ایران در غم شهادت «امام حسین (ع)»/ عزاداری باشکوه عاشورا در سراسر کشور
سرتاسر ایران اسلامی برای سالروز شهادت «امام حسین (ع)»، شهید کربلا به پا خواستهاند و در جای جای شهرهای کوچک و بزرگ کشور دستههای عزاداری حسینی به راه افتاده و همه در ماتم شهادت «سیدالهشداء (ع)» میگریند.
خبرگزاری میزان - سرتاسر ایران اسلامی برای سالروز شهادت «امام حسین (ع)»، شهید کربلا به پا خواستهاند و در جای جای شهرهای کوچک و بزرگ کشور دستههای عزاداری حسینی به راه افتاده و همه در ماتم شهادت «سیدالهشداء (ع)» میگریند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه مطالب و گفتوگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید
گویی هر سال که میگذرد عطش عشق به «امام حسین (ع)» بیشتر و سوزش دلها تازه تر و بیشتر میشود و هیچی چیز حتی شرایط کرونایی نمی تواند جلوی عشق مردم را به «امام حسین (ع)» را بگیرد، این جمعیت پیر و جوان نمیشناسد بیشتر مردم با حفظ پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی با هم برای «سیدالشهداء (ع)» به خیابانها آمدهاند و البته آنهایی که در شرایط حساس جسمای هستند در خانه مانده واز طریق شبکه های مختلف رسانه ملی به عزاداری حسینی میپردازند تا در همه و در هر شرایطی یک صدا مظلومیت و حقانیت «امام حسین (ع)» را به گوش جهان برسانند.
هر جا که می روی هر کس به نوبه خود کاری انجام میدهد، از ایستگاههای صلواتی گرفته تا حیاطهای خانهها که در کنار حرارت زیاد شعلهها مشغول به پخت و پز نذری برای عاشورای حسینی و عدهای دیگر در حال منظم کردن بستههای خشک مواد غذایی برای پخش کردن به در خانهها هستند تا بتوانند هر طور که شده با وجود رعایت تمامی اصول بهداشتی نذر هر ساله خود را برای «امام حسین (ع)» ادا کنند در عین حال همه بی اختیار دلهایشان سوخته و اشکهایشان جاری می شود و در این لحظه تنها یک جمله بر هر کسی تداعی می شود، «این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست».
در تهران مراسم عزاداری بسیار بزرگی در مراکز اصلی شهر و در فضای باز با حفظ اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی صورت گرفته، میدان امام حسین (ع)، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و همچنین در حرم مطهر امامزاده صالح (ع) مراسم عزادرای بسیار بزرگی ذر حال برگزاری است که شاید نسبت به دیگر سالها بیشتر نشده باشد اما کمتر هم نشده است همه مراقب هم هستند و همه به هم میگویند مراقب باشید ماسکها از صورتتان نیفتد و از هم فاصله بگیرید تا کسی در خطر ویروس منحوس کرونا قرار نگیرد. همچنین تمامی استانها و شهرها با آداب و رسوم خود همه برای «امام حسین (ع)» و واقعه کربالا و آنچه در ظهر عاشورا بر 72 تن از یاران سیدالشهداء گذشت، جانسوزانه عزاداری میکنند اما متفاوت از سالعای دیگر. اصفهان، کرمان، همدان، زنجان، بیرجند، بجنورد، رشت، شاه شهیدان رودبار، بوجان لواسان و خالخیل مازندران، قم، مشهد مقدس، شیراز، بندر عباس، سبزوار، زاهدان و... همه و همه یک صدا «امام حسین (ع)» میگویند. هم اکنون در نقاط مختلف شهر تهران به ویژه در هیئتهایی که در فضای باز و با حفظ تمامی پروتکلهای بهداشتی برای عزاداران حسینی طراحی شده به عزداری باشکوهی برای سالرزو شهادت جانسوز «امام حسین (ع)» می پردازند. زنجان همه ساله روز عاشورا، در زنجان دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان از محل مسجد در خیابان فردوسی تا امام زاده سید ابراهیم این شهر حرکت میکند و در میدان انقلاب به اوج خود میرسد هر سال علاوه بر مردم زنجان از استان های مختلف در این دسته حضور مییابند. مراسم عزاداری ظهر عاشورا با حضور گسترده مردم در بندر عباس، سبزوار، زاهدان و دیگر نقاط استان سیستان و بلوچستان در حال برگزاری است.
هیئتهای عزاداری شهرستان زاهدان از صبح امروز به عزاداری برای سید و سالار شهیدان حضرت «اباعبدالله الحسین (ع)» پرداختند. مراسم و آیین عزاداری «امام حسین (ع)» در استان مازندران از جایگاه خاصی در بین سایر آداب و رسوم برخوردار است لذا این مراسم و آیینها را میتوان به دو بخش کلی و تخصصی مربوط به منطقه ساری دانست.
در استان مازندران ده مراسم خاص وجود دارد که مختص «امام حسین (ع)» است که مردم مازندران آنها را امسال به دلیلی شیوع ویروس کرونا با رعایت اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی بجا میآورند، این آیینها هرساله در ماه محرم به اجرا گذاشته میشود که ارزشمند و جذاب است. مردم مازندران نیز با بجا آوردن این مراسم ارادت خود را به «ائمه معصومین (ع)» نشان میدهند.
آنچه بیش از همه پیرامون سابقه درخشان شهر قم در اقامه عزای حسینی خودنمایی میکند، برپایی مجالس سوگواری با نمادها و آیینهای سنتی و اجرای نمایش تعزیه در مناطق مختلف این شهر مقدس و روستاهای اطراف آن است.
نشان دادن حزن و اندوه در مصائب سید و سالار شهیدان با بهکارگیری نمادهای مختلف و برگزاری مجالس سوگواری «امام حسین (ع)» در قم قدمتی بسیار طولانی دارد و هماکنون نیز بسیاری از این مجالس باسابقه در شهر و روستاهای استان قم دایر است.
اجرای نمایش سنتی تعزیه نیز در قم محدود به سالنهای خاص نیست و بسیاری از تعزیهها با حضور پرتعداد مخاطبان در سطح مناطق مختلف شهر و روستا برگزار میشود و عموم مردم میتوانند به تماشای این جلوهگاه تاریخ بنشینند.
منطقه خلیج، فارس، سالیان درازی است که عزای «امام حسین (ع)» در جنوب زبانزد است و «چک چکو» نیز ازجمله آیینهایی به شمار میرود که مردم هرمزگان در ایام محرم آن را برگزار میکنند. مراسم علمگردانی در تمامی ایران وجود دارد اما در هرمزگان و بهویژه بندرعباس به سیاقی دیگر است. یکی از معروفترین این مراسم علمگردانی مسجد 12 امام منبر گپ بندرعباس است که تاریخچه این علمها و مراسم آنها به سالیان دور برمیگردد.
کربلا
همچنین امروز در کربلای معلی همه برای «امام حسین (ع)» میپردازند این غم جانسوز پیر و جوان نمیشناسد حتی کودکان برای عزاداری امام حسین پیش قدم شدهاند.