درباره محمد میرمحمدی
تهران - ایرنا - سید محمد میرمحمدی یکی از چهرههای انقلابی و معتمد نظام به شمار میرفت که سابقه حضور در بسیاری از سمتها از جمله نمایندگی مجلس و عضویت در کابینه آیت الله هاشمی را دارا بود. وی همچنین از چهرههای مورد اعتماد رهبر معظم انقلاب بود و سال ها در بیت رهبری به عنوان ناظر و حسابرس فعالیت داشت.
محمد میرمحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سالروز تولد خود در اسفند 1398 خورشیدی، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت. او از چهرههای معتمد رهبری به شمار میرفت که جزو حلقه اول حزب جمهوری اسلامی نیز بود.
زندگی نامه
سید محمد میرمحمدی متولد 12 اسفند 1327 خورشیدی در قم و فارغ التحصیل دکتری در رشته مدیریت استراتژیک در گرایش سیاستگذاری و استاد بازنشسته و عضو هیات امنای دانشگاه علامه طباطبایی (ره) بود. او فرزند سید ابوالفضل میرمحمدی عضو مجلس خبرگان رهبری و خواهر زاده سید موسی شبیری زنجانی مرجع تقلید شیعه است.
وی صاحب تالیفات متعدد در زمینههای مفاهیم کلیدی نظام اداری و اصول بازاریابی و... مقالات متعدد علمی و پژوهشی بود. محمد میرمحمدی صبح روز دوشنبه 12 اسفند 1398 خورشیدی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری تهران در روز تولد 71 سالگیاش درگذشت.
مادر وی که خواهر موسی شبیری زنجانی بود نیز روز هشتم اسفند به دلیل ابتلا به ویروس کرونا درگذشت. روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تسلیت درگذشت این خدمتگزار انقلاب به خانواده و بازماندگان و نیز رئیس و دبیر و سایر اعضا و مدیران نهاد انقلابی مجمع، برای مرحوم میرمحمدی که عمر شریف خود را در سنگرهای مختلف خدمت سپری کرد، غفران و علو درجات مسئلت کرد.
سمت ها و مسوولیت ها
سید محمد میرمحمدی علاوه بر عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام با حکم رهبر انقلاب در دوره هشتم، مشاور و دستیار ویژه دفتر مقام معظم رهبری بود.
وی همچنین عضو هیات امنای دانشگاه پیام نور، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد مستضعفین بود. میرمحمدی استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی را نیز در مدارج علمی خود ثبت کرده است.
مسئول دفتر مقام معظم رهبری و آیت الله هاشمی رفسنجانی که روی هم 12 سال طول کشید، معاون رئیس جمهوری، دبیرکل سازمان امور استخدامی کشور، نماینده مردم قم در مجلس ششم و هفتم از دیگر سمت های اجرایی او به شمار می آید. با پایان گرفتن دوره نمایندگی مجلس، میرمحمدی به بیت رهبری رفت و به عنوان معاون نظارت و حسابرسی دفتر رهبری منصوب شد.
از تابستان 1396 خورشیدی با حکم رهبری یکی از اعضای حقیقی مجمع تشخیص و یکی از چهره های معتدل مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و حالا با مرگ او، باید منتظر ماند و دید چه کسی و از کدام جناحی صندلی او را پر خواهد کرد.
تصویری از میرمحمدی در هیات دولت در زمان آیت الله هاشمیفعالیت های سیاسی و تشکیل حزب
در چند سال اخیر میرمحمدی سعی داشت در کنار جمعی از بازماندگان حزب جمهوری اسلامی، بار دیگر حزبی بزرگ را سازماندهی کند و با این ایده حزب تمدن اسلامی شکل گرفت؛ حزبی که البته از همان بدو تاسیس بی اثرتر از ایدههای اولیه موسسین آن بود و هرگز نتوانست به عنوان یک تشکیلات اثرگذار در عرصه سیاست ایران حضور داشته باشد.
آخرین کنگره حزب تمدن اسلامی 29 اردیبهشت 1397 خورشیدی در سالن اجتماعات مسجد نور تهران تشکیل شد. در نبود آیت الله هاشمی، حزب تمدن اسلامی هم نشست خود را بیرمقتر از همیشه برگزار کرد و این دوره حتی خبرنگاری از میرمحمدی نپرسید که موضع آنها در انتخابات مجلس یازدهم چه بوده است.
مرحوم میرمحمدی در بزرگداشت شهدای هفت تیر توسط حزب تمدن اسلامینقطه نظرات و موضع گیری ها
سید محمد میرمحمدی از آن مسئولانی به شمار می رود که از ابتدا با انقلابیون همراه بوده و همواره با حضور در یکی از سمتهای رسمی نظام را همراهی کرده است. در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در 1397 خورشیدی، وی درباره کلیت نظام و دستاوردهایش گفته بود: در حال حاضر توجه ویژه به چهل سالگی نظام به عنوان بلوغ نظام خوب است؛ زیرا کسانی که در انقلاب و بعد از آن متولد شدند و دوران انقلاب را درک نکردند الان چهل ساله شده اند و امروز فرصت خوبی جهت بازخوانی انقلاب برای آنان است. فراموش نکنیم که نقاط قوت سازنده و بررسی نقاط ضعف به پیشرفت ما در آینده کمک میکند. یکی از راههای بررسی نقاط ضعف و قوت هم در بررسی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت دیده شده است. در شرایط خاص امروز چهل سالگی بهترین زمان برای باز خوانی این نقاط ضعف و قوت است. چهل سالگی زمانی است که زندگی میتواند محصول بدهد، بال پروازش باز شود...
