مدیریت موثر بحران در سایه فرماندهی واحد عملیات
زنجان - ایرنا - ایران جزو کشورهای در معرض بیشترین بلایای طبیعی بوده و از 40 حادثه طبیعی شناخته شده 31 مورد در این کشور رخ میدهد و این درحالی است که حادثه هیچگاه خبر نمیکند و تنها راهکار مقابله با آن مدیریت موثر جهت کاهش اثرات و خسارتهای جانی و مالی حوادث است، اما آنچه در رخدادهای طبیعی سالهای گذشته بیش از دیگر موارد به تجربه ثابت شده است، نبود فرماندهی واحد در عملیات و پراکندگی...
یافتن راهکار و اتخاذ تصمیم های کاربردی پیش، حین و پس از بحران و ساماندهی منابع موجود و استفاده بهینه از آن در جهت جلوگیری از برخی بحران ها، کاهش اثرات آن و بازگرداندن شرایط عادی زندگی به مردمی که در معرض این بحران ها قرار گرفته و به آن دچار شده اند، به عنوان مدیریت بحران تعریف می شود و در حالی که بحران شناسی بخش مهمی از فرایند این مدیریت محسوب می شود اما به نظر می رسد استفاده مطلوب از منابع موجود شامل نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات لازم و ایجاد هماهنگی بین آنها مهمترین بخش این فرایند است که نبود آن موجب هدر رفت منابع و در بسیاری مواقع اقدامات موازی، غیرضروری و گاه با نتیجه عکس می شود.
ایرنای مرکز زنجان به مناسبت پنج دی، سالروز زلزله بم و روز ایمنی در برابر بلایای طبیعی و کاهش خسارت های جانی اقدام به تشکیل میزگردی با حضور مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان و رییس مرکز فوریت های پزشکی استان زنجان کرد تا مهمترین دستگاه های درگیر در مواقع بحران میزان آمادگی و به نقاط قوت و ضعف خود را تبیین کنند.
مسؤولان شرکت کننده در این میزگرد بااشاره به آمادگی دستگاه ها در برابر وقوع حوادث غیرمترقبه، بر اطلاع رسانی هرچه بیشتر و آگاهی عموم مردم نسبت به مقابله با بحران و رفتارهای لازم در این مواقع تاکید کردند و حلقه مفقوده مدیریت موفق در حوادث را فرماندهی واحد عملیات در این مواقع دانستند. ایشان با تاکید بر اینکه در زمان وقوع حوادث امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی معمولا در حد نیاز وجود دارد، یادآور شدند: تنها مواردیکه در این مواقع موجب حصول نتیجه مطلوب نمی شود نبود مرکز فرماندهی واحد است که قانون مدیریت بحران کشور و تشکیل ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که مرداد امسال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و به استانها نیز ابلاغ شده است، می تواند این مشکل را رفع کند.
بیش از 60 دستگاه عضو ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران هستند
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: بازوان اصلی در مدیریت بحران، جمعیت هلال احمر، مرکز فوریت های پزشکی، راهداری و حمل و نقل جاده ای، پلیس راه و شهرداری ها هستند.
توحید سلیمی افزود: در قانون مدیریت بحران برای بیش از 60 عضو ستاد پیشگیری، هماهنگی وعملیات پاسخگویی به بحران با امضای استاندار زنجان حکم صادر شده است تا در خصوص موارد مربوط به بحران بر اساس قانون هم در جلسات حضور داشته باشند وهم مصوبات و پیشنهادات آنها در خصوص تصمیم های کلان مدیریت بحران انجام شود.
وی یادآور شد: در قانون مدیریت بحران وظایف همه دستگاه های اجرایی مشخص و در ماده 13 نیز 10 وظیفه عمومی برای همه دستگاه های عمومی بیان شده از آن جمله اینکه همه دستگاه های اجرایی موظف هستند آمادگی در برابر حوادث و سوانح را به پرسنل سازمانی خود آموزش دهند.
سلیمی تصریح کرد: بند بعدی در بیمه اموال منقول و غیرمنقول است که در کنار آمادگی و مسائل پیشگیرانه سازمان ها باید به این مهم توجه جدی داشته باشند.
به گفته وی، در بند"خ" ماده 13 نیز در زمان پاسخ به بحران همه دستگاه های اجرایی موظف هستند همه امکانات و و تجهیزات را در اختیار ستاد بحران قرار دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: در ماده 14 حداقل برای 40 دستگاه اجرایی در سطح استان وظیفه مشخص و معین تعیین شده است از آن جمله آموزش همگانی برای آحاد مردم، اصناف، سازمان های مردم نهاد و پرسنل دولتی توسط جمعیت هلال احمر انجام شود.
سلیمی یادآوری کرد: در بند دوم نیز همین ماده نیز هلال احمر در خصوص نجات آسیب دیدگان و تخلیه اضطراری امکانات اولیه برای آسیب دیدگان و بازتوانی آسیب دیدگان اقداماتی انجام دهد.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: در ماده 25 قانون مدیریت بحران اهداف کلان مدیریت بحران در سطح کشور کاهش خسارت جانی و اقتصادی تعیین شده است.
سلیمی تاکید کرد: این 2 شاخص کلان مدیریت بحران در سطح کشور به حتم باید مستقیم ناشی از حوادث و سوانح غیرمترقبه باشد، چنانچه آتش سوزی در منزل شهروندی اتفاق افتد و فردی جانش را از دست بدهد این مساله جزو حیطه وظایف مدیریت بحران نیست.
18 حادثه طبیعی در استان زنجان شناسایی شده است
وی اضافه کرد: در دنیا 40 نوع حادثه شناسایی شده که از این تعداد 31 نوع آن در سطح کشور و در استان زنجان نیز 18 حادثه طبیعی غیر مترقبه اتفاق می افتد.
به گفته مدیر کل مدیریت بحران استان زنجان، ممکن است گاهی یکی از این حوادث در طول یکهزار یا 100 سال یک یا سه بار همچون برخی فرونشست ها پیدا شود و حوادثی از قبیل سیل، گرمازدگی، یخبندان و راهبندان نیز ممکن است سالانه در استان اتفاق افتد.
وی خاطرنشان کرد: در کنار 18 حادثه شناسایی شده در استان زنجان سه نوع حوادث نیز انسان ساخت است که طبق قانون مدیریت بحران کشور از حوادث شامل سقوط هواپیما، تصادف قطار و سوانح زنجیره ای در اتوبان است.
سلیمی افزود: با این روند 21 نوع حادثه طبیعی و انسان ساخت در استان زنجان اتفاق می افتد و در 18 مورد حادثه طبیعی، هر اتفاقی ناشی از جابجایی انرژی روی کره زمین را شامل می شود.
به گفته وی، بارندگی زیاد و کم، افزایش و کاهش دما نیز حوادث غیرمترقبه را رقم می زند لذا در قانون تشکیل مدیریت بحران اتفاقات بزرگی در موارد پیشگیرانه در استان زنجان انجام شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: از دی سال 82 بیش از 24 ساختمان آتش نشانی، بیش از 14 سوله چند منظوره آموزشی، ورزشی و مدیریت بحران، بیش از 210 کیلومتر در ابعاد یک در یک متر دیوار حفاظتی در سطح استان احداث کرده ایم که برای 190 کیلومتر نیز برنامه داریم.
سلیمی اظهار داشت: از 11 پایگاه امداد و نجات جمعیت هلال احمر در استان زنجان، 6 مورد آن از محل اعتبارات مدیریت بحران احداث و بیش از 11 آمبولانس از اعتبارات بانک جهانی خریداری شده و در حال استفاده است و در حال حاضر در استان 29 ایستگاه هواشناسی از محل اعتبارات مدیریت بحران ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه برای بیش از 70 درصد روستاهای استان زنجان از محل مدیریت بحران به منظور تامین، انتقال، ذخیره و اصلاح شبکه آب شرب روستاها اعتباراتی اختصاص یافته است، یادآوری کرد: در مراکز شهری نیز برای جمع آوری آب های سطحی اعتبار زاز این محل تخصیص داده شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: پایگاه امداد و نجات شمالغرب جمعیت هلال احمر استان به منظور سرویس دهی به استان های شمالغرب کشور، انبار آذوقه و ملزومات مورد نیاز در مواقع بحرانی دارد.
وی تاکید کرد: علاوه بر اقدامات انجام شده با توجه به زیرساخت های موجود به بخشی از راهدارخانه های استان و برای سه مجتمع امداد و نجات در پاپایی، سه راهی انذر که نیمه تمام است و در 2 راهی ماهنشان به نیک پی اعتبار تخصیص داده ایم.
سلیمی افزود: حدود 40 دستگاه خودروی نیسان پیشرو آتش نشانی برای دهستان های سطح استان خریداری و تحویل داده شده که در مواقع آتش سوزی وارد عملیات و ارائه خدمات می شوند.
