جمعه 9 آذر 1403

2.5 میلیون بیمار کرونا و مبارزه ناکام کشورهای عربی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
2.5 میلیون بیمار کرونا و مبارزه ناکام کشورهای عربی

تهران - ایرنا - کشورهای عربی با 2.5 نفرمیلیون مبتلا برای مقابله با موج جدید کرونا با بستن اماکن عمومی، تعطیلی ادارات، اعمال محدودیت های تردد و جرایم نقدی اقدامات خود را شدت بخشیده‌اند، اما اکثر آنها در این مسیر با مشکلات اقتصادی، نابسامانی زیرساخت‌ها و همسو نشدن بخشی از مردم با ضوابط بهداشتی روبرو هستند.

به گزارش ایرنا، کرونا در کشورهای عربی در حال گسترش است و قربانی می‌گیرد. در این کشورها تدابیر گوناگونی برای مقابله با ویروس کرونا اتخاذ شده است. بستن ورودی شهرها، تعطیلی ادارات، رستوان‌ها و مراکز تفریحی، استمداد از بیمارستان‌های نظامی، افزایش بودجه بخش بهداشت و قرنطینه کامل برخی شهرها، اعمال جریمه نقدی، برخورد سخت با شهروندانی که پروتکل‌های بهداشتی را نادیده می‌گیرند از جمله مواردی است که در این کشورها برای مقابله با این ویروس نحس در نظر گرفته شده است.

برپایه گزارش 29 آبان ماه تارنمای اتحادیه عرب، تاکنون 2 میلیون و 499 هزار و 541 نفر در کشورهای عربی به این ویروس مبتلا شده اند که از این رقم 43 هزار و 263 تن جان خود را از دست داده‌اند. روز 27 آبان روزنامه «الدستور» مصر آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای عربی را منتشر کرد. برپایه این گزارش، شمار مبتلایان به کرونا در لبنان 106 هزار و 446 نفر، در عربستان بیش از 354 هزار نفر، در امارات 152 هزار نفر، در بحرین 84 هزار و 882 تن، در کویت 137 هزار تن و در عمان 121 هزار نفر و در قطر 136 هزار تن و در یمن 2 هزار 73 نفر، در اردن 150 هزار نفر، در سوریه بیش از 6 هزار و 613 نفر، در فلسطین 72 هزار 967 نفر و در عراق 552 هزار نفر و در مصر بیش از 111 هزار نفر و در مغرب بیش 296 هزار نفر و در لیبی 74 هزار و 324 نفر و در تونس 81 هزار و 3 مورد و در الجزایر 68 هزار و 598 تن و در سودان 14 هزار و 404 نفر و در موریتانی 7 هزار و 984 تن و در سومالی 4 هزار و 301 نفر و در جیبوبی 5 هزار و 645 نفر و در کومور 574 مورد گزارش شده است. این گزارش نشان می‌دهد که عراق و عربستان به ترتیب بیشترین مبتلایان را در کشورهای عربی به خود اختصاص داده‌اند.

 عربستان

برپایه بیانیه 28 آبان ماه وزارت بهداشت عربستان، در این کشور 362 مورد جدید مبتلا به کرونا شناخته شد که از این تعداد 16 تن جان خود را از دست داده‌اند. گزارش روزنامه «الشرق الاوسط» این کشور هم نشان می‌دهد تاکنون بیش از 353 هراز و 555 نفر در این کشور مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند که از این تعداد 5 هزار و 676 تن جان خود را از دست داده‌اند.

برپایه گزارش خبرگزاری رسمی عربستان «واس»، تیم نظارت وزارت بازرگانی عربستان در سراسر این کشور نظارت خود را بر روی اجرای پروتکل‌های بهداشتی و تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا در بازارها و مراکز تجاری انجام می‌دهد. این تیم طی 2 هفته اخیر 19 هزار و 768 بازرسی انجام داده است و یک هزار و 144 مورد از مغازه‌هایی که دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی را نادیده گرفته‌اند، پلمپ کرده است. وزارت بازرگانی بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی و جلوگیری از ورود افراد بدون ماسک به مغازه‌ها و رعایت فاصله اجتماعی تاکید دارد. بر پایه این گزارش، کسانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند با جریمه مالی 10 هزار ریالی روبرو خواهند شد و در صورت تکرار، این جریمه سخت‌تر خواهد شد. همچنین تجمع در داخل و خارج مراکز تجاری با جریمه مالی 5 هزار ریالی همراه خواهد بود.

