دوشنبه 5 آذر 1403

روایت «خبرگزاری فارس» از علت ترور ماموستا شیخ‌الاسلام | به ما گفته بودند کافر است

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
روایت «خبرگزاری فارس» از علت ترور ماموستا شیخ‌الاسلام | به ما گفته بودند کافر است

لقمان امینی 25 ساله عامل ترور ماموستا شیخ‌الاسلام، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در اعترافاتش عنوان کرده بود: گروه ما برای به دست آوردن خیرات باید از همدیگر سبقت می‌گرفتیم، ما کارمان کافرکُشی بود پس فرقی نمی‌کرد که او کیست.

لقمان امینی 25 ساله عامل ترور ماموستا شیخ‌الاسلام، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در اعترافاتش عنوان کرده بود: گروه ما برای به دست آوردن خیرات باید از همدیگر سبقت می‌گرفتیم، ما کارمان کافرکُشی بود پس فرقی نمی‌کرد که او کیست.

مسوول گروه ترور ماموستا شیخ‌الاسلام می‌گفت: به ما گفته بودند که او (ماموستا شیخ‌الاسلام) یکی از سران کفر است و موجب منزوی شدن اهل سنت شده است، دو نفر از بچه‌های گروه را برای شناسایی مسجدی که ماموستا شیخ الاسلام در آنجا امام جماعت بود اعزام کردم که قرار بود محل را شناسایی تا در فرصتی مناسب وی را ترور کنیم اما وقتی برگشتند اعلام کردند ماموستا شیخ‌الاسلام را ترور کرده و موفق به فرار شده‌اند.

شهید ماموستا محمد شیخ‌الاسلام سوم فروردین سال 1315 در شهرستان بانه دیده به جهان گشود و از همان کودکی با قرآن الفت پیدا کرد و تعالیم اسلامی را نزد پدر فرا گرفت، تعلیم یافتن نزد پدر در خانواده آنان سنتی قدیمی بود و اسناد این سنت تا 8 نسل در خانواده این شهید بزرگوار به صورت مکتوب موجود است.

محمد غیر از شاگردی نزد پدر از چشمه‌های جوشان علوم اسلامی سایر علما نیز برخوردار شد تا آن که در سال 1336 از سوی عالم و استاد بزرگ مرحوم ملاباقر مدرس، مجاز و پس از آن به عنوان مفتی فقه شافعی و دبیر شورای افتا انتخاب شد.

نزدیک به 20 سال در شهرستان سقز به تعلیم و تدریس فقه و اصول فقه پرداخت. پس از آن حدود 6 سال نیز در دانشگاه تهران به تدریس فقه و اصول فقه براساس مذهب امام شافعی پرداخت و بعد از آن نیز 15 سال در سنندج به تدریس و تعلیم علوم دینی در مدارس دینی مشغول بود و بسیاری از علما و روحانیون منطقه با تلاش‌های ایشان مجاز شدند و همزمان در دانشگاه‌های استان کردستان تدریس می‌کرد.

ماموستا شیخ‌الاسلام عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سلامی واحد سنندج بود و در دوره‌های سوم و چهارم خبرگان رهبری به عنوان نماینده مردم خدمت می‌کردند، در شورای عالی مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی نیز عضویتی فعال داشتند و در راستای وحدت جامعه اسلامی بی‌وقفه تلاش می‌کردند.

پشتیبانی از ولایت فقیه، اعتقاد شهید شیخ‌الاسلام

شهید ماموستا شیخ‌الاسلام معتقد بود پشتیبانی از ولایت فقیه جامعه اسلامی را از گزند دشمنان ایمن و مصون می‌کند. مجموع این فعالیت‌ها و اعتقادات موجب شده بود دشمنان اسلام با او دشمنی کنند. هرچه تهدیدش کردند راه به جای نبردند و این شهید بزرگوار ثابت قدم‌تر در این راستا تلاش کرد.

