سه‌شنبه 6 آذر 1403

متن کاوی سخنرانی داوطلبان ریاست جمهوری + نمودار

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در این جا با متن‌کاوی به بررسی کلمات و عبارات و تعداد آن‌ها در سخنرانی‌های کاندیدا‌ها در ستاد انتخابات پرداخته‌ایم. شدت و ضعف مقدار کلمات و تعداد آن‌ها می‌تواند تصویری خوب از کاندیدای مورد نظر و دیدگاه‌هایش ارائه بدهد که با نمودار‌های مختلف به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. (عدد کناری هر کلمه تعداد آن کلمه در سخنرانی مربوطه را نشان می‌دهد.) *** ابراهیم...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در این جا با متن‌کاوی به بررسی کلمات و عبارات و تعداد آن‌ها در سخنرانی‌های کاندیدا‌ها در ستاد انتخابات پرداخته‌ایم. شدت و ضعف مقدار کلمات و تعداد آن‌ها می‌تواند تصویری خوب از کاندیدای مورد نظر و دیدگاه‌هایش ارائه بدهد که با نمودار‌های مختلف به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. (عدد کناری هر کلمه تعداد آن کلمه در سخنرانی مربوطه را نشان می‌دهد.)

*** ابراهیم رئیسی

نمودار زیر نشان دهنده درصد فراوانی کلمات سخنرانی وی است:

آیت الله رئیسی بعد از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، طی یک سخنرانی 237 کلمه بکار برده‌اند، پرکاربردترین کلمه وی "حضور" بوده که 16 بار تکرار شده شته است. در ادامه به بررسی کلماتی که به یک حوزه خاص اشاره دارند می‌پردازیم:

اقتصادی:

7 کلمه و عبارت ایشان اشاره به مسائل و مشکلات اقتصادی داشته که عبارتند از: "اقتصاد 3، بیکاری 1، گرانی 1، سفره مردم 1، تولید 1، فساد 1، گره‌گشایی 1"

سیاست خارجی:

در کل ایشان به 3 کلمه مرتبط با سیاست خارجی اشاره کرده‌اند که از قرار زیر اند: "سیاست خارجی 1، همسایگان 1، تعامل 1"

نهادها:

وی 4 بار به کلمه دولت و قوه مجریه اشاره کرده است که در هر چهار مورد به توضیح اولویت داشتن دولت نسبت به قوه قضاییه پرداخته‌اند و اعلام کرده‌اند که حضور ایشان در انتخابات به همین علت است. آیت الله رئیسی از هیچ شخصی نام نبرده اند.

*** محمود احمدی‌نژاد

نمودار درصد فراوانی لغات سخنرانی محمود احمدی‌نژاد:

محمود احمدی‌نژاد یک سخنرانی 523 کلمه کرده است که از این حیث طولانی‌ترین سخنرانی محسوب می‌شود.

نهادها:

او در سخنرانی خویش به 5 نهاد (اگر کلمه حکومت را هم یک نهاد حساب بیاوریم) اشاره کرده که هر 5 مورد را تخریب کرده است. در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

1- حکومت محمود احمدی‌نژاد 4 بار کلمه حکومت را بکار برده است که در سه مورد آن مردم را در مقابل حکومت معرفی کرده است. 2- دولت وی 3 بار کلمه دولت را بکار برده است که در یک مورد به جواب رد مردم به دولت برای انتخابات مجلس اشاره کرده و بار در جایی دیگر نیز تشکیل دولت انقلابی را با شائبه مهندسی انتخابات برای انتخاب شدن کاندیدای مورد نظر تصمیم گیرندگان همراه دانسته است. 3- مجلس او 2 بار کلمه مجلس را بکار برده که در هر دو مورد به آن تاخته است. 4- صدا سیما وی یک بار به صدا سیما اشاره کرده و اتهام دانستن تعداد افراد تایید صلاحیت شده را زده است. 5- دستگاه امنیتی آقای احمدی نژاد 2 بار کلمه امنیتی را بکار برده است که در یک مورد آن به عناصر فاسد رخنه کرده در سیستم امنیتی اشاره کرده است.

اقتصاد

دکتر محمود احمدی‌نژاد 4 بار کلماتی مربوط به مسائل اقتصادی بکار برده‌اند: "اقتصادی 3، معیشت 1"

از نکات دیگری که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

کلمه اصلاح یازدهمین کلمه پرتکرار سخنرانی وی بوده که سه بار آن به صورت اصلاح اساسی (وضعیت کشور) بکار رفته است.

همچنین او عبارت رد صلاحیت را پنج بکار برده است و در هر مورد از آن انتقاد کرده است. او 2 بار نیز کلمه انحراف را بکار برده است که در هر دو مورد به انحراف از انقلاب اشاره کرده است. آقای احمدی نژاد نام هیچ شخصی را نبرده است.

*** سعید جلیلی

نمودار درصد فراوانی لغات سخنرانی سعید جلیلی:

در سخنرانی سعید جلیلی جمعا 250 کلمه بکار رفته است که تعداد زیادی از آن مربوط به انتقادات از دولت فعلی و رویه پیش گرفته توسط آن است. کلمات و عباراتی نظیر؛ هشت سال، حل، برنامه، نمایش (اشاره به نمایشی اداره شدن کشور)، مسائل موهوم، اولویت (کشور) و... در انتقاد مستقیم از دولت آقای روحانی بکار رفته‌اند. همچنین او بر اینکه فضای انتخابات باید به دور از نمایش و شعار باشد تاکید کرده است.

اقتصاد:

وی به 7 کلمه اقتصادی، 14 بار اشاره کرده است: "تحریم 4، سرمایه 3، اشتغال 2، گرانی 2، تورم 1، بیکار 1، مسکن 1"

نهادها:

تنها نهادی که آقای جلیلی از آن سخن به میان آورده است، دولت بوده که صرفا از آن انتقاد کرده است که نشان می‌دهد وی دولت را مسئول مشکلات کشور می‌داند.

*** اسحاق جهانگیری

نمودار سخنرانی آقای جهانگیری در زیر قابل مشاهده است:

اسحاق جهانگیری، در سخنرانی خود 521 عدد کلمه بکار برده است که مهمترین مفاهیم اشاره شده از قرار زیراند:

اقتصاد:

23 کلمه اقتصادی به تعداد 37 بار تکرار شده‌اند. این حجم از لغات اقتصادی نشان از دیدگاه وی نسبت به مساله ریاست جمهوری و نیاز اقتصادی مردم دارد. نمونه کلمات بکار رفته به همراه تعداد تکرارشان در زیر آمده است: "تحریم 8، معیشت 2، توسعه 2، تولید 2، منافع 2، رفاه 2، فقر 2، اقتصادی 2، ثروت 1، شکاف 1، درآمدی 1، ترانزیت 1، لوله (نفت) 1، کولبری 1، بیکاری 1، سرمایه 1، بودجه 1، صنعت 1، کشاورزی 1، رایگان 1، غنا 1 "

نهادها:

وی فقط از دولت به تعداد 7 مرتبه نام برده است که در اکثریت موارد از دولت آینده خود صحبت کرده است.

سیاست خارجی:

او از دو کلمه توافق و برجام هر کدام 2 مرتبه استفاده کرده که هر بار که از برجام نام برده از احیای مجدد آن یاد کرده است. هر بار که از توافق استفاده شده نیز با عبارت "توافق داخل و خارج " استفاده شده که دیدگاه ایشان نسبت به مسائل بین المللی و داخلی را نشان می‌دهد.

کرونا:

دو بار نیز کلمه‌های کرونا و واکسیناسون بکار رفته است که هر بار به واکسیناسیون رایگان در کشور اشاره شده است.

*** محسن رضایی

نمودار کلی صحبت‌های محسن رضایی در زیر قابل مشاهده است:

محسن رضایی پس از ثبت نام در انتخابات سخنرانی کردند که آمار 370 کلمه بکار رفته در آن به شرح زیر است:

اقتصادی:

او 45 کلمه و بیش از 40 جمله که به طور مستقیم به مباحث اقتصادی مربوط بوده بکار برده است. لغات و تعدادشان از این قرارند: "اقتصاد و اقتصادی 15، اقتصاددان2، بورس4، تومان2، ریال 1، قیمت1، ارزان1، خریدن2، مشتری1، مصرف کننده 1، گران 1، فروختن 2، منافع3، پول 1، بیت المال 1، خسارت (اقتصادی) 1، مالباختگان 1، ضرر 1، بیکاری 1، معیشت 1، دلار 1، سکه 1"

عبارات "صندوق جبران ضرر مالباختگان" و "ایالت اقتصادی" بکار رفته توسط ایشان نیز اشاره به نظریات اقتصادی وی دارند.

اشخاص:

وی نام 4 شخص را بکار برده است که در آن‌ها امام خمینی، شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید باکری و شهید همت دیده می‌شوند.

سیاست خارجی:

دکتر محسن رضایی همچنین نام کشور‌هایی مثل ترکیه، امارات و عمان را بکار برده، همچنین از اتحادیه‌ی کشور‌های جنوب غرب آسیا سخن به میان آورده که نشان دهنده طرز فکر ایشان در مورد سیاست خارجی است نهادها: وی 8 بار از دولت، 1 بار از مجلس و 2 بار نیز از قوه قضائیه نام برده است.

*** محسن هاشمی

نمودار کلی صحبت‌های محسن هاشمی در زیر قابل مشاهده است: محسن هاشمی نیز در یک سخنرانی 183 کلمه‌ای کوتاه، به بیان نظراتش پرداخته است که به تحلیل آن می‌پردازیم: کلمات اقتصادی: محسن هاشمی، در کل 13 کلمه مربوط به حوزه اقتصاد بکار برده است. اقتصاد5، رفاه 4، معیشت 3، رکود 1 اشخاص: روحانی 1، هاشمی (پدر) 1، ترامپ 1 و جهانگیری 1 سیاست خارجی: توافق 1، برجام 1، مذاکرات 1

*** سعید محمد

سعید محمد بعد از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، سخنرانی‌270 کلمه‌ای کردند که از مهمترین مفاهیم اشاره شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اقتصادی:

34 بار به کلمات اقتصادی اشاره کرده است که عبارتند از: "سفره 4، اقتصادی 3، سرمایه 3، یارانه 2، بورس 2، تولید 2، توسعه 2، تحریم 2، معیشت 1، صنعت 1، خودرو 1، بازار 1، بانکی 1، منابع 1، خام فروشی 1، مسکن 1، اشتغال 1، رونق 1، تجاری 1، بازرگانی 1، گردشگری 1، اقتصاد 1" وی به هیچ مفهومی به اندازه اقتصاد نپرداخته است که نشان از طرز تفکر ایشان و دیدگاهشان نسبت به مساله ریاست جمهوری است.

نهادها:

دکتر سعید محمد به سه نهاد اشاره کرده‌اند که از قرار زیر هستند:

دولت 8، نظام 3، مجلس 1

کلمه دولت در جملاتی برای انتقاد به دولت کنونی، ترسیم دولت خود و... بکار رفته است.

سیاست خارجی:

سعید محمد کلمات برجام، مذاکرات و شرق را هر کدام یک بار بکار برده و ضمن بیان انتقاداتی اعلام کرده که در برجام باقی می‌ماند، زیرا این قرارداد از تعهدات ایران است. ضمنا اعلام کرده است که در دولتش به شرق نگاه خواهد داشت. وی 4 بار نیز کلمه عدالت را بکار برده است.

