دوشنبه 5 آذر 1403

نتیجه 27درصد تست‌ها؛ ویروس جهش‌یافته / صدای پای پیک ششم شنیده شد / واقعیت آماری چیست؟ + نقشه و نمودار

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
نتیجه 27درصد تست‌ها؛ ویروس جهش‌یافته / صدای پای پیک ششم شنیده شد / واقعیت آماری چیست؟ + نقشه و نمودار

آمارهای رسمی نشان می‌دهد نتیجه 27درصد از تست‌های انجام‌شده روزانه ویروس امیکرون است که این به‌معنی شنیده‌شدن صدای پیک ششم در آینده نزدیک است.

به گزارش مشرق، در شرایطی که همه آمارها روی کاغذ بیانگر سیر نزولی و فروکش کردن بیماری کرونا در سراسر کشور بود یک‌باره جهش 25.6درصدی نرخ ابتلای روزانه نسبت به جمعه گذشته نشان داده است که ویروس منحوس همواره فعال بوده و سایه سنگین امیکرون بر کشور محسوس شده است.

در این زمینه کارشناسان تأکید می‌کنند بی‌توجهی به بحرانی که در کمین سلامتی جامعه نشسته است می‌تواند یک اشتباه استراتژیک در مدیریت همه‌گیری کرونا بعد از نزدیک به دوسال از آغاز آن باشد و به همین دلیل با درنظر گرفتن تجارب کشورهای اروپایی که اکنون درگیر انفجاری شدن نرخ ابتلا و مشکلات ناشی از آن شده‌اند باید برای مقابله با پیک ششم آن‌هم با ویروس امیکرون آماده باشیم.

موارد ابتلا به ویروس جهش‌یافته آفریقایی در ایران رو به افزایش است

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در کمیته علمی برای اعمال محدودیت‌ها تصمیم‌گیری نمی‌کنیم بلکه تصمیم‌های علمی می‌گیریم و ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیم‌های لازم را می‌گیرد. خطر امیکرون، بیخ گوش ما است.

پیام طبرسی در حاشیه پنجاه و ششمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا روز گذشته اظهار داشت: میزان موارد ابتلا به کرونا و امیکرون در آمریکا، کشورهای اروپایی و برخی کشورهای اطراف، نسبت به هفته‌های گذشته، بیش از 90 درصد افزایش یافته است بنابراین امیکرون، خیلی به ما نزدیک است و باید خطر را جدی بگیریم.

وی افزود: گزارش‌هایی که از موارد امیکرون در ایران داریم این است که موارد امیکرون در تست‌های تشخیصی، رو به افزایش است و باتوجه به خصوصیات این سویه که تصاعدی افزایش پیدا می‌کند بنابراین در دو تا سه هفته آینده ممکن است با پیک کرونا روبه‌رو شویم.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری خاطرنشان کرد: برای کاهش اثرات و مشکلات ناشی از پیک جدید کرونا با امیکرون، می‌توان سه کار اصلی انجام داد؛ یکی تشدید رعایت شیوه‌نامه‌ها و پیشگیری از ابتلا به‌ویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری، دوم تزریق دز سوم، و سوم افزایش قدرت تست‌های تشخیصی در کشور است.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: در زمان حاضر فاصله‌ای بین افرادی که دز دوم و سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند وجود دارد. تاکنون حدود 10 میلیون نفر نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونا اقدام کرده‌اند و حدود 40 تا 50 میلیون نفر باید نوبت سوم را تزریق کنند و امروز در جلسه کمیته علمی بحث شد که در صورت امکان، فاصله دز دوم و سوم را کمتر کنیم و به یک ماه برسانیم تا افراد، زودتر دز سوم را تزریق کنند.

دکتر طبرسی تأکید کرد: در زمان حاضر بیماری‌های ویروسی از جمله آنفلوآنزا در کشور در حال چرخش است و راهکار شناسایی موارد کرونا، قرنطینه و جداسازی بیماران از جامعه، افزایش قدرت تست‌های تشخیصی است. امیدواریم با رعایت پروتکل‌ها و تسریع در تزریق دز سوم واکسن، بتوانیم شدت موج آینده کرونا با امیکرون را کاهش دهیم.

