ربیعی: 20 سپتامبر هیچ اتفاقی نمیافتد / دولت سیاست تعامل سازنده با جهان را ادامه میدهد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: دو گانههایی که در دوران مبارزه با کرونا ایجاد شده مبارزه با این ویروس را سخت کرده است. *س_
دو کرونا داریم؛ کرونای تحریم، کرونایی که امریکا مسئول آن است_س*
وی در مورد بازگشایی مدارس اظهار داشت: همزمان با بازگشایی مدارس، مبارزهای چند کرونایی دولت و ملت ما وارد مرحله جدیدی میشود. این یک مبارزه ساده نیست، مبارزه زندگی است، مبارزه برای بقای ملی است. ما هم باید آموزش را طبق روال همیشگی به پیش ببریم و هم امر سلامت و مراقبت از جان فرزندان خودمان را در صدر همه اولیتها قرار دهیم. این یک آزمون ملی است ما در شرایط متفاوت با کشورهای دیگر قرار داریم. ما یک کرونا نداریم، دو کرونا داریم؛ کرونای تحریم، کرونایی که دولت ایالات متحده امریکا مسئول آن است.
وی ادامه داد: یعنی کرونایی که از یک میانجی در حیات وحش جهش پیدا کرد و کرونایی که به شکل ویروسی تحریم و تروریسم اقتصادی و از مغز و از ذهنیت غلط و قلدرمنشانه آمریکا سرچشمه گرفته است. به همین جهت مبارزه ملت ما برای حفظ بقای خود یک مبارزه مضاعف است. مبارزهای است برای سلامت و برای کرامت؛ و این یعنی هم "کار" و هم "پیکار" ما هم تحصیل، هم سلامت و همچنان که در رمضان و محرم دیدیم، هم دیانت وهم سلامت.
ربیعی در مورد اینکه چرا ستاد ملی کرونا به صورت واضح بحث حضور دانش آموزان را اعلام نکرده و یک سردرگمی بوجود آمد خاطر نشان کرد: سیستم اطلاع رسانی ما در مورد حضور دانش آموزان در مدارس اشکال داشت و باید آن را بپذیریم. البته رئیس جمهور همان روز شنبه اعلام کرد که هر کس نمیخواهد به مدرسه نرود و اجباری در این زمینه وجود ندارد.
*س_
هیچ اجباری برای حضور در مدارس وجود ندارد_س*
ربیعی گفت: ستاد ملی کرونا در تصمیمات خود در حوزه آموزش و پرورش، همه موضوعات را مدنظر قرار داد؛ دانش آموزان باید اجتماعی شدن و شیوه استفاده از فضای مجازی را تمرین کنند. در این میان منزلت معلمان و عدالت آموزشی هم مدنظر قرار گرفت. تصمیمی که در ستاد ملی کرونا و در دولت گرفته شد این است که هیچ اجباری برای حضور در مدارس وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: برای 600 هزار کادر آموزشی، بسته 3 ماهه اینترنت از سوی وزارت ارتباطات در نظر گرفته شده است. برای دانش آموزان هم بستهای ایجاد شده که برای سایتهای مدنظر و آموزشی هست تا در سنین پایین به سایتهای دیگر نروند.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از نشست خبری امروز خود گفت: تصمیم گرفته شد 50 درصد اراضی دولتی که در قالب طرح مسکن ملی به وزارت مسکن داده میشود به کارمندان خود آن سازمان داده شود.
*س_
هیچ چیزی علاوه بر فشارهای امروز اضافه نخواهد شد_س*
وی در ادامه این نشست تصریح کرد: وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که میخواهد تحریمهای منسوخ شده سازمان ملل را برگرداند. هیچ چیزی علاوه بر فشارهای امروز اضافه نخواهد شد ما کماکان سیاست تعامل سازنده با دنیا را دنبال خواهیم کرد.
*س_
ایجاد تعادل بین این دوگانهها رمز موفقیت ما بوده است_س*
ربیعی در پاسخ به این پرسش که رییسجمهوری در سخنانش بارها از دوگانههایی همچون «نان و جان»، «دین و جان» و در روزهای اخیر «آموزش و جان» سخن گفته است، اما پرسش اینجاست که آیا آمار ابتلای ایرانیان به کرونا نشاندهنده موفقیت در زمینهی برقراری تعادلی میان این دوگانگیها بوده یا خیر؟ گفت: اتفاقا برگزاری و ایجاد تعادل بین این دوگانهها رمز موفقیت ما بوده است. برگزاری این دوگانهها باعث جلوگیری از افراط و تفریط است.
