رئیسی: مشکلات فقط با دستوردادن حل نمیشود / ماجرای سفر دختر قالیباف به ترکیه / همسر پمپئو تقاضای اماننامه کرد
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 31 فروردین ماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و 607 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 221 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به 7 میلیون و 212 هزار و 395 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 19 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 140 هزار و 896 نفر رسید.
امروز پس از گذشت 92 روز، مجددا تعداد مرگ و میر روزانه بیماران کووید19 به کمتر از 20 نفر رسید.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون 64 میلیون و 233 هزار و 661 نفر دُز اول، 57 میلیون و 416 هزار و 962 نفر دُز دوم و 26 میلیون و 844 هزار و 730 نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند.
بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 148 میلیون و 495 هزار و 353 دُز رسید.
در شبانه روز گذشته 53 هزار و 319 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
رئیسی: مشکلات فقط با دستوردادن حل نمیشود
سید ابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت با اشاره به گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی درباره فرصتها و چالشهای روابط تجاری با کشورهای منطقه، وضعیت تجاری کشورمان را خوب توصیف و بر لزوم بهرهمندی از فرصتهای موجود و استفاده بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی در این عرصه تاکید کرد.
رئیس جمهور در ادامه به معاون اول ماموریت داد با تشکیل کمیتهای با حضور مسئولان ذیربط، مشکلات و موانع حوزه تجارت را احصا و در کوتاهترین زمان برای حل آنها تدبیر کنند.
آیتالله رئیسی پیگیری را رمز موفقیت دستگاهها در انجام وظایف و ماموریتهایشان دانست و تاکید کرد: مشکلات فقط با دستور دادن حل نمیشود، بلکه دستورات باید منجر به اقدام و عمل جدی شود.
رئیس جمهور با تاکید بر لزوم مدیریت نقدینگی و هدایت تسهیلات بانکی به سوی تولید گفت: خلق نقدینگی بدون مدیریت آن پیامدهای سوء اقتصادی دارد و تلاشهای خدمتگزاران عرصه اقتصاد را بلااثر میکند.
***
ماجرای سفر دختر قالیباف به ترکیه
روز گذشته یکی از فعالان فضای مجازی با انتشار عکسهایی در توییتر از سفر همسر، دختر و داماد محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس به ترکیه برای خرید سیسمونی خبر داد. اشتری نوشت: «باور کنید نمیشود آن بالا نشست و با چفیه برای مردم از تولیدملی و اشتغال و ممنوعیت ورود لوازم خانگی و خودروی ملی سخنرانی کرد و خانواده را برای خرید سیسمونی بدرقه ترکیه کرد.»
اما الیاس قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف، در صفحه اینستاگرام خود با تایید سفر خواهرش به ترکیه نوشت: «خواهرم و همسرش کاری انجام دادند که حتما غلط است. این سفر ان هم در این شرایط اقتصادی مردم یقینا اشتباه است .
ان ها برای خرید سیسمونی نرفته بودند و ناراستی ها و بزرگ نمایی هایی در متن های منتشر شده وجود دارد اما به هر صورت انجام این سفر خطایی نابخشودنی است، چرا که باعث می شود همه تهمت هایی که در گذشته به پدرم و خود انها زده شده است را صحیح جلوه دهد.
انچه این خطا را نابخشودنی تر می کند ان است که به امید و اعتماد مردم ضربه می زند و زبان ضد انقلاب و بدخواهان را دراز می کند.
این رفتار حتما مخالف نظر و مشی و مرام پدرم است. انان که می خواهند خطای فرزند را به پای پدر بنویسند، بدانند که این کار از قبل مورد مخالفت ایشان قرار گرفته بود ولی متاسفانه نادیده گرفته شد.
بنده به سهم خودم از همه مردم عذرخواهی می کنم و ان ها هم حتما باید عذرخواهی نمایند.»
محمدسعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانهای قالیباف هم در توییتی نوشت: «عجب جشنی گرفتند مخالفان دکتر قالیباف. بزرگنمایی که در تخصص شما است اما مهم نیست که موضوع کوچک باشد یا بزرگ، خطای فرزند را به پای پدر نمی نویسند.»
