یک‌شنبه 4 آذر 1403

نوک پیکان جنبش های مقاومت به سمت آزادی فلسطین است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نوک پیکان جنبش های مقاومت به سمت آزادی فلسطین است

بغداد - ایرنا -«سیدموسی علیزاده طباطبایی» دیپلمات برجسته ایران و کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا می گوید امروز حمایت از مقاومت در جهان و در راس آن فلسطین اولویت نخست دستگاه دیپلماسی ایران است و جنبش های مقاومت نیز نوک پیکان خود را به سمت آزادی فلسطین نشانه گرفته اند.

کاردار سفارت ایران در بغداد می گوید تاثیرات سخنان و دیدگاه مقام معظم رهبری در قضیه فلسطین نقطه عطفی در اصل این قضیه است و بعد از چهار دهه حقانیت جمهوری اسلامی ایران برای جهانیان مسلم شد زیرا رژیم صهیونیستی ماهیت حقیقی خود در نژاد پرستی و کودک کشی را آشکار کرد.

طباطبایی با بیان اینکه راهپیمایی هایی که هر سال در سالگشت روز جهانی قدس در سراسر جهان اسلام و خارج از آن برگزار می شود، یکی از میراث های مهم امام راحل (ره) در این قضیه است، گفت: رهبری معظم انقلاب در دوره سی ساله اخیر، با ادامه راه امام راحل (ره) در قضیه فلسطین، روح مقاومت را در بین ملت های منطقه زنده کرده است.

بر همین اساس او می گوید که روح مقاومت از شرق تا غرب جهان اسلام زنده شده و در تمامی جنبش های مقاومتی از افغانستان و یمن گرفته تا عراق، لبنان و سوریه، آزادی قدس شریف روح همه این جنبش های مقاومتی را تشکیل می دهد.

به گفته او، فشارهایی که آمریکا بر محور مقاومت وارد می کند و انواع اتهام ها و دروغ هایی که به محور مقاومت می زند، ناشی از این ترس و نگرانی جدی از منشور اعتقادی جنبش های مقاومت منطقه است که نوک اصلی پیکان خود را به سمت آزادی فلسطین کشیده اند.

طباطبایی یکی از دستاوردهای مهم بیانات و دیدگاه های مقام معظم رهبری در قضیه فلسطین را تبدیل شدن این مساله به روح دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان دانست.

این کارشناس امور خاورمیانه خاطر نشان ساخت که مرور تاریخ تحولات منطقه در طول سی سال گذشته نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران سیاست خارجی و منطقه ای خود را کاملا هوشمندانه طراحی کرده و این در قدرت روزافزون ایران تجلی یافته است.

طباطبایی با اشاره به دیداری که با «حسنین هیکل» اندیشمند و روزنامه نگار معروف مصری در یکی از سفرهایش به مصر داشته گفت که حدود هشت سال قبل هیکل اذعان کرد که ایران با سیاست هوشمندانه ای که در پیش گرفته، در دهه های آینده قدرت بلامنازع منطقه می شود.

طباطبایی ادامه داد: در مقابل تعدادی از کشورهایی که زمانی جزو قدرت های منطقه بودند به دلیل در پیش گرفتن سیاست سازش با رژیم صهیونیستی نه تنها از این سازش دیکته شده از طرف آمریکا، طرفی نبسته اند بلکه عملا از دایره اثرگذاری آنها در تحولات منطقه بسیار کاسته شده و حتی زیر ساخت های اقتصادی و کشاورزی آنها نابود شده است.

وی با اشاره به سخنان مهم اخیر «ملک عبدالله دوم» پادشاه اردن در قبال معامله قرن افزود که پادشاه اردن که کشورش جزو نخستین سازشکاران در قضیه فلسطین و متحد نزدیک آمریکا به شمار می رود، امروز از جنگ وسیع منطقه ای در صورت پیشبرد سیاست های رژیم صهیونیستی سخن می گوید.

این دیپلمات ایرانی ادامه داد که جهان عرب دو قدرت مهم نظامی و اقتصادی داشت که هر دوی این قدرت ها به سازش تن دادند و متحد آمریکا شدند، اما اینک از قدرت نظامی مصر عملا چیزی نمانده و قدرت اقتصادی عربستان سعودی، با کسری بی سابقه بودجه مواجه شده در حالی که همچنان در باتلاق جنگ یمن دست و پا می زند و آمریکا همچنان با تحمیل معامله های فروش سلاح، اقتصاد سعودی را فرسوده تر می کند.

وی ادامه داد که رهبری حکیمانه آیت الله خامنه ای در این مدت که قضیه فلسطین و مقاومت را در مرکز سیاست خارجی ایران قرار داد باعث شد تا در مقایسه با دیگر قدرت های منطقه ای، روز به روز جمهوری اسلامی ایران قوی تر شود؛ حمایت های ایران از فلسطین و مقاومت بر اساس اصول انسانی حمایت از آزادی، مبارزه با نژاد پرستی و اشعالگری است.

طباطبایی با اشاره به فشارهای سنگینی که جمهوری اسلامی ایران به خاطر این سیاست از طرف استکبار با آن مواجه است گفت: به رغم همه این فشار و تحریم ها، اینک بیش از هر زمان دیگر به آینده منطقه و جمهوری اسلامی ایران امیدواری وجود دارد.

وی یکی از آثار مهم دولت دونالد ترامپ را عریان شدن واقعیت سیاست آمریکا در منطقه دانست و گفت که در طول این سال ها هرچه ایران درباره اهداف پلید سیاست های آمریکا در منطقه سخن می گفت، بسیاری یا جدی نمی گرفتند و یا مدعی بودند که تهران برای توجیه سیاست های خود این گونه درباره آمریکا داستانسرایی می کند.

به اعتقاد او، بعد از علنی شدن معامله قرن و قبل از آن انتقال سفارتخانه آمریکا به قدس شریف، بسیاری از کسانی که قبلا درباره وجود نیت های پلید و استکباری تردید داشتند امروز کاملا به این مهم پی برده اند.

وی سخنان ملک عبدالله دوم را یکی از نمونه ها دانست و افزود راهبرد خاورمیانه ای آمریکا ایجاد تنش در بین کشورهای مسلمان منطقه تصعیف آنان و تقویت رژیم صهیونیستی است و این سیاست حتی برای هم پیمانان آمریکا نیز آشکار شده است.

طباطبایی تاکید کرد که سیاست آمریکا بر این است که هیچ کشور اسلامی و عربی قدرت نگیرد و برای همین سیاست فتنه انگیزی، تفرقه افکنی و تنش آفرینی از سیاست های مهم استکبار است.

به گفته وی، رژیم صهیونیستی نیز همسو با سیاست های آمریکا، طرح تجزیه کشورهای منطقه را به جد دنبال می کند تا تنها قدرت برتر منطقه رژیم صهیونیستی باشد و رویای موهوم از «نیل تا فرات» را محقق کند.

این کارشناش امور خاورمیانه افزود که جنبش های مقاومتی که طی این سی سال در منطقه شکل گرفته، پیشبرد این سیاست آمریکا و رژیم صهیونیستی را متوقف کرده اند برای همین بزرگترین چالش آمریکا و اسراییل، اینک محور مقاومت است.

وی می گوید: مقام معظم رهبری به عنوان ادامه دهنده خط و سیره امام راحل (ره) در این سی سال توانست روز جهانی قدس را به سمت عملگرایی سوق دهد و به دلیل مردمی شدن محور مقاومت، آینده منطقه از آن ملت های منطقه خواهد بود و آمریکا در نهایت راهی جزو خروج از منطقه نخواهد داشت و رژیم نژاد پرست اسرائیل همان طور که مقام معظم رهبری گفته اند بر اساس یک روند دموکراتیک و مقاومت مردم فلسطین، از صحنه گیتی برچیده خواهد شد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*