رشد 60درصدی نرخ ابتلا نسبت به اول هفته / فرش قرمز برای پیک ششم پهن نکنیم + نقشه و نمودار
مقایسه آمارهای رسمی منتشرشده اول هفته جاری تا روز گذشته نشان میدهد ویروس منحوس همچنان زیرپوستی فعال است و روند صعودی خود را ادامه داده است.
بهگزارش مشرق، بررسیهای آماری نشان میدهد از ابتدای هفته تا روز گذشته همواره ویروس منحوس فعال بوده و روند صعودی خود را کاملا زیرپوستی ادامه داده است تا جایی که رشد 60.6درصدی نرخ ابتلا در این دوره مهر تأییدی بر احتمال شکلگیری پیک ششم در آینده نزدیک است.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند براساس رفتار ویروس منحوس در پیکهای گذشته درست زمانی که نرخ ابتلا در پایینترین حد خود قرار میگیرد نوسانهای کوتاهمدت یعنی صعودهای مقطعی بیانگر این است که در آینده نزدیک جهش ناگهانی نرخ ابتلا ایجاد خواهد شد.
این گروه تأکید میکنند بعد از کاهش چشمگیر نرخ ابتلا بعد از حدود 90 روز کمترین میزان ابتلا اولین روز هفته جاری با 7654 مورد ابتلا ثبت شد اما عواملی از جمله عادیانگاری مردم و کاهش چشمگیر رعایت پروتکلهای بهداشتی باعث شد بهصورت پلکانی روند صعودی دوباره آغاز شود که این بهمعنی آغاز حرکت دومینوی صعودی برای تشکیل یک پیک تازه از همهگیری است.
بهگفته کارشناسان نگرانیها از تشکیل پیک جدید درست زمانی ایجاد میشود که میبینیم بعد از افزایش حدود 61درصدی نرخ ابتلا میزان بستریها نیز حدود 32.11 درصد افزایش داشته است که اگر این دو شاخص را با هم مقایسه کنیم به رابطه معنادار تقریبا 50درصدی با یکدیگر خواهیم رسید یعنی نیمی از مبتلایان در مراکز درمانی بستری شدهاند و حالا اگر براساس رفتار ویروس در پیکهای گذشته تجزیه و تحلیل آماری را ادامه دهیم با احتمال رشد حدود 30 درصد در میزان موارد بستری بخش مراقبتهای ویژه طی 10 روز آینده روبهرو خواهیم شد.
کارشناسان بهداشت و درمان همچنین تأکید میکنند مشکل اینجاست که دقیقا بعد از افزایش سه شاخص ابتدایی روند تصاعدی در تمامی شاخصها از جمله موارد فوتی نیز آغاز میشود و دوباره بحران شکل میگیرد که از همین امروز برای جلوگیری از بحران باید برنامهریزی داشته باشیم.
این گروه درباره اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی میگویند: اگرچه مسئولان با استفاده از راهکارها و امکانات موجود سرعت قابلقبولی در روند واکسیناسیون ایجاد کردهاند اما نباید این روند را بهمعنای از بین رفتن بحران دانست بلکه باید برای دستیابی به نتایج مطلوب بهترین راهکار این است که باید پروتکلهای بهداشتی را کاملا رعایت کنیم تا زنجیره انتقال شکسته شود و نهایتا ویروس منحوس تحت کنترل قرار گیرد.
استان آذربایجان شرقی / 68درصد دانشآموزان استان واکسن کرونا زدند
امسال نیز مدارس کشور از جمله استان آذربایجان شرقی در شرایط کرونایی به صورت مجازی بازگشایی شده اما قرار است از آبان ماه به صورت تدریجی امکان حضور دانشآموزان در مدارس فراهم شود.
شعار وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید تضمین سلامت در صورت بازگشایی مدارس اعلام شده است، در حالی که دانشآموزانی که واکسن کرونا دریافت کرده باشند با خیال راحتتری میتوانند راهی مدارس شوند.
