یک‌شنبه 30 دی 1403

هشدار مهم برای 11 استان کشور | سرما، سامانه بارشی جدید و طوفان در راه است

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
هشدار مهم برای 11 استان کشور | سرما، سامانه بارشی جدید و طوفان در راه است

سازمان هواشناسی ایران نسبت به کاهش دما، وزش باد شدید و طوفان و فعالیت سامانه بارشی در 11 استان کشور هشدار داد.

سازمان هواشناسی از بارش چهار روزه باران و کاهش دما در برخی مناطق کشور خبر داد و نسبت به فعالیت سامانه بارشی در 11 استان از جمله تهران هشدار صادر کرد.

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد طی 4 روز آینده در شمال استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، سواحل دریای خزر، شمال خراسان رضوی، خراسان شمالی و دامنه‌های جنوبی البرز افزایش ابر، رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید همراه با کاهش دما روی می‌دهد.

روز جمعه سامانه بارشی در شمال شرق کشور فعال بوده و به‌تدریج از کشور خارج می‌شود. طی 2 روز آینده در شمال غرب و غرب، دامنه‌های جنوبی البرز و چهارشنبه تا روز جمعه در شرق و شمال شرق کشور وزش باد نسبتاً شدید تا شدید روی می‌دهد که در مناطق مستعد باعث خیزش گردوخاک خواهد شد.

در ساعات بعدازظهر امروز احتمال شکل‌گیری ابرهای همرفتی و رگبار باران، همراه با رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی در ارتفاعات جنوب سیستان و بلوچستان و ارتفاعات جنوبی کرمان و شرق هرمزگان وجود دارد.

سه‌شنبه خلیج فارس و تنگه هرمز و چهارشنبه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است. دریای عمان از روز سه‌شنبه تا آخر هفته مواج خواهد بود.

توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی

زمان پایان: چهارشنبه 1402/02/13

نوع مخاطره: رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت گاهی گردوخاک و احتمال تگرگ

منطقه اثر:

دوشنبه 1402/02/11: سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شمال زنجان، شمال قزوین، گلستان، مازندران، گیلان، سمنان و ارتفاعات و دامنه البرز و تهران.

سه‌شنبه 1402/02/12: اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، نیمه شمالی آذربایجان غربی و سمنان و ارتفاعات در استان‌های زنجان، قزوین، البرز و تهران.

چهارشنبه 1402/02/13: خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، مازندران، گلستان و ارتفاعات و دامنه در استان‌های زنجان و قزوین.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، صاعقه، تگرگ، احتمال آب‌گرفتگی محدود معابر، جاری شدن روان‌آب، طغیان رودخانه‌ها و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ.

توصیه: اجتناب از اسکان در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در سفرهای برون‌شهری، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لای‌روبی کانال‌ها و آب‌روها.

توصیف سامانه: افزایش گرادیان فشاری

زمان پایان: جمعه 1402/02/15

نوع مخاطره: وزش باد نسبتاً شدید و در نواحی مستعد گردوخاک همراه با کاهش کیفیت هوا

منطقه اثر:

دوشنبه 1402/02/11: مرکزی، همدان، آذربایجان شرقی، اصفهان، سمنان، بوشهر، هرمزگان، قزوین و سمنان.

سه‌شنبه 1402/02/12: سمنان، مرکزی، بوشهر و شرق خراسان جنوبی.

چهارشنبه 1402/02/13: ایلام، خوزستان، بوشهر، مرکزی و قم.

پنجشنبه 1402/02/14: تهران، قم، قزوین، مرکزی، سمنان، همدان، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، خوزستان، ایلام، فارس و بوشهر.

جمعه 1402/02/15: سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، بوشهر و هرمزگان.

اثر مخاطره: در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهنسال.

توصیه: احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع، به‌ویژه در بعدازظهر و استفاده از قیم برای نهال‌ها.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد شدید با جهت شمال‌غربی جنوب‌غربی و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: بعدازظهر دوشنبه 1402/02/11

زمان پایان: اواخر وقت جمعه 1402/02/15

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج بین 1.5 تا 2.5 متر در ساحل و دور از ساحل.

منطقه اثر: خلیج فارس و تنگه هرمز، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر و هرمزگان.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌ها و آسیب به تأسیسات دریایی.

توصیه: اجتناب از عملیات تفریحی، به‌ویژه غواصی و شنا، محدودیت در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل.

توصیف سامانه: سرعت وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: صبح دوشنبه 1402/02/11

زمان پایان: صبح چهارشنبه 1402/02/13

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج در ساحل بین 1 تا 1.5 متر و دور از ساحل 2 متر.

منطقه اثر: دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران و گلستان.

اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌ها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی.

توصیه: احتیاط در عملیات تفریحی، به‌ویژه غواصی و شنا، احتیاط در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به ویژه در فراساحل.

هشدار هواشناسی درباره طوفان، کاهش دما و وزش باد شدید

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وزش باد نسبتا شدید تا شدید و خیزش گرد و خاک در برخی نقاط کشور و رگبار پراکنده در 3 استان خبر داد.

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی طی چهار روز آینده در شمال استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل، سواحل دریای خزر، شمال خراسان رضوی، خراسان شمالی و دامنه‌های جنوبی البرز افزایش ابر، رگبارو رعد و برق، وزش باد شدید و کاهش دما رخ می‌دهد.

وی افزود: جمعه (15 اردیبهشت) سامانه بارشی در شمال شرق کشور فعال خواهد بود و به‌تدریج از کشور خارج می‌شود. طی دو روز آینده در شمال غرب و غرب دامنه‌های جنوبی البرز و چهارشنبه تا جمعه (13 تا 15 اردیبهشت) در شرق و شمال شرق کشور وزش باد نسبتا شدید تا شدید رخ می‌دهد که در مناطق مستعد باعث خیزش گردوخاک نیز می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: در ساعات بعد از ظهر امروز (11 اردیبهشت) احتمال شکل گیری ابرهای همرفتی و رگبار باران همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی در ارتفاعات جنوب سیستان و بلوچستان، ارتفاعات جنوبی کرمان و شرق هرمزگان وجود دارد.

ضیاییان گفت: سه‌شنبه (12 اردیبهشت) خلیج فارس و تنگه هرمز و چهارشنبه (13 اردیبهشت) خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج و دریای خزر سه‌شنبه تا آخر هفته مواج خواهند بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (12 اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد و به‌تدریج کاهش ابر با حداقل دمای 17 و حداکثر دمای 26 درجه سانتیگراد و روز چهارشنبه (13 اردیبهشت) صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد، در بعد از ظهر افزایش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای 15 و حداکثر دمای 27 درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (11 و 12 اردیبهشت) اهواز با دمای 38 و 35 درجه سانتیگراد گرم‌ترین و شهرکرد با دمای یک درجه سانتیگراد خنک‌ترین مراکز استان کشور هستند.

هم اکنون دیگران می خوانند 11 اردیبهشت 1402 - 14:30

بیشتر بخوانید

هشدار مهم برای 11 استان کشور | سرما، سامانه بارشی جدید و طوفان در راه است 2