رفع کمتحرکی قرنطینه خانگی در روزهای کرونایی
شهرکرد - ایرنا - ویروس کرونا پشت در همه خانهها منتظر است و فقیر و غنی نیز نمیشناسد، به همین دلیل یکی از توصیههای مهم کارشناسان بهداشت و علوم پزشکی به افراد، ماندن در خانه و قرنطینه خانگی است تا بتوان زنجیره انتقال و شیوع کووید 19 را قطع کرد.
اما ممکن است ماندن در خانه آن هم نزدیک عید و سال نو، برای برخی از افراد چندان دلخواه نباشد، ولی ضرورتی انکارناپذیر است تا علاوه بر قطع زنجیره انتقال، بتوان هزینهها درمان شیوع ویروس کرونا را کاهش داد.
از این رو، ورزش یکی از مواردی است که میتواند گزینهای مناسب برای روزهایی باشد که مردم به اجبار کرونا مجبورند در خانهها بمانند، چه برای آنهایی که ورزش قهرمانی انجام میدهند و چه افرادی که تنها برای حفظ سلامتی خود ورزش میکنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا که قدرت بالایی در انتقال دارد، بیشتر مراکز فرهنگی، ورزشی و حتی بخشی از بازار در شهرهای مختلف تعطیل است و مسؤولان و کارشناسان بهداشت از مردم میخواهند برای آنکه سلامت خود و خانوادهشان در خطر نیفتد، در خانه بمانند.
اما در بودن تمام وقت در خانه برای برخی از افراد که در خانه ماندن را به شکل قرنطینهای کمتر تجربه کردهاند، میتواند هم یک فرصت باشد و هم یک تهدید، اگر درست از فرصت پیش آمده استفاده شود و به اموری همچون ورزش کردن در خانه، کتاب خواندن، انجام کارهای عقب افتاده پرداخته شود، این در خانه ماندن، یک موقعیت و فرصت مطلوب تلقی میشود.
شیوع کمتحرکی در جامعه ایران به 57 درصد رسیده است و 65 درصد افراد جامعه هم دچار اضافه وزن و چاقی هستندپرداختن به ورزش در مدت زمانی که قرار است مردم به دلیل شیوع بیماری کرونا در خانه بمانند، میتواند گزینهای مناسب باشد و به عادتی صحیح برای همیشه تبدیل شود، همچنین میتواند افت بدنی کمتری در قهرمانان ورزشی ایجاد کند.
میزان کم تحرکی و فقر حرکتی در ایران چگونه است؟
کم تحرکی و فقر حرکتی، چالشی است که در دنیای ماشینی گریبان برخی از جوامع را گرفته است که ایران نیز از این امر مستثنی نیست.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، میگوید: شیوع کمتحرکی در جامعه ایران به 57 درصد رسیده است و 65 درصد افراد جامعه هم دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
عبدالحمید احمدی آذرماه امسال در همایش «ورزش برای همه»، اظهار داشت: شرایط زندگی باعث شد تا روز به روز کم تحرکی و بیتحرکی بیشتر و عامل مهمی برای ابتلا به بیماری های غیرواگیردار شود.
وی افزود: 22 درصد از دانشآموزان دچار اضافه وزن و چاقی هستند و این آمار در شرایطی مطرح است که دانشآموزان باید از وزن مطلوب و تحرک بدنی کافی برخوردار باشند تا زمینه زندگی سالم برای آنها فراهم شود.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، ادامه داد: بهتازگی معاون سلامت وزارت بهداشت در آماری اعلام کرده که 3 درصد از تولید ناخالص ملی ما صرف درمان بیماریهای غیرواگیر میشود و این رقم بهمیزان 45 هزار میلیارد تومان است.
در شرایطی که با درصد کمتر از آن می توان با پرداختن به ورزش از ابتلا به خیلی از بیماریها پیشگیری کرد چرا که ورزش کم هزینهترین و موثرترین راه پیشگیری از بیماریهای ناشی از کم تحرکی است.
