یک‌شنبه 30 دی 1403

سیره عملی امام خمینی (ره) از 14 خرداد 42 تا 14 خرداد 67/ پساانقلاب و پیشرفت دویست پله‌ای جمهوری اسلامی در زمینه‌های علمی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سیره عملی امام خمینی (ره) از 14 خرداد 42 تا 14 خرداد 67/ پساانقلاب و پیشرفت دویست پله‌ای جمهوری اسلامی در زمینه‌های علمی

امام خمینی (ره) شاخص‌ترین چهره تاثیرگذار قرن گذشته بود که اقدامات ایشان مناسبات مستکبران و امپریالیسم جهانی که همه کشور ها از جمله رژیم پهلوی آن را به رسمیت شناخته بود را تغییر داد و جمهوری اسلامی ایران را به یکی از بازیگران اصلی منطقه و جهان تبدیل کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ به سی و سومین سالگرد رحلت بنیان گذار فقید انقلاب اسلامی حضرت اما خمینی ره رسیدیم که یک نکته جالب در این خصوص این است که آغاز نهضت امام خمینی ره در روز 14 خرداد سال 1342 آغاز شد که در یک سخنرانی در زمان طاغوت آن را انجام داد و در آن روز ماموران رژیم حمله کردند و امام خمینی را دستگیر کردند. نکته دیگری که می توان آن را بیان کرد این است که درگذشت امام خمینی نیز در تاریخ 14 خرداد سال 1368 انجام شد. دکتر منوچهر محمدی در خصوص سیره ی امام خمینی ره عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و مشاور وزیر امور خارجه در گفت و گو با سپاس عنوان کرد: یازده شاخص سیره ی امام خمینی را در اینجا بیان می کنیم که برای شناخت بهتر امام خمینی ره شناخت سیره ی امام خمینی ره باید مورد توجه قرار بگیرد.

استکبار ستیزی محمدی افزود: اولین سیره و شاخص در رفتار امام خمینی ره استکبار ستیزی بود و در همان آغاز انقلاب و در روزی که آمریکا با توجه به داشتن زراد خانه های هسته ای می توانست صد بار کل کره ی زمین را نابود کند ایشان فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.

کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: در آن روزها بعضی ها به امام خمینی می فرمودند که برای دفع شر شوروی به آمریکا پناه ببریم می فرمود آمریکا از شوروی بدتر، شوروی از انگلیس بدتر و هر یک از اینها از دیگری بدتر هستند.

عضو عئت علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: در جای دیگری فرمودند که ما آمریکا را زیر پا می گذاریم و جالب این است که در این 42 سال آمریکا همه ی توطئه ها را بر علیه جمهوری اسلامی ایران اجرا کرده است و در همه ی آنها شکست خورده است که یکی از مهم ترین ها حمله ی موشکی به پایگاه عین آمریکایی عین الاسد بود و همچنین این که ایران هر وقت اراده کند با آمریکا رودر رو مقابله می کند مانند توقیف نفت کش آمریکایی و زدن پهپاد آمریکا بود که ترامپ در آن زمان از ایران بابت اینکه هواپیمای حامل فرماندهان نظامی آمریکا را نزده ایم تشکر کرد.

حامی مستضعفان

وی افزود: دومین ویژگی در سیره ی امام خمینی توجه به مستضعفین بود و حمایت مستضعفان است که یکی از آنها حمایت از مردم مظلوم فلسطین است و نتیجه ی آن را می توان در این در نظر گرفت که روزی رژیم صهیونیستی شعار نیل تا فرات را سر می داد اما امروز به دور خود دیوارهای 9 متری احداث کرده اند و در حقیقت در حصر فرو رفته اند.

محمدی بیان کرد: قبل از انقلاب جریانی که از احزب الله وجود داشت به نام المحرومین بود که بعد از انقلاب اسلامی از آن الگو گرفتند و یکی از قدرتمند ترین گروه ها را تشگیل داده اند که توانستند از لبنان در مقابل حملات رژیم صهیونیستی حمایت کنند.

وحدت اسلامی

مشاور وزیر امور خارجه گفت: یکی دیگر از ویژگی های سیره ی امام خمینی توجه به اتحاد مسلمانان بود و معقتد بودند که ما پیرو یک مکتب و یک کتاب و یک پیامبر هستیم و طبق آیه ی قرآن که می فرماید واعتصمو بحبل الله و لا تفرقو ما مسلمانان باید با هم وحدت داشته باشند و به اختلافات توجه نکنند و به آن دامن نزنند.

کارشناس مسائل سیا سی عنوان کرد: ایشان بین شیعه و سنی اختلاف را نمی پسندیدند و اثر آن را می توان در جمهوری اسلامی دید که امام خمینی با توجه به اینکه بیشتر مردم ایران شیعه هستند اما نظام ایران را جمهوری شیعی ننامید و آن را جمهوری اسلامی نامید که حامی همه ی مسلمانان باشد و موجب وحدت شود.