ساخت و سازهای بعد از سال 75 مقاوم در برابر زلزله است
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: در استان زنجان تا قبل از سال 75 بر هیچ یک از احداث بناها نظارت عالیه از طریق راه وشهرسازی و زیرمجموعه های آن نبوده است چرا که نظام مهندسی در استان راه اندازی نشده بود.
سلیمی افزود: همه ساخت و سازهای بعد از این سال تحت نظارت سازمان نظام مهندسی بوده و در برابر زلزله مقاوم سازی شده، اما باید مجدد این موضوع بررسی شود و بر اساس قانون مدیریت بحران این مساله برعهده وزارت راه و شهرسازی است.
وی خاطرنشان کرد: بعد از زلزله طارم در سال 69 آیین نامه 2800 توسط راه و شهرسازی تدوین و به تصویب هیات وزیران رسید و لازم الاجرا شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: حدود 52 درصد واحدهای مسکونی روستایی در سطح استان زنجان مقاوم سازی شده است که حدود 90 هزار واحد در استان داریم که بیش از 47 هزار واحد آن مقاوم سازی شده است.
سلیمی یادآوری کرد: ابتدا قانون مدیریت بحران را برای خود تبیین می کنیم و در گام های بعدی به ترتیب در جلسه ستاد بحران برای مدیران دستگاه های اجرایی، سپس شهرستانی، بخشداران و در آخرین مرحله نیز برای کارکنان دولت تببین می شود.
در قانون مدیریت بحران آموزش بر عهده هلال احمر است
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با گرامیداشت یاد و خاطره جانباختگان حادثه تلخ زلزله شهرستان بم گفت: این حادثه پنجم دی و در ساعت های ابتدایی صبح رخ داد که منجر به خسارت های قابل توجه جانی و مالی شد.
شهرام میرزایی با بیان اینکه قانون مدیریت بحران ابتدا در سال 87 بود، اظهارداشت: امسال نیز تکمیلی این قانون ابلاغ شد.
وی تاکید کرد: در گذشته نیز دستور العمل و قانون برای بحران داشتیم و همه دستگاه های امداد رسان از جمله در راس استانداری ها و فرمانداران به نوعی متولی آن بودند که با قانون جدید، نظم خاصی بر آن حاکم شد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: چند وظیفه در قانون مدیریت بحران و قانون پنج ساله برنامه توسعه اقتصادی کشور محول شده که یکی از این وظایف تاکید به نقش هلال احمر در مقوله ارائه آموزش های همگانی به هموطنان است.
دلیل افزایش خسارت بلایای طبیعی عدم احساس نیاز به آموزش های امدادی است
میرزایی ادامه داد: مشکلی که در جامعه و به تبع آن در استان زنجان وجود دارد عدم احساس نیاز آموزش های امدادی در بین مردم است.
وی تاکید کرد: در سه سال اخیر در تلاش برای ایجاد این حساسیت در بین مردم هستیم تا بتوانیم دوره های آموزشی و کمک های همگانی را با عناوین مختلف ارائه دهیم تا در هنگام وقوع حوادث طبیعی، میزان آسیب ها و تلفات و خسارات احتمالی به حداقل برسد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با بیان اینکه دوره های آموزشی دسته بندی شده برای کارکنان دستگاه های اجرایی، شهروندان اقشار مختلف و روستاها است، گفت: با ابزار و عناوین مختلف سعی کردیم آموزش ها را در سطح جامعه گسترش دهیم چرا که معتقدیم هر چقدر توسعه این مقوله باشیم شاهد کاهش میزان خسارت های جانی و مالی در حوادث غیر مترقبه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه امروز به مناسبت سالروز زلزله بم و روز ملی ایمنی در برابر زلزله در دستگاه های اجرایی هماهنگی هایی انجام شده و خانه هلال در آنها راه اندازی شد، افزود: در سطح استان با همه دستگاه های اجرایی مکاتبه شده که مکانی در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دهند که عمده هدف از این کار، ارائه آموزش کمک های اولیه و آموزش های همگانی به پرسنل است.
میرزایی اظهار داشت: در شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان و اداره کل فنی و حرفه ای استان زنجان خانه هلال طی ماه های گذشته راه اندازی شده است که به منظور ارتقا سطح آمادگی کارکنان، در این دستگاه ها مانور پناه گیری و تخلیه اضطراری برگزار شد.
وی با بیان اینکه از سوی همکاران هلال احمر و مربیان از یک هفته قبل آموزش های مورد نیاز به پرسنل شرکت برق ارائه شده بود، تاکید کرد: نباید از کنار آموزش ها به سادگی گذشت چرا که ایران و به تبع آن استان زنجان نیز حادثه خیز است و هیچگاه حادثه ای از قبل خبر نمی کند لذا باید آمادگی در بین مردم و دستگاه های خدمات رسان امدادی داشته باشیم.
210 هزار نفر در سطح روستاهای استان زنجان در معرض خطر سیل و زلزله قراردارند
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: در سطح استان زنجان 274 روستا با 150 هزار نفر جمعیت در معرض خطر سیل های با رخداد 25 ساله، 162 روستا با 60 هزار نفر جمعیت در معرض زلزله قرار ئدارند.
به گفته وی، 52 روستای استان زنجان در معرض خطر سیل و زلزله هستند.
سلیمی با تاکید بر اینکه از سال 70 تاکنون خسارت های وارده از حوادث غیرمترقبه به استان زنجان برآورده شده است، افزود: در این مدت حدود پنج هزار میلیارد تومان خسارت دیده ایم که از این مبلغ چهار هزار و 500 میلیارد تومان آن با 90 درصد مربوط به بخش کشاورزی، 300 میلیارد تومان در بخش مسکونی با 6 درصد خسارت و 200 میلیارد تومان با چهار درصد در بخش زیربنایی بوده است.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه بیشترین فعالیت ها در استان زنجان کشاورزی است، یادآوری کرد: در این بخش بیشترین خسارت ها وارد می شود و خسارت جانی ندارد.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: در این بخش بیشتر خسارت ها از سرما، بارندگی، گرمازدگی یا آفت ها است که بیمه کردن محصولات می تواند زیانهای ناشی از خسارت ها را جبران کند.
سلیمی اظهارداشت: برنامه ریزی و مدیریت بحران در کل دنیا به کاهش مرگ و میر و خسارت های جانی گرایش دارد که این مهم در سند آمایش سرزمین تعریف شده و از شاخص های توسعه کشورها است.
آموزش های امدادی هلال احمر تداوم خواهد داشت
میرزایی با بیان اینکه تعداد جمعیت روستاهای استان زنجان به تناسب جمعیت شهری آن بیشتر است، خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش روستایی هم با جدیت در سه سال اخیر ورود پیدا کرده ایم، دهیاران و فرماندارن برای انتقال آموزش ها همکاری داشتند بویژه روستاهایی که در معرض بیشتر خطر بلایای طبیعی قرار دارند و وستائیانی که مقاوم سازی مسکن را جدی نگرفته اند در اولویت آموزش قرار دارند.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت مساجد برای آموزش امدادی استفاده می کنیم، افزود: با هماهنگی و مکاتبه های انجام شده با سازمان تبلیغات اسلامی و اداره کل اوقاف و امور خیریه سعی بر این شده در بین نماز های مغرب و عشاء آموزش های امدادی را به نمازگزارن ارائه دهیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: هفته آینده، مانوری نیز در مسجد قبا واقع در شهرک کارمندان برگزار می شود و مربیان و پرسنل جمعیت هلال احمر در حال آموزش هستند تا بتوانیم از طرفیت مساجد استان برای ارایه آموزش استفاده کنیم.
میرزایی با بیان اینکه مردم باید آموزش ها را جدی بگیرند و ارایه آموزش ها در جمعیت هلال احمر استان زنجان به صورت رایگان است، افزود: شهروندان علاقهمند به فراگیری آموزش های هلال احمر با مراجعه به شعب هلال احمر در سطح استان، ثبت نام خود را قطعی کنند تا نسبت به ارائه آموزش مقدماتی برای آنها برنامه ریزی شود و حتی افراد می توانند دوره های تخصصی را نیز سپری کنند.
واحد بودن فرماندهی حادثه مهمترین مقوله در بحران است
رییس مرکز فوریت های پزشکی استان زنجان نیز با بیان اینکه در مدیریت بحران چهار مرحله وجود دارد که قدم اول پیشگیری است و قبل از اینکه بحرانی اتفاق افتد باید به این مهم توجه کنیم، گفت: صدور مجوز احداث شهرداری به ساختمان ها مشروط به وجود استانداردهای لازم باشد و از آن جمله برای احداث بیمارستان ها نیز این مهم اعمال شود.
اصفر جعفری با تاکید براینکه حوادث طبیعی خواه ناخواه اتفاق می افتد و این کارهای ماست که غیر طبیعی بوده و موج خسران می شود، افزود: بعد از مرحله پیشگیری مهمترین مقوله آمادگی برای بروز حوادث طبیعی است و باید انجام مانورهای مختلف سامانه فرماندهی حادثه به روز شود و مرحله سوم نیز پاسخ است و باید بر اساس پیشگیری و آمادگی قبلی که موجب خسارت کمتر شود پاسخ دهیم که هر دستگاهی باید این مهم را انجام دهد.
وی با بیان اینکه در حوزه پزشکی نیز لازم است اقدامات درمانی و اورژانسی، تغذیه و بهداشت مناسب انجام شود و بعد از حادثه نیز بازتوانی مجدد مهمترین مقوله است، تاکید کرد: مهمترین مورد در مدیریت حوادث واحد بودن فرماندهی حادثه است و باید یک نفر به صورت واحد بتواند فرماندهی را انجام و همه واحدها نیز در هر مقامی باید از آن اطاعت کنند.
رییس مرکز فوریت های پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه مدیریت حادثه در فوریت های پزشکی طبق استانداردها سه مرحله دارد که در سطح منطقه ای، دانشگاه و استان و ملی تعریف شده است، گفت: فوریت های پزشکی، سامانه فرماندهی حادثه را در سطح دانشگاه هر 6 ماه یک دفعه، بروز رسانی می کند.
میرزایی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه ها را به 10 قطب تقسیم بندی کرده و هر قطبی چندین دانشگاه را در زیر مجموعه خود دارد، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان سرقطب این دانشگاه ها در منطقه 6، استان البرز، قزوین، اراک، قم، ساوه و خمین را در زیر مجموعه خود دارد.
وی خاطرنشان کرد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به عنوان فرمانده حادثه در سطح منطقه 6 کشور است، که زیر مجموعه آن رئیس بخش پشتیبانی، بازرسی و نظارت، عملیات درمان، دارو و تجهیزات می باشد که هر کدام وظایفی دارند که در زمان حادثه هر کدام فعال می شوند و بر اساس شرح وظایف با محوریت فرماندهی به کار خود اقدام و نیروهای تحت امر را بسیج می کنند تا در فاز پاسخ به حادثه اقدامات خود را انجام دهند.
هلال احمر مشکل کمبود امکانات و تجهیزات دارد
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: یکی از محاسن استان نسبت به استان های دیگر همکاری بین دستگاه های خدمت رسان و مدیریت بحران است و اتحاد وهمدلی و همراهی خوبی وجود دارد که منجر شده خدمات امدادی به موقع و قابل قبولی که شهروندان نیاز داشتند، ارائه دهیم.
میرزایی با بیان اینکه مشکل کمبود امکانات و تجهیزات را در هلال احمر داریم و می طلبد تا حمایت های بیشتری از سوی مسئولین استانی صورت گیرد اظهارداشت: پیگیر جذب و تخصیص منابع بیشتر برای جمعیت هلال احمر هستیم و انتظار داریم مدیریت بحران استان در این زمینه به هلال احمر کمک کند تا بتوانیم تجهیزات مورد نیاز با اقلیم و شرایط جغرافیایی استان را تهیه و در اختیار داشته باشیم تا در صورت لزوم از آنها برای خدمت رسانی به هموطنان استفاده کنیم.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: برنامه مشترکی با سازمان صدا و سیمای مرکز استان به نام " هلال مهربانی" را آغاز کرده ایم در ماده 14 قانون اشاره شده برخی وظایف برای هلال احمر در خصوص همکاری با سایر دستگاه هاست که این مهم در حال انجام است و برنامه های آموزشی از طریق همین برنامه اجرا می شود و بر اساس اعلام این سازمان پر بیننده ترین برنامه در این روزها است که استقبال خوبی نیز از آن شده است.
میرزایی ابراز امیدواری کرد، بتوانیم بخشی از آموزش را از این طریق ارائه دهیم تا جامعه ای ایمن و تاب آور را در استان زنجان شاهد باشیم و اگر اتفاقی افتاد بتوانیم به واسطه آموزش هایی که به مردم ارائه شده و حداقل امکاناتی و نیروهای امدادی موجود به شرایط قبل از حادثه برگردیم.
مراکز اسکان اضطراری در استان زنجان تعیین شده است
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: استان در کریدور اصلی غرب به شرق کشور واقع شده که از محدوده قزوین تا تبریز در حیطه وظایف خدمت رسانی جمعیت هلال احمر استان زنجان است.
