از «انتخاب استوکس به عنوان معاون خزانه دار کل کشور» تا «هدف 20 میلیارد دلاری ایران و عراق در تجارت»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی و یکمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی و یکمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
31 تیر 1290، مورگان شوستر آمریکایی خزانه دار کل کشور «ماژور استوکس» انگلیسی را به معاونت خود برگزید.
31 تیر 1314، بخشنامه تعمیم ساعت محلی تهران به تمام نقاط ایران و یکسان سازی ساعت رسمی در سراسر کشور صادر شد.
31 تیر 1320، کابینه جنگی بریتانیا، سرانجام با انجام یک اقدام نظامی در جنوب ایران موافقت کرد. در این عملیات تصرف حوزه های نفتی خوزستان برای واداشتن ایران به اخراج کارشناسان آلمانی پیش بینی شده است.
31 تیر 1331، دادگاه لاهه عدم صلاحیت خود را برای حل اختلاف ایران و انگلیس در خصوص نفت اعلام کرد. همچنین در این روز کابینه دوم دکتر محمدمصدق تشکیل شد. این کابینه تا روز کودتای 28 مرداد 1332 دوام داشت.
31 تیر 1337، در خبرهایی که در این روز در رسانه ها منعکس شد، خبر آب لوله کشی تهران بزرگ شامل شمیرانات، یوسفآباد، تهران نو، نارمک، تهران پارس و شهر ری بیشتر از دیگر خبرهای اقتصادی جلب توجه می کند.
31 تیر 1351، 15 کشور عربی به خاطر بازپس گرفته شدن جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی توسط ایران به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کردند.
31 تیر 1359، در این روز، با 181 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در مجلس، نام نهاد قانونگذاری کشور از مجلس شورای ملی به «مجلس شورای اسلامی» تغییر کرد.
31 تیر 1372، 150 نفر از نمایندگان کنگره آمریکا طی نامه ای از رئیس جمهور کشورشان تقاضا کردند از فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران جلوگیری کند.
31 تیر 1390، سران اتحادیه اروپا توافق کردند که بسته دوم کمک های مالی به یونان به ارزش بیش از 109 میلیارد یورو به یونان پرداخت شود.
31 تیر 1393، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی آقای مهندس محمد سعیدی کیا را برای یک دوره پنج ساله به ریاست بنیاد مستضعفان منصوب کردند.
31 تیر 1394، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی علت تفاوت ارقام داراییهای بلوکهشده ایران در خارج از کشور را تعاریف افراد مختلف از این پولها دانست و گفت: ذخایر ما در خارج از کشور ممکن است نزدیک به 100میلیارد دلار باشد.
31 تیر 1395، رئیس کل بیمه مرکزی از عودت 70 درصد حقوقهای غیرمتعارف بیمه مرکزی به خزانه خبر داد. عبدالناصر همتی با اشاره به پرداختهای نامتعارف در بیمه مرکزی گفت: مبالغی که خارج از عرف حقوقی در بیمه مرکزی پرداخت شده بود، عودت داده شد و همچنین در مورد وامهای کلان تقریبا 50 درصد به حساب خزانه بازگردانده شد و از بقیه نیز چک دوماهه برای بازگشت اموال دریافت شده است. رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه درپی اتفاقات رخ داده در بیمه مرکزی معاون منابع انسانی این شرکت تغییر یافت، افزود: بیمه مرکزی سازمانی فنی است، بنابراین برای تصمیمگیری در عزل و نصبها باید مسائل فنی را در نظر گرفت.
31 تیر 1397، آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی 12 ماهه سال 96 نشان میدهد که در این مدت بیش از 324 تن انواع مجسمههای کوچک و اشیاء تزئینی غیر از صنایع دستی طلاکوب از 10 کشور وارد ایران میشود.
31 تیر 1398، بانک مرکزی ژاپن در گزارشی اعلام کرد که تورم این کشور در دوازده ماهه منتهی به ماه ژوئن بدون در نظر گرفتن قیمت مواد غذایی تنها 0.6 درصد بوده است که این رقم در طول دو سال اخیر بیسابقه بوده است.
31 تیر 1399، نخستین سفر خارجی نخستوزیر عراق با استقبال حسن روحانی رئیسجمهوری ایران از مصطفی الالکاظمی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران صورت گرفت. رئیسجمهوری ایران از اراده دو دولت ایران و عراق برای ارتقای روابط تجاری دو کشور به 20 میلیارد دلار خبر داد و گفت دو کشور مصمم هستند همه مفاد توافقات دو طرف در اسفند ماه 97 را اجرایی کنند.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد