گردش هشتگ "اغتیال" فخریزاده درتوئیتر عربی
تهران - ایرنا - اقدام دشمنان ایران علیه «محسن فخریزاده» دانشمند صنعت دفاعی کشورمان در کانون توجه تحلیلگران عرب زبان و فعالان عربی شبکه اجتماعی «توییتر» قرار گرفت به گونه ای که بسیاری از آنها در توئیتر عربی با ایجاد جریان هشتگ "اغتیال یا ترور" فخری زاده، موساد و اسرائیل را عامل این ترور دانستند.
به گزارش ایرنا، بعد از ظهر روز جمعه 7 آذرماه عناصر تروریستی مسلح خودرو حامل محسن فخریزاده رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را مورد حمله قرار داده و وی را به شهادت رساندند. فخریزاده تنها دانشمند ایرانی است که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نام او را به طور مستقیم در شو تبلیغاتی 2 سال پیش خود به زبان آورده و مدعی شده بود وی روی برنامه تسلیحاتی اتمی کار کرده است. فخریزاده از مدیران ارشد صنعت دفاعی کشور بود که نام او از طریق فهرست سازمان ملل در اختیار موساد قرار گرفته بود و تلاش دستگاههای جاسوسی تا روز گذشته برای ترور او بینتیجه مانده بود.
بازتاب ترور محسن فخریزاده در رسانههای عربی
رسانههای عربیزبان بخشهایی از گزارشهای خود را به ترور فخریزاده در ایران اختصاص دادند. موضوعاتی مانند نقش فخریزاده در پیشرفت صنعت دفاعی ایران و خدمات پربرکت وی در این زمینه، نقش رژیم صهیونیستی در ترور این دانشمند و وعده مقامهای ایران برای انتقام از این اقدام تروریستی کورکورانه در این رسانهها پررنگ بود.
تارنمای «العهد» لبنان با انشتار خبر ترور شهید فخری زاده، او را یکی از دانشمندان طراز اول صنعت دفاعی ایران به شمار آورد و نوشت: نام فخری زاده به عنوان یکی از 5 شخصیت ایرانی در فهرست 500 دانشمند بزرگ جهان بود. او تنها دانشمند ایرانی است که نتانیاهو در سال 2018 در یک شو تبلیغاتی از او نام برده بود و رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کرده بودند که نقشه ترور وی یک بار در سالهای گذشته با شکست روبرو شد.
تارنمای «الوفد» مصر از فخریزاده به عنوان مغز متفکر برنامه هستهای ایران نام برد که در میان دانشمندان هستهای کشورهای غربی هم مشهور بود.
شبکه خبری «المیادین» لبنان به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «یوسی کوبرفسر» مدیر کل پیشین وزارت امور راهبردی اسرائیل از فخری زاده به عنوان «قاسم سلیمانی» برنامه هستهای ایران نام برد و گفت که چنین حادثهای تنها از دست تلآویو و واشنگتن بر میآید.
المیادین همچنین به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی به اظهارات اخیر نتانیاهو نخست وزیر این رژیم اشاره کرد که در آن گفته است: این هفته کارهای زیادی انجام دادم و نمیتوانم در باره همه آنها حرف بزنم.
شبکه «العربیه» عربستان که همواره در اخبار خود علیه ایران فضا سازی میکند تلاش کرد دلیل ترور فخری زاده را همکاری وی در برنامه هستهای ایران جلوه دهد.
این رسانه سعودی در بخشی از گزارش خود درباره ترور شهید فخری زاده آورد: در گزارشهای پیشین نهادهای نظارت هستهای وابسته به سازمان ملل از فخری زاده به عنوان اصلیترین شخص در توسعه فناوری و مهاراتهای لازم در برنامه هستهای نام برده شد. برپایه این گزارش، مرکز پژوهشهای «آلبرایت» از او به عنوان معمار هستهای ایران نام برده است که در بسیاری از طرحهای پژوهشی مربوط به برنامه هستهای ایران نقش داشت.
