را چه می‌دهید؟».

سیدمصطفی میرسلیم، منتخب تهران نیز درباره این افطاری در توئیترش نوشت: افطاری های طاغوتی به نمایندگان منتخب، نه اطعام است و نه مواسات!

آنا نوشت: منتخبان مجلس یازدهم که از منطقه زاگرس به پارلمان راه‌یافته‌اند، سه شنبه این هفته تحت عنوان فراکسیون زاگرس در هتل اسپیناس تشکیل جلسه می‌دهند.

یکی از نمایندگان منطقه زاگرس که اتفاقا او هم به این جلسه لاکچری دعوت شده اما مدعی است که در آن حضور پیدا نخواهد کرد به آنا می‌گوید که میزبان این جلسه غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم است.

اصلاحات پرس نوشت: در این میان اما تاجگردون نماینده سابقا اصلاح طلب که این روزها با مشکل تایید اعتبارنامه اش مواجه شده بی کار ننشسته و مثل همیشه در حال گام گذاشتن روی دوش زاگرس نشینان است.

این نماینده پرحاشیه مجلس با دست و دلبازی عجیب در حال تدارک یک مهمانی لاکچری در هتل اسپیناس برای نمایندگان زاگرس نشین است. نمایندگانی که از محروم ترین نقاط کشور به مجلس آمده اند آن هم برای دفاع از حق مردم محروم.

این جلسه قرار است دو کارکرد پنهان داشته یکی لابی برای جلب نظر نمایندگان زاگرس نشین برای ریاست محمدباقر قالیباف و دیگری تلاش برای جلب حمایت از تصویب اعتبارنامه تاجگردون زیرا به دلیل برخی پرونده ها احتمال عدم تایید اعتبارنامه او بسیار بالا رفته است.

***

روایت شرق از جلسه نمایندگان مجلس یازدهم

شرق نوشت: به نظر می‌رسد اصولگرایان برای جلوگیری از کشاندن دعوای رقابت بر سر صندلی ریاست به صحن مجلس دو روز نشست بی‌سروصدا برگزار کردند تا سهم‌های اصلی را پیش از ورود به مجلس میان خودشان تقسیم کنند این در حالی است که طبق قاعده، رأی‌گیری برای ریاست مجلس و نایب‌رئیسان همچنین رؤسای کمیسیون‌ها باید در صحن علنی با حضور همه نمایندگان صورت گیرد... جریان جبهه پایداری برای محدودکردن قالیباف که شائبه حضورش برای 1400 خیلی قوی است دنبال طرح چنین میثاق‌نامه‌ای است. شبیه کاری که شورای شهر فعلی تهران در آغاز به کار خود برای گزینه ریاست شهرداری تهران انجام داد تا مانع این شود که یکی از اعضای منتخب راه‌یافته به شورا به رأی مردم پشت کند و بر صندلی شهردار بنشیند. آنجا هم هدف به ویژه محسن هاشمی بود که حزب کارگزاران به‌شدت دنبال شهردارشدنش بود. حالا هم جبهه پایداری که از ابتدا مخالف حضور قالیباف در فهرست ائتلاف تهران بود چنین ایده‌ای را طرح کرده تا شهردار سابق تهران بین ریاست مجلس و ریاست پاستور در 1400 فقط به یکی چشم بدوزد و قدرت مانور و بازی‌اش محدود شود. هنوز مشخص نیست که آیا قالیباف که گفته شده در این جمع حضور دارد هم همه این تعهدات را امضا کرده است یا خیر.

