مهمترین مخالفان قالیباف در مجلس یازدهم / رمزگشایی از سخنان جدید اردشیر زاهدی / انتقادات تند کرباسچی از اصلاحطلبان / استعفای عارف تکذیب شد
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
آخرین آمار کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 9 اردیبهشت 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 1112 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد. وی گفت: مجموع بیماران کووید19 در کشور به 92584 نفر رسید.
وی همچنین گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 71 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند. به این ترتیب مجموع جان باختگان این بیماری به 5877 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تا کنون 72439 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
به گفته جهانپور، 2983 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بیشتر بخوانید:
1112 ابتلا و 71 فوتی جدید ویروس کرونا در کشور
***
شورای نگهبان تا زمان تأیید اعتبار نامهها مهلت ابطال انتخابات را دارد عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به هجمههای صورت گرفته علیه شورای نگهبان درباره مدرک تحصیلی جعلی سینا کمال خانی منتخب حوزه انتخابیه تفرش اظهار کرد: اسناد رسمی به جهت قانونی بودن خود به خود دارای اعتبار هستند و وقتی فردی برای انتخابات ثبت نام میکند احراز اسناد اولیه در آغاز برعهده هیئتهای اجرایی فرمانداریها و وزارت کشور است.
او افزود: چنانچه اصالت مدارکی مانند گواهی تحصیلی و مدارک سه جلی مورد خدشه قرار نگرفته باشد، اصل بر صحت آنها قرار خواهد گرفت و تا زمانی که گزارش خلافی به دست ما نرسد شورای نگهبان سوالی را مطرح نخواهد کرد.
قائم مقام شورای نگهبان در پایان گفت: شورای نگهبان تا زمان تایید اعتبار نامهها وقت دارد تا در صورت محرز شدن جعل مدارک ابطال انتخابات انجام دهد.
بیشتر بخوانید:
کدخدایی: نظر وزارت علوم برای ما حجت است
***
اوج گیری دوباره اختلافات اصلاح طلبان با استعفای موسوی لاری
عبدالواحد موسوی لاری، نایبرییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اخیرا از ادامه حضور در این شورا استعفا کرد. در نامه استعفا علت کنارهگیری شرایط جسمی عنوان شده اما گفته میشود که ایشان فارغ از شرایط جسمی به دلیل برخی انتقادات به همکاری با این تشکیلات تمایلی ندارند.
موسوی لاری، عضو سابق شورای عالی سیاست گذاری درباره استعفا می گوید: اینکه شرایط جسمی من یکی از دلایل استعفا بود، واقعیت است اما فارغ از بحث استعفا که کاملا جنبه شخصی دارد من می خواستم و می خواهم که اصلاح طلبان شرایط جدید و موقعیت حساس کشور را با دقت بیشتری مد نظر قرار دهند هرچند که در قوای سه گانه حضور کم رنگی داشته باشند.
این فعال اصلاح طلب تاکید کرد: در این مقطع مثل همیشه یکی از مهمترین ضروریات خارج نشدن از دایره انصاف است، اگر درباره شورای عالی سیاستگذاری یا افراد نقدی وجود دارد نباید به صورت تخریب، کنایه زنی و زیرسوال بردن افراد باشد. افراد حاضر در شورای عالی سیاستگذاری طی این مدت زحمت کشیدند و محور این مجموعه یعنی دکتر محمدرضا عارف انصافا در شورا تلاش بسیار کرده است من نوع رفتار بعضی از اصلاح طلبان بااین بزرگوار را نه تنها قبول ندارم بلکه نوعی خودزنی و جفا به جمع می دانم. ایشان فردی فرهیخته دلسوز است و با رعایت انصاف، بدون شعارزدگی شورا را اداره کرده است.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی نیز به جهان صنعت گفت: بازگرداندن امید و اعتماد خیلی کار سختی است. وقتی یک جامعه امیدوار با آن شور وحرارت میآید و با استقبال خود در انتخاباتهای 92، 94 و 96 پای کار اصلاحطلبان میایستند و بعد مجموعه دولت، مجلس، شورای شهر و همه مجموعه نیروهای اصلاحطلب و معتدل کاری میکنند که آنها ناامید شوند؛ بازیابی سرمایه اجتماعی کار سادهای نیست که گمان کنیم با دوتا شعار و چهارتا مصاحبه و... میتوان امید را به مردم برگرداند.
کرباسچی می گوید:... به نظر من باید اینها را کنار بگذاریم و با شخصیتهای محترم سیاسی هم رودربایستی نداشته باشیم. مثلا اینکه آقای دکتر عارف یک وقتی نامزد ریاستجمهوری شدند و اصلاحطلبان به هر دلیلی دنبال آقای روحانی رفتند نباید باعث این شود که بخواهیم جبران کنیم و بگوییم که او حتما رییس شورایعالی باشد. آقای عارف اگر میتواند در شورایعالی اصلاحات، فراکسیون امید یا هر جایی نقش برجسته ایفا کند باید از او حمایت کنیم اما اگر در عمل دیدیم که شخصیت اجرایی با توانایی برقرار کردن یک سازوکار فعال را ندارد باید تعارف را کنار بگذاریم. کار سیاسی که رودربایستی ندارد. درباره بقیه بزرگان هم همینطور است. حتی دیگر کسانی که شاید برای ما کاریزما بوده و شخصیت مورد علاقه ما باشند.
دبیرکا حزب کارگزاران در پاسخ به این سوال که «منظورتان آقای خاتمی است؟» می گوید: حالا آقای خاتمی یا هر کدام از رفقا. اگر به خاطر شخصیتهای بزرگوار و خصلتهای قابل تحسینی که دارند، به خاطر اینکه نمیتوانند به هیچکسی نه بگویند و... نباید تعارف داشته باشیم. ما باید به فکر مجموعه کشور، مردم و نظام باشیم. ما به همه شخصیتها احترام گذاشته و دستشان را میبوسیم اما در عرصه سیاست به این شکل نمیتوان پیش رفت.
مهر نوشت: با افزایش ناکارآمدی دولت و مجلس اصلاح طلب که با حمایت صد در صد پدرخواندههای این جریان سر کار آمدند، عیار اصلاحات برای مردم معلوم شد و به زودی سرخوردگی و ناکارآمدی بر طیفی از این جریان حاکم شد، به طوری که یک سال مانده به انتخابات مجلس یازدهم، محمد خاتمی اعلام کرد که دیگر «تکرار» هم نمیتواند مردم را برای حمایت از اصلاحات پای صندوقهای رأی بیاورد...
مجموع فعل و انفعالات اصلاح طلبان حکایت از آن دارد تغییرات گستردهای پیش روی اصلاحات است و انتظار این است که در آیندهای نزدیک شاهد اردوگاههای جدیدی در جبهه اصلاح طلبان کشور باشیم.
بیشتر بخوانید:
توضیحات موسویلاری درباره استعفا از شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان
کرباسچی: اصلاحطلبان جامعه را ناامید کردند
***
محمدرضا عارف استعفا داده است؟ احمد شریف عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان درباره استعفای موسوی لاری به باشگاه خبرنگاران گفت: بعد از انتخابات مجلس هیچ جلسهای در شورای عالی تشکیل نشده و از همین رو به طور رسمی استعفای ایشان مطرح نشده است؛ علاوه بر این هنوز سازوکار ادامه فعالیت شورای عالی مشخص نیست که آیا طبق روند قبلی قرار هست ادامه دار شود یا خیر؛ زیرا طبق آیین نامهای که تنظیم شده بود یک زمان دوساله برای ساختار کنونی شورای عالی اصلاح طلبان پیش بینی شده که البته آن دوسال هنوز تمام نشده است.
او ادامه داد: درباره موضوع استعفای آقای موسوی لاری هم طبعا باید جلسهای تشکیل شده و در این باره صحبت شود. این شایعهای هم که درباره استعفای محمدرضا عارف مطرح شده کذب است و چنین مطلبی نه جایی عنوان شده و نه حقیقت دارد.
این فعال اصلاح طلب گفت: موافقم که اصلاح طلبان باید تغییر استراتژی و راهبرد دهند.
***
رمزگشایی از سخنان اردشیر زاهدی
شرق: شخصیتی که حاضر است برای انتشار ایده هایش پول هم بدهد درحالیکه میداند نه میان همسلکانش برایش اعتبار و کف و هورا میآورد و نه آغوشی در میان مخالفان سابق و حاضرش برایش باز میشود. از سوی دسته اول توهین و دشنام میشود و دسته دوم را متعجب و گیج کرده است. او کسی نیست جز اردشیر زاهدی. نامه اخیرش به ترامپ، یادداشت دو سال قبلش در نیویورکتایمز در تمجید از سیاستهای ایران یا گفتوگویش با یک شبکه تلویزیونی روسی و حمایتهایش از سردار سلیمانی به نظر خلاف جهت آب شناکردن او میرسد.