*** علی لاریجانی: نمودار سخنرانی وی در زیر مشاهده می‌شود

علی لاریجانی پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، در سخنرانی خود 424 کلمه به کار برده به کلمات بکار رفته آن پرداخته‌ایم:

اقتصادی:

کلمات اقتصادی آقای دکتر لاریجانی به شرح زیر هستند که حاوی 12 کلمه است: "تجارت 3، تولید 2، بلوکه 2، فروختن 1، پول 1، نفت 1، ثروت 1، صادرات 1"

سیاست خارجی:

ایشان جمعا 22 کلمه در رابطه با سیاست خارجی بکار برده‌اند که ناشی از فضای فکری وی نسبت به مساله ریاست جمهوری است: 14 بار کلمه "سیاست" بکار رفته که 6 بار "سیاست خارجی" بوده است. یک بار نیز به عبارت "روابط خارجی" به این موضوع اشاره کرده‌اند. (7 بار اشاره به سیاست خارجی)

کلمات مرتبط با سیاست خارجی نیز عبارتند از:

" بین المللی 4، منطقه 2، شرق 2، غرب 2، صهیونیست 1، فلسطین 1، مذاکرات 1، برجام 1، شهید قاسم سلیمانی 1"

اشخاص:

آقای لاریجانی نام 9 نفر را نیز در این سخنرانی بکار برده است:

"آیت الله خامنه‌ای 3، سعدی 3، شهید مطهری 2، هاشمی رفسنجانی 2، روحانی 2، محمد خاتمی 1، امام خمینی 1 و شهید سلیمانی 1 مرتبه"

ذکر نام‌های آقایان هاشمی، روحانی و خاتمی برای رفع اتهام از خود ایشان در مورد تشکیل سوم روحانی بوده است.

*** امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی: نمودار سخنرانی وی در زیر مشاهده می‌شود

قاضی‌زاده هاشمی نیز در سخنرانی خود پس از ثبت نام، 234 کلمه بکار برده است که پس از متن‌کاوی به نتایج زیر می‌رسیم:

نهادها:

دولت 10، مجلس 4 و نظام 4 از کلماتی هستند که به یک نهاد اشاره داشته‌اند.

از 10 موردی که وی کلمه دولت را بکار برده است فقط دو مورد انتقاد به دولت فعلی ایران اشاره داشته است و باقی 8 مورد همگی به توصیف دولتی است که دکتر قاضی‌زاده خودش قصد تشکیل آن را دارد.

در اشارات وی به مجلس نیز از 4 مورد، 3 بار به دلیل بیان سابقه کاری خود در مجلس این کلمه تکرار شده است و یک بار نیز صحبت از پیگیری مساله سربازی از طریق مجلس به میان آمده است.

کلمه نظام نیز در هر 4 موردی که استفاده شده با حمایت کامل از طرف وی همراه بوده است.

سیاست خارجی:

از عبارات مربوط به سیاست خارجی کلمات برجام 2 مرتبه و مذاکره 4 مرتبه هستند. برجام در هر دو مورد با رویکرد انتقادی نسبت به خود برجام و امضا کنندگان برجام همراه بوده است. ولی ایشان ذکر کرده‌اند که ماندن در برجام را کلیت نظام باید تصمیم بگیرد.

کلمه مذاکره نیز بیشتر در انتقاد به مذاکره کنندگان دو طرف ایرانی و امریکایی بکار رفته است.

اقتصاد:

وی کلماتی نظیر ثروت 2، پول 1، نقدینگی 1 و مالی 1 را بکار برده‌اند که بیشتر به ثروت خدادادی کشور اشاره داشته است.

طرح‌ها و برنامه‌ها:

یک بخش پررنگ در سخنرانی ایشان، (که کمتر به شکل مستقیم توسط سایر کانداد‌ها مورد توجه قرار گرفت) طرح‌ها و برنامه‌های وی برای اداره کشور بوده است.

او در 9 مورد به کلمه برنامه و برنامه ریزی اشاره کرده که در همه موارد به برنامه‌های دولت خود پرداخته است. یک مورد نیز به پروژه اشاره شده است که از همین قرار است. عبارات "19 برنامه"، "8 برنامه دارای اولویت" و "286 پروژه" نشان از برنامه‌دار دارند.