وی تصریح کرد: اتفاقا اینجا جای مقایسه با سایر کشورهای دیگر هم هست. کشورهای اروپایی دچار موج سوم شدند و برخی کشورها در فستیوالها و اجتماعات نتوانستند مراعات کنند. اجازه بدهید آخرین موضوع برگزاری دین و جان را بگویم که شاهد بودیم که مردم در عزاداریها تمام پروتکلها را رعایت کردند. همکاران ما در وزارت بهداشت در گزارشی که ارائه کردند پروتکلهای بهداشتی به اندازه مطلوبی مراعات شده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: در مورد دو گانه نان و جان ما از این مرحله عبور کردیم. از 17 درصد رعایت پروتکلها امروز گزارش ناظران وزارت بهداشت نشان میدهد در صنوف 77.5 درصد در ادارات و بانکها 90 درصد پروتکلها رعایت شد.
وی افزود: تعطیلات کمی داشتیم. الان هم به رشد رسیدیم، ما رشد منفی کمی را تجربه کردیم و امسال خوشبختانه نشان میدهد از رکود خارج میشویم. هر گونه تحلیل شرایط بدون دیدن محدودیتهای طاقت فرسا و نفس گیر تبیینی صادقانه نیست.
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که 20 سپتامبر چه اتفاقی خواهد افتاد و تحریمهای ایران برخواهد گشت؟ گفت: آنچه ایالات متحده آمریکا به آن استناد میکند از اساس مبنای حقوقی ندارد.
وی ادامه داد: این کشور عضو برجام نیست که بخواهد از یکی از بندهای برجام استفاده کند. ضمن آنکه در همان بند قطعنامه و بندهای مرتبط در برجام (بندهای 36 و 37)، اشاره شده که تمامی راههای حل و فصل اختلافات باید طی شده باشد، در صورتی که هیچ کدام از آنها طی نشده است.
*س_
20 سپتامبر هیچ اتفاقی نمیافتد جز تداوم انزوای بیشتر آمریکا_س*
ربیعی تاکید کرد: از نظر ما و دیگر اعضای شورای امنیت و جامعه بین المللی، در بیستم سپتامبر هیچ اتفاقی نخواهد افتاد جز تداوم زورگوییهای نامشروع و شکست خورده و البته انزوای بیشتر آمریکا. همانطور که اعضای شورای امنیت با صدایی بلند به آمریکا گوشزد کردند، این کشور هیچ حقی در بازگرداندن تحریمهای پیشین ندارد و از این پس نیز تلاش آمریکا هیچ معنایی غیر از سرکشی در برابر خواست و اراده جامعه بین المللی نخواهد داشت.
سخنگوی دولت تصریح کرد: تحریمهای مرتبط با قطعنامههای ملغی شده پیشین شورای امنیت، در ذات خود تحریمهای چندجانبه و بین المللی بودند و تلاش برای اعمال یکجانبه آن کاملا بی معنا و مضحک بوده و فاقد هرگونه اثرگذاری است.
ربیعی در مورد اینکه رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده که به دنبال طراحی مسیری هستیم که به واسطه آن بتوانیم تورم را کنترل و هدفگذاری کنیم؛ در این خصوص به چه ساز و کاری رسیدید؟ بیان داشت: منظور رییس کل بانک مرکزی استفاده از تجربیات مختلف حتی در بانکهای مرکزی کشورهای پیشرفته در اجرای سیاستهای نوین پولی است که "عملیات بازار باز" محور اساسی این سیاست برای کنترل تورمی است.
وی اضافه کرد: این سیاست با هدف گذاری تورم تلاش میکند از طریق عملیات بازار باز با خرید و فروش اوراق اسلامی خزانه در سود بین بانکی تاثیر گذاشته و از آن طریق بر نرخ تورم تاثیر داشته باشد. روش 60 سال گذشته در کشورمان این سیاست نبوده است.
سخنگوی دولت بیان داشت: طی چند ماه گذشته این سیاست در بانک مرکزی اجرایی شده است و بانک مرکزی با اجرای بخشهایی از آن در حال کنترل نقدینگی و تورم است.
ربیعی درباره همکاری روسیه و ایران برای ساخت واکسن کرونا گفت: در کشور خوشبختانه گروههای مختلف در ساخت واکسن کار میکنند. با کشور روسیه هم مذاکراتی داشته ایم و با بعضی کشورهای دیگر که تبادل اطلاعات میشود. همچنین در مورد خرید واکسن از منابعی که احتمالا موفق خواهند شد پیگیری میشود.
ربیعی در مورد اینکه حسن روحانی از نقشه راه اقتصادی یک سال باقی مانده به قرن جدید سخن گفته است و این نقشه چه تغییری به نفع مردم ایجاد میکند؟ اظهار داشت: این برنامه اقتصادی از چند جهت تدوین شده است یکی تداوم بخشیدن و سرعت بخشیدن به برنامههایی است که در این ماهها انجام شده است.
وی گفت: سیاستهای تکمیلی برای موثرتر بودن تداوم آن برنامه هاست. لحاظ نمودن تحولات بین المللی بر ظرفیتهای همسایگان و شرایط داخلی اقتصاد کشور، تهدیدهای آمریکا و فرصتها و قوتها، برنامه در نظر گرفته شده است. به علاوه مجموعه اقداماتی در قالب پروژههایی که در یکسال پایان خواهند یافت در برنامه یک ساله هست.
ربیعی خاطر نشان کرد: بی تردید این مجموعه برنامهها در بازار سرمایه تورم و اشتغال اثرگذار خواهد بود همچنین بخشی از برنامه در زمینه معیشتی است بنابراین به صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیر خود را خواهد داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که تحلیل شما از سفر وزیر خارجه سوییس و صحبتش در مورد تلاش برای راه انداختن حداقل گفتگو با امریکا چیست؟ بیان داشت: ایران و سوییس دارای روابط تاریخی و دوستانه با یکدیگر هستند. دیدار رییس جمهور سوییس از ایران در سال 1394 و دیدا رییس جمهوری اسلامی ایران از سوییس در سال 1397، اوج روابط دو طرف بود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: دو کشور دارای نقشه راه روابط در ابعاد گوناگون رایزنی سیاسی، امور اقتصادی و مالی، حمل و نقل، کشاورزی، گردشگری، علوم وپژوهش، محیط زیست و ایمنی هستهای غیر نظامی هستند که در سفر سال 94 رییس جمهور سوییس به ایران ترسیم شده است. در خصوص کانال مالی بین ایران و سوئیس قابل توجه است: این کانال بعد از 20 ماه تعلل از سوی طرف آمریکایی، در خرداد ماه گذشته بطور رسمی عملیاتی شد.
وی تاکید کرد: این کانال برای واردات اقلام ضروری دارویی و غذایی که از نظر قوانین بین المللی مشمول تحریم نمیشوند طراحی شده است. ما تردیدی در حسن نیت دولت سوئیس برای راه اندازی کانال نداریم، ولی در مورد کارکرد آن با توجه به بد عهدیهای دولت آمریکا تردید داریم. تا کنون دو تراکنش مالی با حجم نه چندان رضایت بخش، برای تامین داروهای بیماران سرطانی و بیماران پروانهای از این کانال صورت گرفته است. امیدواریم با تامین مبالغ لازم، کانال فعالتر عمل کند.
ربیعی اظهار داشت: همانطور که پیش از این هم تصریح شده، این سفر ربطی به مسایل روابط ایران و آمریکا ندارد. جمهوری اسلامی ایران بارها موضع رسمی خود را نسبت به گردنکشیهای رژیم ترامپ اعلام کرده است و تغییری در آن ایجاد نشده است. به نظر نمیرسد که تغییری در رویکردهای نادرست و مخرب واشنگتن ایجاد شده باشد.
وی اضافه کرد: تا وقتی شاهد اصلاح رویه در سیاستهای خصمانه آمریکا نباشیم، زمینهای برای از سرگرفتن گفتگوهای موثر و سازنده نیز وجود نخواهد داشت، اما اگر تغییرات مورد انتظار در سیاستهای آمریکا تحقق یابد، بدون نیاز به میانجی گری و پیام رسانی و بر اساس ساختار مذاکراتی از پیش موجود در گروه 5+1، آمریکا میتواند به میز گفتگوها بازگردد. این موضع جمهوری اسلامی ایران از مدتها قبل اعلام شده و همچنان به قوت خود باقیست.
ربیعی گفت: از سال 94 صندوق توسعه قرار بود 1 درصد از دارایی خود را در صندوق تثبیت بازار سپردهگذاری کند، که ابهاماتی داشت، اما اخیرا این ابهامات رفع شده و از اول هفته آینده این سپردهگذاری انجام خواهد شد.
وی با بیان این که موضوع بورس در جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بررسی شد گفت: از سال 94 مصوبهای وجود داشته که صندوق توسعه ملی یک درصد از داراییهای خود را در صندوق تثبیت بازار سپرده گذاری کند. این مصوبه تاکنون ابهام داشت و این کار انجام نشده بود. اخیرا ابهامات رفع شد و از ابتدای هفته آینده این سپرده گذاری انجام میشود و کارشناسان معتقدند این اقدام موجب پایداری بازار بورس میشود.
بنا بر این گزارش، در ادامه، خبرنگار فارس از علی ربیعی پرسید: آقای محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور گفته که برای خرید به بازار نمیرود و خبری از قیمتها ندارد، آیا شما و بقیه دولتمردان این روزها به بازار رفته اید و از قیمتها خبر دارید؟ اگر مطلع نیستید باید خدمتتان عرض کنم که هر روزی که مردم به بازار مراجعه میکنند شاهد افزایش لحظهای قیمتها ازجمله در بازار مسکن و خودرو هستند. برای همه مردم سوال شده که دولت اصلا از اوضاع باخبر است و دولتمردان کاری برای مدیریت بازار میکنند یا خیر؟
*س_
یک مقام مسئول، صادقانه گفته که همسرش خرید انجام میدهد؛ آیا کار اشتباهی است؟_س*
ربیعی در پاسخ گفت: اینکه یک مقام مسئول، صادقانه گفته که همسرش خرید انجام میدهد آیا کار اشتباهی است؟ آیا درست بود که دروغ گفته شود یا مثلا گفته شود در محله ما قیمتها ارزان است؟
سخنگوی دولت ادامه داد: دقیقترین گزارشها درباره قیمتها و تحولات بازار به خصوص در مورد 100 قلم کالاهای ضروری و مهم توسط دستگاههایی، چون وزارت اطلاعات، کشور، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی بطور نوبهای تهیه و در اختیار رییس جمهور و اعضای دولت قرار میگیرد. باید بدانیم تا زمانی که تنش قیمت ارز که ناشی از تحریم بوجود آمده را نتوانیم به سامان برسانیم این مشکلات را شاهد خواهیم بود.
وی در تحلیل سفر وزیر خارجه سوییس و صحبتش در مورد تلاش برای راه انداختن حداقل گفتگو با امریکاچیست؟ گفت: ایران و سوییس دارای روابط تاریخی و دوستانه با یکدیگر هستند. دیدار رییس جمهور سوییس از ایران در سال 1394 و دیداررییس جمهوری اسلامی ایران از سوییس در سال 1397، اوج روابط دو طرف بود. دو کشور دارای نقشه راه روابط در ابعاد گوناگون رایزنی سیاسی، امور اقتصادی و مالی، حمل و نقل، کشاورزی، گردشگری، علوم وپژوهش، محیط زیست و ایمنی هستهای غیر نظامی هستند که در سفر سال 94 رییس جمهور سوییس به ایران ترسیم شده است.
*س_
مشخصا خودم قیمت برخی کالاها را که میخرم میدانم_س*
ربیعی با بیان اینکه علیرغم حرکات جدید آمریکاییها و فشارهای بین المللی که روان جامعه را هدف قرار داده اند تلاش میکنیم تکانههای ارزی را به ثبات برسانیم، تصریح کرد: کاهش تورم را بانک مرکزی و ستاد اقتصادی دنبال کرده اند. امیدواریم مسیر نرخ تورم در کانالهای هدف گذاری شده قرار بگیرد، اما مشخصا خودم قیمت برخی کالاها را که میخرم میدانم.
وی درباره برخی اخبار در مورد پیامهای میانجیگرایانه برای ارتباط با آمریکا تصریح کرد: موضع ایران درباره دولت فعلی آمریکا مشخص است و اینکه آنها به میزی که از آن برخاستهاند برگردند. در سفر وزیر خارجه سوئیس به ایران، ارتباط و مسائل تهران و واشینگتن مد نظر نبوده است؛ نه تنها این سفر، بلکه درباره هر کشوری دیگری هم (که چنین نیتی دارد) پاسخ ما روشن است آمریکایی باید ابتدا دست خود را از گلوی طرف مقابل بردارند، سپس ادعای مذاکره کردن را مطرح کنند.
ربیعی خاطر نشان کرد: آمریکاییها اقدامات شرورانه مانند ترور سردار شهید سلیمانی را انجام دادند که ملت ایران را جریحه دار کردند و نفرت در افکار عمومی ملت ما و مردم منطقه را بیش از پیش افزایش دادند.
سخنگوی دولت در مورد اینکه گفته میشود در سفر رئیس مجلس به خوزستان از عملکرد دولت در این استان، به نحوی سر بسته انتقاد شده است و آیا دولت و مجلس قرار است در این زمینه همکاری داشته باشند؟، بیان داشت: همواره ازهمکاریهای بین قوا استقبال کردیم و ضمن اینکه مرزهای همکاری و تعامل بین قوا هم قانون اساسی مشخص کرده است. مردم خوزستان حق دارند و ما به اعتراضات مردم خوزستان احترام میگذاریم.
وی اضافه کرد: انتقادها همیشه متوجه قطار در حرکت است. شهروندان مظلوم در استان خوزستان انتظارات به حقی دارند وظیفه ما رفع آنهاست که به بخشی از آنها اشاره میکنم. شما نگاه کنید به حجم سرمایه گذاری صورت گرفته که آثار آن در اشتغال منطقه مشخص خواهد شد. اتفاقا این دولت با درک مشکلات مردم خوزستان اقدامات زیرساختی زیادی در استان انجام داده است که باید تاثیر آنها بر زندگی مردم به مرور ایجاد خواهد شد.
ربیعی تاکید کرد: با مردم که از مشکلات تحریم، رنج تحریم مانند FATF که نمیتوانیم صحبت کنیم. حق مردم خوزستان بیش از اینها است. در نهایت از همکاری همه قوا، نیروهای مسلح و دیگر نهادها برای حل مشکلات مردم استقبال میکنیم.
وی درباره اینکه در سال جهش تولید افزایش چند درصدی سموم و کود مورد نیاز باغداران و کشاورزان چه توجیهی دارد؟ خاطر نشان کرد: دولت حمایت از کشاورزان را رها نکرده است و سیاست خرید تضمینی را دنبال کردیم. بخشی از مشکلات موجود در زمینه تامین نهادهها به دلیل کاهش اختصاص ارز 4200 تومانی بود که به علت محدودیتهای ناشی از تحریم اتفاق افتاده است. پیشتر بیش از 14 میلیارد دلار سوبسید میدادیم که این رقم به 8 تا 9 میلیادر دلار رسیده است.
*س_
لیست 5 نفره برای تصدی وزارت صمت_س*
وی درباره اینکه در سال جهش تولید هستیم، اما همچنان وضعیت بازار خودرو بی سرو سامان است و طی روزهای اخیر برای چندمین بار قیمت خودروها بعضا تا چند ده میلیون افزایش داشته. این در حالی است که با گذشت 4 ماه هنوز وزیری برای تصدی پست وزارت صنعت معدن و تجارت از سوی دولت معرفی نشده است. این وضعیت چگونه قابل توجیه است؟، گفت: انتخاب وزیر صمت از سوی دولت انجام شد، اما متاسفانه مجلس به ایشان رای ندادند. لیستی تهیه شده و 5 نفر این لیست قرار دارند که در روزهای آینده به مجلس معرفی میشوند.
ربیعی اظهار داشت: افزایش اخیر قیمت خودرو مربوط به بازار است و امیدواریم با سیاستهای دولت برای جمع آوری نقدینگی در یکسال آینده شاهد بهبود وضعیت در این بخشها باشیم. وزرات صمت و سازمان تعزیرات نیز اقدامات خود را در این زمینه دنبال میکنند.
- برچسبها:
- آمریکا
- آموزش و پرورش
- استان خوزستان
- اقتصاد کشور
- ایالات متحده آمریکا
- بازار بورس
- تهران
- جمهوری اسلامی
- حیات وحش
- روسیه
- سازمان برنامه و بودجه
- سازمان ملل متحد
- علی ربیعی
- گردشگری
- محمدباقر نوبخت
- محیط زیست
- نقدینگی
- وزارت بهداشت
- وزارت صنعت
- FATF
- بازار مسکن
- بانک مرکزی
- برجام
- تروریسم
- شورای امنیت سازمان ملل
- حسن روحانی
- ویروس کرونا