کلید این نگاه زاهدی را باید در تاریخ جست. طبق یکی از اسناد ساواک در اردیبهشت 1356، کمک 120میلیوندلاری اردشیر زاهدی، سفیر شاه در آمریکا به جمهوریخواهان که برای جلوگیری از شکست آنان در انتخابات ارسال شده بود، خشم دموکراتهای پیروز آن کشور را برانگیخته است... این سند نشان میدهد که ایران احتمالا آن زمان از درگیری بین دو جناح استفاده میکرده چون درست یا غلط از نگاه امروز، به دنبال منافع خود بوده است. اردشیر زاهدی در نوشتهها و گفتههایش هم امروز دقیقا از همین منظر به رابطه ایران و آمریکا نگاه میکند؛ حمایت از منافع ایران... اردشیر زاهدی، متولد 24 مهر 1307 شمسی در تهران با 92 سال سن هماکنون در سوئیس زندگی میکند و احتمالا مکنون قلبیاش این است که در ایران بمیرد...
همشهری نوشت: اردشیر زاهدی، آخرین سفیر دوران پهلوی در آمریکا بار دیگر در شبکه بیبیسی ظاهر شده و به دفاع از منافع ملی ایران پرداخت. او به جرأت یکی از پدیدههای عجیب ایرانیهای خارجنشین است که در سالهای اخیر در مقام دفاع از کیان ایران برآمده است.
دیپلماتی که از یک طرف بهخاطر خوشخدمتی پدرش به شاه در 28مرداد 1332و از طرف دیگر بهخاطر نسبت سببیاش با خاندان پهلوی، از مقربان دربار بود و تا روزهای آخر حیات محمدرضاشاه تلاشهای زیادی برای ورود او به آمریکا کرده بود، حالا به چهرهای تبدیل شده است که تمامی جناحهای داخلی ایران از او بهعنوان یک قهرمان ملی یاد میکنند.
بیشتر بخوانید:
اردشیر زاهدی: من به قاسم سلیمانی افتخار میکنم، کسی که جان خودش را در راه مملکتش فدا کرد
وزیر خارجه پهلوی: آمریکا، اسرائیل و سعودیها جلوی ایران زانو زدند
اردشیر زاهدی و اخلاق اپوزیسیونی
***
هجمهها به قالیباف از کدام طیف سیاسی نشات میگیرد؟
نامه نیوز نوشت: در زمان انتخابات هرچند پایداریها مانع سرلیستی اصولگرایان در انتخابات شدند اما اینگونه وارد چالش نشده بود. حالا اما قضیه رویارویی درونی جناحهای اصولگرایی خیلی جدیتر شده است، به گونهای که برخی طیفهای اصولگرا به دنبال باز کردن پرونده قالیباف در زمان شهردار بودنش هستند. این طیف همان پایداریها هستند که گویی قرار نیست به این آسانی میدان را برای او خالی کنند... آیا جعبه سیاه دوران مدیریت شهردار سابق باعث فصل جدیدی در جریان اصولگرایی خواهد شد یا همچنان سربسته باقی خواهد ماند؟ پایداریها در قبال چه امتیازاتی از این پیگیری دست خواهند کشید و اصولگرایان تا کجا حاضر هستند برای محمدباقر قالیباف هزینه کنند؟...
قطعا قالیباف برای پایداریها همچنان یک خط قرمز است و حاضر نیستند به راحتی رای خود را پشت نام او بیاورند. خاصه برای جایگاه ریاست مجلس. روایتها حکایت از برنامه ریزی های جدی برای حمله رسانهای و سیاسی به قالیباف دارد که باز کردن پرونده شهردار سابق در زمان مدیریت او در بهشت، جزو یکی از همین برنامههای پایداریهاست... باید توجه داشت که مجلس یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز میکند که کشور درگیر بحران کروناست و وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم نیز به شدت تحت تاثیر آن قرار گرفته است. در چنین اوضاعی مردم دیگر تحمل دعواهای سیاسی را ندارند بنابراین شاید اصولگرایان نیز به همین خاطر جلوی این دعواهای سیاسی را بگیرند و اجازه ندهند وارد چالش جدیدی شوند.
جهانبخش خانجانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت و گو با تابناک نیز به این مسئله اشاره و تصریح دارد: مصطفی میرسلیم، محمدباقر قالیباف و حمیدرضا حاجی بابایی شخصیتهایی هستند که هم اکنون برای ریاست مجلس مطرح هستند و افرادی همچون عباسی و نیکزاد نیز مطرح شدهاند که البته در چارچوب حاجی بابایی میگنجند.
وی افزود: اگر بخواهیم افرادی که هم اکنون برای ریاست مجلس یازدهم مطرح هستند را از ویژگی و سلوک فردی و نگاه نزدیک به حاکمیت بررسی کنیم، آقای میرسلیم به این شرایط نزدیکتر است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه طبیعی است مخالفانی که قالیباف دارد میرسلیم ندارد، گفت: «جبهه پایداری و تیم آقای احمدی نژاد بیشترین مخالفت را با قالیباف خواهند داشت.»
***
سکته در انتشار لیست ارزی شرق نوشت: با وجود وعده عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، درباره انتشار روزانه لیست دریافتکنندگان ارز کالاهای اساسی (چهارهزارو 200تومانی) و ارز نیمایی اما آخرین لیست منتشرشده از سوی این مجموعه مربوط به اسفند 98 است. به این ترتیب، حدود بیش از دو ماه از انتشار لیستی که اندکی به شفافشدن روند اختصاص ارز - بهعنوان موضوعی استراتژیک برای کشور - کمک میکند، می گذرد. در این میان، دعواها همچنان بر سر انحراف منابع ارزی کشور از اهداف اصلی هم ادامه دارد.
اسفندیار جهانگرد، کارشناس اقتصادی انتشار لیست توسط بانک مرکزی را عاملی برای ایجاد شفافیت نمیداند.
او میگوید: اصولا با تخصیص ارز چهارهزارو 200تومانی مخالف هستم. انتشار لیست هم کمکی به شفافسازی نمی کند. دولت اگر میخواست این موضوع را حل کند، می توانست نرخ ارز را یکی کند و مابهالتفاوت ریالی را به کسانی که کالای اساسی وارد کردند، تخصیص میداد و این بازار را کلا تعطیل می کرد به این ترتیب رانت حاصله را کلا در کشور جمع می کرد که نکرد.
***
قوه قضاییه اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی را منتشر کند حجتالاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به لزوم برخورد قوه قضاییه با مفسدان ارزی اظهار کرد: باید در ابتدا مشخص شود که چه کسانی و دقیقا برای چه کاری ارز دولتی دریافت کردهاند.
او افزود: لازم است که مسیر ارز دولتی، نوع کالاهای وارداتی و نحوه توزیع آن شفاف شود؛ چرا که صحبت آقای رئیس جمهور مبنی بر اینکه هیچ ارزی گم نشده افکار عمومی را اقناع نمیکند.
نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید شفاف شود که آیا در اختصاص این ارزهای دولتی رانت وجود داشته؟ و منطق اختصاص این مبالغ به اشخاص به چه صورتی بوده است.
سلیمی ادامه داد: لزومی ندارد، دولت به واردکنندگان کالاهای غیراساسی مانند چوب بستنی، عصا و آدامس ارز دولتی اختصاص دهد، به همین دلیل باید مشخص شود که ارزها کجا رفته است.
***
ورود شورای نظارت بر صداوسیما به ماجرای دستمزدهای نجومی مجریان
محمدحسین صوفی، دبیر شورای نظارت بر صداوسیما درباره شایعات مرتبط با دستمزد نجومی برخی سلبریتیها در تلویزیون که در روزهای اخیر حاشیهساز شده است، به مهر گفت: یکی از دستور جلسات ما این است که به بررسی و جمعآوری اطلاعات و دادهها در همین زمینه بپردازیم.
دبیر شورای نظارت بر صداوسیما با اشاره به اظهارنظرهای مطرح شده در فضای مجازی و برخی رسانههای رسمی اضافه کرد: چندان نمیتوان به اخبار شبکههای اجتماعی تکیه کرد. خود ما براساس مستنداتی که در حال جمع آوری آنها هستیم قضیه را بررسی میکنیم.
وی درباره اینکه دستمزدهای مجریان تلویزیونی در چند سال اخیر مورد حاشیههایی قرار گرفته اما چارچوب درستی برای آن شکل نگرفته است، گفت: شورای نظارت بر صداوسیما وظیفهاش نظارت بر کلیت سازمان صداوسیما است. معمولا گزارشهای این شورا به پنج مرجع ارجاع میشود؛ گزارشهایی که طبقه بندی شده است.
بیشتر بخوانید: