ماجرای شکار جنگنده عراقی توسط هلیکوپتر ایران
این اولین و آخرین بار بود که در دوره جنگ، یک بالگرد توانست یک هواپیمای شکاری را هدف قرار دهد و سرنگون کند... برادرش حسن که در درگیریها با حزب دموکرات در سنندج هم شرکت کرده بود، خیلی زود در اوائل جنگ به شهادت رسید و محسن که خود در دوره جنگ جانباز شده بود...
سردار «محسن پاکیاری» کسی بود که زندگیاش سرشار از همت و مجاهدت در راه خدمت به نظام اسلامی و ملت ایران بود؛ مجاهدی که از دوران نهضت انقلاب اسلامی تا همین چند روز پیش که دار فانی را وداع گفت و به همرزمان شهید خود پیوست لحظهای از مجاهدت، چه در نهضت انقلاب اسلامی، چه در جبهه نظامی و چه در جبهه فرهنگی، دست نکشید و همواره پا به رکاب ولایت فقیه و جهاد در راه خدا بود.
به گزارش «تابناک»؛ انقلاب اسلامی ایران در 41 سال گذشته، مردانی را به خود دیده که به تعبیر قرآن کریم، پای عهد و پیمان خود صادقانه ایستادند. برخی به شهادت رسیدند و برخی نیز در انتظار شهادت، هرگز از عقیده خود پا پس نکشیدند؛ مردانی که عزت را در گمنامی میدانند. دوران «دفاع مقدس» صحنه رشادت و ایثار بسیاری از غیرتمندان این سرزمین است که در گمنامی شربت شهادت نوشیدند و برخی هم که توفیق شهادت نداشتند، پای عهد و پیمان خود ایستادند و لحظهای از سربازی ولایت و انقلاب اسلامی کوتاهی نکردند؛ به راستی که اینها مردانی خدایی هستند.
این مجاهد انقلابی، آزاده و ستمدیده در زندانهای دژخیمان پهلوی، که پس از برافراشته شدن پرچم «جمهوری اسلامی ایران»، وقتی دشمن بعثی میخواست یک هفتهای تهران را فتح کند، سلاح به دست گرفت و به مصاف دشمن تا بن دندان مسلح رفت و در سمت جانشین عملیات قرارگاه نوح و فرمانده قرارگاه عملیاتی آبادان خدمت کرد و در زمینه آموزش، سازماندهی و اعزام رزمندگان به جبههها نیز نقش داشت.
دوران دفاع مقدس که تمام شد، سردار «پاکیاری» در جبهه فرهنگی پای نهاد و برای ماندگاری مجاهدت و ایثار رزمندگان اسلام و فرزندان ملت در جنگ تحمیلی، در زمینه نقل خاطرات دفاع مقدس و انتقال معارف این دوران ارزشمند به نسلهای آینده، تلاشهای گستردهای کرد.
این جانباز جنگ تحمیلی، در میان مجاهدتهای فرهنگی خود، «دفاع مقدس» را اینگونه تبیین کرده است: «در جنگ هشت ساله، به ما ثابت شد کسانی که معنویت پیدا میکردند، شجاع میشدند و اعتمادبهنفس مییابند و حاضر به شهادت میشدند. وقتی رزمنده معنویت پیدا کرد به زندگی از دید آخرتی نگاه میکند؛ یعنی دیگر برایش بحران و جنگ و شهادت و زخمی شدن مهم نیست، چون یک الگویی به نام امام حسین (ع) و یارانش دارد.
به هر جهت رزمندگان و شهدا که معنویتشان بر مادیات دنیا غلبه پیدا کرده بود، با معنویت، همیشه به یاد خدا بودند و مال دنیا هم برایشان ارزشی نداشت. کسی که یاد خدا برایش بزرگ شد، مسائل و موارد دیگر برایش کوچک میشود. رزمندگان به خاطر معنویت مشکلات را تحمل میکردند. این مطلب امروز هم صادق است و منحصر به صدر اسلام و پیامبران و امامان معصوم و جنگ هشت ساله نیست. چقدر خوب است که نسل امروز ما این معنویت و این معرفت را پیدا کنند».
سرانجام سردار سرتیپ دوم پاسدار «محسن پاکیاری» در تیر سال 1399، پس از عمری مجاهدت به همرزمان شهید خود پیوست؛ سرداری که خاطرات مجاهدتهایش هنوز در میان رزمندگان و پیشکسوتان لشکر 19 فجر، زبانزد است. آیین تشییع و خاکسپاری سردار سرتیپ دوم پاسدار جانباز محسن پاکیاری صبح امروز (سه شنبه 3 تیر) در بهشت زهرا (س) تهران برگزار شد.
*س_روایت سردار علایی از سردار شهید پاکیاری_س*سردار حسین علایی با ذکر خاطرهای از سردار پاکیاری، در این زمینه نوشت: دیروز برای شرکت در مراسم خاکسپاری سردار محسن پاکیاری به همراه خانواده به بهشت زهرا رفتم. در آنجا تعدادی از دوستان و سرداران و فرماندهان دوران جنگ تحمیلی را دیدم و به یاد فداکاریهای مردم ایران در دوران دفاع مقدس افتادم. در ذهنم مروری بر خاطرات نزدیک به چهل ساله دوستی و همکاری با سردار پاکیاری که اهل شیراز بود کردم. به یادم افتاد که در عملیات والفجر 8 که رزمندگان عزیز توانستند از اروندرود عبور کنند و تا ساحل خور عبدالله جلو بروند، برادر پاکیاری رابط قرارگاه نوح با هوانیروز بود.
در بهمن ماه سال 1364 وقتی در کنار رزمندگان شجاع به ساحل خورعبدالله رسیدیم، دیدم که برخی از ناوچههای اوزای عراقی و کشتیهای نظامی دشمن از این مسیر به سمت شمال خلیج فارس تردد میکنند. احساس کردم که ممکن است ارتش عراق بخواهد از این مسیر تفنگداران دریایی خود را با قایقهایی با آبخور کم وارد عمل کند و نیروهای ما را دور بزند و عقبه آنها را ببندد؛ لذا از قرارگاه خاتم الانبیاء درخواست اعزام یک تیم آتش هوانیروز را کردم. سرتیپ محمد انصاری که در آن هنگام فرمانده هوانیروز بود، دو فروند بالگرد کبری به قرارگاه نوح مامور کرد.
خلبانان بالگردها را نسبت به ماموریتشان توجیه و برادر پاکیاری را به عنوان رابط فرماندهی با آنها معرفی کردم. ارتباط بی سیمی آقای پاکیاری با خلبانها برقرار شد. به آنها گفتم با دستور برادر محسن پاکیاری هر چیزی که در خور عبدالله تردد میکرد را هدف قرار دهید. در روزهای سخت عملیات، جنگندههای عراقی برای این که از آتش پدافند ایران دور باشند، روی خور عبدالله و در ارتفاع پایین پرواز میکردند و از پشت سر به مواضع ما و به عقبههای تدارکاتی نیروهای خودی مرتب حمله میکردند. من خودم شاهد این پروازها بودم.
در همان لحظات اول استقرار بالگردها در نزدیکی ساحل خورعبدالله، سردار پاکیاری با من تماس گرفت و گفت بعضی ترددها در خورعبدالله انجام میشود که سرعت آنها خیلی بالاست. گفتم بگو بالگردها بلند شوند و آنها را بزنند. به خلبانها گفته بودیم کشتیهایی که در خور عبدالله تردد میکنند توان مقابله با شما را ندارند و نگرانی نداشته باشید. در همین هنگام یک بالگرد بلند شد و خلبان آن اعلام کرد که سرعت هدفی که در خور عبدالله حرکت میکند خیلی زیاد است، به محسن پاکیاری گفتم بگو هر آنچه هست را هدف قرار دهند.
این بالگرد هم با موشک ماوریک خود از پهلو به هدف حمله کرد. یکباره متوجه شدیم که بالگرد هوانیروز میگ جنگنده عراقی را هدف قرار داده و آن را سرنگون کرده است. خیلی خوشحال شدم. به قرارگاه خاتم الانبیاء رفتم. دیدم که رابط نیروی هوایی هم خبر از هدف قرار گرفتن یک جنگنده خودی در جبهه فاو داده است. سرهنگ انصاری هم آمده بود. من هم خبر سرنگونی میگ عراقی را در خورعبدالله با آتش بالگردهای هوانیروز دادم. این خبر آنقدر خوشحالی ایجاد کرد که ناراحتی ناشی از هدف قرار گرفتن هواپیمای خودی را کم کرد.
این اولین و آخرین بار بود که در دوره جنگ یک بالگرد توانست یک هواپیمای شکاری را هدف قرار دهد و سرنگون کند. از آن روز همیشه خاطره تلاشهای سردار پاکیاری در ذهنم مانده است. او از جمله کسانی بود که به همراه برادرش از روزهای اول جنگ به جبهه رفتند. برادرش حسن که در درگیریها با حزب دموکرات در سنندج هم شرکت کرده بود، خیلی زود در اوائل جنگ به شهادت رسید و محسن که خود در دوره جنگ جانباز شده بود، همیشه او را به یاد داشت و از خلوص برادرش برای ما تعریف میکرد.
اکثر دوستان و همرزمان، سردار پاکیاری را به صداقت و پاکی و یکرنگی میشناختند. شاید همین صفات باعث شده بود که در تشییع پیکر او در این روزهای کرونایی سردارانی مانند سید رحیم صفوی، نبی رودکی، سید حسام موسوی، سلطان آبادی، جعفر اسدی، امیر علی امیری، علی فدوی، محمد کوثری، جلیل مرشدی، فلاح زاده، خادمی، مقدسی، مازندرانی، رشیدی، رهنما، غیب پرور و تعدادی از علما از جمله آقایان محمدی سیرت، ثقفی، رمضانی و نیز بسیاری از پاسدارن و بسیجیان استان فارس که در تهران ساکن هستند، حضور یابند.