14 روز آینده احتمالا پیک جدید آغاز می‌شود

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز درباره احتمال شکل‌گیری پیک جدید در همین جلسه اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود در دو هفته آینده شاهد پیک کرونا با امیکرون باشیم و توصیه تمامی اعضای کمیته علمی این بود که حتما تزریق دز سوم انجام شود.

حمیدرضا جماعتی با اشاره به افزایش نرخ ابتلا در کشورهای همسایه گفت: جلسه امروز کمیته علمی با محوریت تقویت واکسیناسیون و تست‌های تشخیصی برگزار و آخرین اطلاعات و وضعیت شیوع امیکرون در جهان و ایران بررسی شد. باتوجه به شیوع این سویه جدید در اکثر کشورهای جهان و همسایه ایران از جمله بحرین و کویت، به‌نظر می‌رسد که در چند هفته آینده شاهد پیک کرونا با امیکرون در کشور باشیم.

جماعتی افزود: انجام واکسیناسیون در افراد 12 تا 18 سال در جلسه امروز مورد تأکید قرار گرفت و بحث بر این بود که این افراد دز سوم را تزریق کنند چراکه شیوع امیکرون در افراد جوانتر، بیشتر است و بنابراین واکسیناسیون این گروه سنی، اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی یادآور شد: باتوجه به اینکه حدود 10 درصد از جامعه ما در سن 5 تا 11 سال قرار دارند، واکسیناسیون این گروه سنی می‌تواند از بروز پیک بیماری و چرخش ویروس در جامعه پیشگیری کند، همچنین باتوجه به اینکه بحث بازگشایی مدارس مطرح شده، انجام واکسیناسیون یکی از الزامات و ضروریات است. اگر مدارس بازگشایی شوند و این گروه سنی، واکسینه نباشند و همچنین باتوجه به اینکه امیکرون در گروه‌های سنی پایین‌تر، بیشتر دیده شده است بنابراین می‌تواند باعث شیوع کرونا شود.

کودکان ناقلان شیرین‌زبان احتمالی

به‌گفته جماعتی مطالعات در برخی کشورها نشان داده است که در کودکان حدود 30 درصد بر اثر امیکرون گرفتار شده‌اند و یک‌سوم از آنها در بیمارستان‌ها، بستری شده‌اند لذا اگر مدارس بازگشایی شوند و دانش‌آموزان واکسینه نشوند، در صورتی که نیاز به آی‌سی‌یو داشته باشند، می‌تواند منجر به بحران شود، بنابراین ضرورت واکسیناسیون گروه سنی 5 تا 11 سال، باز هم مورد تأکید کمیته علمی کشوری کرونا قرار گرفت.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: باتوجه به اینکه امیکرون در کشور در حال شیوع است و در دو سه هفته آینده به‌احتمال زیاد به پیک می‌رسد، کمیته علمی کشوری کرونا تأکید دارد که بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به تعویق بیفتد و بازگشایی انجام نشود تا مشخص شود که وضعیت کشور چگونه است. پیش‌بینی‌های متخصصین آمار و اپیدمیولوژی و کمیته علمی این است که در دو سه هفته آینده با پیک امیکرون در کشور روبه‌رو می‌شویم بنابراین بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، معقول و منطقی نیست.

500 مبتلا به امیکرون تا ظهر روز گذشته

دکتر جماعتی تصریح کرد: بر اساس گزارش‌ها و آزمایش‌های انجام‌شده تا کنون حدود 500 بیمار مبتلا به امیکرون در کشور شناسایی شده‌اند و 27 درصد از کل تست‌های انجام‌شده و ویروس‌های بررسی‌شده در هفته گذشته، امیکرون بوده است و این نشان می‌دهد که در چند هفته آینده می‌تواند به پیک برسد.

وی یادآور شد: یکی از مواردی که کمیته علمی تأکید ویژه‌ای بر آن دارد، لزوم واکسیناسیون آنفلوآنزا در افراد در معرض خطر است چون تعدادی از افرادی که در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند و به‌عنوان امیکرون در نظر گرفته شده است و حتی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند، مبتلا به آنفلوآنزا بوده‌اند بنابراین لزوم واکسیناسیون آنفلوآنزا نیز مورد تأکید قرار گرفت.

