خروج نیروهای نظامی آمریکا خواسته اصلی عراقیهاست / راهپیمایی عراق بیسابقهترین اجتماع ضداستعماری در غرب آسیا بود / مردم عراق جرئت اخراج آمریکا را پیدا کردهاند
اگر به تاریخچه عراق نگاه کوتاه و اجمالی داشته باشیم، حکایت از این دارد که رژیم بعث به سرکردگی صدام به قدری مردم را آزار داد و شرایط را به گونهای فراهم کرد که این کشور را به سمتی برد که ملت آن ناچار شدند به سیادت امریکا تن دهند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز جعمه مردم عراق با حضوری بی نظیر و میلیونی در خیابانهای بغداد، خواستار اخراج نیروهای تروریست آمریکا از این کشور شدند. تظاهراتکنندگان عراقی با در دست داشتن پلاکاردهایی با نوشته «آمریکا از عراق بیرون برو»، از گروههای مقاومت در این کشور حمایت کردند.
*س_ راهپیمایی عراق بیسابقهترین اجتماع ضداستعماری در غرب آسیا بود_س*سید جعفر قنادباشی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با راه آرمان؛ با تأکید بر اینکه راهپیمایی و تجمع میلیونی مردم عراق در پایتخت این کشور بی سابقه ترین اجتماع بزرگ ضد استعماری در منطقه غرب آسیا بود، گفت: تاکنون آمریکایی ها در هیچ کجای جهان با چنین اجتماع مردمی در ضدیت با خودشان و به منظور خروج نیروهایشان از یک کشور رو به رو نشده بودند.
وی ادامه داد: مردم عراق با این اقدام نفرت خود را نسبت به اقدامات آمریکا در عراق اعلام کردند و با شعارها، نوشته های روی بنر و آدمک هایی که حمل می کردند آشکارا به واشنگتن پیام دادند که هر چه زودتر باید نیروهای خود را از عراق خارج کنند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: حضور نیروهای آمریکایی یک حضور نامشروع در عراق است و دولت آمریکا بدون امضا هیچ توافقی با دولتمردان عراق در این کشور دست به ایجاد پایگاه نظامی زده است و حضور تجاوزگرانه خود را در این کشور از زمان رفتن صدام ادامه داده است.
قنادباشی با تأکید بر اینکه مردم عراق اثبات کردند که در خروج نیروهای آمریکایی و نجات عراق از چنگال این دولت با هم متحد هستند، ابراز کرد: آنچه که روز گذشته تلویزیون های سراسر جهان نشان داد و دوربین ها این وقایع را ضبط کرد در واقع انسجام و وحدت بی نظیر مردم عراق در حفظ استقلال و تمامیت این کشور بود.
وی اظهار کرد: مردم عراق معتقد هستند که آمریکایی ها طی هفده سال گذشته از حضور خود کارنامه سیاهی از خود بر جای گذاشته اند که این امر موجب شده است که عراق سالیان سال از توسعه و پیشرفت باز بماند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تأکید کرد: دامن زدن به وجود تروریست ها، رشد و گسترش دامنه فعالیت های گروهک های تکفیری، تخریب زیر ساخت های عراق، به تاراج بردن موزه های این کشور، ترور علما و دانشمندان تحصیل کرده عراقی از جمله اقدامات آمریکایی ها است که در کارنامه این دولت ثبت شده است
قنادباشی با اشاره به فعالیت 15 پایگاه نظامی آمریکا در عراق عنوان کرد: این مسئله نشان از حضور و باقی ماندن آمریکایی ها درعراق دارد؛ همچنین اغتشاشات اخیر در عراق و بر هم زدن اوضاع و نا امنی در این کشور کار آمریکایی ها بود که به این مسئله دامن زدند.
وی با تأکید بر اینکه کارنامه آمریکایی ها در عراق کارنامه ای بسیار ننگین است، تصریح کرد: مردم عراق نشان دادند که آمریکایی راهی جز خروج از این کشور را ندارند؛ بنابراین تأکید کرده اند که آمریکایی ها هر چه سریعتر پایگاهی خود را تعطیل و از عراق خارج شوند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: از جمله دلایل روشنی که موجب شد مردم عراق به صحنه راهپیمایی بیایند این است که آمریکایی ها قصد سلطه پنجاه ساله بر عراق را دارند و بر همین اساس یکی از بزرگترین سفارت خانه های جهان را در این کشور به مساحت 47 هکتار و با حضور 16 هزار کارمند ساخته اند.
قنادباشی با اشاره به ساخت عین الاسد به عنوان بزرگترین پایگاه در منطقه خاطر نشان کرد: مردم عراق با چنین کارنامه ای که آمریکایی ها در این کشور دارند و همچنین ترور فرمانده بسیج عراق ابومهدی المهندس و حملات متعدد به حشد الشعبی به هیچ وجه نمی توانند کنار بیایند؛ بنابراین آنان صراحتا و شجاعانه از آمریکا می خواهند که از این کشور خارج شوند.
*س_ مردم عراق جرئت اخراج آمریکا را پیدا کردهاند_س*مصیب نعیمی، کارشناس مسائل جهان عرب در گفتوگو با خبرنگار سیاسی شبکه خبری تهران نیوز، درباره تظاهرات مردم عراق علیه اشغالگری آمریکا اظهار کرد: قطعآ تظاهرات و حضور گسترده مردم این کشور نشئتگرفته از شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس بود؛ چون قبل از این هم یک سری اعتراضاتی نسبت به سوءمدیریت دولت عراق انجام شد، اما با حضور فتنهگران به حاشیه رانده و به خشونت کشانده شد؛ لذا نتیجهای در پی نداشت و مهمتر اینکه ماهیت ضداستکباری در آن دیده نمیشد.
*س_ تمام جناحها و طیفهای سیاسی در تظاهرات شرکت داشتند_س*وی افزود: تظاهرات میلیونی مردم عراق، یک رویداد کمنظیری بود که از همه طیفها و جناحها در آن شرکت داشتند و اجازه این را نمیدادند که اقلیتی یا فتنهگری این تظاهرات را تخریب کنند و حتی اجازه ورود هم به آنها داده نمیشد.
کارشناس مسائل جهان عرب ادامه داد: در این تظاهرات، حضور همهجانبه با رعایت وحدت شعار بدون گرایش حزبی را شاهده هستیم.
نعیمی با بیان اینکه بعد از سرنگونی رژیم بعث و اشغال این کشور، آمریکا اقدام مثبتی برای مردم این کشور انجام نداد، یادآور شد: مردم عراق بیشتر شاهد اهانتهای آمریکا بودند تا اقدام مثبت این کشور؛ بهعنوان مثال در ماجرای داعش، آمریکا در کنار مردم عراق نبود.
وی با اشاره به این مطلب که آنچه تا به امروز آمریکا را در عراق نگاه داشته، ایجاد رعب و وحشت در میان مردم این کشور بود، خاطرنشان کرد: تا پیش از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس هیچکدام از مقامات و مردم عراق جرئت سخن گفتن درباره اخراج آمریکا را نداشتند، اما اقدامات تروریستی آمریکا و ایجاد تظاهرات میلیونی مردم عراق این جرئت را در میان آنها به وجود آورد.
*س_ آمریکا میداند که باید خارج شود_س*کارشناس مسائل جهان عرب بیان کرد: آمریکاییها میدانند که شرایط خوبی در عراق ندارند و به نوعی مقوله خروج از این کشور را هم پذیرفتند، اما نحوه خروج آنها در حال حاضر مورد بحث است؛ چون ترامپ تقاضای پرداخت هزینه پایگاههایش از سوی دولت عراق شده است، اما آمریکا به خوبی میداند ماندن نیروهایش در این کشور بیش از این جایز نیست و ممکن است به نیروهایش آسیب برسد.
نعیمی تظاهرات مردم عراق علیه اشغالگری آمریکا را سیلی دوم به ایالات متحده در منطقه تفسیر کرد و گفت: مردم عراق با خود میگویند آمریکا چه اصراری بر ماندن در عراق دارد؟ در صورتیکه ما او را نمیخواهیم. این در حالی است که ایران برای سرکوب داعش به کمک عراق رفت و بعد از اینکه کشورشان آزاد شد، نه پادگانی دایر کرد و نه نیروی نظامی مستقر کرد، اما آمریکاییها هرکجا که میروند اصرار دارند در آنجا پایگاه نظامی تأسیس کنند و آن منطقه را در اشغال خودشان قرار دهند.
وی عنوان کرد: فرمولی که آمریکا در عراق پیاده میکند، مشابه فرمول 50 سال گذشته است که توسط انگلیسیها اجرا میشد، اما یک تفاوتی میان شرایط فعلی با 50 سال گذشته وجود دارد و آن است که در آن زمان حضور نظامی یک کشور در خاک کشور دیگر شاید خیلی امر منفی محسوب نمیشد، اما الان نوعی اهانت به مردم حساب میآید.
*س_ تظاهرات مردم عراق واجد پیامهای راهبردی از سوی کشورهای مقاومت است_س*ابوالفضل ظهرهوند، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار سیاسی شبکه خبری تهران نیوز، اظهار کرد: تظاهرات مردم عراق واجد پیامهای مهم و راهبردی از سوی کشورهای حوزه مقاوت بوده و در واقع نشاندهنده درک مشترک مردم منطقه است.
وی با بیان اینکه امروز بین منافع جمعی مردم عراق با منافع غربیها زاویه معنیداری به وجود آمده است، گفت: امروزه بین تهدیدات و فرصتهای مردم عراق و منطقه با تهدیدات و فرصتهایی که غربیها در منطقه تعریف کردهاند فاصله معنیداری وجود دارد و اساسا قابل جمع با یکدیگر نیست و با توجه به نوع شعارهایی که مردم عراق سر میدهند، قابل درک است.
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به تأثیر شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس بر تظاهرات مردم عراق علیه اشغالگری آمریکا خاطرنشان کرد: در واقع شهادت شهید سردار سلیمانی و همچنین شهید ابومهدی المهندس، نقطه اشتراک و همجوشی این درک مشترک بین مردم ایران و عراق بود و هست؛ یعنی اتفاقی که در روزهای گذشته درعراق رخ داده، باعث به وجود آمدن احساس مشترکی بین دو ملت شد تا این اقدام تروریستی را نهتنها علیه دو شخصیت بدانند، بلکه اقدامی علیه هویت جمعی مردم این منطقه تلقی کنند و به همین خاطر شاهد واکنش مشترک از سوی دو ملت هستیم.
*س_ تأثیر شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس بر تظاهرات میلیونی عراق_س*ظهرهوند با اشاره به این مطلب که گفتمان و رویکرد این دو شهید در منطقه روزبهروز پررنگتر میشود و راهی برای خروج کامل آمریکاییها از عراق و هم از منطقه خواهد بود، یادآور شد: اگر امروز آمریکاییها و مرتجعان منطقه تظاهرات عراق را به رسمیت نمیشناسند، طبیعی است؛ زیرا آنها نمیتوانند بپذیرند که یک تغییرات عمیق و راهبردی در این بخش از جهان که به عنوان هارتلند جهان محسوب میشود، در حال رقم خوردن است پس قطعا آنها در برابر این تغییرات مقاومت میکنند.
وی ادامه داد: قطعا همین کشورها تلاش میکنند تا این معادله را دوباره به نفع خودشان رقم بزنند و دولت و ملت عراق نباید اجازه چنین کاری را دهند.
کارشناس مسائل بینالملل ضمن تأکید بر این مطلب که ما باید این مسئله را بهصورت یک فرآیند مشاهده کنیم گفت که رویکرد و گفتمان مشترکی که امروز در این بخش از حوزه جغرافیای مقاوت شکل گرفته باید به سایر نقاط منطقه تسری یابد تا به واسطه آن، ملتها و دولتهای منطقه نتایج ایستادگی را ببینند.
*س_ عراقیها خواستار حاکمیت ملی مستقل هستند_س*ظهرهوند تأکید کرد: مسئلهای که امروزه در رابطه با تظاهرات مردم عراق وجود دارد به بحث حاکمیت مستقل ملی این کشور باز میگردد؛ یعنی مردم عراق باید بتوانند خودشان سرنوشتشان را تعیین کنند و اینکه باید بدانند ناامنی امروز آنها ریشه در همکاری با غرب و حضور نظامی آمریکا در این کشور دارد؛ لذا باید کشورهای غربی را از عراق اخراج کنند.
وی با بیان این مطلب که احتمالا آمریکا در مقابل درخواست دولت عراق برای خروجش مقاوت کند، افزود: مقامات دولت عراق باید با تظاهرات میلیونی مردم این کشور بهصورت فرآیندی برخورد و نخبگان سیاسی عراق با هوشمندی، آن را به یک ادبیات پذیرفتهشده ملی تبدیل کنند و نگذارند فقط به یک تظاهرات محدود بدل شود.
*س_ مطالبه مردم عراق از دولتمردانشان_س*کارشناس مسائل بینالملل بیان کرد: حضورمقتدرانه مردم عراق و تداوم این مطالبه باید تا زمان خروج کامل آمریکا مدنظر قرار گیرد، اما در صورت مقاومت آمریکاییها در برابر خواست ملی مردم عراق و نیز تلاششان برای برهم زدن بازی، ملت عراق میتواند سیلی دوم را محکمتر وارد کند.
به گفته ظهرهوند؛ این نوع تظاهرات مطالبه ملت عراق از دولتمردان این کشور را نشان میدهد که قاعدتا میبایست از این ظرفیت برای اخراج کامل آمریکاییها از عراق استفاده کنند.
*س_ خروج نیروهای نظامی آمریکا خواسته اصلی عراقیهاست_س*کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار مرآت، در خصوص راهپیمایی اخیر مردم عراق، گفت: آن چیزی که به عنوان انقلاب دوم در عراق اتفاق افتاد، کنایه از قیامی است که مردم برای خروج نیروهای انگلیسی در سال 1920 انجام دادند و در یکصد سال بعد دوباره این رویداد تکرار شد.
حسن عابدینی با بیان اینکه این رویداد تاثیرات تعیین کننده ای بر روی معاملات ملی، منطقه ای و بین المللی خواهد داشت، افزود: آرایش سیاسی در عراق تحت تاثیر این قیام مردمی قرار می گیرد.
کارشناس مسائل بینالملل اظهار کرد: فراموش نکنیم که آمریکا و حکام مرتجع عرب از جمله سعودی ها، امارت متحده و کسانی که در بین صفوف مردم عراق غربگرا هستند، تلاش میکنند تا به گونهای این قیام مردمی را کمرنگ جلوه دهند.
وی یک اجتماع نخبگانی را لازمه تغییر در ساختار نظام سیاسی عراق دانست و عنوان کرد: با ساختار کنونی عراق به نظر می رسد که اگر زمینه برای روی کار آمدن مسئولان مردمی که با دیدگاه مردم همسو باشند فراهم شود، می توان به آینده عراق امیدوار بود.
عابدینی مطرح کرد: مردم عراق مردم رشید، بالغ، بالنده و سرزندهای هستند و علیرغم آنکه در دوران رژیم صدام و رویدادهای دیگر به آن ها ظلم سنگینی تحمیل شد، هنوز سرزنده و در صحنه هستند.
وی افزود: مردم در حال حاضر خواسته های مشخصی دارند که خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق از مهمترین آنهاست.
حسن عابدینی با اشاره به اینکه به نظر میرسد آمریکاییها به راحتی حاضر به خارج کردن نیروهای خود از خاک عراق نیستند، خاطرنشان کرد: مردم عراق کسانی هستند که هرگز عقبنشینی نمیکنند و امید میرود که شاهد روی کارآمدن دوباره نیروهای هوادار خروج آمریکا در مجلس و نخست وزیری عراق خواهیم بود.
کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: در حال حاضر مرجعیت، مردم، نیروهای مقاومت و بسیاری از سیاست مداران با یکدیگر همسو هستند و باید منتظر آثار این رویداد به صورت عینی بود.
وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شتابزده از اتفاق روز جمعه عراق را چقدر مقرون به صحت خواهد بود، بیان کرد: تصاویر راهپیمایی عراق به اندازه کافی حقیقت را نشان میدهد و بنیانگذار این تظاهرات کسانی هستند که نسبت به اقدام تروریستی آمریکاییها بر ضد فرماندهان ارشد مقاومت اسلامی یعنی شهید سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس معترض بودند.
عابدینی در پایان خاطرنشان کرد: اگر رسانههای وابسته به نظام سلطه تلاش میکنند تا واقعیت میدان را تحریف کنند، تصاویر، دوربین ها، شعارها و گستره راهپیمایی، پویای این واقعیت بزرگ است.
*س_ عراق دیگر خانه امنی برای بیگانگان نیست_س*عباس پیکار کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با جهانبین نیوز، با بیان اینکه حذف صدام حسین از حاکمیت عراق نقطه عطفی در بیداری و تحولات این کشور به شمار می آید، گفت: برای نخستین بار و پس از حذف این دیکتاتور، حاکمیت عراق با اکثریت شیعه به دست مردم افتاد. وی با اشاره به نقش ارزشمند مرجعیت در اتحاد و حرکت های هماهنگ مردمی، افزود: حذف صدام حسین از یک سو و رهبری مرجعیت شیعی از سوی دیگر در طی سال های اخیر، جامعه ای متأثر از فرهنگ مقاومت و انقلاب ایران در عراق بوجود آورده است. کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مردم، مسئولان و مرجعیت عراق خطر داعش را با پوست و گوشت خود لمس کرده اند، گفت: اقدام مجاهدین و مدافعان جبهه مقاومت در مقابله با گروهی افراطی که هویت، امنیت و استقلال ملت عراق را نشانه رفته بود، بر کسی پوشیده نیست. وی سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس را نماد بارز مقابله با ترورسیم در منطقه برشمرد و اضافه کرد: حماقت آمریکایی ها در ترور ناجوانمردانه این دو شهید بزرگوار علیرغم وجود عهدنامه های امنیتی و نظامی، کم نظیر است. عباس پیکار افزود: حذف نمادهای مقاومت، نقض حاکمیت و گردن کشی مسئولان آمریکایی در پذیرش این جنایت، تحقیری بود که مردم عراق آن را برنتابیده و زمینه حضور میلیونی در جمعه سرنوشت ساز این کشور را رقم زد. کارشناس مسائل سیاسی اقدامات شکل گفته در پارلمان عراق و هم صدایی مردم و مسئولان این کشور در خروج نظامیان را بسیار مثبت ارزیابی کرده و گفت: عراقی ها روزهای تلخ حاکمیت عثمانی و بعثی و جنایت های داعش را فراموش نخواهند کرد. پیکار با بیان اینکه بعد از اقدامات شکل گرفته در عراق حضور نیروهای بیگانه در این کشور امنیت منطقه را به خطر خواهد انداخت، افزود: اصرار بر ماندن هزینه های بسیاری برای آمریکایی ها به دنبال خواهد داشت. وی ابراز امیدواری کرد: ثمره خون هایی که در اوج مظلومیت به زمین ریخته شد، ضمن ایجاد تأثیرات شگرف در منطقه، زمینه خروج بیگانگان و پایان توطئه های استکبار و صهیونیسم در شرق آسیا را رقم خواد زد.
*س_ راهپیمایی عراق سیاست راهبردی خروج آمریکا از منطقه را رقم خواهد زد_س*به گزارش دیار آفتاب؛ یاری از کارشناسان مسائل منطقه در گفتگو با ندای تفرش با بیان این مطلب که مردم عراق با فراخوانی از طرف جبهه مقاومت انجام شد، حضور بی نظیر در خیابانهای بغداد با شعار خروج اشغالگران داشتند، گفت: این جمعیت بی نظیر بود که می توان گفت در سالهای گذشته چنین جمعیتی در خیابانهای عراق نیامده بود.
یاری اظهار کرد: این حضور میلیونی را حتی رسانه های مخالف دولت شیعی عراق، ناچار بر پوشش خبری آن شدند. خواسته مردم عراق این بود که حضور سلسله ایادی آمریکا در منطقه به پایان برسد که در قطعنامه هم اعلام کردند راه حل معضلات عراق، خروج آمریکا است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که آمریکائیها فتنه انگیزی و جنگ را در منطقه گسترش دادند. آمریکا با دمکراسی و استقلال عراق مخالف است. آمریکا، دمکراسی که منافع آنها را تأمین نکند به هیچ عنوان نمی پذیرند.
این کارشناس مسائل منطقه، ادامه داد: آمریکا در عراق به دنبال دمکراسی نبود و نخواهد بود و به همین دلیل جنایتهای زیادی را انجام دادند؛ مدیریت ایران و تفکر انقلابی محور مقاومت فعال در انقلاب، توانست آمریکا را ناکام بگذارد.
یاری با تأکید بر اینکه حرکت مردمی در عراق با شعار محوری نفی اشغالگری عراق بود افزود: سیاست راهبردی عراق مبنی بر خروج آمریکا از منطقه مورد تکلیف مجدد قرار دادند و آمریکا را محور بحران آفرینی و بی ثبات سازی عنوان کردند.
وی با اشاره به شهادت رساندن سردار سلیمانی، بیان کرد: توطئه آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی باعث بیداری اسلامی و همگرایی بیشتری در منطقه شد.
این کارشناس مسائل منطقه با بیان این مطلب که شعار مردم تکرار انقلاب 1920 بود که توانستند در آن سالها انگلیسی ها را از کشور خودشان بیرون کنند و انقلاب دومی در عراق ایجاد کنند و گام بزرگی شود، گفت: بعد از حمله موشکی سپاه، این حرکت مردمی می تواند گام دومی برای اخراج کامل آمریکائیها باشد.
یاری تأکید کرد: با این حضور مردمی گسترده در عراق، دولت این کشور مشروعیت گسترده ای کسب کرد که بتواند با جدیت و قاطعیت آمریکاییها را از منطقه بیرون کنند.
وی ادامه داد: طرفداران حضور آمریکائیها در عراق که خیلی محدود هستند و در این مدت آشوبگری در عراق ایجاد می کردند، به دنبال تقویت جریان آمریکایی هستند که با این حضور مردمی، آنها به حاشیه جدی رفتند. طرفداران آمریکا در منطقه با این پشتوانه واقعی در عراق، مردم را در جبهه مقابل خود دیدند و باید ضمن احترام به دمکراسی و رای مردم در خصوص خروج آمریکا از عراق، منطقه را ترک کنند.
این کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: گام اول پس از شهادت و حمله موشکی سپاه به عراق برداشته شد، گام دوم هم همین حضور پرشور مردمی برداشته شد، در صورتی که آمریکا به صورت مسالمت آمیز منطقه را ترک نکند گام سوم با حملات حشد الشعبی به آمریکاییها شکل می گیرد.
یاری خاطرنشان کرد: آمریکاییها بسیار ضعیف و آسیب پذیر هستند که تداوم اقدامات و گامها منجر به خروج آمریکا می شود و می تواند به رای نیاوردن ترامپ در انتخابات سال آینده منجر شود.
*س_ گام های بلند بیداری مردم عراق سیلی دیگر مقاومت به گوش آمریکا بود_س*سیداصغر حسینی تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز با اشاره به تظاهرات میلیونی مردم عراق علیه امریکا گفت: تظاهرات در عراق برای خروج نظامیان آمریکایی از این کشور با حضور گسترده مردم عراق برگزار شد و این قیام مردم عراق سیلی محکمی به صورت مستکبرانی بود که نمی خواهند کشورهای اسلامی، آزادی، عزت و استقلال داشته باشند. حسینی با بیان اینکه گام های بلند بیداری مردم عراق سیلی دیگر مقاومت به گوش آمریکا بود و این تظاهرات ضد آمریکایی مردم عراق ثمره خون سردار سلیمانی است گفت: از جمله آثار خون سردار شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، تقویت روحیه استکبار ستیزی در جبهه مقاومت است و اولین اثر آن نیز امروز در راهپیمایی استکبار ستیز مردم عراق در بغداد ظاهر شد و یقینا این حرکت باعث می شود تا آمریکاییها هر چه سریعتر این کشور را ترک کنند. وی افزود: امید است خداوند متعال به حرکت مردم برکت و عزت بیشتر دهد و به زودی شاهد خروج نظامیان آمریکایی از عراق و این منطقه باشیم.
*س_ قیام عظیم ملت عراق، نقطه عطف مهمی در روند شکل گیری تمدن بزرگ اسلامی_س*محمد حسن قدیری ابیانه دکترای مدیریت استراتژیک در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: صبح امروز برخی روزنامه های کشور همچون شرق، شهروند، هفت صبح، کار و کارگر، آرمان جهت گیری خود را با نحوه انعکاس تظاهرات تاریخی در عراق نشان دادند.
وی افزود: هیچ عکس و تیتری از این تظاهرات عظیم ملت عراق که بی سابقه ترین راهپیمایی و تظاهرات در عراق بوده و به دنبال آن مردم عراق خواستار خروج آمریکا از این کشور شدند، منتشر نشد.
سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا تصریح کرد: روزنامه شرق تنها به تیتری در یک گوشه کوچک در صفحه اول با عنوان " معترضان خواهان خروج آمریکا از عراق شدند" بسنده کرده و اشاره ای به حضور میلیونی مردم عراق نکرده است.
قدیری ابیانه یادآور شد: نحوه تیتر زدن و انعکاس اخبار توسط رسانه ها نشان دهنده ماهیت آن ها است و به راحتی می توان از نحوه انعکاس این گونه اخبار، به ماهیت واقعی یک رسانه پی برد از این رو لازم است که بر همگان آشکار شود.
راهپیمایی میلیونی مردم عراق آغاز تحولی بزرگ در منطقه است
وی مطرح کرد: راهپیمایی میلیونی مردم عراق در بغداد که بسیار پر شور، با هیجان و همراه با سر دادن شعارهای کوبنده برگزار شد، تحولی بزرگ نه تنها در عراق بلکه در منطقه محسوب می شود.
این دکترای مدیریت استراتژیک عنوان کرد: این راهپیمایی پشتوانه محکمی برای اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنی بر ضرورت خروج نظامیان آمریکا از عراق است، اگر آمریکا به خواست پارلمان، دولت و مردم عراق برای خارج کردن نیروهای خود از عراق تن ندهند باید تابوت های فراوانی را برای انتقال سربازان خویش تدارک ببینند که این یک شکست بزرگ برای آمریکا است.
قدیری ابیانه ادامه داد: برخی رسانه های آمریکا که همیشه به سانسور چنین مطالبی دست می زدند در تقابل با ترامپ به انعکاس این راهپیمایی و نمایش گسترده حضور مردم در این راهپیمایی و اطلاع افکار عمومی آمریکا از آن پرداختند.
سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا ابراز کرد: این اطلاع رسانی رسانه های آمریکایی فشار داخلی به آمریکا و دولت ترامپ را برای ترک عراق افزایش خواهد داد، این راهپیمایی شکست بزرگی برای آمریکا، حامیانش و مزدوران آمریکایی در عراق بود.
وی افزود: این راهپیمایی به رهایی عراق از اشغالگری آمریکا کمک کرد، بعد از مصوبه مجلس، خواست دولت و راهپیمایی عظیم مردمی، حضور آمریکایی ها از این به بعد در عراق حکم اشغالگری را خوهد داشت و آمریکایی ها را به هدفی در دسترس برای مبارزین عراقی تبدیل خواهد کرد.
افزایش تلفات نیروهای نظامی آمریکا سرآغاز مبارزه مسلحانه مردم عراق
این دکترای مدیریت استراتژیک خاطرنشان کرد: در صورتی که عملیات مسلحانه علیه نیروهای آمریکایی توسط مبارزین عراق آغاز شود، نیروهای آمریکا باید منتظر تلفات سنگین باشند از این رو برای ممانعت از بروز این واقعه فشار را بر دولت عراق به شدت افزایش می دهند.
قدیری ابیانه بیان کرد: این مبارزه مسلحانه در نهایت سبب خروج خفت بار آمریکایی ها از عراق می شود، مقامات آمریکایی که اکنون جرات نمی کنند تعداد کشته ها و زخمی های خود در حمله موشکی سپاه به پایگاه عین الاسد را بیان کنند و به پنهان کاری روی آورده اند در مقابل تعداد کشته های پایگاه های آمریکا در صورت عدم خروج از عراق نیز دچار آسیب های درونی خواهند شد.
خون پاک شهید سلیمانی و همراهانش قدرتی مضاعف به جبهه مقاومت تزریق کرد
سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: راهپیمایی میلیونی روز گذشته عراق نقطه عطفی در تحولات منطقه است، خون پاک به ناحق ریخته شده سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس قدرتی مضاعف به جبهه مقاومت منتقل کرد به گونه ای که روز گذشته یکی از آثار آن را مشاهده کردیم.
وی تاکید کرد: امام راحل فرمودند خون بر شمشیر پیروز است، این سخن را هیچگاه نباید فراموش کرد.
عکس العمل انفعالی آمریکا به خروج نظامیان این کشور از منطقه منجر می شود
این دکترای مدیریت استراتژیک با اشاره به تاثیر راهپیمایی میلیونی مردم عراق بر تسریع خروج نظامیان آمریکایی از منطقه گفت: با عملیات موفق سپاه و عکس العمل کاملا انفعالی آمریکا روند خروج آمریکا از کل منطقه و شکست سیاست های آمریکا در منطقه، جبهه مقاومت به مرحله جدیدی ورود پیدا کرد که به خروج نظامیان آمریکا از منطقه ختم می شود.
قدیری ابیانه افزود: تاکنون کشورهای عرب منطقه نسبت به اقدامات اخیر برخورد ارتجاعی از خود نشان دادند، در گذشته این کشورها وجود پایگاه های نظامی آمریکا را عامل امنیت خود می دانستند اما با عملیات سپاه و ضربه به بزرگترین و مهمترین پایگاه آمریکایی در منطقه و استیصال آمریکا در دفاع از خود، اکنون وجود این پایگاه ها را در کشور خود عامل نا امنی می دانند.
حضور پایگاه های نظامی آمریکا و حماقت احتمالی آن ها عامل نگرانی کشورهای عربی
سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا تصریح کرد: سران کشورهای عربی نگران هستند که آمریکا از درون کشور آن ها دست به عملیات نظامی علیه ایران بزنند و در پاسخ به آن نه تنها مراکز حساس نظامی آمریکا بلکه سایر نقاط حساس کشورشان مورد هجوم خوردکننده عملیات نیروهای مسلح ایران قرار گیرد.
وی یادآور شد: تاکنون عده ای در کلام خود می گفتند اقدامی انجام ندهیم که آمریکایی ها از دست ما عصبانی شوند، مواضع قاطع ایران سبب شد آن ها احساس کنند تهدید نظامی آمریکا بر سر آن ها سایه افکنده است.
این دکترای مدیریت استراتژیک مطرح کرد: با حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه عین الاسد آمریکا ورق برگشت، کار به جایی رسد که وزرای خارجی کشورهای منطقه دستور می دهند با منافقین دیدار نکنید چرا که ممکن است ایرانی ها عصبانی شوند.
قدیری ابیانه اذعان کرد: رسانه های آمریکایی مملو از احساس تهدید نسبت به عکس العمل ایران علیه حماقت های ترامپ است، نهضت ضد آمریکایی و اسلامی بر علیه استکبار جهانی که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران اوج گرفت با راهپیمایی میلیونی روز گذشته عراق وارد مرحله مهم و جدیدی شد.
قیام عظیم ملت عراق نقطه عطف مهمی در روند شکل گیری تمدن بزرگ اسلامی
سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا خاطرنشان کرد: از این راهپیمایی می توان به عنوان یک نقطه عطف مهم در روند شکل گیری تمدن بزرگ اسلامی یاد کرد.
وی ادامه داد: به گفته ترامپ آمریکا در مدت حضور خود در منطقه 7 ترلیون دلار خرج کرده که تنها 2 ترلیون دلار آن در عراق مصرف شده است.
این دکترای مدیریت استراتژیک گفت: 7 ترلیون دلار معادل معادل 40 سال درآمد نفت ایران است و همه این سرمایه گذاری ها نه تنها بر باد رفته بلکه به ضد آن نیز تبدیل شده است.
قدیری ابیانه اظهار کرد: این مهم در حالی رخ داده که آمریکا در شرایط بسیار وخیم مالی به سر می برد به نحوی که بدهی دولت فدرال آن به حدود 24 تریلیون دلار یعنی معادل 480 سال درآمد نفت ایران رسیده است.
سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا در پایان خاطرنشان کرد: سالانه بیش از یک تریلیون دلار بر بدهی دولت فدرال آمریکا افزوده می شود، کل بدهی آمریکا امروز از 5/75 ترلیون دلار عبور کرده است که معادل بیش از هزار و 510 سال درآمد نفت ما است، در حالیکه باید دلارهای چاپ شده در جهان را جز بدهی های آمریکا محسوب کرد.
*س_ عدم خروج آمریکا از عراق مشکلات منطقه را تشدید می کند_س*دکتر حامد قادر زاده در گفتگو با خبرنگار کردتودی، اظهار کرد: این که هیچ کشوری نمی تواند برای مدتی طولانی تحت سلطه در سیطره کشوری دیگری باشد امری مسلم و قطعی است.
وی به مثال بارز حرکت اخیر آمریکا در عراق و نقض حریم آن اشاره کرد و افزود: به صورت طبیعی و ذاتی آحاد یک جامعه حتی در شرایط نیاز شدید هم تمایلی به حضور افراد خارجی ندارند و اگر در ابتدا اعتراضی نمی کنند فقط بخاطر وجود شرایط است.
چرا که می دانند با گذشت زمان از حضور، خارجیان کم کم احساس مالکیت می کنند و به صورت تدریجی به جای حمایت و کمک به گذر از مشکلات سعی در مهره چینی و دخالت در همه امور خواهند نمود.
قادر زاده عنوان کرد: مبارزه با حضور خارجیان در هر کشوری از همان ابتدا در میان توده مردم شکل می گیرد اما با وجود دخالت دولتها و توجیه حضور آنان صدای مردم در داخل مجامع محدود می ماند و با بروز اتفاقات این صدا از سوی رهبران اجتماعی و پشتوانه مردمی قوت می گیرد و به مرور بیشتر و صریحتر می گردد و ناچارا به خواسته ای تغییر ناپذبر در مقابل دولت قرار می گیرد و در دولت هم به وعده برای تحقق تبدیل می شود.
این مقام مسوول اظهار کرد: مفهوم امنیت در گذر زمان از حالت و بعد نظامی خارج شده و به حوزههای اقتصادی، محیطی و فرهنگی تسری یافته است. اما نکته مهم این است که در کانون مفهوم امنیت ملی، قابلیتهای داخلی قرار دارد که از تواناییها در ارتباط با عوامل مثبت یا تهدیدات خارجی در یک تعادل مثبت یا منفی با محیط خارجی قرار خواهند گرفت.
وی افزود: این موضوع در عراق به مراتب جدی است چرا که شرایط فعلی آمریکا در منطقه بیش از پیش خطر ساز شده است و این باعث می شود که کشورهای همسایه به ناچار با ملت عراق همراهی کرده و در صورت عدم خروج مشکلات بیشتر تشدید می شود و در صورت عدم تعجیل در اجرا می تواند موجودیت دولت و حاکمیت را با خطر جدی مواجه کند.
وی عنوان کرد: ناامنی منطقه اقتصاد و امنیت همه کشورها را به خطر می اندازد.
*س_ عراق به الگویی برای حرکتهای ضد آمریکایی تبدیل شده است_س*سهیل جمشیدپور در گفتگو با خبرنگار کردتودی، با اشاره به تظاهرات گسترده مردم عراق علیه اشغالگران آمریکایی اظهار داشت: مردم عراق با الگو گرفتن از ایران با شعار مرگ بر آمریکا خواستار خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی از خاک عراق شدند.
وی با تاکید بر اینکه تظاهرات میلیونی مرم عراق علیه آمریکا نشان بلوغ سیاسی در این کشور است، افزود: این رستاخیز مردم عراق موجب تقویت قانون خروج نیروهای آمریکایی از عراق شد که در روز پانزدهم دی ماه در پارلمان عراق به تصویب رسید.
کارشناس مسائل سیاسی بیجار با بیان اینکه تظاهرات میلیونی مردم عراق در یک صد سال پیش علیه آمریکا بی سابقه و واقعه بزرگی است، گفت: مردم عراق با آگاهی از این موضوع که وجود آمریکایی ها در کشورشان هیچ ثمره ای ندارد با اتحاد و همبستگی خواهان خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی از کشورشان شده اند.
جمشیدپور تصیح کرد: همانطور که شاهد بودیم دو روز از بعد از ترور شهید سلیمانی به دست آمریکایی ها، مجلس عراق تصمیمی مبنی بر خروج آمریکایی های از کشور خودشان گرفتند که تظاهرات میلیونی روز جمعه عراق یک رفراندم ملی به قانونی که در مجلس عراق گرفته شده بود است.
وی به بیداری اسلامی در کشورهای منطقه اشاره کرد و بیان داشت: اراده و توان ملت عراق بر خروج آمریکایی ها از منطقه است که اگر این اتفتق مهم رخ دهد این رستاخیز بزرگ بعنوان یک الگو برای سایر کشورهای منطقه تبدیل خواهد شد.
کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: سران کشورهایی چون عربستان، کویت، امارات و دیگر کشورهای مرتجع عربی نگران الگو گرفتن ملتهایشان از ملت عراق هستند بنابراین میتوان گفت امروز عراقیها به الگویی برای کشورهای دیگری برای حرکتهای ضد آمریکایی تبدیل شدند.
*س_ راهپیمایی باشکوه ملت عراق سیلی دیگری از جبهه مقاومت به آمریکائیها بود_س*حجت الله شایان پور کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به حضور میلیونی مردم عراق در حمایت از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، گفت: راهپیمایی باشکوه ملت عراق در روز جمعه در ادامه همان انتقام سختی که مردم ایران و سایر ملت های مسلمان برای ترور بزدلانه حاج قاسم سلیمانی انجام دادند، بود.
وی افزود: بعد از خطبه های انقلابی و تأثیر گذار مقام معظم رهبری در نماز جمعه انگیزه ملت ها برای ادامه انتقام خون شهید سلیمانی دو چندان شد و اینها سیلی محکمی است که ملت های مسلمان بر صورت آمریکایی ها و حامیان آنها می زنند که از آنها به عنوان ایام الله یاد می کنند.
این کارشناس سیاسی اظهار کرد: حرکت باشکوه ملت عراق سیلی دومی بود که بر گوش آمریکائی ها نواخته شد و امروز آمریکائی ها به این نتیجه رسیدند که اگر عقل سیاسی درستی داشته باشند به این خواهند رسید که دیگر جایی برای ماندن آنها در منطقه وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی یک بار در سال 87 با مجاهدت ها و جهادهای طولانی توانست بیش از 300 هزار نیروی نظامی آمریکائی را از عراق بیرون کند، گفت: اما متأسفانه با پدید آمدن داعش بار دیگر نیروهای آمریکائی به بهانه مبارزه با داعش وارد عراق شدند که اینبار نیز توسط شهید سلیمانی و عظمت خون این شهید بزرگوار بار دیگر اخراج نیروهای آمریکائی رقم خواهد خورد.
شایان پور با بیان اینکه راهپیمایی باشکوه ملت عراق یک حرکت بسیار زیبا و باعظمتی بود که در تاریخ این کشور ثبت خواهد شد که در طول تاریخ معاصر عراق بی سابقه است، افزود: مردم عراق از حضور آمریکائی ها در کشورشان به تنگ آمده اند و به همین خاطر همه یکپارچه این حماسه بزرگ را خلق کردند.
وی با تأکید بر اینکه آمریکا سعی می کند با هر حربه ای که شده در منطقه غرب آسیا بماند، گفت: با وحدت نیروهای جبهه مقاومت در منطقه به زودی شاهد اخراج ذلت بار نیروهای آمریکائی در منطقه خواهیم بود.
این کارشناس سیاسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی اولین سیلی محکم را بعد از جنگ جهانی دوم به آمریکائی ها زد و دومین سیلی را در راهپیمایی باشکوه عراقی ها احساس کردند و این نوید بزرگی برای پیروزی محور مقاومت در برابر استکبار جهانی خواهد بود.