احمدی گفت: آنچه که در ظهور و بروز بسیاری از بیماری غیر واگیردار در کنار کم تحرکی مهم بوده، تغذیه نادرست است که با رو آوردن به فست فودها بسیاری از این بیماریها شدت می یابد بنابراین نیاز است که به سمت تغذیه سالم نیز حرکت کنیم.
بهتازگی معاون سلامت وزارت بهداشت در آماری اعلام کرده که 3 درصد از تولید ناخالص ملی ما صرف درمان بیماریهای غیرواگیر میشود و این رقم بهمیزان 45 هزار میلیارد تومان استوی در پایان افزود: در دوره اخیر وزارت ورزش و جوانان فدراسیونها را به وظایف خود در راستای برنامهریزی برای ترویج ورزش بین مردم معطوف کرده است و در این بین موضوع ورزش برای بیماران، کم توانان و معلولان هم ویژه توجه شد تا جایی که فدراسیون ووشو با برنامه ای مسوولیت بیماران دیابتی را پذیرفته است، فدراسیون شنا هم در حوزه چاقی، انجمن پیلاتس در حوزه بیماران ام اس و به تازگی هم فدراسیون اسکیت در رابطه با اوتیسم فعالیت خود را آغاز کرده است
کمتحرکی در ایام حضور مردم در خانه یکی از دغدغههای مهم است
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری یکی از دغدغههایش از در خانه ماندن مردم به علت بیماری کرونا را محدود شدن تحرک عمومی جامعه عنوان میکند و میگوید: اگر چه ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده است، اما میتوان فعالیتهای ورزشی را از باشگاهها به هوای باز یا خانهها انتقال داد.
حمید کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با افزود: ورزشکارانی که در ردههای قهرمانی فعالیت میکنند نیز نباید در دورانی که در خانه هستند و باشگاهها و اماکن ورزشی تعطیل است، تمرینهای خود را رها کنند، اگر بتوانند در محیطهای امن به ورزش و مرور تمرینهای خود بپردازند به طور قطع و یقین آسیبهای روحی و روانی کمتری متوجه آنان خواهد بود.
وی ادامه داد: شیوع بیماری کرونا و تشویق مردم به ماندن در خانه طیف وسیعی از مردم جامعه در ردههای سنی مختلف بهویژه کودکان و نوجوانان را به سمت کمتحرکی کشانده است و این میتواند خطرناک باشد.
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: افراد میتوانند با یک برنامه منظم ورزشی در ایامی که مجبور به خانهنشینی هستند، به ورزش و تمرینهای بدنی بپردازند، این کار هم باعث تقویت قوای جسمانی آنها میشود و هم بار روانی ناشی از در خانه ماندن و اضطراب بیماری را میکاهد.
سلامت فردی و اجتماعی بر ورزش حرفهای مقدمتر است
مدرس دانشگاه شیراز نیز در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: امنیت افراد در شرایطی که کشور دچار بیماری کرونا شده مساله بسیار مهمی است.
ابوذر عباسی افزود: من بهعنوان فردی که سالها است مشغول ورزش هستم ابتدا سلامتی را در اولویت کار خود قرار میدهم و سپس نگران مسائلی مثل تعطیلی باشگاه یا مسابقات میشوم.
وی ادامه داد: تمرین برای افراد عادی حتی با ابزارهای ساده در داخل خانه نیز قابل انجام است، که به جرات میتوان گفت این تمرینهای ورزشی 80 درصد عملکرد ورزش در باشگاه را برای بدن به دنبال دارد.
عباسی عنوان کرد: اما شرایط تعطیلی باشگاههای ورزشی برای ورزشکارانی که در سطح قهرمانی کار میکنند کمی پیچیدهتر میشود، اینکه قهرمانان ورزشی بتوانند در خانه حداقل تمرینهای ورزشی را انجام دهند به این بستگی دارد که فرد در چه رشته ورزشی فعالیت میکند.