تارنمای «عرب 48» فلسطین در گزارشی به قلم «احمد دراوشه» با عنوان «ترور دانشمند برجسته هستهای ایران» به نقل از سردار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نوشت: فخری زاده توانست قدرت دفاعی کشور را به سطح قابل قبولی از قدرت بازدارندگی برساند. او یکی از مدیران ارشد صنایع دفاعی ایران بود که در طول زندگی پر برکت خود منشا خدمات ارزشمندی بود. ترور او ضربه سنگینی به جامعه دفاعی ایران است، اما انتقام سختی در انتظار عاملان این ترور است.
این تارنما افزود: موساد پیش از این در ترور فخری زاده ناکام مانده بود. «یوسی میلمان» در کتاب «جاسوسهای نامطلوب» از فخری زاده به عنوان مغز متفکر و مدیر برنامه هستهای ایران نام برده است و مینویسد که موساد و بخش استخبارات ارتش اسرائیل پیش این در تعیین مکان حضور او شکست خوردهاند.
برپایه این گزارش، روزنامه عبری زیان «یدیعوت احرونوت» فخری زاده را دارای اطلاعات گسترده درباره فیزیک هستهای و شیمی معرفی میکند و مینویسد او از قدرت مدیریتی بالایی برخوردار و به انقلاب اسلامی وفادار بود. دستگاه اطلاعات آمریکا به او لقب «عبدالقدیر خان ایرانی» (اشاره به عبدالقدیر خان طراح برنامه هستهای پاکستان) داده است که توانست ایران را به دستگاههای سانتریفوژ برای غنیسازی اورانیوم تجهیز کند.
روزنامه «المدن» لبنان هم در گزارشی خبر ترور شهید فخری زاده را پوشش داد. اسرائیل دست به چنین کاری زده است.
این روزنامه نوشت: رژیم اسرائیل از فخری زاده به عنوان پدرمعنوی برنامه هستهای نام میبرد و غربیها هم او را یکی از برجستهترین دانشمندان هستهای ایران دانستهاند. تحلیلگران موساد را عامل این ترور معرفی میکنند و آنان اظهارات نتانیاهو درباره فخری زاده در سال 2018 را بیانگر این موضوع میدانند و میگویند این اظهارات نشان میدهد که فخری زاد مدتهاست که زیر ذرهبین قرار داشته است.
روزنامه «القدس العربی» در گزارشی با عنوان «ایران رژیم اسرائیل را عامل ترور معرفی کرد» نوشت: سردار «محمد باقری» فرمانده کل ستاد نیروهای مسلح تهدید به انتقام کرده است. او گفت گروههای تروریستی و عاملان این ترور باید در انتظار انتقام سخت باشند.
بر پایه این گزارش «محمد باقر قالیباف» هم در صحفه توییتر خود انتقام خون فخریزاده گرفته خواهد شد و این انتقام شامل حال همه مجریان و عوامل پشت پرده این ترور خواهد شد.
به نوشته القدس العربی، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی هم ضمن محکوم کردن این ترور کورکورانه تاکید کرد که شاخصها نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در این ترور نقش داشته است. ظریف با انتشار توئیتی نیز نوشت: «تروریستها امروز یک دانشمند برجسته ایران را ترور کردند. این بزدلی نشانگر جنگطلبی از سر استیصال مرتکبین این اقدام است.
روزنامه فرامنطقهای «العربی الجدید» هم با انتشار خبر ترور دانشمند ایرانی نوشت: «حسین دهقان» مشاور مقام معظم رهبری گفته است ایران با عاملان این ترور برخورد خواهد کرد و آنان از کارشان پشیمان خواهند شد.
نگاه کاربران عربی زبان شبکه اجتماعی توییتر به ترور فخری زاده
خبر ترور فخری زاده در شبکه اجتماعی توییتر هم انعکاس گستردهای داشت و کاربران عربی زبان این شبکه اجتماعی با هشتک «اغتیال فخری زاده» (ترور فخری زاده) و «دور الموساد فی الاغتیال» (نقش موساد در ترور) و هشتکهایی از این دست در صفحه کاربری خود تحلیلهایی را در این زمینه منتشر کردند.
