چهارشنبه 7 آذر 1403

روایت سردار تنگسیری از تلفات آمریکایی‌ها در تقابل با ایران / توضیحات معاون وزیر کشور درباره حوادث دیروز زاهدان / واکنش امیرعبداللهیان به ادعای آمریکا درباره پایان مذاکرات

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
روایت سردار تنگسیری از تلفات آمریکایی‌ها در تقابل با ایران / توضیحات معاون وزیر کشور درباره حوادث دیروز زاهدان / واکنش امیرعبداللهیان به ادعای آمریکا درباره پایان مذاکرات

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 30 مهرماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 209 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 39 نفر از آنها بستری شدند.

متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 3 بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به 144 هزار و 543 نفر رسید.

همچنین در حال حاضر چهار شهرستان در وضعیت قرمز، 26 شهرستان در وضعیت نارنجی، 188 شهرستان در وضعیت زرد و 230 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

آمار واکسیناسیون در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون 65 میلیون و 109 هزار و 787 نفر دُز اول، 58 میلیون و 514 هزار و 75 نفر دُز دوم و 31 میلیون و 299 هزار و 400 نفر نیز دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده‌اند.

مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 154 میلیون و 923 هزار و 262 دُز رسید. در شبانه روز گذشته 19 هزار و 589 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

***

روایت سردار تنگسیری از تلفات آمریکایی‌ها در تقابل با ایران

به گزارش سپاه نیوز سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در گفت‌وگویی درباره اقدامات این نیرو برای تأمین امنیت کشورمان اظهار داشت: آمریکایی‌ها در برابر کار‌هایی که انجام می‌دهیم، ضد آن را انجام می‌دهند؛ لذا ما هم باید تجهیزات جدیدی از جمله حمله از فاصله دور آن هم با دقت بالاتر، افزایش سرعت و رادارگریزی بیشتر را به کار بگیریم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان کرد: نیروی دریایی سپاه با استفاده از قایق‌های تندرو در مدت یک سال و نیم درگیری مستقیم با آمریکایی‌ها توانست بیش از 52 نفر تلفات از آن‌ها بگیرد و در مقابل، ما 9 شهید دادیم؛ همچنین در این مدت ما چهار قایق را از دست دادیم، ولی آمریکایی‌ها سه فروند ناو شامل ناوهای ساموئل رابرت، سی اور سی تی و سانگاری و نیز دو فروند بالگرد را از دست دادند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه همچنین به ساخت شناورهای جدید نیز اشاره و عنوان کرد: شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.

***

توضیحات معاون وزیر کشور درباره اتفاقات روز جمعه در زاهدان

به گزارش تسنیم، سید مجید میراحمدی معاون امنیتی وزیر کشور در حاشیه همایش ملی پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران درخصوص آخرین وضعیت شهرها و استان‌های کشور، بیان کرد: استان‌ها وضعیت خوبی دارند و چیزی به‌عنوان اغتشاش و ناآرامی در شهری نداریم و بعضاً تحرکات ایذایی در بعضی استان‌ها وجود دارد و در بسیاری از استان‌ها هم این تحرکات ایذایی هم نیست. ضمنا تجمعات مختصری در برخی دانشگاه‌ها هست که روند کاهشی دارد و اغتشاشات شهری مراحل پایانی خود را طی می‌کند؛ اوضاع کشور آرام است، هرچند دشمنان به‌شدت دنبال این هستند که آتش این موضوع را بر افروخته نگه دارند اما مسأله خاصی نداریم.

وی افزود: دشمنان هم روز چهارشنبه و هم امروز فراخوان داده بودند ولی آن رو اتفاقی رخ نداد و تا الان هم در هیچ نقطه‌ای از کشور تجمعی نداریم.

معاون امنیتی هم‌چنین درباره حوادث روز گذشته زاهدان گفت: خطبه‌های دیروز مولوی عبدالحمید تحریک‌آمیز بود و متأسفانه بعد از خطبه‌های او حدود 150 نفر از اراذل و اوباش با سوء استفاده از صحبت‌های او به اموال مردم، خودروهای شخصی، مغازه‌های مردم و به اموال اهل سنت حمله کردند ولی به سرعت کنترل شده و اوضاع آرام شد.