تمرین برای افراد عادی حتی با ابزارهای ساده در داخل خانه نیز قابل انجام است، که به جرات میتوان گفت این تمرینهای ورزشی 80 درصد عملکرد ورزش در باشگاه را برای بدن به دنبال داردملیپوش سابق تیم جودو اضافه کرد: برای مثال ورزشکاری را میشناسم که خود را برای شرکت در مسابقات پرورش اندام اسفندماه در بندرعباس آماده کرده بود، این فرد حدود 200 میلیون تومان در یک سال هزینه کرده و برای این مسابقات رژیمهای سخت زیادی را تحمل کرده بود که متاسفانه در این شرایط پیش آمده آسیب زیادی دید.
ورزش در فضای آزاد و تمرین در خانه در زمان شیوع بیماری کرونا
وی تاکید کرد: ولی فردی که دو و میدانی کار میکند، بهراحتی میتواند تمرینهایش را در یک زمین فوتبال یا تارتان انجام دهد و منعی برای تمرین ندارد، محیط باز به دور از تجمعات که نمیتواند عامل انتقال بیماری کرونا باشد.
عباسی خاطرنشان کرد: ورزشکاران میتوانند در ایام قرنطینه برخی تمرینات خاص که نیازی به وسایل ورزشی ویژهای ندارد را در منزل انجام دهند تا زمانی که شرایط کشور عادی شود و باز بتوانند به سمت تمرینهای گسترده در باشگاهها بروند.
مدرس دانشگاه شیراز با تاکید بر اینکه ورزشکارانی که در رشتههایی مثل دوومیدانی، دوچرخه سواری و اسکیت فعالیت میکنند، همچنان میتوانند به تمرین خود در محیطهای باز بپردازند، بیان کرد: در خصوص رشتههایی که بهنوعی تن به تن بوده و یا نیازمند حضور در باشگاهها است نیز فرد میتواند با حداقل امکاناتی که در دسترس دارد در خانه تمرین کنند تا زمانی که از بحران بیماری کرونا خارج شویم.
عباسی یادآور شد: بدون شک تمرین در باشگاه را نمیتوان در خانه انجام داد اما ورزشکاران میتوانند با برخی ابزار خاص مرور تمرینهای ورزشی را داشته باشند تا اگر قرار است بدن فرد در ایامی که بهواسطه بیماری کرونا در خانه مانده 70 درصد افت کند فقط 20 درصد افت داشته باشد.
ملیپوش تیم جودود تاکید کرد: ورزش در خانه و در محیطهای باز در ایام شیوع بیماری کرونا نیز میتواند در کاهش افت بدنی ورزشکاران موثر باشد و هم روحیه ورزشکار را تقویت کند.
ورزشهای خانگی در روزهای کرونایی
ورزش خانگی یکی از ارزان ترین ورزشهای برای افرادی است که نگران کمتحرکی و چاقی یا بیتحرکی هستند و می توان آن را به راحتی در خانه انجام داد.
یک کارشناس ورزش می گوید: بهترین ورزش برای افراد در خانه شامل ورزش های کششی است که با کمترین امکانات قابل اجراست.
مرضیه صمدی در گفت و گو با ایرنا افزود: در روزهایی که کرونا شیوع پیدا کرده است افراد در خانه میتوانند ورزشهای سبکی مانند نوع جدید کرانچ، دراز و نشست، شنای دو دست، اسکوات، پرس دمبل، ددلیفت با برخی از وسلیه خانه و پلانک یک طرفه را انجام داد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا با نام کووید 19 نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و اولین مورد از این بیماری نیز 30ام بهمنماه سال 98 در ایران مشاهده شد.
این ویروس اکنون به حدود 82 کشور سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا در مورد بهداشت جهانی؛ وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.
چهارمحال و بختیاری دارای 10 شهرستان با جمعیتی افزون بر 947 هزار نفر است که با استانهای اصفهان، خوزستان، لرستان و کهکیلویه و بویراحمد همسایه است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*