یک‌شنبه 30 دی 1403

استفاده مجدد واشنگتن از تحریم در برابر ایران

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
استفاده مجدد واشنگتن از تحریم در برابر ایران

اقتصادنیوز: وزیر خزانه داری آمریکا با بیان ادعاهایی درباره حمله موشکی ایران به اسرائیل گفت که ایالات متحده آمریکا ایران را تحریم می کند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، جانت یلن وزیر خزانه داری دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی در واشنگتن دی سی گفت: آمریکا از تحریم‌ها برای مختل کردن فعالیت «خرابکارانه» ایران استفاده خواهد کرد.

خبر مرتبط گفتگوی روسای جمهور ایران و روسیه درباره پاسخ سپاه به اسرائیل / پوتین: پاسخ ایران، بهترین روش برای تنبیه متجاوز بود

اقتصادنیوز: رئیس جمهور با بیان اینکه عملیات "وعده صادق" با هدف تنبیه متجاوز با موفقیت انجام شده است، تاکید کرد: قاطعانه اعلام می‌کنیم هر گونه اقدام علیه منافع ایران را سهمگین‌تر، گسترده و دردناک‌تر از قبل پاسخ خواهیم داد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد: حمله ایران به اسرائیل در آخر هفته گذشته و تامین مالی گروه‌های شبه‌نظامی در غزه، لبنان، یمن و عراق، ثبات در خاورمیانه را تهدید می‌کند و می‌تواند باعث تاثیر منفی اقتصادی شود.

او حمله ایران به اسراییل را بی سابقه خواند و گفت که وزارت خزانه داری از اختیارات تحریمی خود استفاده خواهد کرد و با متحدان خود برای "ادامه ایجاد اختلال در فعالیت های بدخواهانه و بی ثبات کننده رژیم ایران" همکاری خواهد کرد.

خبر مرتبط رکوردهای بی‌سابقه ایران در عملیات «وعده صادق»+ اینفوگرافیک

اقتصادنیوز: حمله ترکیبی سپاه پاسداران ایران به رژیم صهیونیستی در پاسخ به تجاوز این رژیم به مقر دیپلماتیک کشورمان در دمشق، رکوردهای بی‌سابقه‌ای را رقم زد. در اینفوگرافیک ایرنا، این رکوردها را تماشا کنید.

وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از تحریم های مالی برای منزوی کردن ایران و مختل کردن توانایی این کشور برای تامین مالی گروه های نیابتی و حمایت از جنگ روسیه در اوکراین استفاده می کند.

یلن یادآور شد که وزارت خزانه داری از زمان آغاز به کار دولت بایدن بیش از 500 فرد و نهاد مرتبط با تروریسم و تامین مالی تروریسم توسط رژیم ایران و حامیان آن را هدف قرار داده است.

او گفت که این تحریم ها شامل هدف قرار دادن برنامه‌های موشکی و پهپادی ایران و تامین مالی حماس، حوثی‌ها در یمن، حزب‌الله لبنان و گروه‌های شبه‌نظامی عراقی است.

یلن بدون اشاره به جزئیات گفت: «از حمله این هفته تا حملات حوثی‌ها در دریای سرخ، اقدامات ایران ثبات منطقه را تهدید می‌کند و می‌تواند تاثیر منفی بر اقتصاد داشته باشد.»

او که در نشست خبری این هفته صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی که مقامات ارشد مالی را از سرتاسر جهان به واشنگتن می‌آورد، افزود که واشنگتن به استفاده از ابزارهای اقتصادی برای تحت فشار گذاشتن حماس ادامه می دهد، اما گفت که وزارت خزانه داری بر این نکته تاکید دارد که تحریم های این کشور نباید مانع کمک های حیاتی شود.

او خواستار اقدام فوری برای پایان دادن به درد و رنج فلسطینیان در غزه شد و خاطرنشان کرد که کل جمعیت بیش از 2 میلیون نفری غزه با ناامنی غذایی حاد مواجه است و بیشتر مردم آواره شده اند.

وزیر خزانه داری آمریکا مدعی شد: «همه ما که اینجا در این جلسات هستیم، وظیفه داریم هر کاری که می توانیم برای پایان دادن به این رنج انجام دهیم.»

یلن خاطرنشان کرد که واشنگتن همچنین از تحریم ها برای هدف قرار دادن خشونت شدید شهرک نشینان در کرانه باختری استفاده می کند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا اوایل فروردین ماه سال گذشته در نشستی با کنگره آمریکا درباره اینکه آیا تحریم‌ها رفتار ایران را در راستای چیزی که آمریکا می‌خواست، تغییر داده است، گفته بود: بسیار کمتر از چیزی که به طور ایده‌آل می‌خواستیم.

یلن گفته بود که واشنگتن به دنبال راه‌هایی برای تقویت تحریم‌ها علیه ایران است اما اذعان کرد که تحریم‌ها به ایجاد تغییر سیاست و رفتار ایران به گونه‌ای که آمریکا انتظار داشت، منجرنشده است.

روزنامه وال استریت ژورنال سال 2022 در گزارشی نوشته بود که استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین آمریکا از ابزار تحریم و بی‌اثر شدن آن‌ها موجب بازبینی در این سیاست شده اما مقامات آمریکایی در وزارت خزانه‌داری پس از یک بررسی 9 ماهه اعلام کردند تحریم‌ها همچنان یک ابزار مهم در سیاست آمریکا باقی خواهد ماند که باید بهینه شوند.

ایران پس از امضای برجام در سال 1394 با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در 16 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه 2017 (دی ماه 1395) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در 18 اردیبهشت 1397 (8 می 2018)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه 2021، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه 1+5 محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته به دلایل مختلف کوتاهی کرده است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
استفاده مجدد واشنگتن از تحریم در برابر ایران 2
استفاده مجدد واشنگتن از تحریم در برابر ایران 3