یارانه نقدی در دولت شهید رییسی 9 برابر شد / طرحهای رئیس جمهور شهید پیگیری و اجرا خواهد شد / ایجاد 2.5میلیون فرصت شغلی در 3سال
سخنگوی دولت گفت: یارانه نقدی در دولت آقای رئیسی 9 برابر شد.
به گزارش مشرق، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری که با حضور مرتضوی وزیر کار و رفاه اجتماعی و بهرام عین اللهی وضعیت بهداشت درمان آموزش پزشکی، برگزار شد، گفت: از امروز طی سلسله نشستهای خبری به غیر از روزهای تعطیل، حوزههای عملکرد کمتر از سه سال دولت را در خدمت همکاران عزیزان مردم به صورت گزارشی از دولت خدمت شهید آیت الله رئیسی، ارائه میکنیم.
وی افزود: در طول سه سال این دولت شورای عالی سلامت که در 10 سال قبل از آن یک جلسه هم تشکیل جلسه نداده بود، سه جلسه به صورت سالانه با حضور شخص رئیس جمهور داشت. همچنین رایگان شدن خدمات سلامت و بهداشت کودکان به ویژه برای مناطق دور افتاده انجام شد.
سخنگوی دولت گفت: در حوزه اشتغال نیز باید بگویم جلسات قابل توجهی با حضور شخص رئیس جمهور شهید برگزار میشد که نشان از اهمیت ایشان برای حوزه سلامت و نیز اشتغال و رفاه مردم بود. به گونهای که یارانه نقدی در دولت آقای رئیسی 9 برابر شد.
مرتضوی: بیش از دو و نیم میلیون فرصت شغلی ایجاد شد
در ادامه این نشست مشترک، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به بیان گزارشی از عملکرد دولت پرداخت و گفت: امیدوارم رسانهها و قلم خبرنگاران توان ابلاغ خدمات دولت سیزدهم مخصوصاً شهید آیت الله رئیسی را داشته باشد.
وی افزود: برای اولین بار توانستیم کل بدهیهای تأمین اجتماعی را به مراکز بهداشتی و درمانی و داروخانهها پرداخت کنیم که بسیار زیاد و حدود 200 همت بود. همچنین پرداختهای موضوع همسان سازیها بازنشستگان کشوری انجام شد و نیز برای بازنشستگان تأمین اجتماعی هم سازوکارهای لازم را در حال رصد و بررسی هستیم که انشاءالله پرداخت خواهد شد.
مرتضوی تاکید کرد: در این سه سال، بیش از دو و نیم میلیون فرصت شغلی توسط دستگاههای اجرایی ایجاد شد که با توجه به افزایش جمعیت کار کشور شاهد کاهش 1/2 درصدی نرخ بیکاری بودیم که در طول چند دهه اخیر برای اولین بار است که نرخ بیکاری به کانال 8 و پایینتر کانال 8 خواهد رسید.
در خصوص اشتغال دانشگاهی اذعان کرد: کاهش 2.4 درصدی نرخ بیکاری از جمعیت فارغ التحصیلان آموزش عالی از دولت سیزدهم تاکنون و ابلاغ و توزیع 280 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی در بخشهای مختلف صنعت کشاورزی و خدمات، اعم از تبصره 16 و 18 و سایر منابعی که وجود داشت برای اشتغال روستایی و مشاغل خانگی انجام شد.
مرتضوی عنوان کرد: ارائه سبد غذایی رایگان به 135 هزار و 131 کودک دچار سو تغذیه، ارائه بسته به مادران شیرخوار از جمله دیگر وزارت کار بوده است.
وی ادامه داد: از وقتی که در دولت سیزدهم مستقر شدیم آیت الله رئیسی دستور ارائه کالابرگ را دادند که در دهه فجر برای حدود 60 میلیون نفر که حدود 20 میلیون خانوار میشوند این طرح بدون صف اجرا شد. همچنین در دولت سیزدهم بیمه زنان و دختران خانه دار انجام شد. در همین راستا توسعه کمی و کیفی خدمات درمانی در مراکز کمتر برخوردار و پوشش بیمهای 196 قلم داروی جدید، ارائه خدمات به بیماران کلیوی و هموفیلی، افزایش خدمات بیمه ناباروری، افزایش 63 درصدی حقوق بازنشستگان از توفیقات این دولت در مدت خدمتش بود.
مرتضوی گفت: از جمله اقدامات دیگر اصلاح صندوقهای بازنشستگی و خروج 26 شرکت تابعه از شرکتهای زیان ده بود. در بخش حمایت از مددجویان 47 هزار و 208 مسکن به مددجویان داده شد. تقریباً از ابتدای این دولت مستمری بگیران حدود 180 درصد افزایش پیدا کردند.
مرتضوی در ادامه نشست خبری در سخنانی گفت: از وقتی که در دولت سیزدهم مستقر شدیم آیت الله رئیسی دستور ارائه کالابرگ را دادند که در دهه فجر برای حدود 60 میلیون نفر که حدود 20 میلیون خانوار میشود. این طرح بدون صف اجرا شد. همچنین در دولت سیزدهم بیمه زنان و دختران خانه دار انجام شد. در همین راستا توسعه کمی و کیفی خدمات درمانی در مراکز کمتر برخوردار و پوشش بیمهای 196 قلم داروی جدید، ارائه خدمات به بیماران کلیوی و هموفیلی، افزایش خدمات بیمه ناباروی، افزایش 63 درصدی حقوق بازنشستگان از توفیقات این دولت در مدت خدمتش بود.
مرتضوی افزود: از جمله اقدامات دیگر اصلاح صندوقهای بازنشستگی و خروج 26 شرکت تابعه از شرکتهای زیان ده بود. در بخش حمایت از مددجویان 47 هزار و 208 مسکن به مددجویان داده شد. تقریباً از ابتدای این دولت مستمری بگیران حدود 180 درصد افزایش پیدا کردند.
مرتضوی گفت: بیش از صدهزار میلیارد تومان از سرمایه صندوقها در اختیار دیگران بود که با اقدامات دستگاههای قضا بازگشت و 6 و نیم میلیون نفر از خط فقر نجات پیدا کردند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان با توجه به اینکه 3 ماه هم از سال گذشته و چیزی هم به روی کار آمدن دولت بعدی نمانده است، گفت: همه تلاش دولت این است که قانون را به احسن وجه اجرا کند. در حوزه بازنشستگان کشوری چون منابعاش از حدود آن یک درصد بود، همکاران ما در تلاش و پیگیری هستند که کار اجرای آن در همین دولت انجام شود.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در حوزه بازنشستگان تامین اجتماعی تلاش میکنیم به یک شکلی تامین منابع کنیم و بعد از تامین منابع از سوی دولت این کار را انجام دهیم. زمان اجرای آن بستگی به منابع موجود دارد. مستحضرید قانون گذار بدهی و مطالبات را به قدری مشخص کرده است که تحقق پیدا کند.
وی ادامه داد: در عین حال ما ملزم به کمک به بازنشستگان هستیم و در این خصوص توجه ویژهای صورت گرفته است. در بحث بیمه تکمیلی کار بزرگی هم از حیث بیمه و خدمات و پرداخت در بخش بیمه صورت گرفته است. هنگام مراجعه به مراکز درمانی ما برای تامین اجتماعی همه خدمات صفر تا صد رایگان است و براساس تعرفههای حداقلی پرداخت میشود.
مرتضوی تاکید کرد: به فرموده مقام معظم رهبری بیمار نباید در کنار رنج بیماری رنج نداری را بکشد. وزیر محترم بهداشت گفتند حدود 40 میلیون نفر تحت پوشش بیمههای سازمان تامین اجتماعی هستند که میگوییم این عدد بیشتر است و نزدیک به 43 تا 44 میلیون نفر جمعیت تحت پوشش بیمههای سازمان تامین اجتماعی هستند و در تلاش هستیم بیمه پایه درمانی را برای آحاد جامعه اجرایی کنیم.
مرتضوی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، در خصوص یارانه تشویقی 220 هزار تومانی دولت برای کالابرگ الکترونیکی و نیز طرح یسنا اظهار کرد: برای اصلاح شرایط اجتماعی و کاهش ضریب جینی کشور، دولت طرحهایی را در دستور کار خود دارد. یکی از آنها طرح مادران شیرده که منابع آن در بودجه پیش بینی شده است و دیگری طرح کودکان دهک اول که دارای سوء تغذیه هستند که با نام «یسنا» است که در دستور کار دولت و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قرار دارد.
وی ادامه داد: در خصوص یارانه تشویقی یا همان طرح فجرانه که تداوم آن از توصیههای اکید آیت الله رئیسی بود و دولت هم تلاشش این است که با تامین و تجهیز منابع پرداخت اعتبارات این طرح ادامه داشته باشد. آقای مخبر به شدت پیگیر اجرای طرح هستند. ما هم پیگیر هستیم و امیدوار هستیم که بتوانیم طرح کاربرگ الکترونیکی را ادامه دهیم.
مرتضوی گفت: این طرح از موفقترین طرحهای دولت بود که بالغ بر 20 میلیون خانوار را تحت پوشش خود قرار داد که جمعیتی حدود 60 میلیون نفر را شامل میشود. از طرفی تراکنش سنگینی در حوزه تامین مواد اولیه و مایحتاج عمومی ایجاد کرد و بالغ بر 220 هزار فروشگاه در سراسر کشور به این سامانه متصل شدند که علاوه بر طرح کالا برگ الکترونیکی از این سامانه ما میتوانیم استفادههای دیگری را هم داشته باشیم، لذا هر امکانی را که دولت بتواند برای کمک معیشت مردم انجام دهد، این سامانه توان اجرا عملیاتی شدن آن را دارد.
نرخ بیکاری دولت دو درصد کاهش یافته است
در ادامه این نشسته خبری بهادری جهرمی در سخنان مجددی گفت: نرخ بیکاری دولت دو درصد کاهش یافته است که بر اساس وعدهای بود که رئیس جمهور شهید داده بودند. از طرفی در ابتدای دولت شرایط تورم به شدت وخیمی داشتیم که گریبانگیر دولت شده بود که معمولاً در این شرایط تورمی ضریب جینی باید افزایش یابد اما برخلاف روال همیشگی در شرایط تورمی، ضریب جینی در دولت آقای رئیسی کاهش یافت و از حدود 0.4 درصد به 0.38 کاهش یافت که موجب کاهش فاصله طبقاتی در کشور شد.
وی ادامه داد: در خصوص مدیریت شرکتهایی که دولت امانتدار مستقیم و غیر مستقیم اداره آنها است، حرکت به سمت ساماندهی و واگذاری مدیریت برای استفاده از ظرفیتهای مردمی و نظامات برای افزایش بهرهوری و نظارت بر آنها، موجب افزایش ضریب بهرهوری در کلان عملکرد شرکتها شد.
سخنگوی دولت اظهار کرد: همچنین اصلاح نظامهایی از جمله ریخت و پاشهای متعددی که وجود داشت، اصل مصوبهای بود که به منظور ساماندهی پرداختها در شرکتهای دولتی و حتی شبهدولتی، تحت نظارت صندوقهای با واسطه مدیریت دولت تصویب و ابلاغ شد که انشاءالله شاهد افزایش هرچه بیشتر عدالت در پرداخت حقوقها و جلوگیری از فیشها و حقوقهای نجوم میشود.
در ادامه این نشست، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به حادثه بیمارستان خصوصی قائم رشت گفت: این بیمارستان در سال 94 ساخته شد. 152 بیمار هنگام حادثه در بیمارستان حضور داشتند که طبق گفته آتش نشانی UPS عامل این آتش سوزی است و چون متأسفانه در مجاورت ICU بوده است و به دلیل اینکه بیماران بدحالی در این بخش هستند تا الان 9 نفر جان خودشان را از دست دادهاند.
ویافزود: امروز تب دنگی شایع است و این بیماری در امارات بروز پیدا کرده است، تا امروز 80 بیمار را شناسایی کردهایم که سفر به امارات داشتهاند.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به توجه ویژه آیت الله رئیسی به حوزه سلامت گفت: تامین جان و نان مردم شعار اصلی رئیس جمهور شهید بود. در ابتدای دولت به عنوان برنامه عدالت محور، محور اصلی ما پیشگیری محور، بود و به همین دلیل توجه و تقویت شبکههای مورد توجه قرار گرفت.
