خبر خوش برای مستاجران | مبلغ وام ودیعه مسکن افزایش یافت
جزئیات تازه در خصوص مبلغ وام ودیعه مسکن، نحوه ثبتنام و سقف تسهیلات اعطایی به مشمولان اعلام شد.
وام ودیعه مسکن 2 برابر شد. فصل جابجاییها در بازار اجاره مسکن به اوج رسیده و متقاضیان استفاده از وام کمک ودیعه مسکن میتوانند برای ثبتنام این تسهیلات اقدام کنند. وام ودیعه مسکن در تهران و سایر شهرها بهترتیب به 120 و 90 میلیون تومان افزایش یافت.
جزئیات تازه در خصوص مبلغ وام ودیعه مسکن، نحوه ثبتنام و سقف تسهیلات اعطایی به مشمولان اعلام شد.
افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
معاون وزیر راه و شهرسازی از 2 برابر شدن مبلغ وام ودیعه مسکن بافت فرسوده در شهر تهران خبر داد و گفت: این وام به 120 میلیون تومان افزایش یافت.
محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه دولت برای حمایت از نوسازی بافت فرسوده، اظهار کرد: برای تسهیل اسکان موقت ساکنان بافتهای فرسوده در دوره نوسازی، ساکنان میتوانند با وام ودیعه مسکن خانهای را اجاره کنند.
وی افزود: بر این اساس دولت در قالب وام قرضالحسنه، مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن را 2 برابر کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: به این ترتیب وام ودیعه مسکن در تهران و سایر شهرها بهترتیب به 120 و 90 میلیون تومان افزایش یافت.
آئینی اوایل ماه جاری گفته بود: متقاضیان نوسازی بافت فرسوده میتوانند در طول دوره مرمت از تسهیلات ودیعه مسکن برای اسکان موقت با سقفهای 100، 70 و 40 میلیون تومان بهترتیب در شهرهای تهران، سایر کلانشهرها و سایر شهرها بهشکل قرضالحسنه و بازپرداخت 5ساله استفاده کنند.
با توجه به دوره بازپرداخت 5ساله وام ودیعه مسکن بافت فرسوده، اقساط ماهانه این تسهیلات حدود 2.2 میلیون تومان است، سود این وام نیز حدود 13 میلیون تومان خواهد بود.
جزئیات پرداخت وام ودیعه مسکن به متقاضیان
مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی با اشاره به 800 هزار تقاضا برای دریافت وام ودیعه مسکن،گفت: از این تعداد 128 هزار و 779 فقره وام طی 4 سال اخیر پرداخت شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسین جنتی مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه حدود 800 هزار نفر در چهار سال اخیر متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن بودهاند، اظهار کرد: تعداد تسهیلات پرداخت شده نهایی 128 هزار و 799 فقره بوده یعنی نزدیک به یک هشتم متقاضیان دریافت وام اجاره موفق به اخذ این تسهیلات شده اند.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین ارکان هزینه در سبد خانوار تهرانی ها اجاره بها مسکن است، افزود: مقرر است در دولت سیزدهم در این خصوص کارگشایی بیشتری صورت گیرد، از این رو بانکهای عامل (20 بانک پرداخت کننده) باید همگامتر با مردم و دولت در این زمینه حرکت کنند.
وام 200 میلیون تومانی ودیعه مسکن امسال پرداخت میشود؟
در حالی مجلس افزایش سقف وام ودیعه مسکن به 200 میلیون تومان را تصویب کرده که در سامانه ثبتنام همچنان سقف وام مذکور 100 میلیون تومان است و مشخص نیست وام جدید در سال جاری پرداخت شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اوایل ماه گذشته نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره مسکن، با پرداخت وام کمک ودیعه مسکن 200 میلیون تومانی به مستأجران موافقت کردند.
بر اساس ماده 11 طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره مسکن، بانک مرکزی موظف است در صورت تصویب شورای عالی مسکن، از طریق بانکهای عامل نسبت به پرداخت تسهیلات کمک ودیعه به گروههای جمعیتی آسیبپذیر در حوزه مسکن بر اساس اولویت بندی که ظرف مدت یک ماه به پیشنهاد مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت کار به تصویب شورای عالی مسکن میرسد، اقدام کند.
سقف فردی تسهیلات در سال اول اجرای قانون برای شهرهای مختلف بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار که در سال اول برای شهر تهران 2 میلیارد ریال (200 میلیون تومان)، مراکز استانها 1 میلیارد و 500 میلیون ریال (150 میلیون تومان)، سایر شهرها 1 میلیارد ریال (100 میلیون تومان) و برای روستاها 400 میلیون ریال (40 میلیون تومان) تعیین می شود که در سالهای بعد متناسب با تورم نقطه به نقطه اعلامی بانک مرکزی افزایش می یابد. تسهیلات پرداخت شده توسط بانکهای عامل به عنوان تکلیف ماده 4 قانون جهش تولید مسکن محسوب می شود.