واقعیت آماری چیست؟

به‌هرحال کارشناسان و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا با ارائه مستندات و شواهدی تأکید بر این دارند که بحران نزدیک است و باید از همین امروز برای مدیریت کم‌هزینه آن گام‌های مؤثرتری برداریم اما برای سیاست‌گذاری درست و اجرای دقیق قوانین مناسب بهترین راهکار استناد به آمارهای دقیق و مشخص است که بد نیست با یک حساب سرانگشتی ببینیم؛ اکنون کجای کار هستیم و به‌واقع چه در انتظار ماست؟

براساس آخرین آمارهای رسمی منتشرشده از سوی وزارت بهداشت پایان هفته گذشته یعنی هفدهمین روز از دی‌ماه 1400 تعداد موارد ابتلای روزانه 1178 مورد ثبت شده است که این رقم در جدول روز گذشته با رشدی معادل 25.6 درصد به رقم 1480 مورد رسیده است، اما واقعیت امر این است که برای رسیدن به واقعیت فعالیت امیکرون در جامعه لازم است تفاوت آماری هجدهمین روز دی‌ماه با آخرین آمار را مدنظر داشته باشیم چون در این بازه زمانی یکباره شاهد رشد 111.12درصدی نرخ ابتلای روزانه بوده‌ایم.

به‌گفته کارشناسان این جهش ناگهانی که روی نمودارهای روزانه هم کاملا توجه را جلب می‌کند ناشی از فعالیت و قابلیت بالای سرایت ویروس امیکرون در کشورمان است که باید آن را جدی بگیریم و برای مقابله بهینه با آن و کاهش هزینه‌های احتمالی در آینده نزدیک برنامه‌ریزی کنیم.

این گروه همچنین تأکید می‌کنند بررسی نرخ موارد بستری در مراکز درمانی هم در همین بازه زمانی تأکیدی بر این مدعاست که امیکرون می‌تواند همه را شگفت‌زده کند چون مقایسه آخرین آمار با جمعه گذشته حکایت از کاهش 7.75درصدی نرخ بستری روزانه می‌کند درحالی که مقایسه 24ساعته دو آمار آخر که رسما منتشر شده است یعنی روز شنبه و یکشنبه گذشته نشان می‌دهد این شاخص رشدی معادل 34.52 درصد داشته است.

هرچند نباید فراموش کنیم که براساس رفتار ویروس منحوس در پیک‌های گذشته اکنون که دومینوی ابتلا و موارد بستری به‌راه افتاده است باید منتظر افزایش نرخ بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و البته موارد فوتی هم باشیم و شاهد مثال آن هم جهش 63.15درصدی نرخ موارد فوتی دیروز نسبت به جمعه گذشته است.

به‌گفته این افراد بهترین راهکار برای مدیریت کم‌هزینه بحران آینده کاهش قابل‌توجه سطح جابه‌جایی جمعیت در سراسر کشور و البته رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی کنار افزایش سطح واکسیناسیون با سومین دز است.

استان بوشهر / شناسایی 9 ابتلای جدید به اومیکرون

عبدالمحمد خواجه‌ئیان با بیان اینکه سویه اومیکرون تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است اظهار داشت قدرت سرایت بالای این سویه به اثبات رسیده و تاکنون 9 نفر در استان به بیماری اومیکرون مبتلا شده‌اند و نتیجه آزمایش 4 مورد دیگر هم هنوز اعلام نشده است.

رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر، واکسیناسیون را مهمترین راهکار مقابله با کرونا و سویه اومیکرون دانست و گفت: اکنون 90 درصد جمعیت بالای 12 سال استان یک نوبت واکسن و نزدیک به 80 درصد هم هر دو نوبت واکسن را تزریق کرده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه استان بوشهر به‌عنوان یکی از پایگاه‌های دیده‌بان برای شناسایی سویه اومیکرون معرفی شده گفت: در این راستا تعدادی کیت تشخیصی در اختیار مراکز بهداشتی درمانی استان گذاشته شده است.

وی تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بوشهر را 51 نفر دانست و تصریح کرد: در شبانه‌روز گذشته 17 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد 2 نفر از آنها به کرونا مثبت، قطعی بوده‌اند.

خواجه‌ئیان با اشاره به اینکه اکنون 4 بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته 7 بیمار از بخش کرونایی از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در 19 روز گذشته تنها یک فوتی کرونایی در بیمارستان‌های استان به ثبت رسیده است افزود: تاکنون 2 هزار و 35 بیمار از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

استان قزوین / ورود امیکرون تایید شد

صبح امروز محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین طی توییتی ورود کرونای امیکرون به استان قزوین را تأیید کرد.

اعلایی در این توییت خود نوشت: «مواردی از ابتلا به امیکرون در استان قزوین تأیید شد. با توجه به سرایت‌پذیری بالای سویه جدید ضرورت دارد دستورالعمل‌های بهداشتی را بیشتر و جدی‌تر از قبل رعایت کنیم.»

استان خراسان رضوی / آماده باش کامل مراکز درمانی

ایوب توکلیان اظهارداشت: پیرو دستورالعمل ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا و پیگیری ویژه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص آماده‌باش کامل تمامی گروه‌های فعال در بحث مبارزه با کرونا از جمله پرستاران جلسه هماهنگی با سوپروایزرها و پرستاران بیمارستان‌های مشهد و شهرستان‌های تابعه این دانشگاه برگزار شد.

وی با بیان اینکه 9 هزار و200 نفر پرستار در بیمارستان‌های شهرهای حوزه تحت پوشش این دانشگاه در حال خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی و غیرکرونایی هستند افزود: از این تعداد 6 هزار نفر از آنان در بیمارستان‌های مشهد در حال ارائه خدمت به هر دو گروه این بیماران هستند، در زمان موج‌های کرونایی بیش از 60 درصد پرستاران واجد شرایط در بخش‌های کرونایی مستقر می‌شوند و این عدد در ایام غیرپیک بین 10 تا 15 درصد بوده است.

توکلیان تصریح کرد: ایثارگری پرستاران در تمامی دوران‌ها از جمله جبهه مبارزه با ویروس کرونا به‌خوبی دیده شده، مانند پرستارانی که داوطلبانه در بخش‌های کرونایی حاضر شدند و یا پرستارانی که در شیفت‌های اضافه حضور یافتند تا جای خالی همکاران مبتلایشان احساس نشود و همچنین پرستاران کرونایی بهبود یافته‌ای که حتی پس از بهبودی و با وجود درد و رنج فراوان این بیماری، مجدد در بخش‌های کرونایی به ارائه خدمت پرداختند.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه در روزهای اخیر تمامی پرستاران به‌ویژه نیروهای فعال در بخش‌های کووید با آخرین آموزش‌های به‌روز در خصوص نحوه مقابله با ویروس اومیکرون و مبارزه احتمالی با موج ششم بحران کرونا آشنا شدند، گفت: در بخش‌های کرونایی از ظرفیت تمامی دانشجویان و اساتید پرستاری و حضور همزمان پرستاران جوان، باسابقه و پیشکسوت در کنار هم بهره‌مند هستیم، اما از به‌کارگیری پرستاران باردار و همچنین نیروهای دارای مشکلات تنفسی و جانبازان شیمیایی معذور هستیم و از ظرفیت آنها در بخش‌های غیرکرونا استفاده می‌کنیم تا به بیماران غیرکرونایی خدمات پرستاری را ارائه دهند.

وی افزود: پرستاران دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند تا آمادگی بیش از پیش به مبارزه با ویروس اومیکرون که سویه جدید کرونا بوده بپردازند و از مردم هم می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر این دز را دریافت کنند تا شاهد گسترش ویروس اومیکرون و موج ششم بحران کرونا نباشیم.

استان سمنان / 16 مورد امیکرون در منطقه ثبت شد

کامران قدس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته تست کرونای 16 نفر در استان سمنان مثبت اعلام شد.

وی بیان کرد: از این تعداد 6 نفر به قرنطینه خانگی رفتند و 10 نفر در بیمارستان بستری شدند و همچنین در شبانه‌روز گذشته، متاسفانه یک نفر بر اثر ابتلا جان باخت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه در همین مدت هفت نفر هم با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شده‌اند؛ افزود: هم‌اکنون 71 نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان بستری هستند.

قدس اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلا به سویه جدید کرونا (امیکرون کرونا) در استان سمنان ثبت و گزارش نشده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر تمامی شهرستان‌های استان سمنان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند و استمرار این وضعیت منوط به تداوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح استان از سوی عموم مردم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: زدن ماسک از خانه تا خانه، رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و توجه مردم به تزریق واکسن کرونا از جمله توصیه‌های جدی است که ما همواره آن را به مردم گوشزد می‌کنیم؛ به‌ویژه با توجه به ورود سویه جدید ویروس کرونا به کشور رعایت این اصول و نکات بسیار ضروری‌تر از قبل است؛ چراکه سرعت انتشار این سویه به‌مراتب بیشتر از سویه‌های قبلی است و ممکن است با کوچک‌ترین غفلت و سهل‌انگاری نسبت به رعایت پروتکل‌ها افراد را درگیر خود کند.

استان هرمزگان / امکان ایجاد بحران وجود دارد

دکتر حسین فرشیدی اظهار داشت: درمجموع در هفته‌های اخیر موارد ابتلا به کرونا در استان هرمزگان و میزان مراجعه افراد بیمار به مراکز درمانی کاهش یافته است.

وی افزود: خوشبختانه در یک هفته اخیر استان هرمزگان به جز یک مورد، دیگر شاهد فوت بیماری بر اثر ابتلا به کرونا نبوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: سویه جدید بیماری کرونا که با نام امیکرون شناخته می‌شود دلهره و نگرانی در بین مردم ایجاد کرده است، این سویه بیماری قدرت سرایت بالایی دارد که می‌تواند شرایط را سخت کند.

وی در خصوص آخرین آمار ابتلا به امیکرون هرمزگان تصریح کرد: مطابق آخرین آمار اعلام شده ما هنوز 122 نفر مبتلا به امیکرون داریم و در هفته‌های آینده هر مورد بیماری کرونا شناسایی شود قطعا از سویه امیکرون خواهد بود و آمار افزایشی می‌شود.

فرشیدی گفت: آنچه مورد تاکید ما به عنوان دانشگاه علوم پزشکی است این است که مردم علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک، نسبت به تزریق دز دوم و سوم نیز حتما اهتمام ویژه داشته‌باشند تا از این بیماری مصون بمانند.

استان همدان / تجهیزات مورد نیاز تشخیص امیکرون در اختیار داریم

دکتر فاطمه ترکمان اسدی، با بیان اینکه سویه امیکرون در حال پیشروی در کشور است، اظهار داشت: راه‌های پیشگیری و کنترل این سویه هم مانند جهش‌های قبلی است.

وی با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در تجمعات، دورهمی‌ها و سفرهای غیرضروری در پیشگیری از ابتلا به امیکرون موثر است، تصریح کرد: متاسفانه درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در استفاده از ماسک در استان کاهش یافته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه وضعیت کرونا در همه شهرستان‌های استان همدان آبی شده است، گفت: هرگونه عادی انگاری شرایط و بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی خطر بازگشت به وضعیت قرمز را تشدید می‌کند.

ترکمان اسدی با تاکید بر اینکه مردم حتما نسبت به دریافت واکسن کرونا اقدام کنند، اظهار داشت: تزریق دز سوم واکسن برای همه افرادی که نوبتشان رسیده ضروری است.

وی با بیان اینکه واکسنهای سینوفارم، برکت، پاستوکووک و اسپایکوژن در مراکز واکسیناسیون موجود است، تصریح کرد: دز دوم واکسن باید دقیقا همان نوع واکسن دز اول باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه برای دز سوم واکسیناسیون می‌توانید هر نوع واکسنی را تزریق کنید، اظهار داشت: واکسنهای برکت، سینوفارم و پاستوکووک برای دز سوم در استان موجود است.

ترکمان اسدی با بیان اینکه علائم سویه امیکرون همان علائم کووید است و تفاوت چشمگیری ندارد، عنوان کرد: خوشبختانه شدت بستری و میزان ابتلا به این سویه در افرادی که واکسینه شدند بسیار پایین است.

وی با اشاره به اینکه حضور در هر گونه تجمع و عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی سبب انتشار و گسترش کرونا می‌شود، اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال و خریدهای شب عید باید نظارت بر مراکز خرید، رستوران‌ها و اماکن عمومی تشدید شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه هر گونه علائم تنفسی و سرماخوردگی را جدی بگیرید، تصریح کرد: بیمارانی که علائم سرماخوردگی دارند خود را قرنطینه کنند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت تاکنون دو بیمار مبتلا به امیکرون در همدان شناسایی شده است.