افتتاح بیمارستان رازی قائمشهر پس از 17 سال انتظار
وی افزود: بسیاری از پروژههای حوزه سلامت با حضور شهید آیت الله رئیسی افتتاح شد؛ آخرین یادگار آن شهید والامقام در دوران حیاتشان در حوزه سلامت، افتتاح بیمارستان رازی قائمشهر پس از 17 سال انتظار بود.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم سه هزار و 164 پروژه بهداشتی را اجرا کردیم، اظهار کرد: در این طرح از خانههای بهداشت تا مراکز جامع اجرا شدهاند.
عین اللهی با بیان اینکه یکی از فعالیتها، مراقبتهای مرزی است و دور کشور ما آلودگی و بیماریهای مختلفی وجود دارد و لازم است مراقبتهای انجام شود که به داخل نفوذ نکنند، به شیوع بیماری تب دنگی در کشور امارات اشاره کرد و بیان کرد: این بیماری در حال شیوع است و تا به امروز 80 بیمار شناسایی شدند که اغلب آنها به این کشور سفر داشتند.
وی توجه به مناطق محروم را از دیگر رویکردهای وزارت بهداشت دولت سیزدهم عنوان کرد و تاکید کرد: 70 درصد اقدامات این وزارتخانه مربوط به مناطق کم برخوردار بوده است و چهار هزار و 300 بهورز جذب شدند. همچنین 6500 نیروی بهداشتی نیز جذب شدند و 500 خودرو شاسی بلند در اختیار خانههای بهداشت قرار گرفت.
وزیر بهداشت ادامه داد: در شش ساله قبل از دولت هیچ وسیله نقلیهای به مناطق محروم داده نشده بود اما در این دولت برای خانههای روستایی 500 خودرو اختصاص داده شد.
وی در ادامه تاکید کرد: بیمه پایه سلامت از ابتدای انقلاب مطرح بود و در این دولت اقداماتی انجام شد که پنج دهک نخست جامعه که 12 میلیون هستند به شکل رایگان بیمه شدند و اکنون نزدیک 33 میلیون نفر بیمه هستند و هشت میلیون بچههای زیر هفت سال نیز به آنها اضافه میشوند.
وزیر بهداشت به وجود چهار میلیون زوج نابارور در کشور و لزوم پوشش بیمه برای درمان آنها اشاره کرد و با یادآوری اینکه اقدامات بیمهای برای این قشر در دولت سیزدهم انجام شد، بیمه رایگان مادران باردار و کودکان را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم برشمرد.
وی با بیان اینکه 126 مرکز خدمات سطح سه درمان ناباروری در دولت سیزدهم ایجاد شد، گفت: تا مرداد 1400 مرکز سطح دو در درمان ناباروری در کشور نزدیک صفر بود اما امروز به 87 مرکز رسیده است.
وی متذکر شد: در حوزه خدمات درمانی نیز 106 پروژه تجهیز شده و تا به امروز 17 هزار تخت بیمارستانی تجهیز و افتتاح شده است به طوری که تا به امروز در دولت سیزدهم 15 درصد به تختهای بیمارستانی کشور اضافه شده است.
وی افزود: قول داده بودیم که امسال هر ماه هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شود، و تا پایان دولت به 18 هزار تخت بیمارستانی خواهیم رسید.
عین اللهی یادآور شد که آیت الله رئیسی در مدت ریاست جمهوری پنج بیمارستان حضرت مهدی (عج)، غدیر، شهید سلیمانی فردیس، شهریار و، حکیم را افتتاح کرده بود.
وزیر بهداشت اظهار کرد: قبل از دولت 134 مرکز تجهیز شده بود که این آمار اکنون به 494 بیمارستان رسیده است؛ برای جنوب تهران کمربند سفیدی را پیش بینی کرده بودیم که همه بیمارستانهای جنوب تهران نیز تجهیز شوند.