اتکاء به قدرت خداوند

وی ابراز کرد: ویژگی دیگر سیره ی امام خمینی ره اتکا به خداوند بود و امام خمینی منشاء و مبداء تمام قدرت ها را قدرت لایزال الهی بیان می کردند.

محمدی خاطرنشان کرد: در ان زمان به امام خمینی گفتند با آمریکا نباید مقابله کنیم زیر آنها بمب اتم دارد،‌ایشان پاسخ داد قدرت بمب اتم بیشتر است با قدرت خدا که این نشان دهنده ی اتکاء ایشان به خداوند بود.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: ایشان فرمودند قدرت خداوند از میلیارد ها بمب اتم بیشتر از و خداوند در بسیاری از صحنه جمهوری اسلامی را یاری کرد و با توجه به توطئه هایی که در مقابل انقلاب اسلامی رخ داده می توان پی برد که اگر امدادهای الهی نبود جمهوری اسلامی دوام نمی آورد.

تاکید بر ما می توانیم

وی افزود: ویژگی دیگر امام خمینی توجه به ما می‌توانیم بود تا پیش از انقلاب سران حکومت معتقد بودند که ایران نمی تواند به تنهایی حتی یک آفتابه بسازد امام پس از انقلاب اسلامی ایران یا وجود تحریم از رتبه ی دویستم علمی در رشته های نوظهور علمی مانند سلول های بنیادی و نانو جزء ده کشور اول جهان رسیده است.

محمدی تاکید کرد: اقدامات علمی ارزشمنمدی پس از انقلاب به وقوع پیوست که یکی از آنها در زمان کرونا بود که جوانان و دانشمندان جمهوری اسلامی توانستند بااین بیماری نوظهور که پیش از آن حضور نداشت مقابله کنند وبلافاصله واکسن آن را تولید کنند.

استاد دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: در حالی که بسیاری از کشور ها با آمار بالای تلفات روبر و هستند آمار مرگ و میر با توجه به پیشرفت های علمی در ایران، امروزه به صفر نزدیک شده است.

قدرت مردم

وی افزود: یکی دیگر از ویژگی های سیره ی امام خمینی ره توجه به قدرت مردم بود که با توجه به همین سیره از ابتدای انقلاب آغاز کار با حرکت مردم آغاز شد و در ادامه در جنگ و سایر مراحل همیشه حضور مردم باعث شد که جمهوری اسلامی دسیسه ها را پشت سر گذاشتند.

محمدی گفت: خیلی ها پیش از انقلاب می گفتند که ما با کودتا می توانیم قدرت را به دست آوریم اما امام خمینی ره مخالفت می کردند می فرمودند باید مردم را آگاه کرد آنگاه خود مردم دست به قیام می زنندو رژیم را سرنگون خواهند کرد.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: ایشان معتقد بودند اگر این انقلاب بدون حضور مردم و به صورت کودتا باشد مانند اقدام جمال عبدالناصر پس از مدتی نیز با شکست مواجه می شود چون حرکتی که در آن مردم حضور نداشته باشند دوام نخواهد داشت.

ایمان باید به حق نه به اشخاص

وی تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی های سیره ی امام خمین این بود که می فرمود حق را به اشخاص نباید شناخت زیرا افراد امکان دارد تغییر کنند و اگر حق را با اشخاص بشناسیم با تغییر افراد دچار گمراهی می شویم.

عاشورایی بودن

محمدی عنوان کرد: عاشورایی بودن ویژگی دیگر سیره ی امام خمینی بود و می فرمود که اگر عاشورا را الگوی خود قرار دهیم قطعا به پیروزی خواهیم رسید.

مشاور وزیر امور خارجه بیان کرد: ایشان می فرمودند در مکتب عاشورا شکست نداریم چون چه بکشیم و چه کشتی شویم پیروز هستیم همانگونه که امام حسین و یارانش با فجیع ترین وضع به شهادت رسیدند اما در ادامه این مکتب باعث پیروزی های دیگر گروه ها شد.

نترس بودن

وی افزود: امام خمینی هیچ وقت نمی ترسیدند و خودشان نیز می فرمودند که من از هیچ کس نمی ترسم جز از خداوند و این موضوع که نباید از هیچ کس جز خداوند ترسید را به جامعه نیز تسری داد.

تلاش برای ظهور

محمدی تاکید کرد: یکی از ویژگی های سیره ی امام خمینی توجه به موضوع ظهور بود و در سخنرانی های خود اعلام می فرمود که این انقلاب باید زمینه سازی برای ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باشد.

انتهای پیام /

سیره عملی امام خمینی (ره) از 14 خرداد 42 تا 14 خرداد 67/ پساانقلاب و پیشرفت دویست پله‌ای جمهوری اسلامی در زمینه‌های علمی 2
سیره عملی امام خمینی (ره) از 14 خرداد 42 تا 14 خرداد 67/ پساانقلاب و پیشرفت دویست پله‌ای جمهوری اسلامی در زمینه‌های علمی 3