دولت جدید لبنان برنامه خود را به مجلس ارایه کرد
بیروت - ایرنا - متن نسخه نهایی نقشه راه یا بیانیه رسمی دولت جدید لبنان که به تصویب اعضای هیات وزیران و تایید «میشل عون» رییس جمهوری این کشور رسیده است امروز (سه شنبه) در نشست مجلس ملی خوانده شد.
«حسان دیاب» نخست وزیر لبنان، این بیانیه را در صحن علنی مجلس به ریاست نبیه بری قرائت کرد و قرار است پس از بحث و بررسی نمایندگان، به اعضای کابینه رای اعتماد بدهند.
متن بیانیه رسمی که پیش از این بخش هایی از آن در رسانه های لبنان منتشر شده از یک مقدمه و 2 بخش کلی با عناوین اصلاحات و طرح های اجرایی و در مجموع شامل 28 بند یا محور به شرح زیر تشکیل شده است.
- مهار بحران اقتصادی و مالی با اقدام های متنوع از جمله مدیریت قیمت دلار و لیره (واحد پول ملی لبنان)، اجرای مصوبه های قانونی برای تنظیم انتقال سرمایه، شفافیت در حساب های بانک مرکزی.
- کاستن از هزینه های مصرفی و عمومی دولت و جبران کسری بودجه.
- حل بحران سوخت (تامین بنزین، مازوت و گاز خانگی).
- تقویت شبکه امنیت اجتماعی از طریق مبارزه با فقر مطلق و کمک به خانواده های فقیر، تشکیل نظام جدید درمانی، تاسیس نظام مالیاتی جدید و منصفانه برای کمک به طبقه متوسط و فقیر.
- مبارزه با فساد و متوقف کردن آن و هدر رفت اموال عمومی با اقدام هایی همچون تقویت نظارت جدی بر فعالیت اداره ها و موسسه های عمومی و جلوگیری از فرار سرمایه ها و سپرده های بانکی.
- تلاش برای کسب کمک «گروه بین المللی حامی لبنان» و تامین نظر و خواسته های اصلاحی این گروه.
گروه بین المللی حامی لبنان در نشست موسوم به «سیدر» در پاریس در 17 آذر ماه گذشته تصویب کرد در صورت اجرای اصلاحات اقتصادی و اجتمای در لبنان، 11 میلیارد دلار به این کشور کمک کند. این گروه شامل نمایندگان سازمان ملل متحد، چین، فرانسه، آلمان، ایتالیا، روسیه، انگلیس، آمریکا، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب، در سال 2013 تشکیل شده و محل برگزاری نشست های آن در پاریس است.
- کوشش برای بازپرداخت بدهی های خارجی و عمومی (لبنان در زمان حاضر 90 میلیارد دلار بدهی خارجی و عمومی دارد).
- اصلاح دستگاه قضایی و دادگستری، اصلاح قوانین و تامین استقلال آن.
- پشتیبانی از ارتش ملی که نماد وحدت میان همه گروه ها و احزاب است و فراهم کردن سلاح های پیشرفته برای آن و افزایش روحیه نیروهای آن.
- حمایت از نیروهای انتظامی و امنیتی برای تامین امنیت شهروندان، پناهندگان، مهاجران، تظاهرکنندگان و معترضان و تضمین سلامت آنان.
- پیروی از قوانین بین المللی، احترام به قراردادها و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد، دوری جستن از نزاع ها و درگیری های منطقه ای در حوزه های سیاست و روابط خارجی و ایجاد ارتباط نزدیک با سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و همکاری با کشورهای دوست در منطقه خاورمیانه.
- پشتیبانی از استمرار حضور و عملکرد نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در جنوب این کشور (یونیفل) و در مرز با رژیم اسراییل.
- مبارزه با تروریسم و شبکه های جاسوسی رژیم اسراییل.
- حمایت از مثلت «ارتش - مقاومت - ملت» و تلاش برای آزاد شدن بخش های اشغالی لبنان مانند مزارع شبعا، کفرشوبا و روستای الغجر در جنوب این کشور از سلطه اسراییل از راه های قانونی و با ابزارهای مشروع با هدف حفظ استقلال، تمامیت سرزمینی و حق حاکمیت ملی.
- حفظ ثروت و حقوق کامل لبنان در حوزه های نفت و گاز در دریای مدیترانه و آغاز عملیات اکتشاف و استخراج در میدان های یاد شده.
- تعیین و ترسیم مرزهای زمینی و دریایی لبنان با رژیم اسراییل از طریق مذاکره غیرمستقیم و با واسطه.
- تلاش برای بازگشت آوارگان فلسطینی و پناهجویان سوری به کشورهایشان و رد طرح اسکان دایم آنان.
500 هزار پناهنده فلسطینی و یک میلیون و 500 هزار پناهجوی سوری در اردوگاه ها و مناطق و شهرهای جنوب، مرکز و شمال لبنان زندگی و در بخش خدمات کار می کنند.
- به رسمیت شناختن جنبش مردم لبنان که از 25 مهر برای تامین حقوقشان آغاز شده است و دولت جدید مستقل، فن سالار (تکنوکرات)، غیرحزبی و غیرطایفه ای، برآمده از این جنبش است.
- تامین حقوق شهروندی، آزادی بیان و تظاهرات مسالمت آمیز و اقدام برای تحقق عدالت اجتماعی.
- رفع کامل تبعیض علیه زنان و برقراری مساوات میان آنان با مردان.
- حفظ محیط زیست و محافظت از آثار تاریخی، بناهای قدیمی و فرهنگی دربیروت و دیگر شهرهای لبنان.
- ارتقای آموزش در مدارس و دانشگاه ها و موسسه های فنی و حرفه ای.
- نوسازی و بهسازی ادارات دولتی و نهادهای عمومی و رسمی
- بازسازی سازمان های فرهنگی و اطلاع رسانی و رسانه های مکتوب، شنیداری و دیداری و شبکه های اجتماعی و تضمین آزادی عمل آن ها.
- توسعه رشته های متنوع ورزشی
- گسترش شبکه های مخابراتی و اینترنت
- راه اندازی دولت الکترونیک، منحل کردن شوراهای مختلف، تصویب قانون جدید انتخابات، برقراری بیمه های عمر و درمانی
- پیگیری دادگاه ویژه برای شناسایی و محاکمه عوامل ترور رفیق حریری نخست وزیر فقید و عوامل ربودن امام موسی صدر رهبر پیشین شیعیان لبنان.
حریری در بهمن 1383 خورشیدی در انفجاری بزرگ در غرب بیروت ترور و کشته شد و امام موسی صدر در شهریور 1357 در طرابلس پایتخت لیبی ربوده شد.
دولت لبنان برای عملی شدن بندهای بالا، سه برنامه کوتاه مدت 100 روزه، میان مدت یکساله و بلندمدت سه ساله پیش بینی کرده است.
حسان دیاب نخست وزیر لبنان، در سخنرانی خود در جلسه علنی امروز مجلس، از محتوای بیانیه رسمی و برنامه های دولتش، دفاع کرد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*