دولت سیزدهم گرهزدن منافع ملی و اقتصادی را به غرب کاهش داد / آغاز ساخت حدود 700 هزار مسکن برگ زرین دیگری از اقدامات حجت الاسلام رییسی است
امینی گفت: دولت سیزدهم وابستگی ایران و گرهزدن منافع ملی و اقتصادی را به غرب کاهش داده و غربیها از این موضوع نگران هستند و به دنبال این هستند که روابط ایران و کشورهای همسایه را تیره و تار کنند و رسانههایشان نیز در این زمینه از هر دروغگویی و فرافکنی دریغ نمیکنند و در پی خرابکردن این روابط هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قاسم امینی استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل سیاسی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار هرمز به تشریح عملکرد دولت در دو حوزه داخلی و بینالمللی پرداخت و اظهار کرد: در خصوص دستاوردهای بین المللی و خارجی دولت آقای رئیسی میتوانیم به این موارد اشاره کنیم که حائز اهمیت است، از جمله دستاورد های بین المللی دولت سیزدهم می توان به عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای اشاره کرد، تا قبل از این پیمان مهم، جمهوری اسلامی ایران به عنوان ناظر در این پیمان بود که این پیمان هم بسیار به لحاظ بین المللی و اقتصادی مهم است.
وی افزود: موضوع بعدی انجام 100 مکالمه با مقامات عالی خارجی توسط وزارت خارجه است که یک دیپلماسی عمومی را به منصه ظهور گذاشته و ارتباط فقط محدود به غرب نبوده و غرب و شرق مورد توجه سیاست خارجی قرار گرفته شده که این نیز نکته مهمی هست.
این پژوهشگر مسائل سیاسی هرمزگان گفت: نکته حائز اهمیت بعدی، دیپلماسی موفق برای خرید واکسن است که از کشورهای مختلف اعم از کشورهای آسیایی، اروپایی و کشورهای مختلف صورت گرفته است که تاثیرات آن را در جامعه شاهدیم که باعث کاهش مرگ و میرها و امیدواری مردم در این زمینه شده است.
نقش دیپیلماسی فعال ایران در جبهه مقاومت در منطقه
امینی ادامه داد: اوایل شیوع ویروس کرونا شاید کسی باور نمی کرد که ایران بتواند به این زودی علاوه بر ساخت واکسن، این بیماری را مهار کند اما این را پس از گذشته یکی دوسال، این اتفاقات خوب رخ داده که جای بسی تقدیر و تشکر دارد.
وی بیان داشت: موضوع بعدی در حوزه عملکرد بین المللی دولت، توسعه روابط اقتصادی با اعضای اکو هست که همگان شاهد بودیم و جمهوری اسلامی ایران این روابط را توسعه داده و توانسته از این فرصت به خوبی استفاده کند. همچنین تقویت جبهه مقاومت با کمک به لبنان و کشورهای دیگر از قبیل عراق، سوریه، یمن، افغانستان است که سیاست خارجی ایران در قبال بحران ها مثل بحران افغانستان که جریان خروج آمریکاییها از افغانستان اتفاق افتاد و نقش دیپلماسی فعال ایران را شاهد بودیم.
دولت سیزدهم ارتباط خوبی با کشورهای همسایه پیدا کرده است
استاد دانشگاه های هرمزگان اضافه کرد: نکته بعدی که باز هم به لحاظ بین المللی بسیار مهم بوده، گسترش روابط با همسایه ها هست، کشور ایران به صورت مستقیم با 15 و 16 کشور هم مرز است و دولت سیزدهم ارتباط خوبی با کشورهای عراق، سوریه، افغانستان و قطر برقرار کرده است. کشور ایران یک بازار 600 الی 700 میلیون نفری کشورهای همسایه در اختیار دارد که دولت باید از این فرصت، به نحو احسن استفاده کند.
امینی تصریح کرد: آزادسازی چند میلیارد دلار منابع مسدود شده ایران در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: دولت با رایزنی های مختلف موفق شد این درآمدها را آزاد کند تا از این درآمدها بتواند در راستای منافع عمومی و بهبود اقتصاد و کیفیت زندگی مردم هزینه کند.
وی در ادامه گفت: همچنین به حضور و تعامل عزتمندانه در مذاکرات وین اشاره کرد و افزود: علیرغم اینکه آمریکاییها و اروپاییها به دنبال سواری مجانی از ایران و همچنین فرصت سوزی بودند اما جمهوری اسلامی با یک بسته های هوشمندانهای و یک عملکرد فعالانه در این مذاکرات شرکت کرده و توانست بستههای را عرضه کند که در آن، منافع جمهوری اسلامی ایران و منافع ملی و هستهای ایران و همچنین منافع مالی و اقتصادی ایران را در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تامین کند.
این پژوهشگر مسائل سیاسی هرمزگان اذعان داشت: علیرغم اینکه رسانههای مختلف علیه جمهوری اسلامی ایران سمپاشی های مهم را انجام دادند اما این مذاکرات به صورت فعال ادامه داشته و از دست ایران همواره برتر بوده و آمریکاییها و اروپاییها نتوانستند سوء استفاده کنند و جلوی سوء استفاده غربیها از برجام و این مذاکرات گرفته است.
امضای تفاهمنامه کریدور ریلی ایران قزاقستان و ترکمنستان از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم است
امینی گفت: امضای تفاهمنامه کریدور ریلی ایران قزاقستان و ترکمنستان از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه بینالملل است، همچنین می توان به فعال شدن پیمان نامه 25 ساله ایران با چین اشاره کرد، علی رغم اینکه آمریکاییها و غربیها سمپاشی های تبلیغاتی را علیه این پیمان ها انجام دادند اما جمهوری اسلامی ایران توانسته از این فرصت همسایگان و این اقتصاد شرق به خوبی استفاده کند، البته این موضوع در راستای به نتیجه رسیدن هست و نمی توانیم بگوییم که به نتیجه کامل رسیده اما در این مسیر و ریل قرار گرفته که وابستگی ایران و گرهزدن منافع ملی و اقتصادی را به غرب کاهش داده و غربی ها از این موضوع نگران اند و به دنبال این هستند که این روابط را تیره و تار کنند و رسانههایشان نیز در این زمینه از هر دروغ گویی و فرافکنی دریغ نمیکنند و در پی خراب کردن این روابط هستند.
وی افزود: در حوزه مسائل داخلی و تعاملات حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در حوزههای مختلف برای حل مشکلات داخلی می توانیم به این موارد اشاره کنیم؛ نکته نخست که بسیار حائز اهمیت است، واکسیناسیون همگانی است که از اوایل کرونا تا به آغاز بکار دولت نگاه میکنید اقداماتی مهم صورت گرفته بود اما تأثیر چندانی در کنترل بیماری کرونا نداشت، دیپلماسی بهداشت و درمان توسط دولت مستقر توانست با خرید 100 میلیون دوز واکسن و واکسیناسیون همگانی، بحران را کنترل کند و ایران را در راستای یکی از کشورهایی قرار دهد که توانسته از بحران کرونا موفق بیرون بیاد، تعداد آمارهای فوت شدگان به شدت کاهش یافت به حدی که آمار به زیر 100 نفر برسد. این نکته بسیار مهم بود که ایران توانست در تراز کشورهایی قرار گرفته بود که از خیلی از کشورهای به اصطلاح توسعه یافته جلوتر بود.
آغاز ساخت حدود 700 هزار مسکن برگ زرین دیگری از اقدامات حجت الاسلام رییسی است
این مدرس دانشگاه بیان کرد: اقدام بعدی دولت آقای رئیسی در حوزه مسکن و ساخت مسکن ملی بود، که آغاز ساخت حدود 700 هزار مسکن و زمین یابی دو و نیم برابری مسکن و زمین یابی، این رقم خوب و آغاز خوبی بود و ملت که در زمینه مسکن و زمین دچار مشکل بودند و با کمبود مسکن مواجه بودند اقدامات خوبی صورت بگیرد و مردم در این زمینه امیدوار باشند.
امینی ابراز داشت: سفرهای استانی که در هر 10 روز یکبار به نقاط محروم و دورافتاده اتفاق افتاده، در جای خودش قابل تامل و حرکت بسیار خوبی است، چرا که در این وضعیتی که ما از دولت های قبل به ارث برده بود در زمینه بی توجهی به مردم، کاهش اعتماد عمومی و عدم ارتباط بین مردم و حاکمیت، توانست با سفرهای استانی، ارتباط خوبی با نخبگان، توده های جامعه و عموم مردم اتفاق بیفتد.
رشد 93 درصدی مالیاتی دولت نسبت به ابتدای سال 1400 است
وی ادامه داد: نکته مهم در زمینه موضوعات داخلی رشد 93 درصدی مالیاتی دولت نسبت به ابتدای سال 1400 است، اخذ مالیات بعنوان یک موضوع بسیار مهم در مدیریت بخش اقتصادی محقق شد درحالی که قبل از آن، شاهد چنین موضوعاتی نبودیم.
این پژوهشگر مسائل سیاسی هرمزگان گفت: استقراض دولت از بانک مرکزی مسأله مهم بعدی است که صفر شد، این موضوع یکی از معضلاتی است که دولتهای دیگر به آن دامن میزنند درحالی که دولت سیزدهم موفق شد آن را به صفر برساند. نکته بعدی، کاهش 6 درصدی نرخ رشد تورم از مرداد تا مهرماه بود که ما شاهد بودیم حداقل این رشد تورم متوقف شد و کاهش پیدا کرد که این نکته بسیار مهمی است.
کاهش بدهی های دولت به بانک مرکزی از مردادماه تا کنون
امینی به دو برابر کردن درآمد عمومی مردم از مرداد تا مهرماه اشاره کرد که دولت به لحاظ اقتصادی توانست نفسی تازه کند و قدرتمند تر باشد و گفت: موضوع بعدی که در حوزه موضوعات داخلی می توان به آن توجه کرد کاهش بدهی های دولت به بانک مرکزی از مردادماه تا کنون است.
وی بیان داشت: مدیریت دولت، نهادهای انقلابی مثل بسیج، سپاه، بنیاد مستضعفین و کمیته امداد و دیگر نهادهای مستقل و بحران هایی مثل زلزله، مشکل کم آبی در هرمزگان و دیگر استانهایی که شاهد بودیم، توانستند یک مدیریت خوبی را به نمایش بگذارند و یک اتحاد و هماهنگی ایجاد کنند که نقش دولت را در مدیریت و حل این بحران ها بخوبی قابل رویت بود.
استاد دانشگاه های هرمزگان گفت: موضوع بعدی؛ مدیریت بحران در حمله سایبری به سیستم های سوخت رسانی بود که سوخت رسانی در کشور را چند روزی دچار اختلال کرده بود و دولت با مدیریت خوب توانست این بحران را پشت سر بگذارد.
امینی در ادامه بیان کرد: نکته بعدی، پر شدن انبارها و کالاهای اساسی و تامین منابع مثل خرید گندم و کالاهای اساسی در این زمینه قابل تامل است، همچنین موضوع پیگیری مصوبات بر زمین مانده در حوزه زمین و آب بود که حایز اهمیت است.
در آوردن صنعت خودرو سازی از چنگال اختاپوس صفتان و مافی ها
وی گفت: اقداماتی توسط شخص رئیس جمهور در حوزه ایران خودرو، سایپا و شرکت های خودروسازی در ایران صورت گرفته، امید است بتواند امید را به مردم برگرداند و شاهد مدیریت جهادی و انقلابی در حوزه خودرو سازی باشیم، چرا که بعضا جفا در حق مردم است که صنعت ملی گرفتار اختاپوس ها و مافی هایی شود که صنعت خودروسازی و منافع ملی و مشروعیت نظام سیاسی را دچار اختلال کرده و همچنین اعتماد مردم نسبت به کالاهای عمومی را با اختلال مواجه کرده که امیدواریم دولت بتواند در این زمینه نیز گام موثری را بردارد و در نتیجه کلی، منابع عمومی در راستای اهداف مردم و آسایش و رفاه مردم به کار گرفته شود.
انتهای پیام /