وی افزود: اگر در خطبه‌ها مطالب تحریک‌آمیزی مطرح نمی‌شد، در زاهدان هم آرامش را شاهد می‌بودیم و متأسف هستیم در نمازجمعه که باید محل وحدت و آرامش مردم باشد، این سخنان مطرح شده ولی باید توجه بیشتری داشته باشند تا محل سوءاستفاده دشمنان، ضدانقلاب و جریاناتی که امنیت مردم و شیعه و اهل سنت و هر ایرانی را مورد هدف قرار داده‌اند نشود و نباید تبدیل به محلی برای سوءاستفاده شود.

***

انتقاد روزنامه اصولگرا از ادامه فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی

اکبر نصراللهی، مدرس ارتباطات و رسانه در فرهیختگان نوشت: «تامین امنیت و آرامش مردم حتی با فیلترینگ قابل‌درک و در کشورهای دیگر هم سابقه دارد؛ هیچ کشوری هم نتوانسته است رویای اینترنت بدون فیلتر را محقق کند. با این وجود ادامه فیلترینگ و یا تصور کوچ اکثریت کاربران ایرانی به پلتفرم‌های داخلی به‌دلایل مختلف‌، هم نادرست و هم «پرهزینه‌، غیرممکن و رویای غیرقابل تحقق» است...

کوچ مردم به پلتفرم‌های داخلی حتی اگر ادعاهای گردانندگان این پلتفرم‌ها به‌لحاظ فنی و ظرفیت پذیرش حدود 50 میلیون کاربر ایرانی صحیح باشد، به «اعتماد کاربران» نیاز است که با «دستور و تصمیم اداری» محقق نمی‌شود...

حکمرانی قوی‌، حرفه‌ای و مسئولانه در حوزه فضای مجازی به «صبر استراتژیک» نیاز دارد؛ آیا با فرض تامین شرایط فنی و کوچ مردم به پلتفرم‌های داخلی، می‌پذیرند که همه کنشگران فرهنگی‌، هنری و سیاسی خاص به‌ویژه رهبران گروه‌ها و جناح‌های سیاسی در پلتفرم‌های داخلی آزادانه فعالیت کنند؟...

فیلتر دائمی شبکه‌های اجتماعی خارجی که حدود 50 میلیون کاربر و میلیون‌ها نفر از آن ارتباط ارتزاق می‌کنند در حرف کار سختی نیست، اما بدانیم که اولا ارتباط و تکنولوژی‌های ارتباطی را نمی‌توان فیلتر کرد، ثانیا اگر هدف مدیریت نسل z است، فیلتر‌شکن‌های آنها همیشه روشن است، علل همه اغتشاشات هم شبکه‌های اجتماعی نیستند.»

***

واکنش امیرعبداللهیان به ادعای آمریکا درباره پایان مذاکرات

به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آمریکایی‌ها می‌گویند در حال حاضر رسیدن به توافق و احیای برجام در دستور کار آمریکا قرار ندارد، اظهار کرد: رفتار و گفتار آنها با یکدیگر متناقض است. سه روز پیش پیامی بین ما و طرف آمریکایی منعقد شد و ما پیامی از طرف آنها دریافت کردیم. آمریکایی‌ها در تبادل پیام‌ها حتی تعجیل دارند که هرچه زودتر به نقطه توافق برسیم.

وی ادامه داد: ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که باید موارد اتهامی که آژانس در حوزه هسته‌ای مطرح کرده حل و فصل شود و ما حاضر به توافقی نیستیم که بعدا مانند استخوان لای زخم مانده، دائم آژانس بخواهد از مسیر سیاسی و به بهانه این موارد اتهامی فشارهایی را به ایران وارد کند.

وی در ادامه گفت: تبادل پیام آمریکایی‌ها با ما ادامه دارد و از سویی دیگر آنها تلاش می‌کنند در مسائلی که این روزها در ایران جریان داشته بدمند و فکر می‌کنیم آنها به دنبال این هستند که با اعمال فشارهای روانی و سیاسی بخواهند در مذاکرات امتیاز بگیرند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه صحبت‌های خود در این زمینه گفت: ما هیچ امتیازی به طرف آمریکایی نخواهیم داد و ما در چارچوب منطق و در راستای حصول توافقی که خطوط قرمز ایران رعایت شود حرکت می‌کنیم.