وی افزود: سرانه تخت 1/79 بوده که به 1/94 رسیده و هفت درصد افزایش سرانه تخت داشتهایم و در تختهای ویژه کودکان از 556 به افزایش دو برابری رساندیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه دارو و امکانات درمانی بیماریهای سخت هزینه بسیاری داشت، تصریح کرد: دولت در سال 1401 پنج هزار میلیارد تومان به صندوق بیماران صعب العلاج اختصاص داد و امسال 12 هزار میلیارد تومان به این صندوق اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه در این دولت 100 درصد افزایش گردشگری سلامت را داشتیم، اظهار کرد: در حوزه دندانپزشکی نیز مراکز دولتی به 67 مرکز رسیده است در حالی که تا قبل از این دولت 14 مرکز بود.
عین اللهی با بیان اینکه 358 مورد تجهیزات پزشکی صنایع سنگین در کل کشور توزیع شده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد برای انجام آزمایشهای خود در شهرستانها با نبود این دستگاهها مجبور به مسافرت برای انجام آزمایش خود بودند که امروز رفع شده است.
وی افزود: در حوزه اهدا و پیوند اعضا نیز افزایش دو برابری در تعداد پیوند اعضاء قرنیه، کبد و کلیه و غیره داشتیم.
وی اذعان کرد: در حوزه سلامت، در انتخابات از برنامهها خیلی میشنویم اما ما امروز در دولت آقای رئیسی یک کارنامه داریم که در همه حوزهها و تمام موفقیتها را مرهون رئیس جمهور شهید هستیم.
وی درباره واردات داروهای برند برای برخی از بیماران تحت پوشش بنیاد شهید، اذعان داشت: تامین بودجه برندها با خود بنیاد شهید است و از سازمان غذا و دارو و سیاست کلی دولت و تاکید رهبری بر این است که از تولید دانش بنیان و داخلی استفاده کنیم.
عین اللهی افزود: البته اگر مستندات به گونهای باشد که سازمان غذا و دارو بپذیرد، همه داروهای که به تصویب کمیته غذا و دارو برسد، وارد میشود.
وی یکی از موفقیتهای دولت را در حوزه افزایش آموزش پزشکی دانست و گفت: در جهت راه اندازی موسسات آموزشی 13 موسسه، هشت دانشگاه پرستاری و چهار دانشکده داروسازی اضافه شده در حوزه رشتههای آموزشی نیز 29 رشته کاردانی و 10 پزشکیعمومی اضافه شده و 20 درصد افزایش ظرفیت پزشکی سالانه انجام شده و در رشته تخصصی دستیاری پزشکی از 3400 نفر در سال 99 به 5600 نفر افزایش یافته و امسال هم 12 درصد اضافه میشود.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در بسیاری از استانها در رشتههای فوق تخصصی مشکل دارند، خاطر نشان کرد: رشتههای فلوشیپ هم حدود 25 درصد افزایش داشتیم و یکی از کارهایی که در دولت انجام شد.
وی افزود: شعبه آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها دایر نبود، اما در دولت سیزدهم در شهر کربلا ایجاد شد به طوری که هزینهها را عتبات میدهد و اساتید از ایران میروند.
وی با اشاره به آنکه دیپلماسی یکی از افتخارات دولت بود و دیپلماسی سلامت هم جزء آن بود، گفت: هشت اجلاس جی فایو را انجام دادیم و در سفرهای دولت موفق شدیم معاهدات و قراردادهایی انجام دهیم و امروزه برخی از کشورها داروهای ما را به رسمیت میشناسند. همچنین اکنون 10 هزار دانشجوی خارجی در کشور داریم و قویترین حوزه سلامت در منطقه مدیترانه شرقی مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.
عین اللهی ادامه داد: در نشستهای خارجی، کنترل فلج اطفال و مالاریا و کنترل بیماریهای واگیردار به عنوان موفقیتهای نظام بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران عنوان میشود.
وی گفت: با سفرهایی که در این دوره انجام شد، ایران را به عنوان تایید کننده آموزش پزشکی کشورهای منطقه قرار دادند.