میرزایی با تاکید بر اینکه بر اساس هماهنگی انجام شده با فرمانداران و مدیریت بحران، برخی از مساجد و سالن ها برای اسکان اضطراری تعیین شده است، افزود: همه پایگاه های هلال احمر به اقلام مورد نیاز تجهیز شده و آمادگی لازم برای اسکان اضطراری در شرایط جوی نامساعد را داریم.
وی تصریح کرد: برای اسکان اضطراری در بلایای طبیعی از قبیل سیل و زلزله هم هماهنگی هایی انجام و مکان هایی نیز برای اسکان اضطراری مشخص شده است.
میرزایی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر استان زنجان تیم های مختلفی را دارد که یکی از این تیم های عملیاتی اسکان اضطراری است که به طور مستمر آموزش های لازم را می بینند، اظهار داشت: جمعیت هلال احمر استان زنجان معین استان های اردبیل، کردستان، آذربایجان غربی، قزوین، گیلان، همدان و آذربایجان شرقی است.
58 پایگاه فوریت های پزشکی فعال است
رییس مرکز فوریت های پزشکی استان زنجان گفت: در سطح استان زنجان 58 پایگاه فوریت های پزشکی داریم که از این تعداد 19 مورد شهری و 38 باب آن نیز روستایی است و در کنار این، یک پایگاه هوایی هم داریم.
جعفری با یادآوری اینکه در حال حاضر در تلاش برای استانداردسازی فاصله و تعداد پایگاه های فوریت های پزشکی هستیم، افزود: 400 پرسنل داریم که در فوریت های پزشکی که در زمان حادثه فراخوان می شوند و در استان زنجان حادثه ای که در سطح استانی و منطقه ای باشد قابلیت پاسخگویی را داریم.
جعفری تاکید کرد: سعی کردیم 80 درصد مرکز مراجعه مصدومان حوادث طبیعی در اورژانس بیمارستان آیت الله موسوی باشد که در حال حاضر محل ورودی آن در حال اصلاح است تا اتوبوس آمبولانس وارد شده و بتواند به راحتی دور بزند.
وی ادامه داد: فرهنگ راه دادن به آمبولانس ها نسبت به گذشته بهتر شده و رانندکان نباید سرعت خود را افزایش دهند و بهتر است رانندگان 30 تا 50 سانت خودرو خود را کنار بکشند تا مسیر برای عبور خودروی اورژانس باز شود.
رئیس مرکز فوریت های پزشکی استان زنجان گفت: بحران وقتی اتفاق می افتد که حادثه ای بر جان مال مردم تاثیر مستقیم می گذارد و در واقع سازمان های محلی قادر به پاسخگویی نیستند.
جعفری اضافه کرد: در همه بیمارستانها سامانه فرماندهی حادثه داریم و هر حادثه ای در هر سطحی که اتفاق بیفتد سامانه فعال و اقدامات لازم نیز انجام می شود و باز کردن تخت های بستری یکی از وظایف سیستم است که با ترخیص و یا انتقال بیماران غیر اورژانسی به دیگر بخش ها می توانیم فضا را باز کنیم.
وی اظهارداشت: قرار است سوله ای از سوی مدیریت بحران به فوریت های پزشکی اختصاص یابد تا بیمارستان صحرایی مستقر و تجهیزات در آن انبار شود که داری 11 چادر خیلی بزرگ و 25 تخت است و در هر قسمت از استان حادثه ای اتفاق افتاد این بیمارستان آغاز بکار می کند.
"طرح جامع تهیه نقشه پهنه بندی خطر سیلاب" استان برای مراکز جمعیتی، صنعتی و تولیدی است
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با اشاره به تهیه طرح، تهیه نقشه پهنه بندی خطر سیلاب در این استان گفت: این طرح به منظور جلوگیری از خطرات سیلاب در 274 منطقه روستایی، 21 شهر، 30 معدن شن و ماسه و 6 شهرک صنعتی که در معرض خطر سیل هستند تهیه می شود و بر این اساس باید خروجی آن توسط دستگاه های اجرایی برای حفظ جان مردم بر اساس ماده 25 قانون مدیریت بحران احصا و در این راستا وظایف و اقدامات هر یک از دستگاه ها تعیین شود.
سلیمی افزود: در این طرح برای بنیاد مسکن استان ماموریتی محول شده است تا روستاهای در معرض خطر اولویت بندی و در طرح جامع تهیه نقشه پهنه بندی خطر سیلاب لحاظ شود.
*س_برچسبها_س*