مجلس در هفتهگذشته | تصویب 3 تفحص و بررسی مانعزدایی از صنعت برق
نمایندگان مجلس در جلسات این هفته 3 طرح تحقیق و تفحص و طرح توسعه و مانعزدایی از صنعت برق را بررسی کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسات این هفته مجلس به دلیل تعطیلی روز عید قربان در روزهای سهشنبه و چهارشنبه برگزار شد؛ اولین جلسه علنی این هفته به ریاست قالیباف رئیس مجلس آغاز شد که وی در نطق پیش از دستور خود به مناسبت فرا رسیدن روز عفاف و حجاب به این موضوع و همچنین سفر بایدن رئیس جمهور آمریکا به منطقه اشاره کرد. متن کامل نطق را اینجا بخوانید
رسیدگی به سوال محسن صفائی نماینده گناباد و بجستان و تعدادی دیگر از نمایندگان از وزیر کشاورزی درباره علت تخلفات گسترده مدیر عامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران اولین دستورکار بود که وی گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی کارکرد وزارت جهاد کشاورزی نسبت به فروردین ماه سال قبل منفی 210 میلیون دلار است؛ این یعنی اگر با شرایط فعلی پیش برویم وزارت جهاد کشاورزی تا پایان سال دو و نیم میلیارد دلار کارکرد منفی نسبت به سال 1400 خواهد داشت.
سیدجواد ساداتینژاد در پاسخ به این سوال تاکید کرد: حمایت از کشاورزان و دامداران از وظایف سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بوده و به نوعی این سازمان در تجارت و بازرگانی کشور با نگاه حمایت از کشاورزان و دامداران نقشآفرین میباشد.
وکلایملت پس از استماع توضیحات وزیر جهاد کشاورزی پیرامون این پرسش از توضیحات وی قانع نشدند و به این ترتیب به وزیر جهاد کشاورزی کارت زرد دادند.
بر اساس این گزارش؛ در ادامه نشست سیدغنی نظری، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گزارش این کمیسیون در مورد گزارش نهایی هیأت تحقیق و تفحص از منطقه آزاد اروند را قرائت کرد که در نهایت این گزارش برای بررسی تخلفات رخ داده با 182 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در مجلس به قوه قضاییه ارجاع شد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در جریان بررسی گزارش نهایی هیئت تحقیق و تفحص از منطقه آزاد اروند بیان کرد: تا به امروز 298 تحقیق و تفحص به کمیسیونهای مجلس ارجاع شده است. 33 مورد از آن در صحن مجلس بررسی شده و 22 مورد هیئت تحقیق و تفحص تشکیل شده است. تعداد هیئتهایی که زمان آنها منقضی شده است 5 مورد میباشد و تعداد گزارش نهایی که از این 208 مورد به صحن مجلس آمده تنها سه مورد میباشد.
نمایندگان در ادامه جلسه علنی و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مبنی بر تصویب تقاضای تفحص از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه، با این تحقیق موافقت کردند.
رئیس مجلس با تاکید بر لزوم توجه به دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه نقطه ای کاملاً استراتژیک است و از بین رفتن آن ظرفیتهای اقتصادی و محیط زیستی و کشاورزی کشور را به پتانسیلی منفی تبدیل می کند که قابل جبران نیست و ممکن است زیست را در بخش هایی از سرزمین ما تحت تاثیر قرار دهد.
همچنین در این جلسه عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد مدیریت امور ماهیان خاویاری وابسته به شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی را مطرح کرد؛ پس از اظهارات ایری، وکلایملت با این تفحص نیز موافقت کردند.
نمایندگان همچنین گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از وزارت ورزش و جوانان درباره عملکرد فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرده و در نهایت با آن موافقت کردند.
*نطق میاندستور نمایندگان
نمایندگان مجلس در جلسه علنی سهشنبه (21 تیرماه) در نطقهای میان دستورخود به موضوعات مختلفی پرداختند. اینجا بخوانید
* تذکرات کتبی
سیدمحسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی سهشنبه 21 تیرماه تذکرات کتبی نمایندگان به رئیس جمهور و مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
* دو سوال ملی از وزرای نفت و بهداشت اعلام وصول شد
بر اساس این گزارش، محمد رشیدی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، موارد اعلام وصولی اعم از سوال ملی آقایان مجتبی رضاخواه و مهدی عیسی زاده از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.(اینجا بخوانید)
* تذکرات شفاهی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
در پایان جلسه روز سهشنبه تذکرات شفاهی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تذکرات کتبی خود به موضوعات مختلف از جمله پرداخت پول گندمکاران، تفحص از ستاد دریاچه ارومیه، معرفی وزیر کار و کمبود پزشک و دارو اشاره کردند.
جلسه علنی روز چهارشنبه بهدلیل سفر رئیس مجلس به ازبکستان به ریاست علی نیکزاد نایب رئیس اول مجلس و با حضور 193 تن از وکلایملت آغاز شد.
نایب رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود به مضوع اجاره بهای مسکن و قانون جهش تولید مسکن و نقض حقوق بشر نسبت به حمید نوری تبعه جمهوری اسلامی ایران توسط دولت پادشاهی سوئد اشاره کرد؛ متن خبر را اینجا بخوانید.
رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی درباره طرح توسعه و مانعزدایی از صنعت برق در دستورکار جلسه قرار داشت که با موافقت نمایندگان نحوه تأمین منابع مالی هوشمندسازی کنتورها از سوی وزارت نیرو به کمیسیون انرژی ارجاع شد.
*مهلت جذب اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و مالی اصلاح شد.
در ادامه جلسه علنی و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد طرح تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک دارائیهای سرمایهای و مالی سال 1400 کل کشور (اعاده شده از شورای نگهبان)، ماده واحده این طرح را پس از رفع ابهام وارده از سوی شورای نگهبان به تصویب رساندند.
*موافقت مجلس با یک فوریت طرح الحاق صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی
بررسی یک فوریت طرح الحاق صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی دستور بعدی صحن علنی امروز بود که نمایندگان با یک فوریت این طرح موافقت کردند، چراکه صندوق بیمه همگانی عوارض طبیعی در سال 99 به تصویب رسید و هدف آن جبران خسارات وارده ناشی از حوادث طبیعی بود، لذا لازم است که این صندوق تحت عنوان موسسات عمومی غیردولتی قرار گیرد.
*در این جلسه همچنین وظایف کمیتههای کشوری و استانی تشکلهای صنفی - تخصصی مشخص شد.
بررسی گزارش شور دوم کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح نحوه تشکیل و فعالیت های تشکلهای صنفی نیز دیگر دستورکار نمایندگان در جلسه علنی بود.
وکلایملت در این نشست، وظایف کمیتههای کشوری و استانی تشکلهای صنفی - تخصصی از جمله بررسی شرایط تأسیس و صدور مجوز اولیه و پروانه فعالیت تشکل، رسیدگی به گزارشهای مستند اشخاص حقیقی و حقوقی در رابطه با تشکل ها در چهارچوب این قانون، تعیین ضوابط تشکیل و فعالیت تشکلهای صنفی و تخصصی را مشخص کردند.(اینجا بخوانید)
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه 22تیرماه قوه مقننه تذکرات کتبی نمایندگان به رئیس جمهور و مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
در پایان این جلسه تذکر شفاهی نمایندگان قرائت شد که به موضوعات مختلفی همچون وضعیت بازنشستگان، کارگران، رتبهبندی معلمان و همچنین وضعیت گرانی و تورم پرداخته شد.
انتهایپیام /