وزیر بهداشت در ادامه درباره صنعت دارو در کشور اذعان کرد: نه تنها 99 درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود بلکه پنجاه درصد مواد اولیه آن وارد و 50 درصد نیز در کشور تولید میشود.
وی با ذکر اینکه حدود 40 درصد تجهیزات پزشکی هم به شکل دانش بیان انجام میشود، بیان داشت: تغییر ارز ترجیحی موجب شد این تغییرات در دارو هم انجام شود؛ شرکتی که میخواست دارو وارد کند، اگر قیمت واقعی 9 دلار بود، 10 دلار میداد و شرکتها پول عظیمی را میبردند.
وی به اجرای طرح دارویار با هدف مقابله با قاچاق دارو اشاره کرد و افزود: پیش از این دارو به کشورهایی چون افغانستان و تاجیکستان قاچاق میشد که بعضاً 20 برابر قیمت دارو در داخل کشورمان آنجا به فروش میرسید و این پول به جیب قاچاقچیان داروی ایرانی میرفت.
وی با اشاره به اینکه اختلاف ارز ترجیحی و دولتی باید به موقع انجام شود، گفت: انسولین که بیمار تزریق میکند برای وزارت بهداشت 600 تا 700 میلیون تمام میشود اما بیمار 40 هزار تومان پرداخت میکند.
عین اللهی افزود: درباره خدمات داروخانه در بیمارستانها، برون سپاری شده و جایی که برون سپاری شده، وضعیت بهتر بوده است.
وزیر بهداشت درباره رایگان شدن بیمه کودکان زیر هفت سال نیز با یادآوری اینکه این موضوع به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است، گفت: نپذیرفتن کودک از سوی بیمارستانها تخلف است و اگر مردم موردی از تخلف در بیمارستانهای دولتی مشاهده کردند، اعلام کنند.
وی درباره حوزه گردشگری سلامتی نیز با بیان اینکه مشهد به دلیل زیرساختهای گردشگری و تعداد قابل توجه بیمارستان رتبه نخست را دارد، گفت: گردشگران سلامت بیشتر برای درمان بیماریهای چشم، پوست و بیماریهای صعب العلاج مراجعه میکنند.
وی سیاست این وزارتخانه را تقویت بیمارستانها در مناطق مرزی از جمله در استان خوزستان با هدف پذیرش گردشگران سلامت دانست و افزود: این رویکرد موجب شد مراجعان گردشگری سلامت در این مناطق بیشتر شود.
وزیر بهداشت، توجه رییس جمهور به شرکتهای دانش بنیان را از افتخارات دولت عنوان کرد و اظهار داشت: در شروع دولت 700 شرکت دانش بنیان داشتیم اما امروز به 1500 شرکت رسیده و 40 درصد از تجهیزات سنگین را دانشمندان ما تولید میکنند.
وی افزود: پارکهای علم و فناوری حوزه سلامت رشد خوبی داشت، الان 12 پارک علم و فناوری داریم و تسهیلاتی ایجاد میکنند تا شرکتهای دانش بنیان در این پارکها فعالیت خود را انجام دهند.
در ادامه این نشست، بهادری جهرمی سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص تشدید دور جدیدی از فشار غربیها علیه کشورمان، تاکید کرد: باید بگویم که در خود و نزد مقامات آمریکایی مطرح شده است که تحریمها نتوانسته است به نتیجه برسد. از سویی پروندههای حقوقی قابل توجهی است که ایران در آن پیروز شده است. البته یکی از آن پرونده تحریمها است و بهتر است غربیها و آمریکاییها به جای ایجاد یک خسارت مجدد دیگر، خسارتهای تحریمهای قبلی خود که علیه کشورمان ایجاد کردند، را جبران کنند.
وی با اشاره به آزادی حمید نوری اظهار کرد: باید به آزادی حمید نوری اشاره کنم که نشان از موفقیت دیپلماسی پر تحرک دولت آقای رئیسی بوده است. همچنین عضویت در پیمانهای شانگهای و بریکس و برقراری مجدد ارتباط با کشورهایی که قبلاً ارتباط ما با آنها قطع شده بود همه آنها از دستاوردهای مهم دولت است که باید به آنها توجه کرد.