*س_ کارنامه بد آمریکا در عراق، دلیل خشم مردم این کشور است_س*جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار سیاسی شبکه خبری تهران نیوز، بیان کرد: راهپیمایی عظیم مردم عراق برای خروج نیروهای آمریکایی نشانه خشم مردم عراق نسبت به کارنامه بسیار بد آمریکایی ها در عراق است و مردم این کشور حس خود را نسبت به عمل کرد آمریکاییها در منطقه نشان دادند.
قنادباشی افزود: کارنامه آمریکاییها در عراق بسیار بد بوده و آنها بیاجازه و بدون امضای هیچ قرار دادی در عراق ماندند و این به معنی نادیده گرفتن استقلال عراقیها است.
وی مطرح کرد: آمریکاییها در این مدت در امور سیاسی و اقتصادی عراق بسیار مداخله کردند و در پی حضور آنها در عراق سه پدیده اتفاق افتاده است، داعش و گروه های تروریستی، اقتصاد عراق به شدت به سمت عقب رفت و هیچ پیشرفتی نداشت و در این مدت عراق به یک مخروبه تبدیل شده و دیگر اینکه ناامنی و هرج و مرج عراق را فراگرفته است.
قنادباشی ادامه داد: از اقدامات ناجوانمردانه آمریکا در عراق میتوان به ترور دانشمندان و علمای اسلامی عراق و حمله به نیروهای حشدالشعبی یعنی نیروهای بسیج عراق اشاره کرد.
وی مطرح کرد: مردم عراق در حال حاضر به علت حملات هوایی آمریکا به پایگاه های حشدالشعبی و به شهادت رساندن رزمندگانی که با داعش میجنگیدند و حمله پهبادهای آمریکاییها به خودروی حامل ابومهدی المهندس فرمانده حشدالشعبی مردم عراق بسیار خشمگین هستند و مردم در مخالفت با آمریکا و بیرون راندن آنها از کشورشان با یکدیگر وحدت و عزم جدی دارند.
این کارشناس مسایل بینالملل عنوان کرد: آمریکاییها در طول عمری که نیروهایشان بیرون از مرزهای آمریکا بودند هیچگاه با همچین نیروی عظیمی از مردم روبه رو نبودند و این نشان دهندهی جدی بودن موضوع است و میتواند در کشورهای دیگر منطقه که نیروهای آمریکایی حضور دارند چنین جنبشهای مردمی آغاز شود و شرایطی شود که آمریکا مجبور به ترک منطقه شود. اگر مردم خشمگین باشند نسبت به حضور نیروهای آمریکایی این خیلی هزینه بر است برای آمریکایی ها که بمانند.
قناد باشی در پاسخ به سوال خروج آمریکا از عراق برای ایران چه نفعی دارد؟ گفت: خروج آمریکا از عراق برای کل کشورهای منطقه بسیار خوب است، آمریکا هر چقدر مداخلاتش را در منطقه پایان دهد موجب می شود که گروههای تروریستی و اختشاش گر رشد نکنند و فعالیت هایشان متوقف شود و رژیمهای متحد آمریکا که در منطقه تحرکاتی را صورت می دهند چون آمریکایی ها به عنوان حامی شان حضور ندارند دست از تحرکاتشان علیه ما بر میدارند.
*س_ مردم عراق با حضور و حکمرانی آمریکا در این کشور مخالفند_س*طوبی ولی پور، کارشناس مسائل سیاسی و مدرس حوزه و دانشگاه در خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با تظاهرات روز گذشته مردم عراق برعلیه آمریکا اظهار داشت: هدف مردم عراق همچون خیلی از نقاط دنیا داشتن حکومتی مستقل از لحاظ اقتصادی، سیاسی، مسائل دینی و انسانی است.
وی ادامه داد: مردم عراق از حکومت افراد دیگری با دین و شریعت و منش کاملا متفاوت بر کشورعراق مخالف هستند زیرا یکی از اهداف آمریکا از بین بردن عرق ملی و مسلمانی مردم عراق است.
ولی پور اضافه کرد: یکی از اهداف مردم عراق از برگزاری راهپیمایی ها خروج آمریکا از این کشور است زیرا جنایات آمریکا در عراق کاملا مشهود بود.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه پایه و اساس هر کشور مردم هستند، گفت: مردم اساس کشور را می چرخانند، اگر حکومت بنا بر خواست مردم نباشد به درستی پیش نمی رود، لذا این تظاهرات قطعا در خروج نیروهای آمریکا از عراق تاثیرگذار خواهد بود.
این مدرس حوزه و دانشگاه عنوان کرد: اگر مردم نخواهند مسئولین نمی توانند حرف مردم را رد کنند و برعلیه آنها اقدام کنند زیرا مسئولین بر مردم حکومت می کنند.
وی یادآور شد: تظاهرات روز گذشته مردم عراق برعلیه آمریکا در واقع برگرفته از جنایتی بود که آمریکا انجام داد و شهادت دو سردار بزرگ ایران و عراق و همرزمان شان در جبهه مقاومت را رقم زدند.
ولی پور اضافه کرد: آمریکا تاکنون یکی از دلایل حضورش در کشور عراق را دلسوزی برای مردم این کشور و رفع مشکلاتشان اعلام می کرد، در حالی که بعد از ترور سرداران ایران و عراق اعتماد مردم از آمریکا سلب شد و این بی اعتمادی تنها مربوط به کشور عراق نمی شود بلکه سراسر دنیا این تفکر را نسبت به آمریکا پیدا کردند.
این کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: بعد از حوادث اخیر در فرودگاه بغداد همه به دروغگو بودن آمریکا پی بردند و این حرکتها و حضورهای میلیونی قطعا برگرفته از خون شهدا است زیرا خون شهدا بی پاسخ نیست و این خون در سراسر منطقه ایران، عراق و سایر کشورهایی که این سرداران مدافع آنها بودند و از حقشان دفاع می کردند، در جریان است.
وی گفت: خون شهدا چنان جریانی را راه انداخته که نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا دست آمریکا، صهیونیست، انگلیس و تمام کشورهایی که قصدشان براندازی نظام دینی در جهان است برای مردم رو شده است.
ولی پور خاطر نشان کرد: بعد از اتفاقات اخیر در عراق، چهره واقعی آمریکا، انگلیس، اسرائیل و کشورهای اروپایی بعنوان تروریست واقعی در نیا شناخته شد.
*س_ مردم عراق با تظاهرات میلیونی شجاعانه در مقابل آمریکایی ها ایستادند_س*به گزارش دیار آفتاب؛ روز گذشته مردم عراق با حضوری بی نظیر و میلیونی در خیابانهای بغداد، خواستار اخراج نیروهای تروریست آمریکا از این کشور شدند. تظاهراتکنندگان عراقی با در دست داشتن پلاکاردهایی با نوشته «آمریکا از عراق بیرون برو»، از گروههای مقاومت در این کشور حمایت کردند.
حیدر جهانبخشی کارشناس مسائل سیاسی منطقه در گفتگو با دیار آفتاب، در خصوص حضوری میلیونی مردم عراق در حمایت از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، گفت: آمریکایی ها کشوری سلطه جو، استعمارگر و مستکبر هستند و تلاش می کنند به خاطر منابع زیرزمینی منطقه غرب آسیا، در این منطقه خصوصا در برخی کشور ها که زمینه حضور قبلی داشتند، ماندگار شوند.
وی افزود: آمریکایی ها به هیچ وجه به خاطر مباحث حقوق بشر یا دموکراسی کاری را انجام نمی دهند بلکه صرفا به علت منافع خود آن هم منافع اقلیت 2درصدی این کشور دست به چنین اقداماتی زده و منافع و منابع منطقه را به یغما می برند. به علاوه اینکه حضور نیروهای ارتش تروریستی آمریکا در این منطقه به نوعی برای حفظ امنیت صهیونیست ها نیز هست.
آمریکا در تلاش برای ماندگاری در غرب آسیا
جهانبخشی ادامه داد: لذا آمریکا سعی می کند تا با هر حربه ای که شده در منطقه غرب آسیا بماند. یکی از این حربه ها روی کار آمدن حکومت هایی در منطقه است که هیچوقت خواهان خروج آمریکا از غرب آسیا نباشند و متاسفانه در برخی کشورها به نتیجه هم رسیده اند تا جایی که هم اکنون دولت هایی در حوزه خلیج فارس حکومت را در دست دارند که نوکر آمریکا هستند و فکر و جرئت خروج آمریکا از کشورشان را نمی کنند.
