دوشنبه 28 آبان 1403

کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، اصفهان، بوشهر؛ کتابخوان‌های ایران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، اصفهان، بوشهر؛ کتابخوان‌های ایران

تهران - ایرنا - اختتامیه چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی برگزار شد و کودکان و نوجوانان، استان خراسان رضوی، اصفهان و بوشهر، بهترین کتاب‌خوان‌های ایران شدند.

اختتامیه چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان، چهارشنبه شب، 1 مرداد 1399 در سالن اجتماعات بین‌المللی کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران به‌صورت مجازی و آنلاین برگزار شد. در این مراسم که بدون حضور مدعو و میهمان برگزار شد برگزیدگان و منتخبان این دوره جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان معرفی شدند.

در این مراسم برگزیدگان این دوره از جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان در بخش‌های مختلف این برنامه از جمله باشگاه‌های برگزیده و شایسته تقدیر، بخش نامه به نویسنده، بخش فیلم موبایلی معرفی کتاب، مهدکودک، باشگاه با نیازمندی‌های ویژه، تسهیلگران برگزیده و شایسته تقدیر و نویسنده برگزیده از نگاه باشگاه‌های کتاب‌خوانی به شرح زیر اعلام و معرفی شدند. همچنین در این دوره علاوه بر بخش‌های ذکر شده مراکز فعال شامل کتاب‌فروشی‌ها، مؤسسات فرهنگی، کتابخانه‌های عمومی، مدارس، کانون‌های مساجد، دبیرخانه‌های استانی و شهرستانی نیز منتخبان خود را شناختند.

در بخش باشگاه‌های منتخب، باشگاه‌های ریحانه از سنندج استان کردستان، شکوفه‌های فرهنگ از تربت‌حیدریه، خراسان رضوی، هیولاهای کتابخور از شاهین‌شهر اصفهان، باشگاه‌های برگزیده معرفی شدند.

از باشگاه‌های شازده کوچولو از یزد، همدلان امیرکبیر از اصفهان، اخترک کتاب از خراسان، لذت دانایی از خراسان رضوی، باغ دانایی از اصفهان، آلاتی تی از گیلان، نیز تقدیر شد.

در بخش نامه به نویسندگان، محمد عارف حسینی از یزد، باشگاه من هم بازی، راحله غیبی از خوزستان باشگاه همه کتاب می‌خوانند، زهرا سادات حسینی تبار از خراسان رضوی باشگاه شهید رحمانی، برگزیده اعلام شدند.

بهاره محمودآبادی از کرمان، آنیتا اسلامی از کرمان، سیدمحمد حجازی از اصفهان، محیا اهوازیان از خوزستان نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش فیلم‌های معرفی کتاب، فاطمه حصاری از خراسان رضوی، باشگاه دوست دانا، ستایش خلیلی از اصفهان، باشگاه کتابستان، سپنتا شریفی از اصفهان باشگاه بچه هیولاهای کتابخور، آوینا خسروی از بوشهر، باشگاه دوست من، برگزیده شناخته شدند.

امیر پارسا بدخشان از کهگیلویه، حسنا احمدیان از اردبیل و یک فیلم گروهی از باشگاه کافه کتاب از بوشهر، تقدیر شدند.

در بخش، مولفان، مترجمان و نویسندگان، هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده منتخب و ناصر کشاورز، شاعر منتخب باشگاه‌های کتابخوانی سراسر کشور بودند.

در بخش مهدکودک‌های منتخب، مهد کودک قرآنی فرشته‌های زمین از مازندران، برگزیده شد و از شهر پروانه‌ها از استان تهران، تقدیر شد.

در بخش تسهیلگران منتخب نیز سارا آریانی از کهگیلویه و بویراحمد، باشگاه رنگین‌کمان، تسهیلگر برگزیده معرفی شد.

از زهر ا آب سوران از آذربایجان غربی، آمنه کارگر اومالی از مازندران و سکینه مقتدر از مازندران تقدیر شد.

امسال بخشی به نام برگزیده برگزیده‌ها در جام باشگاه‌های کتابخوانی جای گرفته بود که به باشگاه‌هایی با فعالیت مستمر داده شد، که این جایزه به باشگاه طلوع مهر دوستی از اصفهان تعلق گرفت.

در بخش باشگاه با نیازمندی‌های ویژه، باشگاه مهرورزان از استان خوزستان باشگاه برگزیده اعلام شد.

مراکز فعال در چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان، نیز به این شرح اعلام شدند.

کتاب‌فروشی‌های و موسسه‌های فرهنگی فعال:

پاژ به مدیریت پوریا پیراسته فر از یزد

معیار سخن، به مدیریت رمضانی نژاد از گیلان

کتابخانه‌های عمومی منتخب:

پاسارگاد، باشگاه بچه‌های ایران، از کهیگیلویه و بویراحمد

امام حسن (ع)، باشگاه ستاره های منوجان، از کرمان

مدارس فعال:

بشارت نور از اصفهان

آیت الله خامنه‌ای از اسلامشهر

مجتمع آموزشی سما از خراسان رضوی

مهرگل از البرز

فرشتگان هشترود از البرز

کانون‌های مساجد منتخب:

کانون حضرت زینب (س) از خوزستان

کانون شهید عبدالهی از کرمان

کانون صالحین از خراسان رضوی

کانون محمد رسول‌الله (ص) از البرز

کانون حضرت صاحب‌الزمان (عج) از خراسان جنوبی، کانون برگزیده اعلام شد.

از دبیرخانه‌های فعال که رابط جام باشگاه‌های کتابخوانی بودند نیز تقدیر شد.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ، به عنوان تنها سخنران نشست، در پیامی به مراسم آنلاین اختتامیه چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی، گفت: جام باشگاه‌های کتابخوانی که چهارمین دوره آن را می‌گذرانیم اتفاقات بسیار خوبی را در این دوره چهار ساله شاهد و همواره رو به پیشرفت بوده است.

وی با ارائه گزارشی از شرکت کنندگان دوره‌های مختلف این جام، اضافه کرد: افزایش کمی و جغرافیایی اعضای این جام روند رو به رشد داشته که موجب شده جهش قابل توجهی را ببینیم، برنامه باشگاه‌ها تنوع قابل توجهی را در این سالها داشتند، باشگاه‌ها صرفا جایی برای خواندن کتاب نیستند، جایی برای گفت‌وگو درباره کتاب، هم به خرید کتاب مبادله کتاب، نامه به نویسندگان، فیلم معرفی کتاب‌ها و ده‌ها خلاقیت مبتکرانه که باشگاه‌ها داشتند و دارند.

صالحی افزود: نکته دیگر تنوع مکانی باشگاه‌های کتابخوانی است، مدارس، کتابخانه‌ها، کانون‌های مساجد، فرهنگسراها، مهدکودک‌ها، فضای عمومی مجتمع‌های مسکونی و ده ها مکان بزرگ و کوچک فضایی را برای باشگاه‌های کتاب ساخته‌اند. این که هر نقطه اجتماعی می‌تواند فضایی خوب برای گفت و گو، خواندن و خلاقیت و فعالیت‌های مبتنی بر کتاب باشد، جای امیدواری است. ما شاهد این هستیم که رقابت در حوزه‌های مختلف تمهید شده است و در مجموع تنوعی در رقابت فعالانه در جام به وجود آمده است.

وزیر فرهنگ با اشاره به سابقه چهارساله جام باشگاه‌های کتابخوانی گفت: این جریان در چهار سال گدشته در نقطه نخست متوقف نشده است و سال به سال از نظر گستره و تنوع کمی و از نظر عمق بخشی و کیفی ارتقا یافته و رو به جلو رفته است.

صالحی، با تشکر از همه افراد و نهادهایی که در این پویش و در سرعت دادن به آن همکاری داشته اند، نقش زنان را در پیشبرد جام باشگاه‌های کتابخوانی مهم دانست و اعلام کرد، زنان 80 درصد شرکت کنندگان را زنان دانست که این کار را پیش برده اند.

وی افزود: جام باشگاه‌های کتابخوانی دستاورهای مهمی برای کشور خواهد داشت، نسلی که سرانه مطالعه آن بالا خواهد رفت، نسلی که از طریق گفت وگو خلاق‌تر است و تفکر انتقادی دارد، نسلی که از طریق کار گروهی، مشارکت اجتماعی را یاد خواهد گرفت و نسلی که اعتماد به نفس زیادی خواهد داشت.

جام باشگاه‌های کتابخوانی، در چهار دوره برگزاری، رشد 11 برابری داشته است و از 2 هزار باشگاه کتاب‌خوانی در سال 95 به 22 هزار باشگاه در سال 1398 رسیده است. همچنین تعداد اعضای آن نیز از 22 هزار نفر به بیش از 330000 در چهار سال گذشته رسیده‌اند. همچنین از لحاظ گستره جغرافیای پراکندگی تشکیل باشگاه‌ها از 15 شهر در سال 1395 به 1820 شهر و روستا در سال 1398 رسیده است.

چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان با مشارکت 335978 عضو در قالب 21948 باشگاه کتاب‌خوانی از 1820 شهر روستا در تمامی استان‌های کشور در سال 1398 برگزار شد.

جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان رقابتی است میان باشگاه‌های کتابخوانی در شهرها و روستاهای سراسر ایران که با مشارکت نهادهای غیردولتی و دستگاه‌های اجرایی و عمومی استان‌ها و شهرستان‌ها از جمله نهاد کتابخانه‌های عمومی، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، صندوق بین‌المللی کودکان سازمان ملل متحد یونیسف، کمیسیون ملی یونسکو، سازمان بهزیستی، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خانه کتاب و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، از سال 1395 برگزار می‌شود.

*س_برچسب‌ها_س*