مهم‌ترین فعالیت‌های این ماموستای شهید مربوط به حوزه تعلیم و تربیت اسلامی بود، وی با مطالعه عمیق و تحقیق گسترده خود دریافته بود که فرهنگ اسلامی حاوی چه عمق و غنای است و اگر مسلمانان به روح تعالیم اسلامی توجه کنند و بدان آگاهی یابند فتنه‌گران و نیرنگ‌بازان نمی‌توانند به حکومت اسلامی صدمه‌ای بزنند از این روی در مسجد و مدرسه و دانشگاه در کوچه و خیابان تلاش می‌کرد متناسب با موقعیت‌ها گوشه‌هایی از فرهنگ اسلامی را به آگاهی مردم برساند، ابهام‌ها را بزداید و تفرقه‌ها را به وحدت تبدیل کند و ناهمواری ها را هموار سازد.

دشمنان نظام این بزرگوار را اینگونه شناخته بودند که تاب تحمل او را نداشتند

عموم مردم او را خوب شناخته بودند و به همین دلیل شهید ماموستا شیخ‌الاسلام را به نمایندگی خود در مجلس خبرگان رهبری در دو دوره پیاپی برگزیدند تا بتواند نقش خود را در استوار سازی نظام اسلامی به خوبی ایفا کند.

دشمنان نظام این بزرگوار را اینگونه شناخته بودند که تاب تحمل او را نداشتند و چون توانایی مقابله دربرابر استدلال‌های محکم او را نداشتند به حذف فیزیکی ایشان روی آوردند.

حامد شیخ‌الاسلام فرزند شهید می‌گوید: پدرم هشت سال در حوزه‌های علمیه اهل تشیع در تهران مشغول به تحصیل بود تا جایی که کاملا به اصول و مبانی فقهی اهل تشیع نیز آشنایی داشت و در هر محفل و یا مجلسی که وی حضور داشت کسی توان و جرأت صحبت کردن از اختلاف بین تشیع و تسنن را نداشت.

آگاه به مسائل فقهی تشیع و تسنن بود و با همین آگاهی ارتباط و اتحاد مستحکمی را در بین این دو مذهب به وجود آورده بود و این مهم موجب ناخوشایند دشمنان شده بود، علاقه و ارادت بسیاری به مقام معظم رهبری داشت و خوب یادم هست که همیشه می‌گفت: «دلم می‌خواهد بنشینم و برای مظلومیت مقام معظم رهبری گریه کنم.» چون بعضی از دوستان قدیمی ایشان امروز در مقابل ایشان ایستاده‌اند.

شب قبل از حادثه ترور استاندار وقت نزد پدرم آمد و از ایشان خواست تا اجازه دهد برایشان محافظ بگذارند. اما پدر با این کار مخالفت کرد و گفت: من غیر از خداوند متعال محافظی نمی‌خواهم و اگر تقدیر الهی چنین باشد که به دست از خدا بی‌خبران به شهادت برسم چه سعادتی بهتر از این.

من از کسی واهمه ندارم و از رسیدن به خداوند و شهادت استقبال می‌کنم و دوست ندارم کسی به خاطر محافظت از من به زحمت یا به خطر بیفتد.

آرزوی شهادت

فرزند شهید از آرزوی پدر برای شهید شدن هم برایمان گفت: اینکه «شب قبل از حادثه ترور، آقای استاندار نزد پدر من آمد و از ایشان خواست تا اجازه دهند برایشان محافظ بگذارند. اما پدرم با این کار مخالفت کرد و اظهار داشت که من غیر از خداوند متعال محافظی نمی خواهم و اگر تقدیر الهی چنین باشد که به دست از خدا بی خبران به شهادت برسم چه سعادتی بهتر از این. دوست ندارم کسی به خاطر محافظت از من به زحمت یا به خطر بیفتد»

