دوشنبه 1 بهمن 1403

اعتراف متحد پوتین درباره تلفات سنگین در اوکراین

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اعتراف متحد پوتین درباره تلفات سنگین در اوکراین

رمضان قدیروف، رهبر چچن در اعترافی نادری از مشکلات روسیه در میدان نبرد گفت و اذعان کردکه پس از آن که مواضع روس ها توسط کی یف بمباران شده، در صفوف این گروه تلفات زیادی وارد شده است.

"آمادگی ایران برای حضور در نشست بررسی ادعاهای پهپادی"، "عدم تغییر در وضعیت پرونده پادمانی"، "اعتراف تلخ متحد پوتین"، "بر باد رفتن رویای خانه مشترک اروپایی"، "سنگ‌اندازی جدید اردوغان در ناتو" "حمله مشکوک به اقامتگاه رئیس مجلس نمایندگان"، "مانور قدرت عمران‌خان" و "کار نیمه‌تمام اوباما" سرخط رسانه‌های دنیا را در نیم‌روز گذشته شکل داده‌اند.

ایران آماده حضور در نشست فنی برای رفع ادعاهای پهپادی است

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در صفحه اینستاگرام خود، در مطلبی در ارتباط با گفت‌وگوی تلفنی اخیر خود با وزیر امور خارجه اوکراین، نوشت: با دیمیتری کولبا وزیر امور خارجه اوکراین در مورد آخرین تحولات مربوط به اوکراین و موضوعات دوجانبه به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کردم. در خصوص ادعاهای مطرح شده در خصوص استفاده از پهپاد ایرانی در جنگ اوکراین، ضمن رد قوی این ادعا، تاکید کردم جمهوری اسلامی ایران تجربه جنگ تحمیلی هشت ساله را پشت سر گذاشته و از این رو مخالف جنگ در اوکراین، یمن و... است. ما با روسیه روابطی خوب داریم و از گذشته همکاری دفاعی داشته‌ایم، اما سیاست ما در قبال جنگ اوکراین، احترام به تمامیت ارضی کشورها، عدم ارسال سلاح به طرفین درگیر، توقف جنگ و پایان دادن به آوارگی مردم است. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن و مبتنی‌بر استاندارد واحد و مخالفت با جنگ است. همچنین به کولبا گفتم ما برای برگزاری جلسات فنی با حضور کارشناسان نظامی بین دو کشور، بدون نیاز به هرگونه واسطه آمادگی داریم.

همزمان ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگاران در زمینه اقدامات مدنظر وزارت امور خارجه در واکنش به تحریم‌های اخیر آمریکا و کانادا، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس مصوبات مراجع ذی‌ربط و در چارچوب قواعد مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، به‌زودی اشخاص و نهادهای آمریکایی و کانادایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت از تروریسم و گروه‌های تروریستی، ترویج و تحریک به تروریسم و خشونت و نفرت‌پراکنی که موجب اغتشاش، خشونت، اقدامات تروریستی و نقض حقوق بشر علیه ملت ایران شده، تحت تحریم قرار خواهد داد.

لفاظی جدید بلینکن

وزیر خارجه آمریکا در توییتی با اشاره به تحریم‌های اعمالی جدید علیه تهران ادعا کرد که ایالات متحده مخالف آن چه تلاش ایران برای سرکوب آزادی بیان و تهدید اعضای مطبوعاتی می‌خواند، است. به گزارش ایسنا، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در توییتی نوشت: ایالات متحده تلاش‌های سران ایرانی برای سرکوب کردن اساس آزادی بیان و تهدید اعضای مطبوعاتی را نمی‌پذیرد. امروز ما نهاد ایرانی ار تحریم کردیم که مسئول گذاشتن جایزه برای مرگ نویسنده سلمان رشدی است. وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که بنیاد 15 خرداد را به دلیل تعیین جایزه چند میلیون دلاری برای مرگ سلمان رشدی، نویسنده کتاب آیات شیطانی تحریم کرده است.

عدم تغییر در وضعیت پرونده پادمانی آژانس

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه در اظهاراتی ادعایی درخصوص تحقیقات پادمانی در ایران مدعی شد: ایران باید کارهایی که موظف به انجام دادنش هستند را انجام بدهند. آن‌ها تعهداتی دارند. این لطف محسوب نمی‌شود و (این تحقیقات) از روی فشار انجام نمی‌گیرد. اگر چیزی در آنجا وجود دارد که نمی‌بایست در آنجا باشد، باید درخصوص آن توضیحاتی ارائه دهند.

گروسی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من در حوزه راستی‌آزمایی کاری را برای نمایش سیاسی یا به دلایل سیاسی انجام نمی‌دهم. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به وظیفه‌اش عمل کند. من این را این‌جا علنی می‌گویم و این را بارها به همتایان ایرانی‌ام - زمانی که از من درخواست می‌کنند تا جای دیگری را بررسی کنم - گفته‌ام. همزمان خبرنگار وال استریت ژرونال در توییتی نوشت که که گروسی در میان صحبت‌های خود اشاره داشته که تغییری در تحقیقات پادمانی آژانس در ایران ایجاد و پیشرفتی حاصل نشده است.

اعتراف تلخ متحد پوتین

رمضان قدیروف، رهبر چچن در اعترافی نادری از مشکلات روسیه در میدان نبرد گفت و اذعان کردکه پس از آن که مواضع روس ها توسط کی یف بمباران شده، در صفوف این گروه تلفات زیادی وارد شده است. به نوشته الجزیره، قدیروف متحد برجسته پوتین در کانال تلگرامی اش نوشت، در آغاز این هفته یکی از واحدهای چچنی در منطقه خرسون گلوله باران شده، متحد کرملین به ندرت شکست ها را فاش می کند با این همه این بار اذعان کرد که تلفات در میان نظامیانش که از روسیه حمایت می کنند برجسته بوده است.

منابع اوکراینی این هفته گزارش داده بودند که یک واحد چچنی در منطقه خرسون در جنوب اوکراین از طریق عکس هایی در شبکه های اجتماعی موقعیتش مشخص شده، هدف حملات توپخانه ای قرار گرفته است. اظهارات قدیروف با توجه به این که نیروهای حامی مسکو به ندرت به تلفات عمده میدان نبرد اعتراف کرده اند، غیر عادی است آن هم در شرایطی که مقام های روس هیچگاه جزئیات تلفات خود را فاش نکرده اند.

پوتین رویای خانه اروپایی را بر باد داد

فرانک والتر اشتاین، رئیس جمهوری آلمان گفته که حمله روسیه به اوکراین موجب گسست درونی در روابط آلمان با مسکو شده است. او در ادامه اذعان کرد که این جنگ رویای میخائیل گورباچف، رئس جمهوری پیشین شوروی برای تعریف خانه مشترک اروپایی را در هم شکسته است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، اشتاین مایر که چهره ای عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان است؛ حزبی که مدت ها است برای روابط اقتصادی نزدیک تر با مسکو بحث می کنند او در ادامه گفت که حمله روسیه به اوکراین تغییری در روابط جهانی ایجاد کرده، اشتاین مایر خاطر نشان کرد، زمانی که به روسیه امروز نگاه می کنیم، جایی برای رویاهای قدیمی وجود ندارد. کشورهای ما امروز در برابر یکدیگر قرار دارند.

سنگ اندازی اردوغان در برابر عضویت سوئد در ناتو

نخست وزیران فنلاند و سوئد با تعریف جبهه ای متحد در برابر ترکیه که سوال هایی را در باب درخواست های آنها مطرح کرده، اعلام کردند که فنلاند و سوئد همزمان با ناتو همسو خواهند بود. به نوشته خبرگزاری رویترز، همسایگان شمال اروپا در ماه می در پاسخ به حمله روسیه به کی یف خواستار پیوستن به این ائتلاف شده بودند هرچند این خواسته با اعتراض ترکیه روبرو شد؛ آنکارا مدعی است که این دو کشور مامن گروه های تروریستی هستند. نخست وزیر فنلاند گفت که رئیس جمهوری ترکیه به او گفته که سوال های بیشتری از سوئد در این باب دارد. هرچند سوئد گفته که این فرایند را طی خواهد کرد. او به همراه سوئدی اش در هلسینکی به خبرنگاران گفت که البته برای ما بسیار مهم است که فنلاند و سوئد دست به دست ناتو دهند. اردوغان 6 اکتبر گفته بود که کشورش همچنان با پیشنهاد سوئد مخالف است. سوئد هم تاکید کرده که عضویت ناتو را می خواهد و دنبال جاه طلبی های دیگری نیست. نخست وزیر سوئد تاکید کرده که با اردوغان به زودی دیدار خواهد کرد قرار است نشست دوجانبه ای در انکارا 8 نوامبرمیان دو طرف برگزار شود.

حمله مشکوک به شوهر «پلوسی»؛ نانسی قربانی اصلی بود؟

دو منبع مطلع در باب حادثه حمله با چکش به شوهر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به ان بی سی نیوز گفتند که مظنونی که شوهر پلوسی را هدف قرار داد بازداشت شده. این منابع گفتند که مهاجم با چکش به پل پلوسی 82 سله حمله کرد، همزمان پل فریاد زد نانسی کجاست؟ پلیس سانفراسیکو با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که افسران پلیس بلافاصله با مظنون برخورد کرده و او را خلع سلاح کردند. مظنون زمانی که پلیس رسیده بود به انها گفته بود که در انتظار پلوسی است. فعلا تحقیقات در جریان است و هنوز انگیزه این حمله مشخص نیست و گفته می شود مظنون به اتهام اقدام به قتل با سلاح مرگبار، سوء استفاده از سالمندان و دزدی و جندین جنایت دیگر محاکمه شده بود. همزمان کنگره آمریکا با انتشار بیانیه جداگانه ای اعلام کرده که پلوسی تحت تدابیر حفاظتی قرار داد. فعلا جزئیاتی درباره نحوه ورود پلوسی به خانه و آسیب های احتمالی به شوهر پلوسی جزئیاتی ارائه نشده است. پلیس کاپیتول هم در حال کمک به اف بی آی برای انجام تحقیقات است.

بن طلال به کمک بن سلمان آمد

سرمایه‌دار برجسته جهانی در عربستان پس از آن که از پرونده فساد تبرئه شد تلاش دارد به خانواده پادشاهی کمک کند تا بحران قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی را پشت سربگذارد. به نوشته خبرگزاری الجزیره، بن طلال پس از آزادیاز حصر به دنبال سازش محرمانه با ولیعهد ریاض در صدد است تا تصویری روشن از عربستان در میان سرمایه‌گذاران خارجی ارائه دهد. شاهزاده میلیاردر عربستانی مدتی به جرم فساد مالی توسط ولیعهد این کشور در هتل ریتز زندانی بود. پیشتر دفتر محمد بن سلمان با بن طلال تماس داشت و از او خواست تا در همایش سرمایه‌گذاری عربستان که به تازگی در ریاض برگزار شده بود، حضور داشت؛ نشستی که که مقامام های بین‌المللی به دلیل قتل خاشقچی این کشور و بن سلمان را تحریم کرده بودند. گفته می شود زنجیره ای از قراردادهایی به واسطه بن طلال با سرمایه‌گذاران بین‌المللی با شرکت‌های تکنولوژی غربی منعقد کرده، او همچنین با مالک گروه موسیقی آمریکایی موسوم به وارنر و مقامات اجرایی دیگری برای سرمایه‌گذاری در شرکت رسانه‌ای روتانا رایزنی داشته، مالک روتانا بن طلال بوده و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های رسانه‌ای فعال در زمینه موسیقی و سرگرمی در جهان عرب است.

هشدار نسبت به افزایش سرکوب مخالفان در بلاروس

مقام های بلاروس 625 نفر را در فهرستی سیاه قرار دادند و گفتند که آنها به واسطه داشتن ارتباط و فعالیت ادعایی با گروه های افراطی از داشتن مناصب دولتی منع شده اند. به نوشته الجزیره، وزارت امور داخله این کشور نام اعضای تعریف شده در این لیست را افشا کردکه فعلا 1469 نفر هستند. آنها گروهی از فعالان مخالف، روزنامه نگاران، رهبران تجاری و کسانی هستند که در تظاهرات ضد دولتی بلاروس در سال 2020 شرکت کردند. به گفته نهادهای حقوق بشری اقدام اخیر دولت بلاروس نشان از گسترش فضای سانسور و خفقان در این کشور دارد بالاخص آن که الکساندر لوکاشنکو، رهبر این کشور حامی پوتین است و جنگ روسیه در اوکراین. به گفته آنها بازداشت، تفتیش، شکنجه در زندان ها ادامه دارد و فشارها بر زندانی های سیاسی بسیار است. دولت بلاروس تمامی کسانی را که مخالف و منتقدش هستند را تندرو و افراطی یا وابسته به دشمن معرفی می کند. فعلا سرکوب کسانی که منتقد همکاری بلاروس با روسیه در جنگ اوکراین هستند، افزایش یافته است.

کار نیمه تمام اوباما

باراک اوباما در تلاش است تا کاری را انجام دهد که در دوره ریاست جمهوری اش انجام نداد، کمک به حزب دموکرات برای پیروزی در انتخابات میان دوره ای. به نوشته الجزیره، اوباما نسبت به گذشته محبوب تر است و بایدن معاون پیشینش دارای محبوبیت اندکی است؛ وضعیتی که می تواند حزب دموکرت را در موقعیتی دشوار قرار دهد. اوباما فعالیت هایش را در جورجیا آغاز کرده و خود را برای سفر به ایالت های دیگر یعنی میشیگان و ویسکانسین آماده می کند. او در برنامه سفر خود گردهمایی هایی با نامزدهای دموکرات برای مناصب فدرالی و ایالتی را تعریف کرده آن هم در شرایطی که بایدن منفعل است و همین انفعال موجب شده تا هراس دموکرات مبنی بر از دست دادن کاخ سفید و کنگره افزایش یابد.

مانور قدرت «خان»

عمران خان و حزب تحت رهبری اش و هزاران نفر از هوادان او به سوی پایتخت پاکستان در حرکت هستند تا بدین طریق دولت کنونی را برای برگزاری انتخابات زود هنگام تحت فشار بگذارند. به نوشته الجزیره، از زمانی که خان به واسطه رای عدم اعتماد در پارلمان این کشور کنار گذاشته شد، تظاهرات هایی در سراسر پاکستان برگزار شده و مخالفت ها را علیه دولت وقت برانگیخته است؛ دولتی که تلاش دارد تا به بحران اقتصادی حاکم پایان دهد. خان می خواهد تا پیش از ورود به اسلام اباد در مسیر حرکت حامیان بیشتری را جذب کرده و به همراه حزبش یعنی تحریک انصاف پاکستان با دستانی پرتر وارد شده و تحصن برگزار کند. ناظران می گویند حدود 10 هزار تظاهر کننده که بسیاری از انها صدها کامیون و خودرو در اختیار دارند از شهر لاهور خارج شدند، خان خطاب به هوادارانش گفته که این یک راهپیمایی مسالمت آمیز است و در عین حال مبارزه برای برگزاری انتخابات زود هنگام.

پوتین سیاست بسیج عمومی اش را موفقیت امیز خواند؛ زلنسکی: تردید دارم!

روسیه می گوید فراخوان برای ثبت نام صدها هزار نیروی ذخیره برای جنگ در اوکراین به پایان رسیده و بیش از یک چهارم سربازان در میدان نبرد مستقر هستند. به نوشته الجزیره، به نظر می رسد فارغ از اظهارات پوتین اعلامیه بسیج عمومی، اعلامیه ای تفرقه برانگیز بود که موجب شد صدها هزار مرد روس کشور را ترک کنند. این سیاست همچنین زمینه ساز تشدید ناآآرامی ها و مخالفت ها شد. با این همه سرگئی شویگو، وزیر دفاع اوکراین گفته که 82 هزار سرباز وارد منطقه جنگی شدند و بقیه در حال آموزش نبرد هستند. در مقبل زلنسکی با اشاره به موضع ضعیف روسیه در میدان اوکراین، اظهارات پوتین را زیر سوال برد و گفت عملکرد ضعیف مسکو نشان می دهد که این کشور باید نیروهای بیشتری را جذب کند. زلنسکی افزود این که روسیه می گوید که بسیج نیروهایش تکمیل شده و نیازی به فرستادن موج تازه شهروندانش به جبهه ندارد، جای تعجب است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.