کاربری به نام «عبدالملک العجری» در صفحه توییتر خود نوشت: ترور فخری زاده دانشمند ایرانی یادآور زنجیرهای از ترورهایی است که موساد به وسلیه آنها شماری از نخبگان عملی جهان عرب و اسلام را ترور کرده است. هدف از همه این ترورها جلوگیری از ایجاد بنیه علمی در کشورهای اسلامی است.
«حسین مرتضی» کاربر توییتری دیگر نوشت: دست تروریسم فخریزاده دانشمند ایرانی را ترور کرد.
فعال توییتری دیگری به نام «الحسنی» در صفحه کاربری خود آورد: ترور دانشمندان نشان میدهد که دشمنان ما از علم و پیشرفت میترسند. آنان میترسند که ما به قدرت توسعه یافته تبدیل شویم که بتوانیم در برابر اقدامات آنان عکسالعمل نشان دهیم و خود را از وابستگی به غربیها رهایی بخشیم.
«ماجد عید» فعال توییتری دیگر هم در حساب کاربری خود نوشت: عکسالعمل ایران در برابر ترور فخریزاده پیامدهایی برای سراسر منطقه به دنبال دارد و همانطور که میدانیم ایران در برابر این ترور سکوت نخواهد کرد.
کاربری دیگری با عنوان «شمس الولای علی» نوشت: ترور فخری زاده نه تنها خسارت برای ایران بلکه برای همه نیروهای مخالف رژیم صهیونیستی و همه مسلمانان و آزادگان جهان است.
«سامح عسکر» هم در صفحه توییتر خود آورد: ترور فخریزاده معمار برنامه هستهای ایران، نخستین ترور نیست. پیش از این هم 4 دانشمند ایرانی ترور شدند، اما با این وجود، برنامه هستهای ایران ادامه پیدا کرده و ایران موفق شده است اورانیوم را به نسبت بالایی غنیسازی کند. این موضوع بر روی برنامه هستهای ایران تاثیری نخواهد داشت، اما برخی تنشهای منطقهای را به دنبال خواهد داشت.
«رسل الاسدی» فعالی دیگر در صفحه کاربری خود نوشت: همکاری عربستان، آمریکا و صهیونیستها در ترور فخری زاده سبب خواهد شد که آنان با واکنش و انتقام ایران روبرو شوند.
«وهبی یوسف» دیگر فعال توییتری نوشت هدف از ترور فخری زاده سنگاندازی در مسیر بازگشت «بایدن» به توافق هستهای است. هدف از این اقدام آن است که ایران عکسالعمل نشان دهد و با افزایش تنشها، ایران از ثمره توافق هستهای محروم شود. «الباروت الامیر» یکی دیگر از فعالان توییتری در حساب کاربری خود نوشت: دشمنان و مخالفان نظام ایران که از پشتیبانی سعودیها برخودار است در نتیجه درخواستهای مکرر «بن سلمان» ولیعهد سعودی دست به ترور فخری زاده زده است.
«بدیل عفراء الزین» هم در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اسرائیل و همراهان آن با ترور فخری زاده درهای جهنم را به روی خود گشودهاند.
کاربری دیگر به اسم «جلال» با طرح این سوال که چه کسانی غیر از آمریکا و اسرائیل در ترور فخری زاده نقش داشتند، پاسخ داد، «پمپئو»، نتانیاهو و رئیس دستگاه اطلاعاتی اسرائیل چند روز پیش طرح ترور فخری زاده را در شهر «نیوم» عربستان پیشنهاد کردهاند و بن سلمان هم از آنان حمایت مالی کرده ست.
«فدوی عمر» کاربر توییتری دیگر هم در حساب کاربری خود نوشت: همه شاخصها نشان میدهد موساد در این ترور نقش داشته است و اسرائیل از زمان باقی مانده از دوران ریاست جمهوری ترامپ برای وارد کردن ضربه به ایران تلاش میکند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*