استان اصفهان / 38 مورد جدید امیکرون ثبت شد

پژمان عقدک در جمع اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 46 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.

وی افزود: در همین بازه زمانی 59 بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری شدند و با ترخیص51 بیمار، مجموع بیماران بستری به 267 مورد رسیده که 57 نفر آنها در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه خوشبختانه آمار مرگ و میر هم سیر نزولی داشته، گفت: در شبانه‌روز گذشته آمار فوتی در اثر ابتلا به کرونا 2 نفر گزارش شده است.

عقدک تصریح کرد: تا روزشنبه 18دی ماه بر اساس آخرین آمار40 مبتلای قطعی ا میکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان شناسایی شده که 23 مورد در اصفهان، 5 مورد در فلاورجان، 3 مورد در خمینی‌شهر، 2 مورد در مبارکه، 2مورد شاهین‌شهر، شهرضا یک مورد و یک نفر هم در بویین میاندشت نائین یک نفر مبتلا شدند.

جزیره کیش / تزریق سه دز واکسن کرونا برای اردوی تیم‌های ملی الزامی شد

عزیزالله فرضی پور امروز در جمع خبرنگاران جزیره اظهار داشت: مسئولان فدراسیون‌های ورزشی کشورمان، پیش از اعزام ورزشکاران و کادر فنی برای اردو زدن در جزیره کیش، باید از داشتن مدرک واکسیناسیون سه نوبت آنان اطمینان داشته باشند.

وی ادامه داد: کادر درمان کیش با هدف ارتقا سلامت مردم جزیره، از اعضای تیم‌های ورزشی پس از ورود و حضور تیم‌ها در اردو و همچنین هنگام خروج آنان از اردو آزمایش کرونا می‌گیرند.

رئیس مرکز ورزش و تفریحات سالم کیش یادآور شد: با توجه به شیوع سویه جدید ویروس کرونا به نام امیکرون لازم است بازیکنان و کادرفنی تیم‌ها دستورالعمل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.

وی با اعلام اینکه جزیره کیش در زمستان امسال شاهد 22 رویداد ملی و بین‌المللی ورزشی در بخش‌های مختلف ورزش زنان و مردان خواهد بود، افزود: شدت عمل در رعایت پروتکل‌ها موجب سلامت ورزشکاران و مردم جزیره خواهد شد و ما در این زمینه با جدیت عمل خواهیم کرد.

شایان کر است، مسابقات تنیس (ITF، دو مارتن جام خلیج فارس، فیتنس چلنج کاپ آسیا، تکواندو باشگاه‌های آسیا در بخش قطع عضو قهرمانی غرب آسیا از جمله رویدادهای بین‌المللی ایت که در زمستان امسال با حضور ورزشکاران کشورهای مختلف برگزار می‌شود.

مسابقات والیبال سالنی کارگران فولاد کشور، کراسفیت کشوری، جام شطرنج، سوارکاری (تور، درساژ و پرش)، غواصی، دو فرا استقامت نیز از جمله مسابقات و رویدادهای ملی برنامه‌ریزی شده فصل زمستان در کیش است.

منبع: تسنیم
نتیجه 27درصد تست‌ها؛ ویروس جهش‌یافته / صدای پای پیک ششم شنیده شد / واقعیت آماری چیست؟ + نقشه و نمودار 2
نتیجه 27درصد تست‌ها؛ ویروس جهش‌یافته / صدای پای پیک ششم شنیده شد / واقعیت آماری چیست؟ + نقشه و نمودار 3
نتیجه 27درصد تست‌ها؛ ویروس جهش‌یافته / صدای پای پیک ششم شنیده شد / واقعیت آماری چیست؟ + نقشه و نمودار 4
نتیجه 27درصد تست‌ها؛ ویروس جهش‌یافته / صدای پای پیک ششم شنیده شد / واقعیت آماری چیست؟ + نقشه و نمودار 5
نتیجه 27درصد تست‌ها؛ ویروس جهش‌یافته / صدای پای پیک ششم شنیده شد / واقعیت آماری چیست؟ + نقشه و نمودار 6