پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

دلیل عدم قرنطینه قم / چرایی انتشار نقل‌قول‌های کذب منتسب به روحانی / مردم تحمل دعوای سیاسی و جنگ قدرت مسئولان را ندارند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
دلیل عدم قرنطینه قم / چرایی انتشار نقل‌قول‌های کذب منتسب به روحانی / مردم تحمل دعوای سیاسی و جنگ قدرت مسئولان را ندارند

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

آخرین آمار کرونا در ایران

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران اظهار کرد: از دیروز تا امروز 23 فروردین 1399 و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی 1837 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد.

او افزود: با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 70029 نفر رسید. متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 125 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند.

جهانپور بیان کرد: تاکنون 4357 نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند. خوشبختانه روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و تا کنون 41947 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.

بیشتر بخوانید:

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به 70029 نفر افزایش یافت

***

روحانی: مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، می‌توانیم به شرایط قابل اطمینانی در مقابله با کرونا دست یابیم

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در جلسه با روسای کمیته‌های اجتماعی، امنیتی، آموزشی، اداری، بهداشتی، آموزش عالی، پشتیبانی، اصناف و اقتصادی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: آنچه در مرحله جدید فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی دارای اهمیت است این است که طرح مذکور با مطالعه سبک زندگی ایرانی و با مدلی بومی و در عین حال منطبق بر اصول مصوب بهداشت جهانی انجام می‌شود.

رئیس جمهور ادامه داد: طرح فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی که با کار و تلاش فشرده ستاد ملی مقابله با کرونا و روسای کمیته‌های آن به انجام رسیده، مدلی کنترلی است که به صورت پلکانی بر اساس نظر وزارت بهداشت و درمان در حال اجرای آن هستیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آغاز فعالیت کسب و کارهای کم ریسک به معنای تغییر شرایط فاصله گذاری اجتماعی و عدم رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی نیست، اظهارداشت: طبق گزارش روسای کمیته های ستاد ملی مقابله با کرونا، اگر همکاری و همراهی مردم و رعایت محدودیت ها و پروتکل ها با همین روالی که تاکنون انجام گرفته، ادامه یابد می‌توانیم امیدوار باشیم که به تدریج به شرایط قابل اطمینانی در مقابله با کرونا دست پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید:

رئیس جمهور: مردم پروتکل های بهداشتی را با جدیت رعایت کنند

***

 حجم تردد امروز شهروندان تهرانی نگران کننده بود 

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در ارتباط با ازدحام بالای امروز شهروندان در خیابان‌ها و مترو و اتوبوس عنوان کرد: در جلسه ای که با استاندار تهران داشتیم و همچنین طی صحبت با آقای دکتر نمکی، توانستیم دولت محترم و ستاد ملی کرونا را مجاب کنیم که در شهر تهران شرایط متفاوتی وجود دارد. بر همین اساس قرار شد که برگشت به کار در تهران با تاخیر بیشتری صورت بگیرد، ولی به نظر می رسد که فرمول این تاخیر یک هفته ای به صورت اجرایی در شهر تهران متجلی نشده است. به همین دلیل امروز ما پیگیر هستیم، اگر قرار باشد که تهران شرایط متفاوت تری را به نسبت شهرهای دیگر داشته باشد، باید تدبیری اندیشیده شود. امروز آن چیزی که در سطح شهر دیدیم آن تفاوت را قطعا ایجاد نمی‌کرد و قطعا موجبات نگرانی را فراهم کرده است.

***

شدت بیماری کرونا در قشر ضعیف جامعه بیشتر است

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در ارتباط ویدئویی که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد گفت: گرچه ویروس کرونا اقشار مختلف را درگیر ساخته اما شدت بیماری در قشرهای ضعیف و فقرا بیشتر است و در کشور آمریکا مرگ و میر در سیاه پوستان دو برابر سفید پوستان است.