ایستادگی عراقی ها مقابل آمریکا حاصل برکت خون شهدای مقاومت
وی با اشاره به حضور میلیونی روز جمعه مردم عراق جهت اخراج نیروهای آمریکایی از کشورشان، گفت: برکت خون شهدای مقاومت یعنی شهید قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس باعث شد مردم عراق با حضور بی نظیرشان در روز گذشته شجاعانه در مقابل آمریکایی ها بایستند.
دو راه پیش روی آمریکایی هاست؛ خروج اختیاری یا با تابوت
این کارشناس مسائل منطقه، افزود: راهپیمایی میلیونی مردم عراق دو راه جلوی آمریکایی ها گذاشت؛ اول اینکه خودشان هر چه زودتر و با پای خودشان از این منطقه بیرون بروند. دوم اینکه تابوت هایشان از این منطقه خارج شود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین برکت خون شهدای مقاومت خصوصا شهید سلیمانی و المهندس باعث انتقام سختی از آمریکایی ها خواهد شد که خروج ذلت بار نیروهای تروریستی ارتش آمریکا از عراق قدم اول آن است و چاره ای جز خروجشان از کل منطقه در انتظار آنان نخواهد بود.
*س_ تأیید مصوبه اخراج آمریکاییها با حضور میلیونی مردم عراق_س*مهدی مزگینژاد کارشناس سیاسی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، در خصوص تظاهرات میلیونی مردم عراق جهت اخراج آمریکاییها از این کشور اظهار کرد: بعد از سقوط صدام، آمریکا با حضور در کشور عراق ظلمهای زیادی به مردم این کشور داشته که مورد قبول مردم نبوده و نیست.
وی افزود: مردم عراق دنبال این بودند که به نوعی آمریکا را از کشور خود بیرون کنند اما با توجه به ضعفی که در وحدت بین مردم این کشور وجود داشت و تسلطی که آمریکاییها بر عراق داشتند شرایط اخراج آمریکاییها از عراق سخت بود.
شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس عامل وحدت در عراق
کارشناس سیاسی بیان کرد: جنایت اخیر آمریکا در عراق که منجر به شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس شد اگرچه حادثه تلخی برای ملت ایران و عراق بود اما برکات زیادی داشت که وحدت و انسجام مردم عراق در مراسم تشییع شهدا و تصمیم قطعی برای برخورد با آمریکا و بیرونکردن سلطهگران از این کشور را میتوان نام برد.
مزگینژاد عنوان کرد: مجلس عراق مصوبهای مبنی بر اخراج آمریکاییها از عراق داشت و باید این مصوبه از طرف مردم نیز تأیید میشد. لذا روز گذشته جریانهای سیاسی کشور عراق و تمام مردم این کشور اعم از شیعه، سنی، مسیحی و دیگر مذاهب با حضور در تظاهرات یکصدا خواستار خروج آمریکا از کشورشان شدند.
وی اظهار کرد: مردم در یک حضور میلیونی هم مصوبه مجلس عراق را مجدد تأیید کردند و هم به آمریکاییها اعلام کردند که دیگر جای آنها در عراق نیست و باید از این کشور بروند.
کارشناس سیاسی با اشاره به پیام این تظاهرات، افزود: پیام این تظاهرات این بود که دنیا بفهمد اگر کشوری بخواهد از حضور در کشوری دیگر سوءاستفاده و ظلم کند اخراج خواهد شد.
مزگینژاد گفت: با توجه به تلاش و هزینههای زیاد آمریکا در عراق طی سالهای گذشته برای تصرف منابع عراق طبیعتا این اخراج ضرر هنگفتی را برای آمریکا در پی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: امروز با هوشیاری مردم عراق شاهد اخراج آمریکاییها از این کشور هستیم.
کارشناس سیاسی بیان کرد: آمریکا به واسطه خوی استکباری و تکبری که دارد همیشه و همه جا میخواهد کدخدا بوده و حرف اول و آخر را در کشورها بزند و ادعا میکند هرکس حرفش را قبول نکند با آن برخورد خواهد کرد.
وی ادامه داد: متأسفانه این روحیه ددمنشانه و گرگصفتی آمریکا باعث شده در هر کشوری که حضور پیدا میکند و شاهد ایستادگی ملتها است، اقدام به ظلم، کشتار و آدمکشی میکند تا به قدرت پوشالی خود برسد.
مزگینژاد با بیان اینکه اقدام روز گذشته کشور عراق الگوبرداری از مقاومت و ایستادگی کشور ایران در برابر ظالمان است، تصریح کرد: دشمنان به این نتیجه رسیدهاند که منشأ تمامی بیداریهایی که در منطقه اتفاق میافتد جمهوری اسلامی است.
کارشناس سیاسی ادامه داد: امام خمینی (ره) با درایت دینی و سیاسی که داشتند موضوع مبارزه با ظلم را به صورت عملی در صحنه نشان دادند و گفتند اگر ما روی پای خود بایستیم و به داشتههای خود اتکا کنیم طبیعتا میتوانیم مسیری که قرآن و اهلبیت (ع) برای ما مشخص کردند در عمل طی کنیم و این اتفاق در دنیا افتاد. با پیروزی انقلاب اسلامی و مقاومت در برابر استکبار جهانی ملتها فهمیدند که میشود با دست خالی در برابر ظلم ایستادگی کرد.
وی افزود: انشاءالله امیدوار هستیم این مسیر ادامه پیدا کند و باعث اخراج آمریکاییها از منطقه و تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری باشد.
مزگینژاد گفت: آنچه مشخص است و ثابت شده تنها راهی که میتوان در مقابل استکبار جهانی ایستاد، مقاومت است و لاغیر. تعامل، سازش، امضای قرارداد و برقراری مراودات نابرابر نهتنها برای کشورها سودی نخواهد داشت بلکه آنها را مجبور خواهد کرد مقابل قدرتهای خود کوتاه بیایند.
کارشناس سیاسی عنوان کرد: تنها راه ایستادگی در مقابل دشمن و دفاع از منافع، مقاومت است و این یکی از ثمرات بزرگ صدور انقلاب اسلامی به کشورهای دنیا است که انشاءالله ادامه داشته باشد و در آینده شاهد شکلگیری تمدن اسلامی باشیم.
*س_ مردم عراق، آمریکا را منشا تمام مشکلات خود میدانند_س*محسن جلیلوند در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد با اشاره به راهپیمایی بزرگ ضداستکباری مردم عراق اظهار داشت: اینکه چرا مردم عراق در این وضعیت قرار گرفتند به این علت است که چندین سال دچار بحران های مختلف شدند بنابراین همه مشکلات آنها از سیاستمداران عراقی نیست.
وی افزود: از سال 2003 که عراق اشغال شد به محض پا گرفتن، دچار جنگ جهانی شد و پس از مدتی که داعش به منطقه ورود کرد و مسائل و مشکلات آنها چندین برابر شد بنابراین میتوان گفت که سیاستمداران عراقی مقصر تمام مشکلات نیستند.
جلیلوند خاطرنشان کرد: در مجموع مردم عراق ناراضی هستند زیرا عراق کشوری ثروتمند است و مردم عراق انتظار دارند پس از 10 - 15 سال ثبات پیدا کند، اما مداخلات بینالمللی در عراق زیاد است و باعث نارضایتی مردم شده است.
این کارشناس مسائل بینالملل عنوان کرد: عراق تحت اشغال آمریکا است و آمریکا با عراق قراردادهایی دارد که عراق بر اساس آنها متعهد به انجام اقداماتی است.
جلیلوند گفت: تظاهرات ضدآمریکایی مردم عراق ناشی از نارضایتی آنها است زیرا مردم عراق آمریکا را منشا تمام مشکلات خود می دانند البته آمریکاییها به این راحتی از عراق خارج نخواهند شد همانگونه که به راحتی ژاپن و آلمان را از دست ندادند.
وی با بیان اینکه مردم عراق مشکلات خود را از چشم آمریکا میبینند، عنوان کرد: آمریکا با عراق پیمانهای امنیتی و اقتصادی منعقد کرده و دولت عراق ملزم به رعایت مفاد آن است.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه خروج آمریکا از منطقه به عهده دولتهای منطقه است که باید تصمیم گیری کنند، گفت: خروج آمریکا از منطقه دشواری های خاص خود را دارد زیرا آمریکا در عربستان، پاکستان، عراق، آذربایجان، افغانستان، شمال آفریقا و... پایگاه نظامی دارد.
جلیلوند تصریح کرد: خروج آمریکا از منطقه شدنی اما زمانبر است و به مردم منطقه بستگی دارد که در این مورد چه تصمیمی بگیرند.
وی گفت: تاریخ خاورمیانه نشان میدهد کشورهایی که بخواهند به این منطقه وارد شوند دچار مشکل خواهند شد همان طور که انگلیسی ها، فرانسوی ها و روسها دچار مشکل شدند بنابراین آمریکا هم از این قاعده مستثنی نیست.
جلیلوند عنوان کرد: از نظر دیپلماتهای آمریکا، ارتش آمریکا مثل چکش است و همه را میخ می بیند و می خواهد با زور ارتش مشکلات خاورمیانه را حل کند در حالی که مشکلات خاورمیانه چهار، پنج هزار ساله و ذاتی هستند.
*س_ راهپیمایی میلیونی ملت عراق مقدمه اخراج آمریکا از منطقه و پایان اشغال گری آنان درعراق است_س*به گزارش ایلام بیدار، دکتر" نصرت الله حیدری" حضور شکوهمند امروز ملت عراق را درتاریخ سیاسی این کشور بی سابقه دانست و گفت: امروز ملت عراق چون قیام سال 1920 که به اشغال گری انگلیس در این کشور خاتمه داد به میدان امدند تا به حضور نیروهای متجاوز امریکا در عراق برای همیشه خاتمه دهند. انان خروش خویش علیه امریکا را ثوره العشرین یعنی انقلاب 2020 نامیدند.
این استاد علوم سیاسی وروابط بین الملل شرایط منطقه را به ضرر امریکا دانست واظهار کرد: بعد از ترور ناجوانمردانه سردار حاج قاسم سلیمانی وابومهدی المهندس اوج نفرت از امریکا در منطقه بالا گرفته است وقدرت محور وجریان مقاومت دوچندان شده ومی رود که به سلطه گری امریکا در منطقه خاتمه دهد. استادیار علوم سیاسی وروابط بین الملل دانشگاه ازاد اسلامی واحد ایلام اجتماع ملیونی امروز ملت عراق را خروش علیه اشغال گری امریکا دانست وگفت: خون شهیدان حاج قاسم وابومهدی غیرت عراقیان را به جوش اورده ومی رود بعد از مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج نظامیان متجاوز امریکا این بار با حضور حماسی وملیونی ملت عراق به دو دهه اشغال گری امریکا در عراق خاتمه دهد. وی در ادامه گفت: عراق را یک وزن کشی سیاسی در داخل عراق نیز دانست؛ زیرا امریکاییها با اجیر کردن عده ای در عراق می خواستند وانمود کنند که در داخل ملت عراق پایگاه ونفوذ دارند. حیدری این اجتماع ملیونی را خط بطلان بر این تفکر دانست وگفت: امیدوارم این عده قلیل در عراق وبرخی مسئولان عراقی حامی حضور امریکا در عراق پیام راهپیمایی عظیم ملت عراق را دریافت کرده باشند ودر مواضع ورفتار خود تجدید نظر نمایند. نصرت الله حیدری مصوبه پارلمان عراق و خروش ملیونی امروز ملت عراق را از نتایح خون شهیدان وسرداران جبهه مقاومت دانست و گفت: سردار سلیمانی وابو مهدی المهندس در دوران حیات خود با سازماندهی جریان مردمی در برابر داعش وشکست انان در میدان نبرد، عملا امریکا را در رسیدن به خاورمیانه مطلوب خویش که همان نابودی جبهه مقاومت بود ناکام گذاشتند واینک خون این سرداران می رود تا در عرصه ای دیگر به روی ملت عراق گشوده شود وان پایان دادن به حضور فساد انگیز امریکا در عراق ومنطقه است. دکتر نصرت الله حیدری در پایان اظهار امیدواری کرد با تداوم حضور رهبران وعناصر مردمی وجبهه مقاومت در عرصه سیاسی عراق وپاسداری از خون مقدس شهداء، بساط اشغالگران برای همیشه از منطقه جمع شود. وی اجتماع عظیم ملیونی مردم عراق را نوید بخش پایان اشغال گری در این کشور وحضور متجاوزان در منطقه دانست واظهار امیدواری کرد در سایه همدلی ملل مقاومت این مهم در اینده نزدیک محقق گردد. حیدری سناریوی اخراج امریکا از منطقه را اساسی ترین رویکرد ایران ومردم منطقه دانست وگفت: ملت عراق گامی اساسی در این راه برداشته است وبی شک باید این مسیر همواره پاسداری ومراقبت شود. *س_ اثر خروش ملت عراق کمتر از حمله به عینالاسد نیست_س* محمدرضا خانلری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی صبح قزوین با اشاره به تظاهرات گسترده مردم عراق با هدف خروج امریکا از این کشور اظهار کرد: روز گذشته شاهد بودیم که مردم عراق این قیام شکوهمند را علیه امریکا رقم زدند.وی افزود: طبیعی است که مردم هیچ کشوری نمیتوانند حضور کشور خارجی را تحمل کنند و طالب استقلال و آزادی هستند.
کارشناس مسائل سیاسی ابراز کرد: اگر به تاریخچه عراق نگاه کوتاه و اجمالی داشته باشیم، حکایت از این دارد که رژیم بعث به سرکردگی صدام به قدری مردم را آزار داد و شرایط را به گونهای فراهم کرد که این کشور را به سمتی برد که ملت آن ناچار شدند به سیادت امریکا تن دهند.
خانلری بیان کرد: شاهد این مسئله بودیم که رئیس جمهور عراق در قراردادی که با ترامپ داشت تظاهر میکند که به حضور امریکا در عراق جهت مقابله با داعش نیاز داریم در حالی که بهانهای بیش نیست.
کلید انقلابی جدید در عراق زده شد
عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: ترور ناجوانمردانه شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهندس جرقهای را در این کشور ایجاد کرد که درواقع مردم به سمتی جهش کردند که دیگر حضور مستکبرانه امریکا در عراق را نپذیرند.
وی تصریح کرد: شهادت رئیس جبهه مقاومت یعنی شهید قاسم سلیمانی حرکت باشکوه در تشییع این دو شهید نشان میدهد که مردم عراق به سمتی رفتند که این آمادگی را بدست بیاورند تا این حرکت بزرگ را بیافرینند.
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: حرکت مشابه امروز را عراق تنها 100 سال پیش در رهایی از دست استعمار انگلیس نیز تجربه کرده است و میشود گفت با راهپیمایی امروز کلید انقلابی جدید در این کشور زده شد که منجر به خروج مفتضحانه امریکا از منطقه میشود.
خانلری عنوان کرد: دورنمای خروج امریکا از عراق به گونهای است که میتوان امیدوار بود که این نهضت در کل منطقه فراگیر شود و منطقه به سمتی میرود که برای همیشه از دست متجاوزین نجات پیدا کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین افزود: طبق رهنمودی که مقام معظم رهبری در نماز جمعه داشتند نیز باید برای مقابله با استکبار قوی شویم و قدرت داشته باشیم و این مسئله مختص ایران و عراق نیست.
وی ادامه داد: اثر راهپیمایی میلیونی مردم عراق اگر آثاری بیشتر از حمله ایران به پایگاه عین الاسد امریکا نداشته باشد نیز کمتر هم نیست.
کارشناس مسائل سیاسی در پایان تاکید کرد: حرکت مردمی روز گذشته تنها مختص عراق نیست؛ بلکه در سایر کشورهای منطقه از جمله سوریه اتفاق میافتد و طبق نظر بیشتر تحلیلگران نیز تسری آن به امریکای جنوبی هم خواهد رسید.