با توجه به اینکه تمام دنیا برای مقابله با کرونا به سمت واکسیناسیون رفته، هم اکنون تنها راه ایمنی در برابر بیماری کرونا دریافت واکسن است و از خانوادهها انتظار می رود برای واکسیناسیون دانشآموزان تردید نداشته باشند و هرچه سریعتر برای تزریق واکسن کرونا برای فرزندان دانش آموز خود اقدام کنند.
جعفر پاشایی، با اشاره به واکسیناسیون دانش آموزان آذربایجان شرقی علیه بیماری کرونا اظهار داشت: تا امروز 68 درصد دانش آموزان جامعه هدف واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
وی افزود: خوشبختانه روند واکسیناسیون دانش آموزان استان مطلوب است و انتظار میرود خانوادهها برای اجرای طرح واکسیناسیون دانش آموزان مشارکت بیشتری داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه مهم ترین عامل قطع زنجیره کرونا، تزریق واکسن و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در جامعه است، خاطر نشان کرد: در این راستا 219 هزار و 481 نفر از دانش آموز استان واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
پاشایی ادامه داد: شهرستان های تبریز، مراغه و سراب شهرهایی هستند که بیشترین آمار واکسیناسیون را به خود اختصاص داده اند.
وی در ادامه تصریح کرد: دانش آموزان به هنگام مراجعه شناسنامه خود را به همراه داشته باشند و برای حضور تدریجی دانش آموزان در مدارس، علاوه بر انجام واکسیناسیون، نیاز به رعایت پروتکلهای بهداشتی و آماده سازی مدارس است و تیمهای بازدید بر روند آماده سازی مدارس استان نظارت دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی ابراز کرد: مهم ترین دغدغه مسئولان آموزش و پرورش، تزریق واکسن کرونا به دانش آموزان است بنابراین ضروری است تمامی خانوادهها نسبت به این مهم اهتمام ویژه داشته باشند.
پاشایی در پایان گفت: همه تلاش ما این است که در ابتدا سلامت دانش آموزان در معرض خطر نیفتد، در مدارس پروتکلها رعایت شده و سلامت دانش آموزان در این شرایط در اولویت قرار داده شود.
استان آذربایجان غربی / شمار جانباختگان کرونایی در ارومیه 2 رقمی شد
جواد آقازاده، با اشاره به فوت 25 نفر دیگر بر اثر کرونا در آذربایجانغربی اظهار داشت: در شبانهروز گذشته 11 نفر در ارومیه، سه نفر در ماکو و همچنین در تکاب و میاندوآب دو نفر و در شهرهای اشنویه، بوکان، پیرانشهر، خوی، سردشت، نقده و مهاباد هر کدام یک نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به ابتلای 991 نفر دیگر در شبانهروز گذشته به کرونا تصریح کرد: تاکنون 290 هزار و 269 نفر به کروناویروس مبتلا شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجانغربی گفت: همچنین در شبانه روز گذشته شمار بستریهای مشکوک به 634 و شمار بستریهای آی سی یو به 290 نفر رسید.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون یک هزار و 478 نفر به علت سندروم حاد تنفسی در بیمارستانها بستری هستند بیان کرد: 51 نفر نیز تحت ونتیلاتور قرار دارند.
آقازاده به واکسیناسیون 65 هزار و 940 نفر اشاره کرد و اظهار داشت: تاکنون دو میلیون و 563 هزار و 210 نفر واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
استان اردبیل / 34 بستری جدید در 24 ساعت گذشته
شهرام حبیبزاده با اشاره به آمار بیماران کرونایی در استان اردبیل اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته، 34 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند که آمار بستریشدگان به 181 نفر رسید.
وی افزود: شمار مبتلایان روزانه کرونا در این استان نسبت به بالاترین آمار ثبت شده در 40 روز پیش، 155 نفر کاهش را نشان میدهد.