حریرچی افزود: اثرات اقتصادی نیز بر قشر ضعیف بیشتر است و این افراد در معرض از دست دادن شغل هستند، کشور ما هم با تحریم هم با کرونا مبارزه می‌کند و به دلیل کاهش درآمد نفت نیاز کمک اقشار و سازمان‌های مردم نهاد به افراد ضعیف جامعه مشهود است.

بیشتر بخوانید:

حریرچی: مرگ و میر کرونا در میان فقرا بیشتر است

***

کرونا تبعات سیاسی اجتماعی و اقتصادی خواهد داشت اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور صبح امروز شنبه در جلسه معاونان و مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: سال 98 علیرغم این که سال سختی بود و تحریم‌های آمریکا برگشته بود و فکر می‌کردیم فشار سنگین‌تری روی فروش نفت ما باشد و شرایط سختی را بیمه و صادرات و واردات ما داشته باشد اما خوشبختانه در عملکردش در سه ماهه سوم اتفاق خوبی افتاد و اقتصاد کشور وضعیت رو به رشدی را گذراند. تورم کاهش یافت و رشد اقتصادی هم با نفت و هم بی‌نفت مثبت شد.

وی افزود: کرونا غیر از سلامت مردم که مسئله اصلی کشور است تبعات سیاسی اجتماعی و اقتصادی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

جهانگیری: کرونا حتما تبعات برای کشور دارد

***

استراتژی دولت؛ نان و جان

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در گفت وگوی اختصاصی با روزنامه ایران به انتقادهای کرونایی از دولت پاسخ داد. در قسمتی از این مصاحبه واعظی می گوید:... به‌عنوان مثال کشورهای ایتالیا و اسپانیا از مداخله حداکثری یا همان قرنطینه کامل به تعبیر شما استفاده کردند اما خب این روش در این کشورها همانطور که می‌دانیم جواب نداد. لذا این پیش‌فرض که استفاده از قرنطینه کامل، منجر به کنترل سریعتر بیماری می‌شد، با توجه به تجربه کشورهای دیگر و آمارهای سازمان بهداشت جهانی، امروز مخدوش شده است.

متخصصان ما در نظام سلامت، از همان ابتدا نگاهشان این بود که قرنطینه کامل - چه در خصوص قم و چه در خصوص شهرهای دیگر - کارساز نخواهد بود و به جای آن الگویی خاص جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با بیماری طراحی و پیشنهاد کردند که در هفته‌های گذشته به صورت گام به گام اجرایی شده است.

گذشته از این، عجیب این است که امروز کسانی منتقد قرنطینه نشدن قم شده‌اند که در زمان اعلام موضوع بیماری در کشور، آن را پروژه سیاسی دولت برای تأثیرگذاشتن در انتخابات و غیره می‌دانستند... ما طبق آمار و ارقام سازمان بهداشت جهانی و در مقایسه با کشورهای دیگر، توفیق نسبی در مدیریت بیماری داشته‌ایم و این نشانه کارآمدی سیاست‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا و همراهی اکثریت مردم است.

بیشتر بخوانید:

واعظی: در مقابله با ویروس کرونا تأخیر نداشتیم / عملکرد خوبی داشته‌ایم اما هنوز به مرحله مهار کرونا نرسیده‌ایم

***

مردم دیگر تحمل دعوای سیاسی و جنگ قدرت مسئولان را ندارند / دولت برای رفع تحریم‌ها رفتار التماس‌گونه نشان ندهد

خبرآنلاین مصاحبه ای با مصطفی معین، فعال سیاسی اصلاح طلب داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:

*مردم ما دیگر حوصله و تحمل دعوای بین جناح های سیاسی و یا جنگ قدرت مسئولان را ندارند و اعتنائی هم به آنها نمی کنند. مردم به دنبال رفع مشکل معیشت، اشتغال، زندگی شرافتمندانه و مطالبات اقتصادی و اجتماعی خود هستند و آن را به صورت نافرمانی مدنی مانند عدم شرکت در انتخابات و یا با اعتراض به فقر و فساد، نابرابری و تبعیض، بالابردن قیمت بنزین، ارزاق عمومی، خدمات دولتی و تورم ناشی از آنها نشان داده اند.