فصل جابجاییها در بازار اجاره مسکن به اوج رسیده و متقاضیان استفاده از وام کمک ودیعه مسکن میتوانند به سایت saman.mrud.ir مراجعه کنند. در این سایت سقف تسهیلات اعطایی مشمولان حسب درخواست متقاضی و ضوابط اعطای تسهیلات بانکی در مناطق شهری کشور برای تهران 100 میلیون تومان، کلانشهرها شامل کرج، قم، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، کرمانشاه، رشت، ارومیه 70 میلیون تومان و سایر شهرها 40 میلیون تومان پرداخت میشود.
مشخص نیست با وجود مصوبه مجلس آیا افزایش سقف تسهیلات کمک ودیعه مسکن 200، 100 و 40 میلیون تومان در سالجاری اعمال و به اجارهنشینها پرداخت میشود یا خیر؟ یکی از موارد مهم در اجرایی شدن مصوبه مجلس، محل تامین منابع مالی این تسهیلات است.
اردیبهشت ماه سال گذشته بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی تسهیلات 40 هزار میلیارد تومانی کمک ودیعه مسکن را برای اجرا به 19 بانک مسکن، ملی، سپه، پست بانک، صادرات، تجارت، ملت، رفاه، کارآفرین، سامان، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد، سینا، آینده، شهر، گردشگری، ایرانزمین، خاورمیانه و موسسه اعتباری ملل ابلاغ کرد.
شرط و شروط بانکها برای پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران
7 تیرماه 1402، بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن را برای اجرا به بانکها و موسسات مالی ابلاغ کرد.
بر اساس این دستورالعمل 9 مادهای، متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن 100 میلیونی (تهران)، 70 میلیون تومانی (کلانشهرها) و 40 میلیون تومان (سایر شهرها) باید طی 60 ماه وام را با سود 18 درصد بازپرداخت کنند.
در ماده 4 آمده است: تسهیلات موضوع این دستورالعمل در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات توسط بانک / موسسه اعتباری غیر بانکی به مستأجر پرداخت میشود.
همچنین متقاضیان برای دریافت وام ودیعه مسکن باید دارای اجاره نامه رسمی یا اجاره نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری، از تاریخ 1401/1/1 به بعد باشند. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی مکلف است نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره نامه دریافتی اقدام کند.
مطابق بخشنامه 12 اردیبهشت امسال بانک مرکزی، 19 بانک مسکن، ملی، سپه، پست بانک، صادرات، تجارت، ملت، رفاه، کارآفرین، سامان، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد، سینا، آینده، شهر، گردشگری، ایرانزمین، خاورمیانه و موسسه اعتباری ملل باید 40 هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن را به اجارهنشینهای واجد شرایط پرداخت کنند.
از سوی دیگر همانگونه که در ماده 1-7 دستورالعمل بانک مرکزی آمده متقاضی باید اجاره نامه دارای کد رهگیری امسال را برای وام ودیعه ارائه دهد. اما بررسیهای تسنیم نشان میدهد برخی بانکها بر خلاف دستورالعمل بانک مرکزی عمل کرده و بهنظر میرسد بهدنبال شانه خالی کردن از پرداخت وام مذکور هستند.
بهعنوان مثال یکی از بانکهایی که موظف به پرداخت وام ودیعه مسکن، "موانع مندرآوردی" را برای مستأجران بهوجود آورده است. یکی از همین موانع، مطالبه دو فقره اجارهنامه از مستأجران است؛ یکی برای امسال و دومی هم برای سال گذشته.
نکته جالب توجه اینکه بانک مورد نظر در پاسخ به اعتراض مستأجران میگوید: این قانون است و تا مبایعه نامه سال گذشته و امسال را نداشته باشید، نمیتوانیم وام ودیعه مسکن را پرداخت کنیم.
شاید یکی از مسائلی که باعث شده برخی بانکها جلوی پای اجارهنشینها سنگاندازی کنند،دوره بازپرداخت وام ودیعه باشد. بر اساس ماده 5 دستورالعمل بانک مرکزی حداکثر زمان بازپرداخت وام مذکور 5 سال است. دورهای که به نظر میرسد به مذاق بانکها خوش نیامده است. به هر حال با توجه به شرایط اسف بار بخش اجاره مسکن، لازم است بانک مرکزی نظارت خود بر عملکرد بانکهای عامل را تشدید کند تا مستأجران در کوتاهترین زمان بتوانند از وام ودیعه مسکن با سود 18 درصدی بهرهمند شوند.
منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند-
ماجرای جنجالی کشته شدن پیمان گلوانی، جوان مهابادی زیر شکنجه چیست؟
-
آزادی حمید قرهحسنلو و همسرش صحت دارد؟
-
پشت پرده تعطیلی «گاج» | پای ماجرای مهسا امینی در میان است؟
-
زلزله ایوانکی پیشلرزه «زلزله بزرگ تهران» بود؟
-
حمله خونین به یک بسیجی گشت رضویون تبریز
-
مسمومیت دستهجمعی در تهران | ماجرا چیست؟
-
فاجعه در خیابان اندرزگو | یک ویدئوی عجیب از تذکر به افراد برای حجاب