مهاجری: ایران یکی از بدترین جوامع دنیاست! / شرق: مذاکره مستقیم با آمریکا «تصمیم نظام» است!
در آن مقطعی که دوستان و همقطاران مهاجری، مفسدان گردن کلفت اقتصادی را «کارآفرین برتر» و «نخبه هایی در حد استیو جابز» جا می زدند، قوه قضاییه یقه این مفسدان را گرفت.
سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** مهاجری: ایران یکی از بدترین جوامع دنیاست!
«مسیح مهاجری» فعال اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «عذر تقصیر به محضر امام خمینی» نوشت: «اکنون بعد از 42 سال که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته، مسئولان نظام جمهوری اسلامی با صراحت اعتراف میکنند که از عدالت در جامعه انقلابکرده ما خبری نیست. درباره فقر و مشکلات معیشتی مردم هم چه مسئولان اعتراف کنند و چه نکنند، جای ذرهای تردید وجود ندارد که جامعه ما یکی از بدترین جوامع است. کشوری با ثروتهای کمنظیر، با نیروهای سرشار از استعداد و با نعمتهای خدادادی متنوع و موقعیت راهبردی ممتاز آنهم در شرایطی که صاحب یک انقلاب دینی و یک نظام مستقل مردمی است، چرا باید دچار فقدان عدالت و حاکمیت فقر و بحران اقتصادی باشد؟».
این فعال اصلاح طلب در ادامه نوشت: «فاصله طبقاتی در کشور غوغا میکند... این فاصله طبقاتی و این بیعدالتی بهیچوجه خواست امام خمینی نبود. به گردن این و آن انداختن این وضعیت غیرقابل قبول نیز نه درست است و نه مشکلی را از زندگی سخت مردم حل میکند. همه باید به عملکرد نادرست خود اعتراف کنند و صریحاً به مردم بگویند که با مشغول شدن به جنگ قدرت، فرصتها را سوزاندند و نتوانستند کشور را به سوی هدفی که امام خمینی ترسیم کرده بود به پیش ببرند، همه باید عذر تقصیر به محضر امام خمینی ببرند و اعتراف کنند که میراثدار خوبی برای او نبودند و همه باید در 12 بهمن با امام خمینی پیمان ببندند که دست از جنگ قدرت بردارند و برای بازگرداندن انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به مسیر ترسیم شده توسط آن یگانه دوران تلاش کنند».
این فعال اصلاح طلب مدعی شده است که «در حال حاضر از عدالت در جامعه انقلابکرده ما خبری نیست». این دروغ آشکار در حالی است که تنها در یک نمونه در ماههای گذشته قوه قضاییه حقوق کارگران هفت تپه را از حلقوم رانت خواران بیرون کشید. رانت خوارانی که در دولت قبل یعنی «دولتِ اصلاح طلبان» فربه شده و توسط همقطاران آقای مسیح مهاجری در دولت قبل، بر بیت المال چنبره زده بودند.
در آن مقطعی که دوستان و همقطاران مهاجری، مفسدان گردن کلفت اقتصادی را «کارآفرین برتر» و «نخبه هایی در حد استیو جابز» جا می زدند، قوه قضاییه یقه این مفسدان را گرفت.
از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون، دستگاه قضا مفسدانی همچون غلامحسین کرباسچی، شهرام جزایری، مه آفرید امیرخسروی، حسین فریدون، بابک زنجانی، مهدی جهانگیری، شبنم نعمت زاده، هادی رضوی، محمد امامی و... را به دادگاه کشانده و آنان را محاکمه کرده و اموال مردم را از آنان پس گرفته. این طیف یار گرمابه و گلستان و از اقوام نزدیک دوستان آقای مسیح مهاجری هستند.
مسئله اینجاست که سالهاست طیف تندروی اصلاح طلب به دنبال جاانداختن تز «امام منهای خط امام» هستند. این طیف با حمایت از مفسدان اقتصادی و نجومی بگیران و مدیران ناکارآمد و با رویکرد اشرافیگری و مخالفت با استکبارستیزی دقیقا در پازل آمریکا و دیگر دشمنان ملت ایران بازی می کنند.
آقای مسیح مهاجری بهتر است بجای توهین به شعور مردم و گرفتن ژست منتقد، به دلیل ویرانه ای که «دولتِ اصلاح طلبان» بر جای گذاشت و ظلمی که این طیف در این 43 سال به مردم رواداشته، از محضر امام و رهبری و ملت ایران عذرخواهی کند.