به نوشته روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن، عربستان به دلیل شمار بالای مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا بیشترین زیان را از ویروس کرونا متحمل شده است.

«عبدالعزیز الخالد» رئیس واحد پژوهش‌های اقتصادی مرکز «الخلیج» امارات در این زمینه به روزنامه العربی الجدید گفت: عربستان طی ماه‌های گذشته شاهد بیشترین شمار مبتلایان بود و آمار مبتلایان و قربانیان بسیار بیشتر از رقم اعلام شده است. هزینه‌هایی که برای بخش بهداشت در نظر گرفته شده با توجه به مساحت و جمعیت این کشور ناچیز است. این کشورتاکنون به اندازه کافی و در سطح خوب آزمایش ویروس کرونا انجام نداده است. روند واکسیناسیون نیاز به زیر ساخت و تامین هزینه‌های بهداشتی دارد. عربستان در این زمینه موفق عمل نکرده زیرا به دلیل پیامدهای ناشی از ویروس کرونا و کاهش درآمدهای نفتی درعرصه‌های مختلف اقتصادی با فشار مالی روبرو بوده و این مورد سبب شده است که هزینه این کشور بر روی طرح‌ها به میزان 30 درصد کاهش یابد.

عراق

برپایه تازه‌ترین گزارش وزارت بهداشت عراق، آخرین مبتلایان به ویروس کرونا 2 هزار 961 تن بوده است که با احتساب این رقم تعداد کل مبتلایان در این کشور به بیش از 524 هزار و 503 نفر رسیده است. بر آخرین آمار قربانیان ویروس کرونا در عراق 40 نفر بوده و در مجموع تا کنون این ویروس جان بیش از 11 هزار و 752 نفر را در این کشور گرفته است.

به نوشته روزنامه «الاتحاد» امارات، وزارت بهداشت عراق نسبت به نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی در عراق و افزایش شمار مبتلایان به کرونا در هفته‌های آینده هشدار داده است. این کشور از سپتامبر گذشته از قیدوبندهای مروبط به مبارزه با کرونا کاسته و باز شدن رستوان‌ها، آغاز به کار نهادهای دولتی با حضور نیمی از کارمندان، آغاز فعالیت مراکز ورزشی و بازشدن مرزها بر شدت شیوع ویروس در این کشور افزوده شده است.

بر پایه این گزارش، تیم‌های نظارتی روند نظارت خود بر قهوه‌خانه‌ها، رستوان‌ها و همه مراکز پر ازدحام را افزایش خواهد داد و هر مرکز فروشی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکند، پلمپ خواهد شد.

اردن

بر پایه تازه‌ترین بیانیه رسمی وزارت بهداشت اردن که در تارنمای روزنامه «الانباط» این کشور منتشر شده، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به 155 هزار و 993 تن رسیده و شمار قربانیان این ویروس در اردن تاکنون یک هزار و 909 تن بوده است. طبق آخرین آمار مبتلایان به این ویروس هم 6 هزار و 454 تن بوده است که 66 نفرجان باختند.

گزارش روزنامه العربی الجدید نشان می‌دهد پس از انتخابات 10 نوامبر (20 آبان) این کشور که در آن برخی پروتکل‌های بهداشتی نادیده گرفته شده آمار قربانیان این ویروس در حال افزایش است. با توجه به افزایش اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات و ازدحام جمعیت برخی مسوولان این کشور خواستار برخورد خشونت‌آمیز برای مقابله با شیوع ویروس کرونا شده‌اند.

به نوشته روزنامه العربی الجدید، «بشر الخصاونه» نخست وزیر اردن گفت دولت با توجه به امکانات بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی سناریوهایی را برای مقابله با این بیماری پیش‌بینی کرده است و برای همه اقدامات در این زمینه آماده است. او گفت دولت تصمیم گرفته است قدرت بخش بهداشت را با افزایش تعداد تخت‌ها و کادر درمانی در بیمارستان‌ها تقویت کند و از کادر پزشکی به عنوان افراد خط مقدم در مبارزه با کرونا حمایت کند.

امارات

برپایه آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت امارات در این کشور هم یک هزار و 209 مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و شمار مبتلایان به این ویروس در امارات به بیش از 151 هزار و 554 نفر رسیده است. علاوه براین شمار جان‌باختگان این ویروس تاکنون به 534 تن رسیده است.

به نوشته روزنامه العربی الجدید، امارات هم از بحران‌های مالی و فرار برخی بازرگانان با بدهکاری بالا طی ماه‌های گذشته در امان نبوده و این موضوع فشارهایی را بر بخش بهداشت وارد کرده است.

