صندوق بین المللی پول: پایان رکود اقتصادی ایران / درخواست برای واگذار نشدن سهام ایران خودرو / زمزمه تغییر نرخ سود بانکی / شاه بیت مشکلات گرانی مرغ چیست؟
این پیمانه تیترهایی همچون بورس تهران همچنان قرمزپوش! ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ هیچ طرحی برای اخذ «مالیات بر سود سهام» وجود ندارد، زمان برگزاری انتخابات هیات مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی، ثبت اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان نوبت بندی شد، ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چند میلیارد دلار شد؟ و نگرانی وزیر جهاد کشاورزی از پایین بودن قیمت گندم را در بر دارد.
تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون بورس تهران همچنان قرمزپوش! ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ هیچ طرحی برای اخذ «مالیات بر سود سهام» وجود ندارد، زمان برگزاری انتخابات هیات مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی، ثبت اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان نوبت بندی شد، ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چند میلیارد دلار شد؟ و نگرانی وزیر جهاد کشاورزی از پایین بودن قیمت گندم را در بر دارد.
*س_بورس تهران همچنان قرمزپوش!_س*در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس با کاهش 1934 واحدی مواجه شده بود، امروز و در دقایق ابتدایی فعالیت بازار، نماگر کل با افت بیش از 4هزار واحدی همراه شده است. /جزئیات بیشتر
*س_ارزش سهام عدالت چقدر شد؟_س*در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به 8 میلیون و 512 هزار تومان رسید که نسبت به آخرین روز معاملاتی گذشته 0.8 درصد معادل 76 هزار و 618 تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش 60 درصد قابل فروش سبد 532 هزار تومانی سهام عدالت به 5 میلیون و 107 هزار و 213 تومان رسیده است.
*س_هیچ طرحی برای اخذ «مالیات بر سود سهام» وجود ندارد_س*عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه 1400، بند یا طرحی برای اخذ مالیات بر سود سهام وجود ندارد. جعفر قادری افزود: مباحثی درباره وضع مالیات بر سرمایه و سود سپردههای بانکی مطرح است، اما در خصوص سود سهام، هیچ بند و طرحی در بودجه وجود ندارد. این طرح شامل مالیات بر املاک با انواع کاربری، وسایل نقلیه موتوری زمینی، مسکوک طلا، شمش طلا و طلای آب شده، زیورآلات از جنس طلا، پلاتین و جواهر و همچنین انواع ارز خارجی است. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مالیات بر سود سپردههای بانکی را نیز میتوان در قالب طرحهایی ارائه داد، مبنی بر اینکه این سود تا محدودهای شامل معافیت از مالیات شوند و به مازاد آن مالیات تعلق بگیرد که آن هم جای بررسی بیشتر دارد.
*س_زمان برگزاری انتخابات هیات مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی مشخص شد_س*رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: افرادی که تمایل دارند به عضویت هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی انتخاب شوند، تا 28 فروردین ماه جاری فرصت دارند در سامانه ستان این سازمان ثبت نام کنند. انتخابات هم از اواخر اردیبهشت تا اواسط خردادماه برگزار خواهد شد.
*س_زمزمه تغییر نرخ سود بانکی_س*وزیر اقتصاد در مورد احتمال تغییر در نرخ سود بانکی گفت: طبیعتا شرایط اقتصادی حاضر، اقتضائات جدیدی را طلب میکند، اما این امر باید مورد بررسی بیشتری قرار گرفته و به تدریج انجام شود.
*س_ثبت اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان نوبت بندی شد_س*جزئیات ثبت اطلاعات سکونتی خانوار در سامانه املاک و اسکان از 19 فروردین اعلام شد. به نقل از وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و ساختمان در اطلاعیهای نسبت به درج اطلاعات ملکی و سکونتی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور که از 19 فروردین ماه آغاز خواهد شد، نکاتی را ارائه کرد.
در این اطلاعیه تاکید شده است: بر اساس تکلیف مقرر در اصلاحیه ماده 54 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مصوب دیماه 1399، همه سرپرستان خانوارها و مالکان واحدهای مسکونی مکلف هستند، اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود را ظرف مدت 2 ماه از تاریخ 19 فروردین 1400 در سامانه املاک و اسکان کشور درج کنند. بدین منظور سرپرستان خانوار میتوانند بر اساس آخرین رقم کدملی خود (سرپرست خانوار) مطابق با جدول زمانبندی که در سامانه ملی املاک و اسکان کشور به نشانی http://amlak.mrud.ir اعلام شده، مراجعه کنند. گفتنی است، از تاریخ 10 اردیبهشت 1400 همه سرپرستان خانوار میتوانند بدون در نظر گرفتن آخرین رقم کد ملی خود برای درج اطلاعات مذکور به سامانه املاک و اسکان مراجعه کنند.