شهید شیخ الاسلام همواره می‌گفت: بین علما و روحانیون هیچ کسی به اندازه آیت‌الله خامنه‌ای برای جایگاه رهبری و ولایت فقیه مناسب نیستند

شهید شیخ الاسلام همواره می‌گفت: در بین علما و روحانیون هیچ کسی به اندازه آیت‌الله خامنه‌ای برای جایگاه رهبری و ولایت فقیه مناسب نیستند، ایشان به تمامی مسائل ریز و درشت جامعه آگاهی دارند و اقتدار و عظمت کنونی ایران اسلامی در جهان نتیجه تصمیم‌گیری‌های معظم‌له است.

چون پدرم آگاه به مسائل فقهی و مبانی دین از دیدگاه اهل تسنن و تشیع بود و به خوبی بسترهای وحدت را می‌شناخت و در راستای استحکام آن تلاش می‌کرد، دشمنان این را برنتابیدند و وی را توسط عوامل عده‌ای فریب‌خورده به شهادت رساندند.

اقلیمه موسوی، همسر شهید شیخ الاسلام، دارای جمیع خصائل و محسنات اخلاقی بود اخلاق پسندیده و بسیار آرام داشت و ثمره 48 سال زندگی مشترک با این شهید بزرگوار سه فرزند پسر و یک دختر است.

با وجودی که وضعیت مالی آن چنانی خوبی نداشتیم ولی ماموستا هیچوقت کمک به فقرا و نیازمندان را از یاد نمی‌برد و همواره به آنها کمک می‌کرد و ما را نیز به کمک دیگران تاکید می‌کرد.

شهید شیخ‌الاسلام در کلام شاگردش

ایوب احمدپور از شاگردان ماموستا شیخ‌الاسلام درباره استاد شهید خود می‌گوید: ویژگی بارز ماموستا جدیت کامل در امر تعلیم بود.

شهید شیخ الاسلام انسانی فوق‌العاده دقیق و موقعیت‌شناس و از لحاظ توانمندی علمی در سنندج بی‌نظیر بود.

ماموستا شیخ‌الاسلام از استادان برتر استان کردستان بودند. من از سال 71 تا 74 به مدت سه سال از کلاس‌های تفسر قرآن و اصول فقه ایشان استفاده کردم و افتخار شاگردی ایشان را داشتم.

شهید شیخ الاسلام انسانی فوق‌العاده دقیق و موقعیت‌شناس و از لحاظ توانمندی علمی در سنندج بی‌نظیر بود.

خوشرویی، شوخ طبعی و دارای حافظه قوی از دیگر ویژگی‌های شهید بود تا جایکه اگر شاگردی متوجه مطلبی نمی‌شدند ولو چندین بار باز هم مطلب را تکرار می‌کرد و تا به نتیجه نمی‌رسید که به‌طور کامل متوجه شده است بحث بعدی را مطرح نمی‌کرد.

پیام رهبر معظم انقلاب در پی شهادت ماموستا شیخ‌الاسلام

بسم الله الرحمن الرحیم

وَ مَن قُتِلَ مَظلومَاً فَقَد جَعَلنا لِوَلیهِ سُلطانا

با تأسف و اندوه فراوان اطلاع یافتم که دست جنایتکار و گنهکار مزدوران استکبار و ارتجاع به خون عالم مجاهد و روحانی خدمتگزار جناب ماموستا شیخ الاسلام نماینده‌ی مجلس خبرگان رهبری آلوده شده و آن مرد شریف و خدوم پس از ده‌ها سال دفاع صریح از حق، بدست جنود باطل به شهادت رسیده است.