«عادل الریامی» پژوهشگر مسائل اقتصادی امارات به روزنامه العربی الجدید گفت با وجود اجرای آزمایش‌های مربوط به کرونا در امارات به ویژه در دبی اقدامات دولت امارات شکست خود را به اثبات رسانده و این کشور به دلیل گشایش مرزها بر روی جهانگردان با تعداد بالایی از مبتلایان به کرونا روبرو شده است.

 کویت

برپایه آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت کویت 489 مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا شناسایی شد که 4 نفر از آنان جان خود را از دست داده اند. برپایه این گزارش تا کنون به بیش از 137 هزار و 329 مورد مبتلا به ویروس کرونا در کویت شناسایی شده است که 842 تن از آنان جان خود را از دست داده‌اند.

«حجاج بو خضور» کارشناس مسائل کویت به روزنامه العربی الجدید گفت دولت کویت برای مبارزه با ویروس کرونا هزینه‌های بسیاری کرده است، اما هنوز هم آمار مبتلایان رو به افزایش است و پیش‌بینی می‌شود این موضوع به دلیل برگزاری انتخابات پارلمانی در 5 دسامبر آینده (15 آذر) و برگزاری تجمعات، روند روز افزونی داشته باشد.

 قطر

گزارش روزنامه الدستور مصر نشان می دهد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در قطر بیش از 136 هزار تن رسیده است. گزارش های وازت بهداشت قطر هم شمار قربانیان این ویروس را این کشور را 235 مورد عنوان کرده است.

به نوشته روزنامه العربی الجدید، قطر به دلیل سطح بالای بهداشت و افزایش قدرت پذیریش بیمارستان‌ها یکی از کشورهایی است که کمترین قربانیان ویروس کرونا را دارد. بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های این کشور از بیماران به ویژه افراد سالخورده و دارای بیماری‌های مزمن حمایت لازم را به عمل می‌آورد.

عمان

برپایه تازه‌ترین گزارش وزارت بهداشت عمان تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به رقم 121 هزار و 129 تن رسیده و شمار قربانیان این ویروس تا کنون 1360 نفر بوده است.

گزارش روزنامه العربی الجدید نشان می‌دهد مقامات عمان حدود 950 میلیون دلار به بخش‌های بهداشتی اختصاص داده‌اند. این کشور به دلیل بستن مرزها و کاهش درآمدهای نفتی و درآمدهای حاصل از گردشگری زیان دیده است. این موضوع سبب شد تا مالیات بر ارزش افزوده در این کشور اعمال شود و هزینه‌های مربوط به طرح‌های توسعه به میزان 25 درصد کاهش یابد.

مصر

برپایه آخرین گزارش وزارت بهداشت مصر که در تارنمای «مصراوی» منتشر شده آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در مصر 242 نفر بود که از این رقم 12 تن جان خود را از دست داده‌اند. تا کنون 111 هزار و 9 نفر در این کشور مبتلا به این ویروس شدند که 6 هزار و 465 نفر جان خود را از دست داده‌اند. وزیر بهداشت این کشور خواستار تشدید اقدامات پیشگیرانه در مراکز پر ازدحام و بسته شدن مراکزی که پرتوکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، شده است. از کادر نظارتی خواسته شده است نظارت خود را بر قهوه‌خانه‌ها، رستوارن‌ها و همه مراکز پر ازدحام بیشتر کنند.

 لبنان

بر پایه آخرین آمارهای وزارت بهداشت لبنان که در روزنامه «النهار» این کشور منتشر شده تعداد کل مبتلایان به کرونا در لبنان به 107 هزار 953 تن رسیده است که از این رقم تاکنون 839 نفر جان خود را از دست داده‌اند. با وجود شیوع گسترده این ویروس در لبنان مناطق مختلف این کشور قرنطینه هستند، اما در برخی از مناطق مردم به پروتکل های بهداشتی پایبند نیستند. نیروهای انتظامی برای ادامه وضعیت قرنطینه در مناطق مختلف این کشور به ویژه از ساعت 5 بعد از ظهر به ماموریت خود در این زمینه به ویژه در مسیرهای اصلی تردد بیروت اقدام می‌کند. ارتش از مردم این کشور خواسته است به پروتکل های بهداشتی پایبند باشند و در منزل بمانند.