***

بررسی گروه های سیاسی در مجلس یازدهم

اعتماد نوشت: جریانی سیاسی که یک‌سر آن به سردمداری محمدباقر قالیباف، ادعای نوگرایی در گفتمان محافظه‌کاری دارد، طیفی دیگر به سردمداری امثال آقاتهرانی و زاکانی... گروهی دیگر که حالا در مجلس یازدهم پشت میرسلیم و مصری و دیگر موتلفه‌ای‌های امروز و دیروز ایستاده‌اند... گروه چهارمی که عمدتا از وزرا و استانداران احمدی‌نژاد بودند هم هستند که هم خود را اصولگرا می‌دانند... گروهی که حالا ظاهرا پشت سر شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت نهم و دهم جمعی حدودا 50 تا 70 نفره را شکل داده‌اند... به جز وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد، باید فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی دولت مهرورز را سردمدار طیفی دیگر از اصولگرایان مجلس یازدهم بدانیم و باز جالب‌تر اینکه شنیده‌های «اعتماد» از فعالیت حمیدرضا حاجی‌بابایی، رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس دهم و وزیر آموزش و پرورش احمدی‌نژاد برای تشکیل فراکسیونی مجزا از این چند فراکسیونی که اشاره شد، حکایت دارد و این یعنی تا اینجا شاید باید منتظر شکل‌گیری 6 یا 7 فراکسیون باشیم که فراکسیون‌های «قالیبافی‌ها»، «پایداری»، «موتلفه»، «جبهه خدمت» می‌تواند بعضی از این چند فراکسیون باشند... با این حساب، مجلس یازدهم که روی کاغذ یکدست و یکپارچه به نظر می‌رسید، این‌طور که پیداست، مجلسی است با دست‌کم 3 فراکسیون که بعید نیست این تعداد از تعداد انگشتان دو دست هم بالا رود. باید دید!

***

بی‌اعتباری مدرک تحصیلی منتخب تفرش برای شورای نگهبان محرز شد

هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام مطلبی درباره جزئیات جدید از بررسی پرونده منتخب تفرش در شورای نگهبان منتشر کرد.

در بخشی از این مطلب آمده است: یکی از اعضای شورا شخصا با موسسه‌ای که منتخب در آن تحصیل کرده بود و موسسه دیگری که مدرک به نام آن صادر شده بود تماس گرفته و کسب اطلاع کرده بود. واقعیت این است که موسسه مربوطه که متاسفانه در سایت خود مدعی برگزاری دوره‌های مختلف تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری! به صورت الکترونیک است، اساسا فاقد مجوز از مرجع مربوطه یعنی وزارت علوم است. موسسه مزبور در صدور مدرک برای منتخب تفرش از نام موسسه مشابهی که دارای مجوز از وزارت علوم بوده سوءاستفاده کرده است.

بیشتر بخوانید:

آخرین خبر درباره مدرک تحصیلی منتخب تفرش

***

اصلاحات اسیر کاریزما یا اصلاح اصلاحات؟!

اعتماد نوشت: همه چیز از استعفای نایب رییس شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان آغاز شد. حاشیه این استعفا به گمانه‌زنی‌هایی در مورد استعفای محمدرضا عارف، رییس این شورا نیز رسید. رسانه‌های مخالف اصلاحات بر سورنا دمیدند که موسم اختلاف است؛ آن هم در شرایطی که اساسا کرسی قدرتی وجود ندارد که برای تصاحب آن، این طایفه به آن طایفه سر جدال داشته باشد! با این حال در اغلب اظهارات پس از استعفا، آنچه مهم پنداشته شد «اصلاحات» بود؛ نه استعفا و نه اختلاف... آنچه در جریان برخی گفت‌وگوهای پینگ‌پنگی که پیش از این نیز در مرداد ماه 98 رخ داد، قابل مشاهده بود، نوعی تقدس‌گرایی در مواجهه با سردمداری جریان اصلاحات است که باید بالاخره جایگاه او تعیین تکلیف شود.

اگر اصلاح‌طلبان برای سیدمحمد خاتمی نقش مدیریت اجرایی قائل‌اند که بدیهی است در بزنگاه‌هایی چون ناکامی و دور ماندن از کرسی‌های قدرت یا رویگردانی بدنه اجتماعی رهبر یک جریان سیاسی باید به انتقادات پاسخ دهد، راهبرد و استراتژی بلندمدت و تاکتیک‌های کوتاه‌مدت را مشخص کند و در یک کلام کنشگری داشته باشد؛ کنشگری که می‌تواند مبتنی بر خرد جمعی باشد... البته طبیعی است که کنشگری او خواه‌ناخواه مورد آسیب‌شناسی قرار می‌گیرد اما اگر جریان اصلاحات نقش رهبری اجرایی برای خاتمی قائل نیست و او را صرفا رهبر معنوی می‌پندارد پس باید ایفاگران نقش‌های اصلی احزاب و تشکیلات باشند نه اینکه در بزنگاه‌ها برای تاسیس یا ملغی کردن یک تشکیلات یا اتخاذ یک تصمیم جایگاه فصل‌الخطاب برای او قائل باشند و اتفاقا باید کنشگری بر اساس اکثریت آرا پیش گیرند.