در این چند روز چند عنصر روحانی ارزشمند دیگر از جمله امام جمعه‌ی موقت سنندج و 2 تن از مسئولان قضائی محترم آن استان که پیش از این بزرگوار مجروح و یا شربت شهادت نوشیده اند، به این زنجیره شقاوت و خونخواری در ماه مبارک رمضان و در آستانه ی روز دفاع از ملت فلسطین، نشان دهنده‌ی آن است که این جنایتکاران با وجود ادعای دینداری و تعصب مذهبی، نه فقط احترام شهر الله را هتک می کنند، بلکه آماج حمله ی آنان در اصل، همان چیزی است که دستگاه استکبار و برخی دولتهای روسیاه منطقه کمر دشمنی با آن بسته‌اند.

دلبستگی به نظام جمهوری اسلامی و دفاع از آرمان‌های اسلامی و مسأله‌ی قدس شریف جرم نابخشودنی این شهیدان و مجروحان عزیز از نظر این مزدوران جنایتکار و اربابان فرعون صفت و قارون منش آنهاست.

پس از اردیبهشت معطر امسالِ کردستان که در آن ندای گوش و دل نواز وحدت اسلامی بیش از همیشه در آن دیار طنین افکند، دستگاه استکبار و استبداد اکنون درصدد انتقام گیری از مردم نجیب و مظلوم آن اُستانند. برای آن دشمنان سنگدل، کرد و فارس و شیعه و سنی تفاوت نمی کند. دل پلید و پُر کینه ی آنان حتی به روحانی کهنسالی چون شهید مظلوم ماموستا شیخ الاسلام نیز با قساوت و شقاوت دستِ ستم می گشاید. لعنت خدا و رسول و مؤمنان بر آن خونخواران و مراکز اصلی پشتیبانی و فرماندهی آنان باد.

مردم عزیز کردستان با بصیرت کامل، دشمنان خود را بشناسند و مسئولان امنیت استان مقابله قدرتمندانه با این آدمکشان محارب را در صدر برنامه های خود قرار دهند.

اینجانب ضمن تسلیت و تبریک به مردم استان کردستان به خصوص به خانواده های مصیبت دیده یاد آن شهیدان بزرگوار بویژه شهید عزیز جناب ماموستا شیخ الاسلام را گرامی میدارم و از خداوند رضایت و مغفرت و علو درجات آنان را مسألت می‌کنم.

خاطره محسن رضایی از شهید ماموستا شیخ‌الاسلام

محسن رضایی دبیر وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در مورد شهید ماموستا شیخ‌الاسلام عنوان کرده بود: شهید ماموستا شیخ‌الاسلام عشق عجیبی به اهل بیت داشت سال 87 با هاشمی‌رفسنجانی و جمعی از اعضای مجمع بنا به دعوت آقای طالبانی به عراق رفتیم و یک فرصتی شد در شهر نجف اشرف همراه آقای سیف‌اللهی و شیخ‌الاسلام به زیارت حضرت امیر رفتیم.

وارد صحن که شدیم من خیلی سریع پله‌ها را پایین رفتم و خودم را به ضریح رساندم همین طور که در حال و هوای خودم بودم دیدم آقای شیخ و سیف‌اللهی نیستند، پرسیدم، چرا دیر آمدید، سیفی‌الهی گفتِ، شما که سریع رفتید به سمت ضریح من هم پشت سر شما آمدم، آقای شیخ اجازه نداد و گفت اول باید چشمت به ضریح بیفتد و ارتباط دلی برقرار کنید مگر شما روایات و احادیث را نخوانده‌اید.

شهید شیخ‌الاسلام گفت، باید ارتباط دلی پیدا کنید بعد به زیارت بروید، یعنی حقیقتا اگر در طول تمام مدتی که در کردستان بودیم اعتقادات مردم و پیشمرگان کرد نبود مگر می‌توانستیم کردستان را برگردانیم.

رضایی ادامه داد: اوایل انقلاب بازگشت کردستان با کمک خود مردم بود هر چند هم سپاه و هم ارتش در کردستان شهدای زیادی تقدیم انقلاب کرد.