زمانبندی مراجعه به سامانه ملی املاک و اسکان جهت درج اطلاعات سکونتی و ملکی به این شرح است؛
19 و 20 فروردین 1400 مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها 9 است.
21 و 22 فروردین 1400 مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها 8 است.
23 و 24 فروردین مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها 7 است.
25 و 26 فروردین مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها 6 است.
27 و 28 فروردین مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها 5 است.
29 و 30 فروردین 1400 مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها 4 است.
31 فروردین و اول اردیبهشت 1400 مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها 3 است.
2 و 3 اردیبهشت 1400 مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها 2 است.
4 و 5، 6 و 7 اردیبهشت 1400 مختص سرپرستان خانواری که آخرین رقم کد ملی آنها یک است.
8 و 9 اردیبهست 1400 مختص سرپرستان خانواری است که آخرین رقم کد ملی آنها صفر است.
تصریح میشود، همه سرپرستان خانواری که موفق به ثبتنام در تاریخ اعلام نشوند، میتوانند از تاریخ 10 اردیبهشت تا 19 خرداد نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی خود در سامانه املاک و اسکان اقدام کنند.
*س_ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چند میلیارد دلار شد؟_س*مجموع ارزش ارزهای دیجیتالی در حال حاضر همچنین از مجموع ارزش بازار شرکت های گوگل و تسلا نیز بیشتر است. انتظار می رود به زودی ارزهای دیجیتالی به با ارزش ترین بازار جهان تبدیل شوند. در اتفاقی بزرگ برای بازار ارزهای دیجیتالی قرار است سهام صرافی کوین بیس که یکی از بزرگ ترین صرافی های دیجیتالی جهان است در بازار بورس نیویورک عرضه اولیه شود. این نخستین عرضه بزرگ بورسی مربوط به ارزهای دیجیتالی در بورس آمریکاست و کمیسیون بورس واوراق بهادار امریکا پس از مدت ها کشمکش با این کار موافقت کرد. همزمان با این اتفاق کوین بیس اعلام کرد برت ردفیرن - یکی از مدیران ارشد سابق کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا را برای اطمینان از پایبندی به قوانین استخدام کرده است. افزایش جذابیت سایر ارزهای دیجیتالی برای معامله گران به ویژه پس از ناکامی بیتکوین در فتح کانال 60 هزار دلاری باعث شده است تا در روزهای اخیر و برای نخستین بار، سهم بیتکوین از کل بازار ارزهای دیجیتالی به کمتر از دو سوم کاهش پیدا کند. به عقیده تحلیلگران، ادامه کاهش سلطه بیتکوین بر بازار ارزهای دیجیتالی ممکن است، منجر به صعود سنگین دیگر ارزها و ورود شرکت های بزرگ به صورت گسترده تر در بازار این رمزارزها شود.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر 1980 میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل 0.14 درصد کمتر شده است. در حال حاضر 57 درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و 14 درصد در اختیار اتریوم است. بیتکوین 12 سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال 2009 معاملات اولیه آن شکل گرفت.
*س_صندوق بینالمللی پول پیشبینی رشد اقتصادی جهان را ارتقا داد_س*صندوق بینالمللی پول که در حال برگزاری نشست سالانه خود با بانک جهانی است اعلام کرد راه خروج از بحران کرونا و بحرانی اقتصادی ناشی از آن بیش از پیش مشهود است. این صندوق پیشبینی کرد اقتصاد جهان در سال 2021 با رشد 6 درصدی روبرو شود. این در حالی است که قبلا در پیشبینی قبلی صندوق بینالمللی پول رسد اقتصادی امسال جهان 5.5 درصد تخمین زده شده بود. صندوق بینالمللی پول عامل اصلی قدرت گرفتن رشد اقتصادی جهان را موفقیت در توزیع واکسن کرونا اعلام کرد. گیتا گوپیناس، اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول، در جدیدترین چشمانداز اقتصادی جهان اعلام کرد: حتی با وجود نامشخص بودن آینده بحران کرونا، راه خروج از این بحران شفافتر و واضحتر به نظر میرسد. رشد اقتصادی سال 2022 هم در این چشمانداز جدید به 4.4 درصد ارتقا داده شد. در چشمانداز قبلی که در ماه ژانویه ارائه شده بود، رشد 4.2 درصدی برای سال 2022 تخمین زده شده بود. محاسبات صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که اقتصاد جهان 3.3 در سال 2020 آب رفته است.