***

چرا اصلاح‌طلبان دیگر خاتمی را رهبر اصلاحات نمی‌دانند؟

فارس نوشت: اصلاح‌طلبان خواه یا ناخواه در سال‌های متمادی و حتی بعد از دوران ریاست جمهوری خاتمی نیز او را در محافل سیاسی به عنوان یک رهبر معرفی کرده بودند ولی اکنون و به‌ویژه در یکسال اخیر بارها نقش او در هرم اصلاحات توسط اصلاح‌طلبان زیر سوال رفته است... مقصود اصلاح‌طلبان از کمرنگ کردن نقش خاتمی در جریان اصلاح‌طلبی نه آنچه که نشان می‌دهند بلکه پاکسازی حافظه تاریخی در سه بخش بدنه اجتماعی، افکار عمومی و حاکمیت است تا دست کم بتوانند در دوره‌های بعدی انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در قامت یک جریان زنده سیاسی قد علم کنند.

***

عذرخواهی مرعشی از اصلاح‌طلبان / خاتمی رهبری جامع اصلاحات است

سیدحسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران با اشاره به حواشی به وجود آمده پیرامون اظهارات غلامحسین کرباسچی و واکنش سایر چهره‌ها و احزاب اصلاح‌طلب به خبرآنلاین گفت: من به عنوان سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی هم از همکاران حزبی خودم و هم از سایر متحدانمان در جبهه اصلاحات تقاضا می کنم که توجه جدی به شرایط پیچیده امروز کشور داشته باشند؛ روز، روز همکاری است هرچند انتقادات همیشه در درون احزاب و درون تشکیلات های جبهه ای قابل طرح است و انتقادات حتما در فضای غیرعلنی، درون جبهه ای و درون حزبی می تواند مفید باشد.

وی گفت: در عین حال آمادگی داریم مشورت های لازم را خدمت آقای خاتمی به عنوان هماهنگ‌کننده عالی و رهبری جامع اصلاحات ارائه کنیم تا انشاالله این برنامه ها بتواند در دوره جدید همکاری هایی که قرار است برای انتخابات 1400 پایه ریزی شود، با درسی از گذشته و بررسی تجربه ها، نهادی فراگیرتر، جامع تر و موثرتر را مستقر کند.

وی همچنین با اشاره به استعفای موسوی لاری از شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، گفت: شورای عالی در هر دوره از فعالیت خود به عنوان یک ائتلاف برای یک انتخابات مستقر می شده و بعد از انتخابات هم رایزنی ها مجددا برای دوره بعدی شروع می شد. استعفای آقای موسوی لاری از این جهت خوب بود که بحث‌های مربوط به تشکیل یک دوره جدیدی از همکاری را تسریع کرد. احزاب هم باید مجدا رایزنی‌ها و مشورت‌های لازم را با آقای خاتمی داشته باشند تا دوره جدیدی از همکاری‌ها برای انتخابات 1400 پیگیری شود.

مرعشی در پایان خبر تشکیل هرگونه تشکیلات و ائتلاف جدید توسط حجت‌الاسلام موسوی لاری را رد کرد.

***

تجربه حمایت اصلاح طلبان از روحانی تلخ و رنج آور بود

محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت وگو با تسنیم گفت: تجربه رنج آور و تلخ حمایت اصلاح طلبان از یک نیروی معتدل و میانه رو همچون آقای روحانی برای آنها خیلی هزینه داشت. متاسفانه نه آقای روحانی این ایثار و حمایت همه جانبه اصلاح طلبان را قدر شناسی کرد و نه امکان بهره مندی در بدنه کشور برای استفاده از نظریات کارشناسی اصلاح طلبان فراهم شد. لذا اصلاح طلبان باید منتظر بمانند و ببینند که در ماه های آینده چه کسانی برای ریاست جمهوری مطرح می شوند.