حبیبزاده تصریح کرد: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستانهای کوثر، بیلهسوار، سرعین و اصلاندوز در وضعیت آبی و شهرستانهای نمین، گرمی، نیر، اردبیل، خلخال، پارسآباد و مشکینشهر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اظهار کرد: روند کاهشی موج پنجم شیوع کرونا در استان که از حدود چهار هفته پیش آغاز شده، ادامه دارد و امید برای مهار این موج افزایش یافته است.
حبیبزاده با اشاره به قرار داشتن استان اردبیل در وضعیت زرد و با هشدار نسبت به احتمال افزایشی شدن روند شیوع کرونا در این استان افزود: در صورت عادیانگاری توسط شهروندان، افزایش موج شیوع محتمل است.
وی ادامه داد: آمار مراجعه روزانه افراد مشکوک به ابتلای کووید.19 به مراکز درمانی استان اردبیل با تداوم روند کاهشی شیوع، در سیر نزولی قرار گرفته است به طوری که در شبانهروز گذشته 112 فرد مبتلا تحت نظر قرار گرفته و خدمات درمانی دریافت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل علت کاهش شیوع و روند به نسبت پایدار بیماری کووید.19 در استان اردبیل طی روزهای اخیر را رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی شهروندان و اثرگذاری خدمات درمانی ارائه شده عنوان کرد.
وی خواستار پرهیز از دورهمی و عادیانگاری بیماری کووید.19 و نیز استفاده مستمر از ماسک توسط شهروندان شد و گفت: آمار بستری مبتلایان به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی این استان به 46 نفر تنزل کرده که نشان دهنده روند کاهشی شدت شیوع کرونا در این استان است
استان ایلام /3 فوتی و 168 ابتلای جدید
محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 61 هزار و 462 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 168 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 165 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 45 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 60 هزار و شش نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد شهرستان ایلام، یک مورد شهرستان ایوان و یک مورد مربوط به شهرستان دهلران گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و 101 نفر بوده است.
استان بوشهر / 121 بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند
سعید کشمیری با اشاره به سیر نزولی ابتلا به کرونا در استان از کاهش بستریهای بخش کرونایی مراکز درمانی استان خبر داد و اظهار داشت: تعداد بیماران بستری در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر 121 نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در 24 ساعت گذشته 47 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند که از این تعداد ابتلای 9 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 18 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 3 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
کشمیری از یک مورد فوتی جدید کرونایی خبر داد و گفت: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 86 هزار نفر به این ویروس مبتلا شدهاند و یکهزار و 983 نفر نیز جان باختهاند.
وی افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 33 بیمار نیز با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد 14 نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به واکسیناسیون کرونا پرداخت و بیان کرد: به منظور سرعت بخشی به واکسیناسیون کرونا، مرکز تجمیعی واکسیناسیون در همه نقاط استان بوشهر راهاندازی شده است.
کشمیری افزود: تاکنون 924 هزار واکسن کرونا تزریق شده و روند واکسیناسیون همچنان ادامه دارد.
استان چهارمحال و بختیاری / 800 هزار دوز واکسن کرونا تاکنون تزریق شده است
سیدراشد جزایری، اظهار داشت: خوشبختانه روند واکسیناسیون در استان چهارمحال و بختیاری با وضع تسهیل و تسریع در حال انجام است و تاکنون 870 هزار دز واکسن تحویل این استان شده است که 800 هزار دز از این واکسنها تزریق شده است.
وی افزود: درصد کسانی که دز اول را در استان دریافت کردند به 80 درصد رسیده است و کسانی که واکسیناسیون کامل یعنی تزریق هر دو دز را داشتند به 36 درصد رسیده است.
رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به استقبال دانش آموزان سنین 12 تا 18 سال از واکسیناسیون، افزود: دانش آموزان استان استقبال خوبی داشتند و پوشش واکسیناسیون ما به 61 درصد رسیده است و تنها یک هفته دیگر برای واکسینه کامل دانش آموزان فرصت داریم.