*در عین حال همه گیری کرونا مانند آتش بسی بین اطراف اختلاف {مجلس یازدهم و دولت} است، ولی بعید می دانم تاثیر قابل توجهی بر روابط و سیاست خارجی کشور داشته باشد. تحریم های آمریکا نیز که اکنون در اوج خود قرار دارد ادامه می یابد و تاثیر مخرب بیشتری بر اوضاع نخواهد داشت. از نظر اینجانب دولت در هیچ شرایطی نباید برای رفع تحریم ها رفتار التماس گونه در برابر بیگانگان از خود نشان دهد و باید راهبرد ملی مقاومت در برابر سلطه و زورگوئی آمریکا و غرب را ادامه دهد.

*با توجه به تشدید فشارهای اقتصادی بر دهک های پائین جامعه، افزایش بیکاری جوانان و نارضایتی های مزمن، احتمال تکرار تنش های اجتماعی یا سیاسی مانند دو - سه ساله اخیر فارغ از جناح بندی های سیاسی وجود دارد.

* کشور نیازمند تدوین و اجرای یک برنامه راهبردی در سطح ملی برای پیشگیری از پیامدهای گوناگون بحران کرونا در مراحل بعدی است. در کوتاه مدت تبعات مراحل ناتمام سوگ عزیزان از دست رفته برای خانواده های داغدار مانند افسردگی و اضطراب، خشم و ناامیدی خود را بروز می دهند، فقر و سختی معیشت، افزایش بیکاری و تنش و تشنج در سطح خانواده ها و جامعه هم پیش بینی می شود.

* متناسب با این شرایط سیاست های جبرانی دولت باید همه جانبه و در برگیرنده مشکلات و نیازهای روانی و اقتصادی اقشار آسیب پذیرتر مانند سالمندان، کودکان کار و خیابان، افراد دچار بیماری های مزمن و سایر آسیب دیدگانی باشد که تاکنون هم تلفات بیشتری از پاندمی کرونا داده اند و هم در ادامه آن خسارتهای بیشتری می بینند.

*حضور مسئولان رده های مختلف در شبکه های اجتماعی فضای مجازی و اظهار همدردی و گفتگوی منظم هفتگی و صادقانه و شفاف با مردم، مشورت مدیران سیاسی و اقتصادی و فرهنگی با دانشگاهیان و کارشناسان و صاحبنظران مسائل روانی و اجتماعی، مردمی کردن و اخلاقی شدن برنامه های صدا وسیما، محدود کردن پرداخت یارانه ها به دهک های پائین و ارائه تسهیلات مختلف بانکی و مالیاتی به ایشان و... ضروری است.

* ایجاد فضای باز اجتماعی و سیاسی از سوی نظام و اتخاذ سیاست های جذبی برای مشارکت بیشتر جوانان و نخبگان در مسئولیت ها می تواند راهبرد مناسبی در جهت مدیریت دوران گذار بعد از بحران کرونا باشد.

***

در غیاب دولت

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:... با آمدن ویروس کرونا به عنوان یک دشمن!! برای زندگی بشر، اهمیت وجود و حضور مثبت حکومت و دولت بیش از پیش نمایان شد. در این معرکه هیچ‌کس نمی‌تواند به تنهایی خطر این ویروس را رفع کند، مگر آنکه برود در یک جای دورافتاده و با امکانات اولیه زندگی کند. در چنین وضعی همه مردم نگاه‌شان به حکومت‌ها است. چون مساله امنیت است. امنیت را با توصیه‌های اخلاقی و خواهش کردن نمی‌توان حل و تامین کرد. نیازمند نشان دادن اقتدار و قدرت است. البته اگر این کار با پذیرش عمومی همراه باشد، عالی است، در غیر این صورت هم باید اجبار را به کار برد. اصولا ابزار دولت و حکومت‌ها، قدرت و اعمال آن است و نه توصیه‌های اخلاقی... تجربه ایران در جریان کرونا نشان داد که فاصله زیادی با داشتن یک قدرت کارآمد برای عبور کم‌هزینه از این بحران‌ها داریم. نه در تدوین برنامه و نه در اجرا و نه در هماهنگی، هیچ‌کدام در حد مطلوب و موثر نبوده است.

***

نقل‌قول منتسب به رییس‌جمهوری تکذیب شد

روزنامه اعتماد نوشت:... یکی از نمونه‌های مواجهه سیاسی با اخبار کرونایی انتشار نقل‌قول‌های کذب منتسب به رییس‌جمهوری است که اخیرا به نقل از «منبع مطلع» از سوی یک شبکه فارسی‌زبان مستقر در لندن منتشر شد... پنجشنبه، 21 فروردین یک شبکه خبری فارسی‌زبان مدعی شد که براساس اطلاعی که به این شبکه رسیده «رییس‌جمهوری ایران، در جلسه روز سه‌شنبه 19 فروردین شورای عالی امنیت ملی گفته که حتی اگر 2 میلیون نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست بدهند، به دلیل وضعیت اقتصادی نمی‌توان کشور را تعطیل کرد.»... روحانی گفته است: «اگر مشاغل و اصناف را تعطیل کنیم، چند وقت دیگر با اعتراضات خیابانی 30 میلیون گرسنه روبه‌رو خواهیم شد.» اگرچه پیش از این نیز گفته شده بود شرایط تحریمی و اقتصادی باعث شده که تعطیلی گسترده مشاغل در ایران میسر نشود اما همواره بر اجرای طرح فاصله‌گذاری فیزیکی هوشمند و راهکارهای اجرایی آن تاکید شده بود...

این روزنامه در ادامه نوشت: اولین‌بار نیست که اخبار این رسانه فارسی‌زبان مخالف حکومت تکذیب می‌شود و البته اولین‌بار هم نیست که این شبکه خبری از منبع آگاه و مطلع برای انتشار برخی اخبار کذب استفاده می‌کند. براساس آنچه همین رسانه در سایت خود تحت عنوان «راهنمای معیارهای حرفه‌ای ما» منتشر کرده، استفاده از اخبار به نقل از «منبع آگاه و مطلع» شرایط ویژه‌ای دارد که به نظر می‌رسد برخلاف ادعای آنها در منشور اخلاقی و حرفه‌ای‌شان رعایت نمی‌شود... با این حال نمی‌توان در انتشار و دامن زدن به این شایعات تنها یک رسانه را مقصر دانست و عملکرد آن را درنظر گرفت، چراکه ایجاد محدودیت‌های داخلی در انتشار اخبار و به تبع آن فقدان اطلاعات متقن به نقل از منابع داخلی و سوءظن‌های امنیتی به هر واقعه و رسانه ای که مثال عینی آن را در بازه زمانی نزدیک در جریان ارایه آمار کشته‌شدگان اعتراضات آبان ماه 98 و ماجرای اسقاط هواپیمای اوکراینی شاهد بودیم، در باورپذیری اخبار با منابع خارجی و غیرمتقن نمی‌توان نادیده گرفت.

***

در مواقع بحران سیر کردن یک شکم گرسنه‌مانده هم اهمیت دارد

حمیدرضا جلائی‌پور، تحلیلگر اصلاح طلب در یادداشتی عنوان کرد: تجربه‌های «یاری‌رسانی مردمی» در گفتار رهبری نمونه‌های خوبی است و اجرای آن به بودجه دولت نیاز ندارد و البته رافع مسئولیت بیشتر دولت هم نیست. در یک ماه گذشته شاهد موارد متعددی از این تجربه‌های ناب یاری‌رسانی در تهران بودم. تجربه‌هایی که کمتر به چشم بعضی از دوستان اصلاح‌جو می‌آید. تجربه‌هایی که رهبری به آن اشاره کرد اتفاقا تجربه‌های «یاری‌رسانی جامعه مدنی سنتی ما» است که شایسته است مورد حمایت اصلاح‌جویان قرار گیرد. عده‌ای فکر می‌کنند این «یاری‌گری‌ها» همان مناسک هسته قدرت است. اما این یاری‌گری‌ها فقط مناسک حکومتی نیست. ایرانیان پرشمار شریفی در این یاری‌رسانی‌ها با نیت پاک انسانی مشارکت داوطلبانه می‌کنند...

احزاب اصلاح‌طلب در کنار... نقد و مطالبه‌گری از هسته قدرت باید بگویند با توانی که حزبشان دارد برای اقتصاد یا کرونا یا هر موضوع دیگر چه می‌توانند بکنند؟ اگر چنین دستورالعمل‌هایی را در احزاب جدی بگیریم اتفاقا یکی از کارهای مهم احزاب همین «تشویق مددرسانی جامعه‌محور به فقرا در این شرایط بحرانی و کرونایی» است. یکی از ظرفیت‌های جامعه مدنی ایران (که پایگاه اصلاح‌طلبی است) همین کمک‌رسانی بیشتر به اقشار نیازمند است.

***

عدم شفافیت سازمان صداوسیما باید پایان یابد

روزنامه خراسان نوشت: پنج شنبه‌شب علی علیزاده تحلیلگر سیاسی مقیم لندن، در حمله‌ای غافلگیرانه به رضا رشیدپور که در شبکه‌های اجتماعی بازتاب فراوانی داشت، در پاسخ به توئیت رشیدپور که از مردم خواسته بود به اندازه توانشان به سوپرمارکت مورد اعتماد، پرداخت کنند تا به نیازمندها تخفیف بدهد، نوشت: «رضا رشیدپور برای تهیه هر اپیزود «حالا خورشید» 40 میلیون گرفت. نیمی دستمزد شخصی‌اش بود. ماهی 433 میلیون درآمد. دو شب یلدای 98 هم 500 میلیون. جناب رشیدپور! چقدر از چند میلیارد دستمزدی راکه علی‌عسگری از جیب فقرا به شما داد حاضرید به فقرایی که به خاطر کرونا در معرض گرسنگی و مرگ‌اند برگردانید؟»

این روزنامه در ادامه می نویسد: آن چه در این میان باید مورد توجه قرار گیرد، عدم شفافیت سازمان صداوسیما در انتشار مبالغ دستمزدهاست. طبیعتا وقتی سازمان صداوسیما سالانه منابع عظیمی را (چه از بودجه و چه از صندوق توسعه ملی) مصرف می‌کند و علاوه بر آن، با آگهی‌های بازرگانی فراوان، تبلیغات ارزش افزوده، برنامه‌های کنکوری و... مخاطب را بمباران می‌کند، مردم ایران حق دارند که بدانند این پول‌ها چگونه هزینه می‌شود. شفافیت منابع درآمدی و هزینه‌های این سازمان رسانه‌ای بسیار بزرگ، کمک می‌کند تا صداوسیما از فسادهای احتمالی در امان بماند. مطالبه شفافیت، از کاهش دستمزدها، مهم تر است و باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. دیگر فایده مهم شفافیت اقتصادی، آن است که سلبریتی‌ها را در مقابل افکار عمومی پاسخ‌گو خواهد کرد.

***

انتخاب رئیس آزمون مهم مجلس یازدهم

یکی از موضوعاتی که رسانه های کشور امروز به آن پرداخته بودند بحث ریاست مجلس یازدهم بود.

احمد حکیمی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در روزنامه آرمان ملی نوشت: اگر اکثریت قاطع اصولگرای مجلس {یازدهم} که دو‌سوم نمایندگان را تشکیل می‌دهند، بتوانند شکلی از تفاهم را از خود بروز دهند و برنامه مشترکی را دنبال کنند شاید بتوان امیدوار بود که بتوانند کارهای اساسی انجام دهند. اما اگر اختلافاتی که اکنون پیش از شکل‌گیری مجلس نشانه‌هایش بروز کرده بخواهد در مجلس نیز ادامه پیدا کند، تمام نیروی مجلس نیز صرف کشمکش‌های درون‌جریانی اصولگرایان خواهد شد... بهترین مدل برای اصولگرایان این است که ریاست را به صورت دوره‌ای بین مجموعه‌های خود تقسیم کنند. اگر قرار باشد که در هر کدام از این طیف‌ها یکه‌تازی و انحصارطلبی وجود داشته باشد مجلس یازدهم فرسایشی و مستهلک خواهد شد و همه انرژی و توان خود را بر سر این کشمکش‌ها از دست خواهد داد...

اتفاقا علت اینکه اصولگرایان بر سر لیست مشترک به وحدت نمی‌رسیدند بر سر همین مباحث بود. به همین دلیل با توجه به تجربیاتی که از کنش سیاسی در ایران داریم این یک بیماری سیاسی در ایران است که هر جریانی که قدرت را در دست می‌گیرد قدر آن را نمی‌داند و به استهلاک توان خود و کشمکش بر سر منازعات داخلی می‌پردازد.

محمود احمدی بیغش، نماینده منتخب مردم شازند در مجلس یازدهم به نامه نیوز می گوید: سه مجموعه برای کسب کرسی ریاست در تلاش هستند اما از الان نمی توان گفت چه کسی شانس نخست ریاست محسوب می شود.... اصلاح طلبان ظرفیت این کار را ندارند چون در اقلیت محض هستند... پایداری، مدیران اجرایی گذشته و شورای ائتلاف در حال کار روی این موضوع هستند.

{مجموعه مدیران اجرایی شامل} جمع 60 نفره ای شامل وزرا، استانداران، نمایندگان ادوار و فعلی روز دوشنبه 11 فروردین دور هم جمع شدند و به تبادل نظر پرداختند... آقای نیکزاد این قصه را مدیریت می کند. آقایان حاجی بابایی، شمس الدین حسینی، فریدون عباسی و خیلی افراد دیگر هم در آن جمع حضور دارند که البته من هم در آن جلسه بودم... یک مجموعه نیز پایداری است که البته اعلام کرد گزینه ای برای ریاست مجلس ندارد اما جلساتی را تشکیل می دهد... یک مجموعه دیگر هم شورای ائتلاف است. در مجموع هم اکنون سه گروه «مدیران، استانداران و نمایندگان ادوار و فعلی»، «پایداری» و «شورای ائتلاف» در موضوع انتخاب رئیس مجلس تلاش می کنند... من هم فقط شنیدم که آقای زاکانی نیز دارد تلاش می کند.

احمدی بیغش در پاسخ به این سوال که «برخی مجموعه مدیران، استانداران و نمایندگان ادوار و فعلی» را به آقای احمدی نژاد منسوب می کنند» می گوید: خیر اصلا این طور نیست. این مجموعه را فقط می توان به سرباز نظام جمهوری اسلامی و رهبری بودن منتسب کرد که می خواهد یک فراکسیون بزرگ و همه گیر تشکیل دهد تا اعضای آن با هم فکری بتوانند عملکردی را از خود به نمایش بگذارند که مجلس در طراز جمهوری اسلامی باشد. این فراکسیون هیچ وابستگی به هیچ جناح و فردی نخواهد داشت.

ناصر ایمانی، تحلیلگر اصولگرا به ایلنا می گوید: اگر مجلس بعدی که در اختیار اصولگرایان است بتواند عملکرد مناسبی داشته و تاثیر مثبتی در افکار عمومی داشته باشد، امکان اینکه اصولگرایان بتوانند در قوه مجریه هم حضور پیدا کنند وجود دارد اما اگر عملکرد مجلس بعد در یک سال آینده عملکرد مناسبی نباشد، یعنی اگر به سوی برخی تندروی‌های بی مورد و خانمان برانداز توأم با بی توجهی به خواسته‌های مردم و پرخاشگری بروند برای سرنوشت آن‌ها در 1400 مشکل ایجاد خواهد شد.