***
روایت روزنامه دولت از تخریب جلیلی
ایران نوشت: «چند کانال زنجیرهای همسو با مدعیان اصلاحات، طی یک خبرسازی و جعل آشکار نوشتند: «اخیراً در جلسه کمیته هستهای شورای عالی امنیت ملی، سعید جلیلی ادعا میکند بهتر است با توجه به میزان فروش بالای نفت (3.5 میلیون بشکه) و بازگشت پول آن، مذاکره را متوقف کنیم تا طرف مقابل با التماس به سمت طرف ایرانی بیاید. پس از طرح این ادعا، رهبر انقلاب به ایشان میگوید بهتر است با طرحهای روی کاغذ جلو نرویم و با واقعیات صحبت کنیم. فروش 3.5 میلیون بشکه در روز محقق نشده است».
در دروغ بودن این خبر همین بس که آمار صادرات نفت بین یک تا 5/1 میلیون بشکه در روز، طی چند ماه گذشته و به دفعات در رسانهها و حتی از سوی مدیران منتشر شده و بنابراین هیچ صاحبنظری بر خلاف اخبار آشکار و بارها منتشر شده، نمیتواند صادرات نفت را 3.5 میلیون بشکه (سه برابر) اعلام کند!
اما هدف از این جعل خبر و فضاسازی چیست؟ نخست؛ ترور شخصیت دکتر جلیلی، دوم؛ غیر واقعی نمایاندن منطق مقاومت در مذاکرات و نهایتاً؛ القای گزاره مطلوب امریکا و غربگرایان مبنی بر اینکه بدون مذاکرات و توافق نمیشود اقتصاد را اداره کرد.
آقای جلیلی با این قبیل خبرسازیها مورد هجمه قرار میگیرد، چون جزو معدود شخصیتهایی است که در موضوع مذاکرات و برجام و پسا برجام، به رصد دقیق تحولات پرداخته و گزارشهای فنی به افکار عمومی و مسئولان ارشد نظام ارائه کرده است...
اما هدف بالاتر شانتاژ اخیر که در پوشش «تخریب جلیلی» انجام شده، تحریف تحولات موازنه قدرت در روند مذاکرات است. مدیران ارشد دولت سابق در روند قهقرایی معطلی در برجام، نهایتاً اعلام کردند حتی یک قطره نفت هم نمیتوانند بفروشند و فروش نفت کشور در سال 99، تا چند صد هزار بشکه سقوط کرد اما اکنون به همت اجزای مختلف نظام، کشور توانسته فشار حداکثری و تحریمهای فلج کننده را پشت سر بگذارد و با فروش 5/1 میلیون بشکه نفت، تحریمها را مهار کند.
این رقم هر چند با نیاز درآمدی در شرایط وابستگی مزمن به صادرات نفت فاصله دارد، اما افزایش چشمگیر آن ظرف یک سال گذشته، نشان میدهد که بدون برجام و تحریمهای دو برابر شده در فرایند اجرای معیوب آن هم میتوان تجارت خارجی و صادرات را رونق بخشید.»
***
عبدالملکی و فاطمی امین با وزارت خداحافظی میکنند؟
فرهیختگان نوشت: «8 ماه از عمر دولت سیزدهم گذشته است، 8 ماه زمان زیادی برای سنجیدن میزان موفقیت دولت و وزرا در اجرایی کردن برنامههایشان نیست. به همین دلیل در دولتهای گذشته هیچ وزیری در این بازه زمانی کوتاه استیضاح یا برکنار نشده است، اما دولت سیزدهم در این زمینه میتواند تبدیل به یک استثنا شود.
در روزهای گذشته انتقادات پیرامون عملکرد حجتالله عبدالملکی، وزیر کار و سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت باعث شده برخی نمایندگان مجلس خیلی زود به فکر استیضاح و برکناری این دو وزیر بیفتند. مطابق سخنان ناصر موسویلارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس، استیضاح وزرای تعاون و صمت با 55 امضا در اختیار هیاترئیسه قرار داده شده است اما اعلام وصول نمیشود.
علاوهبر مجلس در درون دولت نیز گویا شرایط بر وفق مراد وزرای صمت و تعاون نیست. طبق اطلاعاتی که «فرهیختگان» از منابع آگاه کسب کرده است در ارزیابیهای مقطعی صورتگرفته از عملکرد وزرا در کابینه، وزیر نیرو بهترین عملکرد را در ماههای گذشته داشته است و وزرای کشور، تعاون و صمت نیز به لحاظ عملکردی ضعیفترین کارنامه را داشتهاند.
حتی اگر انتقادات نمایندگان مجلس و همچنین گزارش دولت پیرامون عملکرد این دو وزیر را نادیده بگیریم، با یک بررسی ساده پیرامون مواضع و وعدههای داده شده توسط عبدالملکی و فاطمیامین در 8 ماه گذشته متوجه خواهیم شد، این دو نفر آنگونه که باید در تحقق برنامهها و شعارهای دولت در این مدت نتوانستهاند موفق عمل کنند تا ایدئولوژیکترین حامیان دولت نیز منتقد عملکرد این دو وزیر باشند...
درحال حاضر نیز با گذشت 7 ماه از زمان آغاز به کار دولت رئیسجمهور باید توانسته باشد شناخت کافی از میزان توانایی وزرای خود به دست آورده باشد. شناختی که در صورت کنار گذاشتن مصلحتاندیشیهای سیاسی و عزل وزرای ناکارآمد فرصت مناسبی را در اختیار سایر گزینهها برای ایجاد تحولات مدیریتی ایجاد میکند. در صورت نادیده گرفتن این فرصت اما بخش عظیمی از سرمایههای کشور هدر رفته و دولت نیز هزینه این هدررفت سرمایه را با از دست دادن بدنه اجتماعی خود خواهد پرداخت.»
پیش بینی سلیمی نمین درباره ترمیم کابینه
عباس سلیمینمین فعال سیاسی اصولگرا درباره ترمیم کابینه به فردا گفت: «قضاوت درباره یک دولت باید وقتی صورت بگیرد که دست کم یک سال از عمر دولت سپری شده باشد. از این رو ما هنوز یک قضاوت دقیق در ارتباط با وزرا و توانمندی آنها در زمینه مسئولیتهایی که در اختیار دارند، نداریم. البته برخی که با مسائل مدیریتی آشنا هستند قبل از سپری شدن این یک سال هم به قضاوتهایی رسیدهاند. من فکر میکنم که خود آقای رئیسی هم درباره برخی وزرا به جمعبندی رسیده باشد اما به هرحال عرف این است که یک فرصت یک ساله به وزرا داده و بعد تصمیم گیری میکنند.»
وی افزود: «به نظر من الان هم مشخص است که برخی وزرا قادر به پاسخگویی به کارهایی که در حوزه آنان تعریف شده، نیستند. از ابتدا هم این مطلب مشخص بود که وقتی می خواهیم از یک سری نیروی جوان استفاده کنیم باید این تحرک را داشته باشیم و بدون رودربایستی به محض اینکه مشخص شد این جوان علی رغم فرصتی که یافته، توانمندی و قابلیت لازم را نداشته است، دست به تعویض او بزنیم. فکر می کنم که نگاه آقای رئیسی هم همین بوده است.»
وی با بیان اینکه «من فکر می کنم که آقای رئیسی تا یکی دو ماه آینده باید درباره برخی از نیروهای جوان تغییراتی داشته باشند» گفت: «طبیعی است که اگر آقای رئیسی به این نتیجه نرسد، مجلس بر اساس جمع بندی که دارد و زمزمههای آن را میشنویم، وارد عمل شوند اما فکر می کنم که خود آقای رئیسی اقدام خواهند کرد.»
تشکیل کمیتهای برای بررسی عملکرد"عبدالملکی" در مجلس
ولی اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم، از تشکیل کمیتهای برای بررسی عملکرد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این کمیسیون خبر داد و گفت: یک کمیته دیگری نیز برای بررسی عملکرد سازمان تامین اجتماعی و مجموعههای زیر مجموعه آن در کمیسیون تشکیل شده است.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که در کمیته بررسی عملکرد سازمان تامین اجتماعی بررسی خواهد شد درباره عزل و نصبهای است که اخیراً در آن مجموعه انجام شده است.
نماینده گرمی در مجلس درباره تشکیل کمیته ارزیابی عملکرد وزیر تعاون، افزود: پس از بازگشت نمایندگان از حوزههای انتخابیه خود این کمیته فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و قرار شده است ظرف 45 روز گزارش خود را به کمیسیون ارائه کند.
رئیس کمیسیون صنایع: استیضاح وزیر صمت در اختیار هیئت رئیسه است
عزتالله اکبری رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم، درباره آخرین وضعیت استیضاح وزیر صنعت در مجلس گفت: درخواست نمایندگان موافق استیضاح هماکنون در اختیار هیئت رئیسه مجلس قرار دارد و این هیئت باید درباره آن تصمیمگیری کند.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس در پاسخ به این مطلب که گفته میشود با کاهش امضای درخواستکنندگان استیضاح، این موضوع از دستور کار خارج میشود، تصریح کرد: طبق اطلاعی که بنده دارم این موضوع صحت ندارد و موافقان استیضاح همچنان بر موضع خود مبنی بر استیضاح آقای فاطمی امین اصرار دارند.
***
همسر پمپئو تقاضای اماننامه کرده است؟
مشرق نوشت: «در سفر انریکه مورا به تهران، پیامرسان آمریکا از مقامات سیاسی و دیپلماتیک کشورمان درخواست عاجزانه میکند که برای ادامه مذاکرات، تهران از ماجرای پیگیری ترور ناجوانمردانه حاج قاسم دست کشیده و مسئله انتقام را بایگانی کند تا مذاکرات به خط آخر خود برسد.
در آن جلسات وزارت امور خارجه بهصورت صریح بهطرف اروپایی اعلام کرده است که مسئله انتقام خون شهدای فرودگاه بغداد هیچ ارتباطی با مسئله پرونده هستهای نداشته و لیست عوامل ترور شهید سلیمانی طبق صورتبندی منتشرشده پیگیر قضایی، حقوقی و میدانی شده و قاتلان شهید سلیمانی نمیتوانند خواب راحتی داشته باشند.
این پیغام سفتوسخت از جانب ایران باعث شد تا غوغایی در واشنگتن به پا شود. سوزان مستروس همسر دوم پمپئو یکی از عوامل اصلی ترور حاج قاسم نامهای برای مقامات سیاسی در تهران فرستاده و اعلام میکند که از اقدامات دولت آمریکا ناامید بوده و درخواست اماننامه دارد! همسر پمپئو به مقامات کشورمان پیغام داده بود که همسرش مست بوده و در حالت نامتعادل سخنانی را علیه جمهوری اسلامی ایران و ترور ژنرال سلیمانی بر زبان آورده است.
نامه همسر پمپئو باعث تحقیر دستگاه دیپلماسی و نیز سازمانهای اطلاعاتی در آمریکا شده است، ازاینرو تیم عملیات روانی دولت بایدن با تولید چند سناریو عجیب ازجمله خروج سپاه از FTO در برابر مذاکرات فرابرجامی در منطقه سعی دارد؛ حیثیت سیاسی خود را بازیابی کند. در آخرین تحولات ند پرایس اعلام کرده است که اگر ایرانیان میخواهند که تحریمهای ورای برجام برداشته شوند، باید به نگرانیهای ما در پس از برجام رسیدگی کنند. این ایران است که باید تصمیم بگیرد.
منظور مذاکرات فرابرجامی از سوی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مجموعه اقدامات از جانب ایران است که باعث شکار و مجازات عاملین ترور شهید سلیمانی در عراق شده است. سربازان گم نام امام زمان (ع) در سلسله عملیات فنی و اطلاعاتی به لیستی دقیق از تمامی عوامل میدانی عاملین ترور و نیز کارگزاران سیاسی درگیر در آن ماجرای جنایتکارانه دستیافتهاند. نکته جالب آنکه در این ماجرا تا مغز استخوان پنتاگون نفوذ کردهایم. بخشی از این اسامی توسط وزارت خارجه در لیست تحریم قرارگرفته و بخشی دیگر آن محرمانه است.»