*س_صندوق بین المللی پول: پایان رکود اقتصادی ایران_س*صندوق بین المللی پول گزارش بازبینی شده خود از وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف را بروزرسانی کرد که قسمت مربوط به ایران، تغییرات قابل توجهی داشته است. در گزارش جدید صندوق بین المللی پول، همچنین پیش بینی شده است در سال جاری رشد اقتصادی ایران بیشتر از سال قبل خواهد بود. این نهاد که پیشتر با توجه به تشدید تحریمهای آمریکا ضد ایران و شیوع گسترده کرونا پیشبینی کرده بود رشد اقتصادی ایران در سال 2020 منفی پنج درصد باشد، در گزارش جدید خود رشد نهایی ایران در سال قبل را با اصلاحی قابل توجه، 1.5 درصد اعلام کرد. اقتصاد ایران در سال های 2019 و 2018 نیز با رشد منفی مواجه و به ترتیب 6.5 و 5.4 درصد کوچکتر شده بود و بدین ترتیب رکود اقتصادی ایران در سال 2020 رسما پایان یافته است.
*س_نگرانی وزیر جهاد کشاورزی از پایین بودن قیمت گندم_س*خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس و در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر قیمت گندم در بازار از قیمت محصولاتی، چون جو و ذرت ارزانتر شده و این موضوع نگران کننده است و امیدواریم که هر چه زودتر قیمت این محصول اصلاح شود. وی اضافه کرد: نگرانیهای خود در خصوص قیمت گندم را با رئیس جمهور در میان گذاشته ام و ایشان تصمیم گیری در این خصوص را به جلسه شورای اقتصاد واگذار کردند که امیدواریم تا یک هفته، تکلیف قیمت گندم مشخص شود.
*س_صادرات تخم مرغ آزاد میشود_س*وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید تخم مرغ در کشور با مازاد مواجه شده گفت: در حال حاضر قیمت این محصول درب مرغداریها کمتر از نرخ مصوب است و تولید کنندگان در این خصوص دچار ضرر و زیان شده اند و قطعا در هفته آینده برای میزان مازاد تولید تخم مرغ مجوز صادرات داده میشود. وی افزود: اولویت صادرات با واحدهایی است که هنگام کمبود تخم مرغ به دولت کمک و میزان زیادی از تخم مرغهای تولیدی را وارد بازار کرده اند تا این کمبود جبران شود.
*س_شاه بیت مشکلات گرانی مرغ چیست؟_س*رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، شاه بیت مشکلات گرانی مرغ را در بازار فساد و رانت به وسیله تخصیص ارز 4200 تومانی و اجرا نشدن قانون اختیارات جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: متأسفانه وزارت صمت و جهاد کشاورزی مدام توپ را در زمین یکدیگر میاندازند.
*س_درخواست برای واگذار نشدن سهام ایران خودرو_س*وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای به رئیس جمهور، خواستار واگذار نشدن باقیمانده سهام دولتی ایران خودرو به بانکها شده است.
رزم حسینی در این نامه با تاکید بر تاثیر تحریمها بر کاهش تولید خودرو و افزایش هزینههای تولید در این صنعت گفت: اداره شرکتهای خودروساز توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و تامین نظر حاکمیت در حفظ قیمت بازار و ثبات آن موجب تحمیل زیانهای هنگفت به شرکتهای خودروساز شده است که واگذاری باقیمانده سهام دولت در گروه خودروسازی موجب سلب شیوه (مکانیزم) تنظیم بازار خواهد شد. وزیر صنعت در این نامه آورده است: مراتب فوق، گواه نبود انطباق تصمیمات متخذه با قوانین و اسناد بالادستی است؛ لذا اصلاح تصمیم درباره واگذاری سهام گروه صنعتی ایران خودرو مورد درخواست است. همچنین در این نامه آمده است: به موجب صدر ماده 18 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، تصویب واگذاری بنگاهها و باقی مانده سهام دولت نیازمند تصویب در هیات واگذاری است که بنا به عذر قانونی مصرح در بند الف، هیات واگذاری از ارائه و تصویب چنین مصوبه خودداری کرده است؛ لذا اصلاح در تصمیم به واگذاری سهام دولتی باقیمانده ایران خودرو را خواستارم.