** شرق: مذاکره مستقیم با آمریکا «تصمیم نظام» است!
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «دور هشتم، آخرین ایستگاه وین؟» به قلم «جاوید قربان اوغلی» فعال اصلاح طلب و دیپلمات سابق نوشت: «از رصد اخبار وین چنین به نظر میرسد که در صورت برخورداری «اراده سیاسی» واشنگتن و تهران دستیابی به توافق در دسترس است... مسئله توالی هنوز بهطورکامل حل نشده و مشکل روند ترسیم و ترتیبات اجرائی آن به تعامل مستقیم مذاکرهکنندگان نیاز دارد تا یک توازن دقیق (اقدامات متقابل هماهنگ و مبتنی بر یک الگوی ترتیب و توالی) برای گامهای ایالات متحده و ایران در مسیر بازگشت به توافق طراحی کنند... این امر میتواند شامل برداشتن اولین گام در لغو تعدادی از تحریمها، از جمله آمادهسازی زمینه برای فعالسازی مجدد تجارت جهانی با ایران باشد
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «اصرار بر نفی «مذاکره مستقیم» در شرایطی که هر کشوری دنبال منافع خود است، اقدامی غیرمنطقی بود که با سخنان اخیر رهبری از آن عبور کردیم. سیگنال روشن وزیر خارجه و توییت محافظهکارانه ولی مؤیدانه علی شمخانی نیز بهدلیل همان مجوز مطرح شد که بازتاب وسیعی در جهان داشت. با وجود این ظاهرا باقیمانده «دلواپسان» که خود را عین نظام میدانند، گستاخانه به امیر عبداللهیان و شمخانی حمله کرده و به بیان دیگر با تصمیم نظام به مخالفت برخاستند. در آن سوی آبها نیز «دلواپسان آمریکایی» مخالفت با هرگونه توافق با ایران را با صدای بلندتری فریاد میزنند».
این روزنامه اصلاح طلب در اقدامی تأمل برانگیز، به دروغ مدعی شده است که نظام مجوز مذاکره مستقیم با آمریکا را به وزارت خارجه داده است. نویسنده یادداشت مذکور در ادامه به بیانات رهبر انقلاب در 19 دی اشاره کرده است.
مقام معظم رهبری - 19 دی 1400- در دیدار تصویری با مردم قم فرمودند: «تسلیم نشدن در برابر دشمن مستکبر و زورگو جزو اصول انقلاب است و اینکه در مقطعی با دشمن مذاکره، صحبت و تعامل شود به معنای تسلیم شدن در مقابل آن نیست، همچنانکه تاکنون تسلیم نشده و از این پس نیز نخواهیم شد». رهبر انقلاب در بیانات مذکور از یکسو تاکید می کنند که می توان در مقطعی با دشمن مذاکره کرد و همزمان تصریح می کنند که تسلیم نشدن در برابر دشمن مستکبر و زورگو، جزو اصول انقلاب است.
رهبر معظم انقلاب در اولین روز سال 1400 در سخنرانی زنده تلویزیونی فرمودند: «آمریکا باید همه تحریمها را لغو کند، بعد ایران راستیآزمایی خواهد کرد و در صورت لغو واقعی تحریمها، بدون هیچ مشکلی به تعهدات برجامی خود بازخواهیم گشت. قول آمریکاییها معتبر نیست که بخواهند تحریمها را روی کاغذ بردارند بلکه باید در عمل تحریمها را بردارند و جمهوری اسلامی آن را راستیآزمایی کند».
مقام معظم رهبری - 6 مرداد 1400- در آخرین دیدار دولت روحانی فرمودند: «هر جا شما موضوعات را به توافق با غرب و به مذاکرهی با غرب و با آمریکا و مانند اینها موکول کردید، آنجا ماندید و نتوانستید پیش بروید؛ چون آنها کمک نمیکنند، دشمنی [میکنند]، دشمنند دیگر؛ هر جا شما از آنها قطع نظر کردید، خودتان راه افتادید و از شیوههای مختلف [استفاده کردید] - هزار راه وجود دارد و این جور نیست که یک راه [باشد]؛ نه، راههای مختلف وجود دارد؛ [اگر] انسانها فکر کنند، راههای گوناگونی برای زندگی شخصی و اجتماعی و مدیریتی پیدا خواهند کرد - هر جا این جوری حرکت کردید، پیشرفت کردید».
رهبر معظم انقلاب همچنین - 6 شهریور 1400- در نخستین دیدار رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم فرمودند: «انصافاً آمریکا در پشت صحنهی دیپلماسی، یک گرگ درنده است؛ ظاهر، دیپلماسی است و لبخند و حرف زدن و حرفهای گاهی اوقات حقبهجانب ادا کردن، اما باطن قضیه یک گرگ، یک گرگ وحشیِ درنده... در قضیهی هستهای، آمریکاییها انصافاً وقاحت را از حد گذراندهاند... آمریکا و اروپا... همیشه طلبکارند. گویا این ما بودیم که مدتها مذاکره را به مسخره گرفتیم و تعهداتمان را زیر پا گذاشتیم و عمل نکردیم؛ این کاری است که آنها کردند. و دولت کنونی آمریکا هم هیچ فرقی با دولت قبلی ندارد».
ایشان در ادامه تاکید کردند: «نکتهی بعد هم این است که حل این مشکلات اقتصادی را موکول به رفع تحریمها نکنید؛ رفع تحریمها در اختیار ما و شما نیست، در اختیار دیگران است. برنامهریزی برای رفع مشکلات را با فرض وجود تحریم انجام بدهید و برنامهریزی کنید که انشاءالله بتوان این کار را پیش برد. اینها با همت و تدبیر خود شما و با کار جهادی خود شما بایستی انشاءالله حل بشود، و حل هم خواهد شد».
جریان اصلاح طلب در مسئله برجام نیز بارها ادعا کردند که تمام جزییات توافق با تایید رهبری انجام شده است. اما برخلاف ادعای جریان اصلاح طلب، برجام تصمیم نظام نبود؛ بلکه برجام دستپخت دولت روحانی بود و نظام به صورت مشروط و با قید 28 شرط با آن موافقت کرد. موافقت مشروط یعنی دولت باید به صورت دقیق به این 28 شرط عمل می کرد که متاسفانه چنین نشد.
** دولت سیزدهم باید رابطه با روسیه را از دولت قبل بیاموزد
روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «فراحاشیه سفر 60 نفره به مسکو» به قلم «محمد مهاجری» فعال اصلاح طلب نوشت: «به نظر میآید دولت آقای رییسی در زمینه همکاری با روسیه کوتاهی میکند، زیرا ظریف در طول هشت سال تصدی وزارت خارجه دستکم سی دیدار با مقامات روسیه داشته و وزیر خارجه دولت سیزدهم در این زمینه بسیار کمکار است. این در حالی است که دولت قبل متهم به غربگرایی میشد و دولت کنونی، اهل تعامل با شرق معرفی میشود».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «شاید اگر دولت، وزارت خارجه و وزیرانی که آقای رییسی را در سفر به مسکو همراهی کردهاند رهاوردهای سفر را بیان کنند، حاشیهها به کنار بروند و برق شادی در چشم اقتصاد کشور تلألو کند».
یکی از نقاط ضعف جدی دولت قبل این بود که تمام تخم مرغ ها را در سبد برجام چیده و حتی آب خوردن مردم را نیز به زلف برجام گره زده بود.
در دولت قبل، کل دنیا به سه چهار کشور معدود غربی خلاصه شده بود و نوع تعامل دولت با طرف غربی نیز بر پایه اقتدار و عزت نبود. دولت قبل در تعامل با شرق نیز به شدت ضعیف عمل کرد و حتی وزیر خارجه سابق ادعا کرده بود که «قرارداد 25 ساله با چین بدون برجام و FATF به جایی نخواهد رسید»!. وی همچنین در فایل صوتی اظهارات خلاف واقعی را در حوزه سیاست خارجی و از جمله نوع رابطه ایران با شرق مطرح کرده بود.
اکنون و پس از بزنگاه هایی همچون تسریع در واکسیناسیون سراسری، طرح جهش تولید مسکن، تحول در بانکداری، مدیریت شبکه توزیع اقلام اساسی، پیوستن به شانگهای، افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی و دریافت پول حاصل از فروش نفت و... رسوایی برجام و FATF بیش از پیش عیان شده است.
رویکرد دولت سیزدهم در سیاست خارجی، روندی مبتنی بر «عزت، حکمت و مصلحت» بوده است و این مسئله عصبانیت جریان غربگرا و شرکای دولت روحانی را در پی داشته است.