محسن رضایی: ماموستا شیخ‌الاسلام از فرزندان ارزشی این خطه و پای نظام و رهبری بودند

در آن زمان گروه‌های دموکرات و کومله از سازمان‌های قدیمی و پرقدرتی بودند که عقبه آنها به صدام وصل بود و مرتبا برایشان اسلحه و مهمات از مرزها می‌آمد ولی بخاطر همراهی مردم توانستیم که آنها را شکست دهیم.

ماموستا شیخ‌الاسلام از فرزندان ارزشی این خطه و پای نظام و رهبری بودند و به خاطر تاثیرگذاری که داشت توسط وهابیون به شهادت رسید اما جای شکر دارد که ایشان شاگردان بسیار خوبی را تربیت کرده‌اند.

شهید ماموستا شیخ الاسلام شامگاه 27 رمضان (26 شهریور 88) در مقابل مسجد سیدقطب سنندج و در حالی که بعد از نماز مغرب از مسجد خارج می‌شد، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در راه رسیدن به بیمارستان به دلیل شدت جراحات به شهادت رسید.

عامل ترور شهید شیخ‌الاسلام: کار ما کافرکُشی است

لقمان امینی 25 ساله عامل ترور ماموستا شیخ‌الاسلام، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در اعترافاتش عنوان کرده بود: گروه ما برای به دست آوردن خیرات باید از همدیگر سبقت می‌گرفتیم، ما کارمان کافرکُشی بود پس فرقی نمی‌کرد که او کیست.

به ما گفته بودند که او (ماموستا شیخ‌الاسلام) یکی از سران کفر است و موجب منزوی شدن اهل سنت شده است، دو نفر از بچه‌های گروه را برای شناسایی مسجدی که ماموستا شیخ الاسلام در آنجا امام جماعت بود اعزام کردم که قرار بود محل را شناسایی تا در فرصتی مناسب وی را ترور کنیم اما وقتی برگشتند اعلام کردند ماموستا شیخ‌الاسلام را ترور کرده و موفق به فرار شده‌اند.

عامل ترور: شیخ‌الاسلام را صدا زدم، به محض اینکه رویش را برگرداند به سمت او شلیک کردم

در مسجد کمین کردم تا ماموستا و خادم مسجد بیرون آمدند، از پشت سر به آنها نزدیک شده و مرحوم شیخ‌الاسلام را صدا زدم، به محض اینکه رویش را به سمت من برگرداند با اسلحه‌ای که از قبل آماده کرده بودم به سمت او شلیک کردم. می‌خواستم در جمع کردن خیرات از بقیه پیشی بگیرم «ما کفار را می‌کُشیم، اما اگر به اشتباه مسلمانی هم کشته شد. برای ما عذر است و برای او اجر».

و اما...

سراسر زندگی روحانیون و علمای دین آمیخته و متاثر از مفاهیم قرآنی بوده است. آنان جان خود را نیز برای گسترش قرآن و اعتلای دین حق ایثار کرده‌اند، پس از قرآن، تدبر و تامل در حدیث و سیره نبوی از این شهیدان بزرگوار رنگ و چهره‌ای دیگر ساخته است.

شهیدان روحانی استان کردستان غیر از آنکه مسئولیت امامت جمعه و جماعت مردم منطقه را برعهده داشتند برای پاسداری از نظام اسلامی جان خود را در طبق اخلاص گذاشته‌اند.

بی‌شک حماسه در این خطه شهیدپرور با شهادت شهید ماموستا شهید محمد شیخ‌الاسلام به پایان نخواهد رسید و بیت‌الغزل آن همچنان با ایثار دلیرانی دیگر تکرار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس هم اکنون دیگران می خوانند 30 فروردین 1402 - 12:46

بیشتر بخوانید

روایت «خبرگزاری فارس» از علت ترور ماموستا شیخ‌الاسلام | به ما گفته بودند کافر است 2