***

وجه‌المصالحه گزافی که نجفی به خانواده میترا استاد پرداخت 

نماینده دادستان تهران در نخستین جلسه محاکمه دوباره محمدعلی نجفی در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران به عنوان شعبه همعرض، فرضیه کمانه کردن گلوله شلیک شده از اسلحه نجفی به سمت میترا استاد را خودساخته و خیالی خواند و اظهار کرد: اقدام متهم در به قتل رساندن همسرش علاوه بر جنبه‌های مختلف، از یک جنبه نیز امری نابخشودنی است زیرا سلاحی که از آن برای قتل استفاده شده، به عنوان امانت و برای حفاظت از شخص نجفی و خانواده‌اش در اختیار او بوده اما نجفی از این سلاح برای به قتل رساندن همسرش استفاده کرده است.

نماینده دادستان در ادامه به فرایند جلب رضایت اشاره کرد و گفت: بر اساس آنچه شنیده‌ایم، با مبلغی که نجفی برای جلب رضایت پرداخت کرده، می‌توان نیمی از محکومان به قصاص در زندان رجایی‌شهر را که به خاطر خشم آنی مرتکب قتل شدند، آزاد کرد.

وی افزود: در این پرونده موضوع مهریه نیز مطرح است و گفته می‌شود این مبلغ با میزان مهریه یکسان است و شاید این مبلغ به عنوان مهریه پرداخت شده بوده و در رسانه‌ها به عنوان وجه‌المصالحه مطرح شده است.

وکیل محمدعلی نجفی در این باره گفت: همان‌طور که موکل بنده گفت: این پولی بوده که به عنوان مهریه در چارچوب صلح پرداخت شد البته نجفی موظف بود که مهریه را به ورثه پرداخت کند علاوه بر آن مرحومه فرزندی دارد که باید هزینه زندگی او تامین شود.

وی ادامه داد: اینکه نماینده دادستان گفت که با پولی که به خانواده استاد داده شده می‌توان چندین زندانی را آزاد کرد حرف عجیبی است، زیرا رضایت گرفتن در همه جا وجود دارد و اصلا نباید بگوییم چرا صلح و سازش انجام شده است.

بیشتر بخوانید:

جزئیات دادگاه امروز محمدعلی نجفی از زبان نماینده دادستان

***

راهپیمایی روز قدس برگزار می شود یا نمی شود؟!

نصرت الله لطفی، قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا سه طرح مطرح است. اولین طرح برگزاری راهپیمایی مثل سال های گذشته بعد از برپایی نماز جمعه در شهرهایی خواهد بود که مجوز دارد. البته این طرح در شهرهایی مثل تهران و برخی مراکز استان ها که امکان حضور فیزیکی وجود ندارد برگزار نخواهد شد. وی راهپیمایی خودرویی را به عنوان دومین طرح عنوان کرد و گفت: بر اساس این طرح خانواده‌ها سوار بر خودرو و رعایت فاصله اجتماعی در راهپیمایی شرکت خواهند کرد.

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در این جلسه که به صورت ویدئویی با حضور روسای دفاتر استانی شورا برگزار شده بود، ادامه داد: با بهره مندی از فضای مجازی می توان راهپیمایی مجازی مکمل را برگزار و با برافراشتن پرچم فلسطین اقدام به آتش زدن پرچم های آمریکا و رژیم صهیونیستی کرد.

لطفی با تاکید بر قطعی نبودن این طرح‌ها افزود: جزئیات برگزاری راهپیمایی روز قدس با توجه به وضعیت سفید، زرد و قرمز استان ها از نظر ویروس کرونا متفاوت خواهد بود.

سردار رمضان شریف، سخنگو و مسوول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز با اشاره به پیشنهاد مطرح شده... مبنی بر برگزاری راهپیمایی روز قدس در برخی از شهرها که در وضعیت سفید از نظر شیوع ویروس کرونا قرار دارند، اظهار کرد: اگر این راهپیمایی در برخی از شهر ها برگزار شود و در برخی از شهرها برگزار نشود، آسیب بیشتری به همراه دارد چرا که ملاک قضاوت رسانه های بیگانه در این زمینه، برگزاری راهپیمایی روز قدس در شهر تهران است که با توجه به وضعیت شهر تهران در مورد شیوع ویروس کرونا به احتمال زیاد امکان برگزاری راهپیمایی در شهر تهران وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

سردار شریف: رهبر انقلاب امسال درباره قدس سخنرانی خواهند کرد / نحوه برگزاری روز قدس امسال