بحرین

گزارش روزنامه العربی الجدید نشان می‌دهد در بحرین تا کنون بیش از 84 هزار نفر مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند که بیش از 331 تن جان خود را از دست داده‌اند. مقام‌های این کشور در نتیجه افزایش شیوع ویروس کرونا به دنبال روش‌های قاطعانه‌تری برای مقابله با آن هستند. این کشور حدود 650 میلیون دلار به بخش‌های بهداشتی اختصاص داده است.

 الجزایر

روزنامه الدستور مصر آمار مبتلایان به ویروس در الجزایر را 68 هزار و 598 مورد عنوان کرده است. برپایه آخرین گزارش‌های رسمی وزارت بهداشت الجزایر تا کنون 2 هزار و 154 هزار تن جان خود را از دست داده‌اند.

به نوشته تارنمای «اخبار 24» امارات، «عبدالعزیز جراد» نخست وزیر الجرایر هم تصمیم گرفت برای مقابله با کرونا در این کشور قیدوبندهای بسیاری را تحمیل کند. دولت الجزایر با صدور بیانیه‌ای هدف از این موضوع را حمایت از نظام پیشگیری و حفظ سلامتی شهروندان و دفاع از آنان در برابر خطر کرونا عنوان کرده است. بر پایه این گزارش، شمار استان‌هایی که از ساعت 8 شب تا 5 صبح قرنطینه خواهند شد از 29 شهر به 32 شهر خواهد رسید که به مدت 15 روز این روند ادامه خواهد داشت. همچنین به مدت 15 روز سالن‌های ورزشی، مراکز تفریحی و فرهنگی، سواحل و... بسته خواهد شد. همچنین هر گونه گردهمایی در سراسر کشور از جمله مراسم عروسی ممنوع اعلام شده است.

به نوشته روزنامه العربی الجدید «لیاس مرابط» رئیس سندیکای پزشکان الجزایر گفته است از آغاز شیوع کرونا در این کشور 137 تن از پزشکان و کادر پزشکی این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

تونس

طبق گزارش شبکه خبری «الجزیره» قطر، تونس هم شاهد افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا است. روزانه حدود یک هزار و 500 تن به این ویروس مبتلا می‌شوند و ده‌ها تن جان خود را از دست می‌دهند. «نصاف بن علیه» سخنگوی وزارت بهداشت تونس هشدار داده که اوضاع در کشور بسیار سخت است. دولت این کشور هم به مدت سه هفته دیگر اقدامات فوق‌العاده برای رویارویی با کرونا را در دستور کار قرار داده است.

برپایه آخرین گزارش‌های وزارت بهداشت تونس تا کنون 81 هزار و 723 نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند که در میان 2 هزار و 445 تن جان خود را از دست داده‌اند. گزارش روز 28 آبان ماه تارنمای «الیوم السابع» مصر نشان می‌دهد که از هر یک هزار نفر در تونس 145 تن به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

سوریه

برپایه تازه‌ترین گزارش وزارت بهداشت سوریه که در تارنمای خبرگزاری رسمی این کشور «سانا» منتشر شده تاکنون 6 هزار و 836 نفر در سوریه به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این رقم 354 تن جان خود را از دست داده‌اند.

«احمد خلیفاوی» معاون وزیر بهداشت سوریه به بخش عربی زبان خبرگزاری رسمی چین «شینهوا» گفته است سوریه در مبارزه با کرونا از تجربه چین استفاده کرده و شماری از اقدام‌های پیشگرانه را برای جلوگیری از گسترش این ویروس به کار برده است. او گفت در این زمینه سوریه همواره با چین هماهنگ است. او گفت بخش بهداشت سوریه در نتیجه جنگ طی 9 سال گذشته زیان‌های بسیاری متحمل شده است. او گفت نظام بهداشتی در سوریه به ویژه در شرایط جنگ اقتصادی غرب و آمریکا علیه این کشور نیاز به کمک دارد.

در پایان باید گفت تردیدی نیست که بحران فراگیر بیماری کرونا، یکی از بزرگترین چالش‌ها و آزمون‌های عصر کنونی است و عبور از این آزمون بزرگ، نیاز تلاش همه جانبه، فداکاری، ارائه طرح‌ها و ابتکارعمل‌ها و همبستگی میان همه کشورها و همسویی ملت‌ها با دولت‌ها و در پیش گرفتن روش‌های درست و اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف و استفاده از الگوهای موفق در این زمینه دارد و هرگونه سستی و کاستی در این زمینه می‌تواند سناریوهای خطرناکی را به دنبال داشته باشد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*