یک‌شنبه 30 دی 1403

سفیر انگلیس: ما در تلاشیم تا برای مردم ایران گشایش ایجاد کنیم / عارف: میرحسین و کروبی را به جمع یاران انقلاب بیاورید

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
سفیر انگلیس: ما در تلاشیم تا برای مردم ایران گشایش ایجاد کنیم / عارف: میرحسین و کروبی را به جمع یاران انقلاب بیاورید

آذری جهرمی می گوید: مشکل از جایی شروع می شود که تنها یک دکمه فیلترینگ وجود ندارد و این دکمه ها هم زیر دست یک نفر نیستند!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**سفیر انگلیس: ما در تلاشیم تا برای مردم ایران گشایش ایجاد کنیم

«راب مک ایر» سفیر انگلیس در تهران در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«بریتانیا متوجه است که مردم ایران با فشارهای فزاینده اقتصادی مواجه هستند و به همین علت است که ما در حال همکاری با شرکای خود هستیم تا توافق هسته‌ای با ایران حفظ شود و اینستکس نیز فعال بماند. اینستکس به وجود آمد تا فعالیت‌های تجاری که بسیار مورد نیاز مردم ایران است را تسهیل نماید... برجام یک دستاورد چشمگیر بود و ما در تلاش بسیار با شرکای خود هستیم تا آن را حفظ نماییم. برجام یک توافق متقابل است که در آن هر دو طرف ذینفع هستند و تحریم‌ها در ازای پای بندی ایران به محدودیت‌هایی که این توافق‌نامه مشخص کرده بود برداشته شدند».

مک ایر در ادامه گفت:«ما همچنان به همکاری با طرف‌هایی که در این توافق نامه باقی مانده‌اند ادامه خواهیم داد تا راه‌حل‌هایی برای پشتیبانی از ادامه تجارت با ایران یافت شود، اما ایران نیز باید به تعهدات خود ذیل برجام بازگردد‌. ما مکانیسم حل اختلاف طراحی شده در برجام را فعال کردیم تا تلاش کنیم یک گشایش به سمت جلو پیدا شود... ما مایل هستیم از موفقیت‌هایی که در نتیجه توافق‌های گذشته داشته‌ایم استفاده کنیم نه اینکه شاهد شکست خوردن آن توافق‌ها باشیم. آنچه برای رسیدن به این هدف نیاز داریم حسن نیت و تلاش زیاد توسط همه طرف ها، و نه فقط کشورهای اروپایی، است».

سفیر انگلیس در مصاحبه مذکور ژست منجی به خود گرفته و با ادبیاتی «ارباب - رعیتی» مدعی شده است که «بریتانیا متوجه است که مردم ایران با فشارهای فزاینده اقتصادی مواجه هستند» و ما «در تلاش هستیم تا یک گشایش ایجاد شود».

وی در ادامه به ایران تذکر داده که باید کاهش تعهدات خود را متوقف کرده و تعهدات برجامی را بدون کم و کاست و یکطرفه و بدون چشم داشت تا اطلاع ثانوی ادامه دهد!

اظهارات تأمل برانگیز سفیر انگلیس در حالی است که این کشور جزو بدهکارها در برجام است. انگلیس به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکرده و بنابراین، این بدهکار برجام نمی تواند برای طلبکار، تعیین تکلیف کند.

*س_از سوی دیگر در روزهای اخیر، اعتراضات ضدنژادپرستی از آمریکا به کشورهای اروپایی از جمله انگلیس نیز گسترش پیدا کرده است. بر همین اساس، اعتراضات مردم انگلیس به پشت در خانه نخست وزیر و کاخ ملکه انگلیس رسیده است._س*

علاوه بر این، مطالعات سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نشان می‌دهد انگلیس با بزرگ‌ترین بحران اقتصادی در تاریخ صد سال اخیر خود مواجه شده است. براساس گزارش های منتشر شده، کاهش سرانه ملی انگلیس بیش از تمام کشورهای غربی مثل آلمان، فرانسه و اسپانیا است و اقتصاد انگلیس پس از مشکلات فراوانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا تجربه کرده است اکنون در شرایط نامساعدی قرار دارد.

بهتر است آقای سفیر بجای ریختن اشک تمساح برای مردم ایران و منجی نشان دادن خود، بدهی های کشورش به ایران در برجام را صاف کرده و چاره ای برای حل بحران اقتصادی فعلی در انگلیس بیابد.

لازم به ذکر است که در دی ماه سال گذشته سفیر انگلیس در تجمعی در مقابل دانشگاه امیرکبیر تهران که به بهانه جان باختن دانشجویان در هواپیمای اوکراینی شکل گرفته و شعارهای تندی علیه نظام سر داده می‌شد، در حال فیلمبرداری از شعاردهندگان بازداشت شد. بر اساس گزارش برخی رسانه‌های داخلی، سفیر انگلیس در جریان دستگیری، از ترس شلوارش را خیس کرده بود!

