جمعه 25 آبان 1403

یازدهم آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یازدهم آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان ها

استان ها - ایرنا - تعدادی از شهرستان‌های مختلف از هفته گذشته وضعیت قرمز به خود گرفتند، اما در عین حال تعداد بیماران سرپایی، بستری و فوتی‌ها در کل استان ها به شدت رو به کاهش است و نشان از نزولی شدن وضعیت شیوع کرونا در کشور دارد.

به گزارش گروه اخبار استان ها، به گفته کارشناسان اگر مردم شرایط و روند نزولی شدن وضعیت شیوع کرونا در کشور را عادی انگاشته و شیوه‌نامه‌های بهداشتی را به درستی رعایت نکنند چه بسا موج ششم سختی در پیش داشته باشیم.

سرعت بخشی به روند واکسیناسیون شهروندان و اهمیت دادن به پیشگیری مورد تاکید همه کارشناسان بهداشت و درمان است و اولویت نخست در حوزه پیشگیری رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون است و به عقیده آنان همه دستگاه ها باید قبل از ورود به موج ششم و درگیر شدن با شرایط بحرانی، با به‌کارگیری تمام ظرفیت‌ها، هزینه‌ها و خسارت‌های مادی و معنوی، مرگ و میرها را کاهش دهند.

در همین حال مشارکت تمامی افراد جامعه برای دریافت واکسن در اسرع وقت کمکی مهم به استحکام سپر دفاعی جامعه در برابر بحران کرونا در موج ششم است.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا از احتمال اضافه شدن به تعداد شهرهای قرمز در کشور خبر داده و بیان کرده است که محدودیت‌های کرونایی تا رفع نگرانی‌ها از پیک ششم ادامه خواهد داشت.

احمد وحیدی با بیان اینکه باید نسبت به پیک ششم حساس باشیم، گفته است: مقرر شد اکیپ‌های خاص وارد شهرهای قرمز شوند و نسبت به شدیدتر نشدن کرونا در این شهرها مراقبت کنند، و در شهرهای نارنجی هم باید بیشتر دقت و مراقبت شود تا قرمز نشود.

همچنین براساس گفته عضو کمیته علمی کشوری کووید 19، حدود 22 تا 23 درصد مردم کشور هنوز واکسن کرونا نزده اند و این افراد یکی از مهمترین ضعف ها در ایجاد ایمنی جمعی خواهند بود.

در همین حال معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از تزریق حدود یک میلیون و 863 هزار دز واکسن کرونا تاکنون برای جامعه هدف در این استان خبر داد.

بر اساس اعلام رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان نیز در زمان حاضر 81 درصد جمعیت بالای 12 سال این شهرستان دز اول و 61 درصد نیز هر 2 دز واکسن کرونا را زده اند که تداوم این وضعیت چشم انداز بهتری را در کنترل این بیماری فراهم می‌کند.

طبق پیش بینی ها، میزان واکسیناسیون کامل جمعیت بالای 12 سال شهرستان زنجان تا پایان آبان جاری به 70 درصد خواهد رسید که این روند ایمنی لازم را ایجاد می‌کند.

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفته است که هم‌اکنون بیش از پنج میلیون نفر زیر پوشش خدمات رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند که تاکنون 80 درصد این جمعیت دز اول و 50 درصد نیز دز اول و دوم واکسن خود را دریافت کرده‌اند.

بنا به گفته دکتر محمد پهلوان، تا پایان آبان ماه امسال، جمعیتی که دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند باید به بیش از 75 درصد کل جمعیت استان برسد که در آن صورت می توانیم انتظار ایمنی زایی در مقابل کرونا را داشته باشیم

بر اساس اعلام فرماندار خوسف در استان خراسان جنوبی نیز تا کنون 80.2 درصد افراد بالای 12 سال دز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم با بیان اینکه 70 درصد افرادی که در بیمارستان های این استان بستری هستند واکسن کرونا تزریق نکرده اند، گفته است:20 درصد بیمارانی که در مراکز درمانی خوزستان بستری هستند تنها یک دز و 10 درصد هر 2 دز واکسن را تزریق کرده‌اند.

رییس شبکه بهداشت و درمان سردشت نیز اعلام کرده است: با توجه به گذشت 6 ماه از زمان تزریق دز دوم واکسن کرونا به برخی از افراد جامعه هدف، تزریق نوبت سوم این واکسن به جانبازان شیمیایی این شهرستان آغاز شده است.

همچنین بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل 24 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا طی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شده و تحت مداوا قرار گرفتند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده با اشاره به نوسان شمار مبتلایان کرونا در استان اردبیل و احتمال اوج گیری آمار مبتلایان گفته است: این میزان بستری نسبت به بالاترین آمار ثبت شده در 2.5 ماه قبل، 165 نفر کاهش را نشان می‌دهد.

خبر خوش دانشگاه علوم پزشکی مازندران از مهار کرونا تا 2 ماه آینده

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همگفته است که شیوع کرونا در استان با تسریع و تدوام تزریق واکسن در گروه‌های هدف و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی حداکثر تا 2 ماه آینده کنترل و مهار می‌شود.

به گفته دکتر قاسم اویس، در روزهای گذشته تزریق دز دوم واکسن کرونا در استان رشد چشمگیری داشته و تاکنون 62.5 درصد از جامعه هدف 2 میلیون و 390 هزار نفری دز دوم و 89.6 درصد هم دز اول واکسن را دریافت کرده اند.

وی بیان کرده است: دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران از نظر تزریق واکسن در بین جامعه هدف در بین پنج دانشگاه برتر کشور قرار دارد و با استمرار تزریق کرونا، تا 2 ماه آینده کرونا در استان کنترل خواهد شد.

پیشتازیی گیلان در واکسیناسیون دانش آموزان

بر اساس گزارش مرکز بهداشت گیلان تا 9 آبان ماه جاری دز نخست واکسن کرونا به 96 درصد از دانش آموزان 12 سال به بالای این استان تزریق شد که نسبت به میانگین کشوری هفت درصد بیشتر است.

مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان اعلام کرده است: تا یکشنبه هفته جاری 175 هزار و 735 نفر از دانش آموزان 12 سال به بالای استان گیلان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

بر اساس اعلام رییس مرکز بهداشت بانه نیز از 135 هزار دز واکسنی که در این شهرستان توزیع شده 85 هزار نفر معادل 69 درصد جمعیت بالای 12 سال دز اول را دریافت کردند.

به گفته محمدعلی مسلمی، تاکنون 85 هزار نفر از جمعیت شهرستان بانه دز اول و 49 هزار نفر نیز دز دوم کرونا را دریافت کردند.

در همین حال معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز گفته است که هم‌اینک پوشش واکسیناسیون کرونا در حوزه زیر پوشش این دانشگاه در جمعیت سنی بالای 18 سال 60 درصد و در جمعیت سنی 12 تا 18 سال به 50 درصد رسیده است.

سرپرست فرمانداری گیلانغرب هم از اجرای دز سوم واکسیناسیون کرونا در این شهرستان برای کارکنان و کادر درمانی و کسانی که 6 ماه از تزریق دز دوم واکسن آن ها گذشته است، خبر داده است.

حشمت رضایی با بیان اینکه با آغاز تزریق دز سوم واکسن کرونا در این شهرستان تاکنون 80 نفر واکسینه شده اند، گفته است که شهرستان گیلانغرب با 87 درصد واکسیناسیون نوبت اول و 78 درصد نوبت دوم و واکسینه شدن 92 درصدجمعیت دانش آموزی همچنان پیشتاز در سطح استان کرمانشاه است.

اما از شهر لنده در استان کهگیلویه و بویر احمد گزارش شده است که شیوع پیک جدید کرونا در بین دانش آموزان این شهرستان بحرانی است که باید برای مقابله با آن تدابیر لازم اندیشیده شود.

فریبرز یاوریان سرپرست شبکه بهداشت و درمان لنده با اشاره به اینکه پیک جدید ویروس کرونا آغاز و جمعیت بیشتری را درگیر می کند، بیان کرده است: شیوع پیک در بین دانش آموزان وضعیت شهرستان لنده را به نقطه بحرانی نزدیک کرده است.

همچنین بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام  یک فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته ثبت شد و مجموع فوتی های استان تا این لحظه به هزار و 30 نفر رسیده است.

به گفته کارشناسان و مسئولان بهداشت و درمان، انجام واکسیناسیون از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از مرگ و میر ناشی از انواع بیماری ها از جمله کووید 19 است.

اما به نظر می رسد با وجود سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور، برخی در فضای مجازی سعی دارند مردم را نسبت به دریافت واکسن دچار شک و تردید کنند و این توهم در افرادی که سواد کمتری دارند یا اطلاعات خود را از منابع غیرمعتبر دریافت می‌کنند، بیشتر است.

در حالی که واکسیناسیون اقشار مختلف جامعه در وضعیت خوب و مناسبی قرار دارد و به مراحل نهایی خود نزدیک می‌شود، واکسن‌گریزی و استناد به برخی منابع نامعتبر می تواند سلامت همه اقشار جامعه را در معرض تهدید قرار دهد.

کرونا جان 160 هموطن دیگر را گرفت 

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سه شنبه اعلام کرد که 160 نفر دیگر طی 24 ساعت گذشته جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 126 هزار و 616 نفر رسید.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز (دوشنبه) تا امروز سه شنبه 11 آبان 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 10 هزار و 104 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که یک هزار و 344 نفر از آنها بستری شدند.

تزریق یک میلیون و 18 هزار دز واکسن طی 24 ساعت گذشته

همچنین تا کنون 53 میلیون و 102 هزار و 837 نفر دز اول، 36 میلیون و 54 هزار و 893 نفر دز دوم و 97 هزار و 481 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 89 میلیون و 255 هزار و 211 دز رسید. در شبانه روز گذشته نیز یک‌میلیون و 18 هزار و 659 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

در حال حاضر 22 شهر کشور در وضعیت قرمز، 114 شهر در وضعیت نارنجی، 201 شهر در وضعیت زرد و 111 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
یازدهم آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان ها 2
یازدهم آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان ها 3
یازدهم آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان ها 4