امیرعبداللهیان با بیان این‌که در عین حال هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نمی‌کنیم، اضافه کرد: ارزیابی ما از پیام‌های طرف آمریکایی حتی در روزهای اخیر این است که آمریکایی‌ها نه تنها حصول توافق در اولویت‌شان است بلکه شتاب هم دارند، اما آنها برای مصارف داخلی خودشان هم و تحریک برخی از عوامل در داخل ایران در مواضع اعلامی‌شان به گونه‌ای دیگر سخن می‌گویند و اینها از تعارضات رفتار آمریکایی است.

***

انتقاد فضائلی از دوقطبی‌سازی در جامعه

مهدی فضائلی معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در یادداشتی نوشت: «ایجاد شکاف و اختلاف در جامعه که در قالب دوقطبی سازی نمایان می شود یکی از مهمترین و موثرترین ابزارها برای تضعیف یک جامعه است و از همین رو به شدت مورد توجه و اقبال دشمن بوده و هست.

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی نیز پیوسته با این آفت روبرو بوده ایم؛ از یک سو افراد و جریان هایی بدنبال ایجاد و دامن زدن به دوقطبی های دروغین و در سوی دیگر دلسوزان کشور و مردم که همواره نسبت به آن انذار داده‌اند.

چپ و راست، اصلاح طلب و اصولگرا، موافق و مخالف مذاکره، گشت ارشاد، شیعه و سنی و امثال اینها مواردی است که هرچند واقعی داشته باشند اما نباید اجازه داد اینها به دوپارگی و چندپارگی جامعه منجر گردد. بحث اختلاف نظر و سلایق در موضوعات مختلف، تفاوت اقوام و تفاوت مذاهب یک چیز است، تبدیل آنها به دوقطبی، موضوعی دیگر!

افراد یک جامعه بالغ و رشد یافته می توانند با وجود اختلاف نظر یا تفاوت هایی که دارند، کنار یکدیگر بصورت مسالمت آمیز و منسجم زندگی کنند.

بنابراین پیوسته باید مراقب باشیم عده ای از سرغفلت یا با اغراض خاص جامعه را دوقطبی نسازند و هر موضوعی را وسیله جدال و نزاع در میان مردم قرار ندهند.

البته ما در برابر دوقطبی های کاذب و جعلی، دوقطبی صحیح و سازنده و پیش برنده هم داریم و آن قطب بندی در برابر دشمنان قسم خورده ای است که یک لحظه از دشمنی دست بردار نیستند تا جاییکه علاوه بر کینه توزی های خود، عوامل مزدورشان را برای تحریم های بیشتر مردم و از جمله محروم نگه داشتن بیماران پروانه ای از درمان یا فرصت حضور در جام جهانی فوتبال، جلو می اندازند!»

***

واکنش کنعانی به تحریم‌های اتحادیه اروپا و انگلیس علیه ایران

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام شورای وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا و دولت انگلیس در اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران، به بهانه های واهی و بی اساس استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین و ادعاهای مطرح شده در بیانیه مشترک آلمان، فرانسه و انگلیس در همین مورد را قویا مردود دانست و به شدت محکوم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اظهار داشت، ادعاهای بی اساس در مورد انتقال پهپاد برای استفاده در درگیری اوکراین را رد می‌کنیم. وی افزود ما همواره براین امر تاکید داشته‌ایم که همه اعضای سازمان ملل باید به طور کامل به اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل از جمله استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها احترام بگذارند. وی افزود ما از صلح و پایان فوری جنگ در اوکراین از طریق یک فرآیند سیاسی حمایت می کنیم.

کنعانی اظهار داشت طرفهای یادشده در ادامه اقدامات غیرمسئولانه، مخرب و غیرقانونی خود برای ایجاد فضای مسموم سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کنند از قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل یک تفسیر گمراه کننده ارائه کرده و بین ادعاهای بی اساس خود و قطعنامه2231 ارتباط برقرار نمایند. این در حالیست که موضوعات حول درگیری جاری در اوکراین با قطعنامه 2231 در موضوع و محتوا کاملا بی ارتباط است.