**عارف: میرحسین و کروبی را به جمع یاران انقلاب بیاورید

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «انتظار؛ رفع حصر» نوشت:«سیمایی که شکسته شده، جسمی که تحلیل رفته و دستی که شکسته است. این توصیف آخرین تصویر منتشر شده از مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی پس از 3 هزار و 410 روز حصر خانگی است که چندی پیش محمدتقی کروبی در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد... انتشار این تصویر در روزهایی که یادآور اعتراضات به روند و نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری 88 است سبب شد تا بار دیگر مطالبه رفع حصر، نه در رسانه‌های ارتباط جمعی، بلکه در شبکه‌های اجتماعی ایجاد شود؛ مطالبه‌ای که با واکنش چهره‌ها و صاحب‌نفوذان جمهوری اسلامی نیز مواجه شد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«محمدرضا عارف، رییس فراکسیون امید مجلس دهم درباره حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی گفته است:" وضعیت حصر آقایان کروبی، موسوی و خانم رهنورد با نگاهی که به منافع ملی وجود دارد، باید حل و فصل می‌شد و تداوم این وضعیت را به نفع منافع ملی نمی‌دانم و امیدوارم برای همگرایی بیشتر هر چه زودتر شاهد حضور این عزیزان در جمع یاران انقلاب باشیم».

اصلاح طلبان در سالگرد فتنه 88 در اقدامی مسبوق به سابقه در پی بزک این خیانت نابخشودنی هستند. چندی پیش «محمدجواد حجتی کرمانی» از فعالین صالاح طلب گفته بود:«نظام مبتلا به سرطان است و با رفع حصر، بیماری رفع می شود»!

سران فتنه با ادعای تقلب در انتخابات و پدید آوردن حوادث و ناآرامی‌های پس از انتخابات، خیانتی نابخشودنی مرتکب شده و روزی باید در دادگاه محاکمه شوند، ولیکن موارد مذکور هیچکدام دلیل حصر این افراد نیست. این حوادث در سال 88 (از 22 خرداد تا 9 دی به مدت هشت ماه) به وقوع پیوست و سران فتنه تا 25 بهمن سال 1389 کاملا آزاد بودند.

حصر سران فتنه در بهمن 89- 20 ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری 88- رخ داد. دلیل اصلی حصر نیز این بود که آمریکا و شرکای اروپایی با پادویی برخی سران مرتجع در منطقه در پی آن بودند تا پس از شکست کودتای مخملی، با انحراف بیداری اسلامی در منطقه، ایران را درگیر یک جنگ فرسایشی در داخل کرده و سرنوشتی شبیه عراق و سوریه طی سال‌های اخیر را برای ایران رقم بزنند. اما این توطئه بزرگ و نقشه شوم با اقدام هوشمندانه نظام و بصیرت آحاد مردم کشورمان ناکام ماند.

چندی پیش «عبدالله رمضان‌زاده» سخنگوی دولت اصلاحات گفته بود:«اگر از هزار خانواده اولویت‌هایش را بپرسیم، قطعا بین رفع حصر و رفع بیکاری به رفع مشکل بیکاری تأکید می‌کند».

سران فتنه در سال 88 رأی 40 میلیون ایرانی را لگدمال کردند. فتنه گران پس از ادعای مضحک تقلب، بر روی اسلام در عبارت جمهوری اسلامی خط کشیدند و سرانجام در روز عاشورای حسینی (ع) به هتاکی و حرمت‌شکنی بی‌سابقه پرداختند و در نهایت دشمن را به تشدید تحریم‌ها تشویق کردند.

مجموعه اقدامات سران فتنه در سال 88، ذوق زدگی سران رژیم صهیونیستی و سرکرده های گروهک های تروریستی از جمله مریم رجوی و عبدالمالک ریگی را در پی داشت.

کاملا بدیهی است که این افراد با این کارنامه سیاه هیچگاه در جمع یاران انقلاب جای نمی گیرند.

**فضاسازی آقای وزیر درباره فیلترینگ و بی توجهی به شبکه ملی اطلاعات

«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات در مصاحبه با روزنامه همشهری در پاسخ به این سوال که «شما به رسانه ها گفتید که فشردن دکمه فیلترینگ از اختیارتان خارج است، اما بعضی رسانه ها تاکید دارند این امر بدون نظارت شما امکان پذیر نیست» گفت:«مشکل از جایی شروع می شود که تنها یک دکمه فیلترینگ وجود ندارد و این دکمه ها هم زیر دست یک نفر نیستند».