وی ادامه داد: انقلاب بر سه رکن رهبری، مکتب و مردم استوار بود. کارآمدی نظام هم به همبستگی این سه رکن ربط دارد. هر جا این سه رکن مشکل پیدا کرده دچار ضعف شدهایم. بعضیها نظر اکثریت مردم برایشان مهم نیست، بعضیها میگویند توجه به آرای عمومی اصل است. امام و رهبری هم به نظر اکثریت مردم توجه ویژهای داشتند. شهید بهشتی میگفتند نظر مردمی که دارای آرمان و عقیده اسلامی هستند همان نظر اسلام است. در قانون اساسی ما به اسلامیت و اتکا به آرای مردم توجه ویژه شده است. اسلامیت نظام هم در همین قانون اساسی آمده است. امام تا انقلاب، رهبری کردند. بعد از پیروزی انقلاب هم رهبری و هم مدیریت کردند. امام تا آخرین لحظه حیاتشان انقلاب را مدیریت کردند. در تمام مقاطعی که این نظام با مشکل مواجه میشد در تأسیس و تشکیلات اقدام میکردند تا مشکل حل شود. کمیته امداد، بنیاد شهید، نهضت سواد آموزی و امثال آن را ایجاد کردند. چرا که میگفتند ما اگر طرفدار شایسته سالاری هستیم باید طرفداری کنیم که مردم به خاطر بی پولی بیسواد نباشند؛ همین بود که آموزش و پروش رایگان شد و یا خود مردم باید امنیت را برقرار میکردند کمیتههای مردمی در مدتی که ارتش از هم پاشیده و سلاحها از پادگانها دست افراد افتاده آمدند تا امنیت را شکل بدهند. بعد از مدتی همه این نیروهای انقلابی وانتظامی تلفیق شدند. همان نیروی انتظامی را تشکیل دادند.
واکنش ها به درگذشت میرمحمدی
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت میرمحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را تسلیت گفتند. متن پیام به شرح زیر است:
درگذشت تاسفانگیز همکار دیرین اینجانب، آقای دکتر سیدمحمد میرمحمدی را به همسر گرامی و فرزندان محترم و دیگر بازماندگان ایشان تسلیت میگویم. ایشان در دوران مشاغل گوناگون خود همواره از سلامت نفس و سلامت عمل برخوردار بودند.
همچنین سید حسن خمینی یادگار امام در پیامی درگذشت سید محمد میر محمدی را تسلیت گفت. متن این پیام به شرح زیر است:
درگذشت تأسف بار انسان فرهیخته و برادر عزیز جناب آقای دکتر سید محمد میر محمدی که پس از هفته ای مبارزه طاقت فرسا با بیماری کرونا دار فانی را وداع گفت، دل همه دوستداران ایشان را به درد آورد. همراهی ایشان با انقلاب اسلامی از آغازین روزها و انتساب به بیوت متعدده علم و اجتهاد در کنار هوش و سلامت نفس از ایشان مدیری توانمند و با ارزش ساخته بود. اینجانب در این روزهای تلخ این مصیبت را به همه بستگان وی به خصوص همسر محترم و فرزندان عزیر و شریف ایشان و هم چنین به داماد گرامی شان برادرم حضرت حجه الاسلام و المسلمین مسیح بروجردی تسلیت عرض می نمایم و از خدای متعال برای آن عزیز غفران واسع و برای بازماندگانشان صبر و اجر مسئلت دارم.
سید ابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه نیز در پیامی درگذشت دکتر سیدمحمد میرمحمدی را تسلیت گفت. متن پیام تسلیت آیت الله رئیسی به این شرح است:
درگذشت آقای دکتر سیدمحمد میرمحمدی که عمر با برکتش را در مسیر خدمت به نظام مقدس اسلامی و در سنگرهای حساسی همچون مجلس شورای اسلامی، ریاست دفتر رئیس جمهور و مجمع تشخیص مصلحت نظام سپری نمود، باعث تاثر و تالم خاطر قلبی دوستان و آشنایان شد. اینجانب ضمن تسلیت این مصیبت به خاندان معزز ایشان بویژه حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی، از خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت و مغفرت الهی و برای بازماندگان صبر و اجر مسالت دارم.
محمدرضا عارف، محسن رضایی، آیت الله صادق لاریجانی، اسحاق جهانگیری، محمد مخبر و سردار طلایی نیک از دیگر شخصیت های مهم لشگری و کشوری بودند که درگذشت میرمحمدی را تسلیت گفتند.
*س_برچسبها_س*