***

رئیسی: دیپلماسی سیاسی باید در خدمت دیپلماسی اقتصادی کشور باشد

سید ابراهیم رئیسی در آئین گرامیداشت روز ملی صادرات با اشاره به تعداد زیادی از واحدهای صنعتی و تولیدی تعطیل و نیمه‌تعطیل که در دوره فعالیت دولت مردمی احیا شده‌اند، اظهار داشت: در این دوره بیش از 2 هزار کارخانه و کارگاه به دست توانای عزیزان با اراده ما در سراسر کشور احیا شده و این مسیر ادامه دارد. اگر احیای کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی و بازگشت آنها به عرصه تولید، افزایش صادرات، مثبت شدن تراز تجاری، ارتقای تولید، صادرات نفتی و غیرنفتی در کشور دشمن را عصبانی می‌کند، بگذار عصبانی شود و از این عصبانیت بمیرد، اما ما متوقف نخواهیم شد. اگر دشمن ما را در یک جای دنیا متوقف کند، ما از جای دیگر سر درخواهیم آورد، دور زدن تحریم‌ها یعنی همین.

رئیس جمهور تولیدکنندگان و صادرکنندگان را افسران و سربازان دور زدن و خنثی کردن تحریم‌ها نامید و تصریح کرد: امروز وقتی با دشمنان خود حرف می‌زنیم، به پشتوانه مردم و کشاورزان، صنعتگران، مهندسان و فعالان عرصه‌های مختلف تولیدی حرف می‌زنیم. از ما عصبانی هستند، چه کنیم که عصبانی هستند! دشمن نمی‌خواهند شما تولید داشته باشید، دیروز در صنعت نظامی گرفتار تامین سیم خاردار بودید و به شما نمی‌دادند، اما امروز وقتی در نیویورک، در سمرقند و در بسیاری از کشورهای دیگر که روسای کشورها با بنده ملاقات می‌کنند، یکی از خواسته‌های آنها خرید از صنایع نظامی ایران است.

رئیسی با اشاره به اینکه بیشترین و شدیدترین تحریم‌ها علیه کشور در عرصه نظامی و هسته‌ای بود و بیشترین پیشرفت کشور نیز در آن صنایع حاصل شده است، خاطرنشان کرد: وقتی امروز در صنایع نظامی و هسته‌ای به نقطه‌ای رسیده‌ایم که ما در منطقه و جهان حرف برای گفتن داریم، معلوم می‌شود که انسان‌های بااراده و جوانان برومندی شبانه روز در این میدان تلاش کردند؛ این یک میدان مبارزه است و دشمن نمی‌خواهد شما در آن دست برتر را داشته باشید.

رئیس جمهور با اشاره به توانمندی‌های کشور در زمینه صادرات خدمات فنی - مهندسی و نیز گردشگری از جمله در بخش سلامت افزود: همچنین جلوگیری از خام‌فروشی باید از محورهای تلاش‌های ما باشد. باید در بازارهایی که مزیت ویژه داریم ارزش افزوده را جدی گرفت و عقب‌ماندگی‌ها در این زمینه را سریع‌تر جبران کرد. برای این منظور باید دیپلماسی سیاسی در خدمت دیپلماسی اقتصادی باشد. دغدغه اول همه دیپلمات‌های ما باید مسایل اقتصادی باشد. نقش دیپلماسی باید در رشد یافتگی کشور دیده شود.

***

توضیح وزیر علوم درباره دفتر نیرو‌های مسلح در دانشگاه‌ها

به گزارش فارس، در حاشیه جلسه شورای هدایت استعداد‌های درخشان محمدعلی زلفی گل وزیر علوم در جمع خبرنگاران درباره ایجاد دفتر تعامل نیرو‌های مسلح در دانشگاه‌ها گفت: این مورد تازه‌ای نیست و قبلا هم وجود داشته است. قرار است یک کارشناس اداری که استخدام ستاد کل نیرو‌های مسلح باشد، در دانشگاه حضور یابد و تقاضای سرباز نخبگان، امریه‌های پسادکتری و کسری خدمت سربازی همچنین قرارداد‌های استادان با صنایع دفاعی را پیگیری وتسهیل می‌کند که وقت و انرژی دانشجویان هدر نرود.

وزیر علوم گفت: با توجه به تسهیلات جدیدی که ستاد کل نیرو‌های مسلح به جامعه دانشگاهیان فرهیخته اختصاص خواهد داد امریه فناوری، امری پسا دکترای، کسر خدمت مربوط به رساله‌های دکتری و کارشناسی‌ارشد، قرارداد‌های پژوهشی با صنعت دفاعی و پیگیری معافیت دانشجویان برای سربازی تسهیل می‌شود.