جزایری خاطرنشان کرد: از مردم خواهش دارم واکسیناسیون را اصلا به تاخیر نیندازند، افزایش افراد واکسینه شده برابر است با کاهش موارد بستری و مرگ و میر که در ابتلا موج ششم میتواند تاثیرگذار باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به واکسیناسیون دز سوم، گفت: واکسیناسیون دز سوم انجام میشود یعنی کسانی که در بهمن، اسفند و فروردین ماه 1400 واکسن خود را دریافت کردند اکنون میتوانند نوبت سوم واکسن را دریافت کنند.
رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به واکسن پاستوکووک، بیان داشت: این واکسن برای اولین بار وارد استان چهارمحال و بختیاری شده است، از فردا در سه شهرستان شهرکرد، بروجن و فارسان برای گروه سنی 12 تا 18 سال علاوه بر سینوفارم میتوانیم واکسن پاستوکووک را که تزریق سه نوبتی دارد به دانش آموزان تزریق کنیم.
جزایری در پایان خاطرنشان کرد: واکسیناسیون آنفولانزا برای گروههای هدف یعنی کادر بهداشت و درمان، افراد دارای بیماری سرکوب کننده، زنان باردار، جانبازان بالای 50 درصد و شیمیایی و همچنین بیماران صعبالعلاج از روز شنبه 24 مهرماه 1400 در مراکز بهداشتی درمانی با فراخوان بهورزان و مراقبین سلامت انجام خواهد شد.
استان خراسان جنوبی / شمار قربانیان کرونا از ابتدا تا روز گذشته به 1167 نفر رسید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 241 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 49 بیمار جدید شامل 13 مورد بستری و 36 مورد سرپایی، شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد از بیرجند 23 مورد، زیرکوه 6 مورد، درمیان 2 مورد، طبس و فردوس هر کدام 3 مورد، قاینات 7 مورد و نهبندان 5 مورد جدید گزارش شد.
وی با بیان اینکه همزمان 477 تست سریع انجام شد که 82 مورد جدید کرونا شناسایی شد، ادامه داد: در حال حاضر 179 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 67 نفر کرونا مثبتند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: از این تعداد 12 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 5 نفر نامساعد است.
وی گفت: 3 مورد فوت جدید در شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی ثبت شد و فوتیهای ناشی از این بیماری به هزار و 167 نفر رسید.
مهدی زاده افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان 450 هزار و 973 نفر واکسن نوبت اول و 221 هزار و 181 نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
استان خراسان رضوی / نیاز دارویی برای مقابله با موج ششم تامین شده است
محمدرضا صابری اظهارداشت: براساس برآورد صورت گرفته از داروی مصرفی در موج پنجم شیوع کرونا، موجودی داروی مورد نیاز در داروخانه های بیمارستانی زیر پوشش این دانشگاه تقویت شده است.
وی افزود: به همه بیمارستانهای استان تاکید شده است تا 20 قلم داروی مورد نیاز برای بیماران کرونایی را تهیه و ذخیرهسازی کنند.
عضو ستاد اجرایی مقابله با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: پیگیری لازم برای تامین داروهای مصرفی بیمارستانها هم انجام میشود تا آنها در نخستین فرصت داروی مورد نیاز خود را تهیه کنند و کمبودی در این زمینه به وجود نیاید.
صابری خاطرنشان کرد: اکنون از نظر دسترسی به اقلام دارویی بیماران کرونایی در داروخانههای سطح شهر مشهد مشکل خاصی وجود ندارد و در زمینه تهیه سرم هم مشکل چندانی نداریم و داروخانههایی که در موج قبلی شیوع ویروس رمدسیویر دریافت میکردند همچنان داروهای کرونا را عرضه میکنند.
وی گفت: موجودی 15 قلم داروی مورد نیاز بیماران کووید 19 در خراسان رضوی هفتهای یک تا 2 بار رصد میشود تا در صورت شیوع مجدد بیماری مشکل خاصی در این حوزه پیش نیاید.
استان سمنان / 36 بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند
نوید دانائی، اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون 44 هزار و 810 بیمار مبتلا به کرونا مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.
وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: در 24 ساعت گذشته تعداد 36 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد 9 هزار و 991 در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
دانائی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا تعداد هشت هزار و 743 نفر بهبود یافتند.
وی همچنین افزود: از ابتدای بیماری کرونا تا کنون نیز 34 هزار و 819 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
استان قزوین / نرخ ابتلا 18 درصد افزایش یافته است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از افزایش محسوس آمار ابتلا و بستریهای کرونایی خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 271 بیمار و مبتلای کرونایی جدید در استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 18 درصد افزایش داشته است.
پیمان نامدار با اشاره به افزایش 15.3 درصدی موارد بستریهای کرونایی روزانه گفت: در شبانهروز گذشته 68 بیمار کرونایی تازه در بیمارستانها و مراکز درمانی استان قزوین بستری شدند که این آمار نسبت به روز گذشته 9 نفر بیشتر شده است.
وی از کاهش 2.6 درصدی آمار بیماران بدحال کرونایی هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 37 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه زیر دستگاه کمکتنفسی بستری هستند که این آمار در مقایسه با روز پیش فقط یک نفر کمتر شده است.
سخنگوی ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین همچنین از کاهش 25 درصدی موارد مرگومیر کرونایی در 24 ساعت اخیر خبر داد و گفت: طی همین مدت 3 بیمار کرونایی بدحال را به خاطر شدت علایم تنفسی و ضعف مفرط جسمی از دست دادیم که این آمار نسبت به روز قبل یک نفر کاهش پیدا کرده است.
نامدار همچنین به کاهش 23 درصدی آمار بهبودیافتگان روزانه هم اشاره و اضافه کرد: در شبانهروز گذشته 54 بیمار کرونایی با علایم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانها و مراکز درمانی استان قزوین مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 16 نفر کمتر شده است.
وی ادامه داد: در نهایت هم مجموع آمار بستریهای فعلی کرونایی استان با 1.7 درصد افزایش به 380 نفر رسید که این آمار در قیاس با روز گذشته 6 نفر افزایش یافته است.
کاشان / ثبت 4 فوتی در 24 ساعت گذشته
مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 35 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 26 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و پنج بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و چهار بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 18 و حداکثر 80 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار هشت ماهه و حداکثر 83 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 329 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 253 بیمار در شهرستان کاشان و 76 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 85 بیمار به صورت موقت بستری هستند.
وی از بستری 37 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه دو خانوم 50 و 87 سال و دو آقا 56 و 76 سال در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 139مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 387 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار و 113 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان کردستان / 55درصد از جمعیت هدف واکسینه شدند
علیرغم عبور همه استانهای کشور از قله خیز پنجم کرونا، اما کرونا در کردستان همچنان بیرحمانه میتازد و هنوز شهرستان سنندج و مریوان به دلیل بیتوجهی برخی از شهروندان نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک در وضعیت قرمز قرار دارند.
مسئولان استانی در حالی اذعان کرده که تعداد مبتلایان، بستریها و فوتیها کرونایی در بیمارستانهای کردستان نگرانکننده و از مردم درخواست رعایت دستورالعملها را داشته که خودشان برنامهای برای کاهش و پیشگیری از شیوع این بیماری در استان نداشته و مردم نیز رغبتی برای تبعیت از درخواستها و توصیههای آنان نشان نمیدهند.
ابراهیم قادری، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از واکسینه شدن 55 درصد از جمعیت هدف استان خبر داده و میگوید: حدود 700هزار نفر دز اول و 318هزار نفر دز دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
وی با ذکر اینکه 18درصد از دانشآموزان استان علیه کرونا واکسینه شدهاند، تأکید کرد: افراد 12تا18 ساله نیز بعد از ثبتنام در سامانه، واکسیناسیون را انجام دهند.
معاون امور بهداشتی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از مردم درخواست رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک کرده و گفته که در صورت تداوم این وضعیت کنونی و عدم اجرای دستورالعملها، پیک ششم و روزهای بحرانیتر دور از انتظار نیست.