آذری جهرمی در ادامه گفت:«وزارت ارتباطات می تواند بین سایر اعضای دولت هماهنگی ایجاد کند تا به وحدت رویه برسند. همچنین این وزارتخانه می تواند برای مشکلات اینچنینی بهترین راه حل ها را پیدا کند که دغدغه های فرهنگی برخی، الزاما به فیلترینگ سایت ها ختم نشود و مسدودسازی (فیلترینگ) به حداقل ممکن برسد. هیچ شبکه اجتماعی مورد نیاز مردم تاکنون با آرای کارگروه مسدود نشده است جز "وی چت" که در ابتدای سال 92 فیلتر شد. برخی دوست دارند بگویند که دست وزیر ارتباطات روی دکمه فیلترینگ رفته اما همه مدارک و شواهد موجود است. حکم دهنده مشخص است. اجراکننده مشخص است. شما خودتان می توانید ببینید دست چه کسی روی دکمه رفته است».

متاسفانه وزیر ارتباطات دولت روحانی در مصاحبه مذکور، نظارت بر فضای مجازی را امری ناپسند جلوه داده است. این در حالی است که موضوع نظارت بر فضای مجازی در بسیاری از کشورها در سطوح مختلف اجرا می شود و امری بدیهی و ضروری است.

برای نمونه در سال 96، پلیس دانمارک به خاطر ارسال ویدئوی رابطه جنسی پسر و دختری 15 ساله برای یکدیگر، برای بیش از هزار جوان تشکیل پرونده داد. این افراد، متهم بودند که از طریق فیس‌بوک خود، «ویدئویی ناشایست از کودکان» را برای افراد دیگر ارسال کرده‌اند. (نکته قابل توجه اینجاست که این افراد، ویدئوی مذکور را به‌صورت عمومی منتشر نکرده و فقط برای همدیگر فرستاده بودند).

1004 نوجوان و جوان در دانمارک تنها به دلیل ارسال یک ویدیوی جنسی برای یکدیگر تحت تعقیب و مجازات قرار گرفتند. این در حالی است که دانمارک یکی از بی‌قیدترین کشورها در روابط جنسی است و مسائل دینی و مذهبی در آن کشور در پایین‌ترین سطوح نسبت به سایر کشورهای اروپا قرار دارد.

در یک نمونه دیگر، در فروردین 97 دولت فرانسه اعلام کرد قصد دارد نرم‌افزار پیام رسان موبایلی رمزگذاری شده اختصاصی خود را راه‌اندازی کند و علت این امر نگرانی های امنیتی از جاسوسی دولت های خارجی است. کره جنوبی نیز در سال‌های گذشته برای محافظت از منافع ملی خود، پروژه «شبکه ملی اینترنت پر سرعت کره» را با هدف آسان‌سازی دسترسی به اطلاعات، کنترل و مدیریت فضای مجازی و تفکیک ترافیک داخل و خارج کشور اجرا کرد.

اکنون نقاب مستقل بودن و در خدمت آزادی بیان بودن از چهره تلگرام و اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی خارجی مشابه افتاده است.

اینکه عده‌ای بگویند ما به شبکه‌های اجتماعی عمدتا آمریکایی، احتیاج داریم و زندگی ما به آن وابسته است، بنابراین باید (به هر قیمت) دایر باشد و عده‌ای دیگر بگویند باید مسدود و فیلتر بکنیم، دوگانه‌ای انحرافی و گمراه‌کننده است.

ما هم به شبکه‌های اجتماعی و ارتباطی نیاز داریم و هم به تامین امنیت و آزادی و قانونمندی و حقوق حاکمیتی آن. ورود به بحث از میانه آن غلط است. اصل بحث که به امنیت و استقلال و آزادی و سیادت - و یا خدای ناکرده ضعف و گرفتاری و شبیخون خوردگی - ما مربوط می‌شود، «شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات» است؛ همان که سالهاست رهبر حکیم انقلاب مطالبه می‌کنند اما متاسفانه با اهتمام دولت و وزارت ارتباطات همراه نمی‌شود. ما باید از این وابستگی که قدرت انتخاب و چانه زنی و تامین امنیت را از ما می‌گیرد، خارج شویم.

سفیر انگلیس: ما در تلاشیم تا برای مردم ایران گشایش ایجاد کنیم / عارف: میرحسین و کروبی را به جمع یاران انقلاب بیاورید 2
سفیر انگلیس: ما در تلاشیم تا برای مردم ایران گشایش ایجاد کنیم / عارف: میرحسین و کروبی را به جمع یاران انقلاب بیاورید 3
سفیر انگلیس: ما در تلاشیم تا برای مردم ایران گشایش ایجاد کنیم / عارف: میرحسین و کروبی را به جمع یاران انقلاب بیاورید 4