*س_وصیتنامه شهید سردار حاج محسن پاکیاری_س*بسم الله الرحمن الرحیم سلام بر امام زمان (عج) و نایب بر حقش. سلام و درود بر امام خمینی (ره) این رهبر خروشان، عبدخالص، مرد خدا، عالم خداشناس، عارف خدا ترس، حافظ دین، ولی فقیه، پیشوای شب زندهداران، پناهگاه مستضعفان، رسواکننده آمریکای جهانخوار که مردانه در عین پیری، قامت مقابله و استقامت در برابر یزید دوران برافراشت و با توسل به خدا به خدا و اجدادش محمد (ص) و علی (ع) و حسین (ع) و به یاری علم و معرفتش جهان تشیع را در سنگر عظیم و مستحکم جای داد و ملت را در راهی که انتهایش و هدفش جز خدا نبود، رهنمون گشت.
امامی که زندگیاش را وقف هدفش کرد و خود سوخت تا جامعه ما را روشنی بخشد، تا مردم راه درست را پیدا کنند. برادران و خواهران عزیزم، من به شما توصیه میکنم که امروز شکرگزار نعمت الهی یعنی ولی فقیه حضرت آیت الله خامنهای باشید که فرزند راستین امام است و شکرگزار خداوند بزرگ باشید. امروز سرپیچی و عدم اطاعت از ولایت فقیه نافرمانی رب بوده و خروج از عبودیت حق، مباد از آن غفلت ورزد.
خدایا این حامی مستضعفان جهان و رسواکننده خطهای انحرافی نهروانیان و پیروان دروغین مکتب سرخ شهادت حسین (ع) و کوبنده آمریکا را نگه دار تا با دستان پرتوانش پرچم پر افتخار لا اله الا الله را به دست همه عاشقان مکتب حسین (ع) به دست امام زمان (عج) تحویل نماید. ای امت حزب الله نصیحتهای دلنشین رهبر انقلاب را گوش فرا دهیم و با جان و دل به آن عمل کنیم. سعادت دنیا و آخرت ما در آن است؛ بیایید دست وحدت و برادری به یکدیگر بدهیم تا اسلام را به دنیا معرفی کنیم.
برادران و خواهران تواضع و فروتنی را راه و روش خود در زندگی قرار دهید و با زیر دستان خود با خوشرویی برخورد کنید. اهل دعا و نیایش با پروردگار خود باشید. در هر حال توکل بر خدا داشته باشید. به اهل بیت عصمت و طهارت خصوصا مولا علی (ع)، حضرت زهرا (س) و امام حسین (ع) علاقه خاص داشته باشید. سعی کنید عدالتدوست و اهل عمل باشید. با خانواده بسیار مهربان باشید. سفارش به خانواده و دوستان که با اراده تمام و محکم آماده ترویج دین و دفاع از مذهب اثنی عشر باشید.
به زیارت اهل قبور که میروید فکر کنید آنان دیروز چه کسانی بودند و امروز چه شدند و چگونه بودند و امروز کجا هستند. صله رحم را فراموش نکنید. سفارش میکنم به قرائت قرآن و فکر کردن و عمل کردن به آن. سفارش میکنم به دوری کردن از غیبت بندگان خدا. نماز اول وقت و استغفار را فراموش نکنید. نیکی کردن در حق فقرا را فراموش نکنید. سفارش میکنم قسمتی از مالم را به عنوان مظالم عباد برایم اختصاص دهید. بدانید که دنیا سرای گذر است و آخرت جای ماندن؛ پس عبادت خدا را به جای آورید و خدمت به خلق کنید و توشه برای آخرت بردارید.
پروردگارا از درگاهت درخواست عفو و بخشش دارم. خدایا مقام شهدای ما را برتر و متعالی بگردان. خدایا یگانه پرچم لا اله الا الله را بر بام جهان به اهتزار درآور. خدایا ما را با محبت دودمان پیامبر بمیران و با محبت آل محمد در قیامت محشور بفرما. خدایا دامهای شیطانی هر لحظه و روز به روز برای ما گسترده است، ما را از افتادن در این دامها نگهدار. خدایا به تمام دوستان و خانواده توفیق خدمتگزاری به اسلام و مردم خوب عنایت فرما. خداوندا میدانی ما برای برپایی پرچم دین تو قیام کردیم، پس ما را به عنایت خود همراهی فرما.
مراسم بزرگداشت این سردار شهید ساعت 19:30 تا نماز مغرب و عشا روز پنجشنبه پنجم تیرماه در مقبره الشهدا شهرک شهید محلاتی برگزار خواهد شد.