استان کرمان / ثبت 9 مورد فوت ناشی از کرونا در 24 ساعت گذشته
حسین صافیزاده معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در هفتههای گذشته شاهد روند نزولی بودیم، البته سیر نزولی کرونا در استان کرمان کاسته شده اظهار داشت: در صورت عادی انگاری ما فرصتی برای ابراز وجود مجدد کرونا بوجود میآید.
وی با بیان اینکه در حل حاضر بالای 63 درصد جمعیت بالای 12 سال استان دوز اول واکسن کرونای خود را دریافت کردند گفت: بالای 90 درصد سالمندان استان که جمعیت پرخطر ما هستند واکسن کرونا زدند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 343 مورد است اظهار داشت: از این تعداد 194 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 31 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 31 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 20 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 67 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 63 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 40 هزار و 584 مورد رسیده است.
وی به فوت 9 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: در میان فوتیهای جدید کرونا در استان کرمان یک کودک 10 ماهه قرار داشت و مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 815 مورد رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 697 هزار و یک مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 796 هزار و 228 مورد است.
استان کرمانشاه / 50 درصد از دانشآموزان علیه کرونا واکسینه شدهاند
بعد از گذشت دو سال از شیوع کرونا کادر بهداشت و درمان همچنان روی رعایت نکات بهداشتی و تزریق واکسن تأکید دارند اما با وجود توصیههای فراوان بخشی از مردم هنوز برای دریافت واکسن اقدام نکردهاند.
این در حالی است که 15 مرکز تجمیعی و خودرویی در شهر کرمانشاه کار تزریق واکسن را بر عهده دارند و تمام افراد بالای 12 سال اکنون مشمول دریافت واکسن هستند.
افراد بین 12 تا 18 سال یعنی دانشآموزان از آن دسته اقشار مشمول دریافت واکسن هستند که تاکنون نیمی از دانشآموزان واکسن زدهاند و بهترین نوع واکسن برای آنها سینوفارم گزارش شده است.
مجید یزدانپناه مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به روند واکسیناسیون دانشآموزان اظهار داشت: از 153 هزار دانشآموز کرمانشاهی بیش از 50 درصد تاکنون واکسینه شدهاند.
وی عنوان کرد: در شهرستانها نیز شهرستان گیلانغرب با 85 درصد واکسیناسیون افراد 12 تا 18 سال بیشترین تعداد دانشآموز واکسینه شده را به خود اختصاص داده است.
یزدانپناه گفت: از تمام خانوادهها و دانشآموزان درخواست داریم در زمان باقی مانده برای تکمیل واکسیناسیون اقدام کنند که به صورت تدریجی به سمت بازگشایی مدارس براساس تصمیم ستاد ملی کرونا حرکت کنیم.
در همین حال ابراهیم شکیبا معاون دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز اظهار داشت: حضور دانشآموزان در کلاسهای آموزشی در مدارس منوط به تزریق واکسن است و دانشآموزانی که واکسن کرونا تزریق نکنند در هر هفته نیاز است دو بار تست pcr با پرداخت هزینه انجام دهد که این مسئله هزینه زیادی بر عهده والدین گذاشته خواهد شد.
وی عنوان کرد: با توجه به ماهیت کرونا تجمعات، مسافرتها، مراسم عزا و عروسی و عدم رعایت فاصلهگذاریها، عاملی برای شیوع بیشتر ویروس است اما افزایش پوشش واکسیناسیون، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در کنترل بیماری بسیار تأثیرگذار است.
شکیبا گفت: در بحث واکسیناسیون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سرآمد بوده و رسیدن مجدد و حفظ این جایگاه نیازمند تلاش کادر بهداشت، مراقبین سلامت و بهورزان است.
وی افزود: از مادران باردار، نوجوانان و جوانان گرامی تقاضامندم برای تزریق واکسن کرونا به مراکز تجمیعی مراجعه کنند و واکسن خود را دریافت کنند تا شاهد از دست دادن عزیزانمان بر اثر ابتلا به کرونا نباشیم.
شکیبا عنوان کرد: تزریق هر دو نوبت واکسن کرونا را جدی بگیرید، افرادی که دوز اول را تزریق کردهاند برای تزریق دوز دوم در موعد مقرر به مراکز تجمیعی مراجعه کنند زیرا تزریق یک دوز برای ایمنی زایی کافی نیست و ایمنی کامل نیازمند تزریق هر دو دوز است.
وی گفت: رؤسای شبکههای بهداشت شهرستانها، واکسیناسیون روستاییان را در اولویت کار قرار داده و نسبت به تزریق واکسن به صورت خانه به خانه هر چه سریعتر در روستاها اقدام کنند.
شکیبا افزود: مراقبین سلامت نیز گروه سنی و جمعیت جوان را برای دریافت واکسن فراخوان کنند، نگرانی ما در معرض خطر بودن نوجوانان و جوانانی است که برای تزریق واکسن تعلل میکنند.
وی گفت: افزایش پوشش واکسیناسیون زیر50 سالهها باید در اسرع وقت انجام شود و مراقبین سلامت و بهورزان به صورت فعال فراخوان این گروه را جهت تزریق واکسن انجام دهند.
استان گیلان / شمار بستری شدگان کرونایی به 358 نفر رسید
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با شدت گرفتن روند واکسیناسیون 81.6 درصد جامعه هدف در استان گیلان مقابل ویروس کووید 19 واکسینه شدهاند.
براساس دستورالعمل وزارت علوم مبنی بر آغاز آموزشهای حضوری در کشور پس از واکسیناسیون دانشآموزان و دانشجویان، گیلان نیز در حال فراهم آوردن حضور دانشآموزان و دانشجویان در کلاسهای درس است.
در این راستا به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 34.3 درصد دانشآموزان بالای 12 سال در استان گیلان هر دو دز واکسن کرونا و 77 درصد این جامعه هدف یک دز واکسن را دریافت کردهاند.
شتابگیری روند واکسیناسیون در استان گیلان کاهش شمار بستریشدگان کرونایی را در پی داشته و تمامی بیماران بدحال کرونایی که در حال حاضر در بیمارستانهای استان بستری هستند واکسن کرونا را تزریق نکردهاند.
358 بیمار کرونایی هماکنون در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند که از این تعداد 103 نفر 24 ساعت گذشته به آمار بستریشدگان افزوده شدهاند که البته این میزان نسبت به روزهای گذشته افزایش داشته است.
استان لرستان / 269 مورد تست مثبت کرونا ثبت شد
مریم کوشکی ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در لرستان اظهارداشت: با مثبت شدن تست 269 بیمار دیگر مجموع مبتلایان به کرونا در لرستان به 187 هزار و 576 نفر افزایش یافت.
وی افزود: طی 24 ساعت گذشته 4 بیمار مبتلا به کرونا در استان لرستان جان خود را از دست دادند که با احتساب این تعداد متاسفانه آمار فوتی ها نیز به دو هزار و 544 نفر افزایش یافت.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز 538 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان لرستان بستری و تحت مراقبت هستند.
- برچسبها:
- آموزش و پرورش
- اردبیل
- ارومیه
- استان آذربایجان شرقی
- استان آذربایجان غربی
- استان اردبیل
- استان ایلام
- استان بوشهر
- استان چهارمحال و بختیاری
- استان خراسان جنوبی
- استان خراسان رضوی
- استان سمنان
- استان قزوین
- استان کردستان
- استان کرمان
- استان کرمانشاه
- استان گیلان
- استان لرستان
- ایلام
- بیرجند
- تبریز
- خدمات بهداشتی و درمانی
- خراسان جنوبی
- خراسان رضوی
- دانشگاه علوم پزشکی
- دورهمی
- سمنان
- سنندج
- شهرکرد
- قزوین
- کرمان
- کرمانشاه
- مشهد
- واکسیناسیون
- وزارت بهداشت
- ویروس کرونا