سه‌شنبه 6 آذر 1403

نویسنده مغربی: پیروزی هسته‌ای ایران متعلق به جهان اسلام است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نویسنده مغربی: پیروزی هسته‌ای ایران متعلق به جهان اسلام است

تهران - ایرنا - «عبدالسلام بنعیسی» نویسنده مغربی از پیروزی ایران در نبرد توافق هسته‌ای به عنوان «پیروزی کشورهای عرب پیرامون اسراییل و تمامی کشورهای مستضعف در سراسر جهان» نام برد.

بنعیسی در مقاله خود که در شماره امروز (شنبه) روزنامه «رأی الیوم» چاپ لندن انتشار یافت، نوشت: در واقع اگر ایران در مبارزه هسته‌ای خود پیروز شود، کشورهای عرب حق دستیابی به قدرت و دانش خواهند یافت و این پیروزی حق رشد و توسعه را برای آنان تضمین خواهد کرد و کشورهای مستضف نیز می‌توانند به انرژی هسته‌ای دست پیدا کنند و آن را در راستای اهداف مسالمت آمیز و توسعه بکار ببرند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران شایسته آن است تا ملت‌های عرب و تمامی آزادگان جهان و هواداران عدالت در هر نقطه از این کره خاکی از موضع این کشور در خصوص بازگشت بی قید و شرط آمریکا به توافق هسته‌ای، حمایت و پشتیبانی کنند.

این نویسنده مغربی از ایران به عنوان یک کشور اسلامی که با اعراب دارای روابط همسایگی و پیوندهای معنوی، دینی و فرهنگی و تاریخ در هم تنیده است و نژاد عرب با نژاد فارس با هم آمیخته شدند و تمدن عربی اسلامی را پدید آوردند و اندیشمندان بزرگی همانند «فارابی» و «ابن سینا» و دیگر دانشمندان را به جهان تقدیم کردند، نام برد و افزود که ایران تاکنون تولیدات علمی پر باری به جهانیان عرضه کرده‌اند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران اولین تصمیمی که اتخاذ کرد این بود که سفیر صهیونیستی را از تهران اخراج کرد و مقر اقامت وی را پس از پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگون شدن رژیم شاه، در اختیار «سازمان آزادیبخش فلسطین» قرار داد. شاه در دوران حکمرانی‌اش ژاندارم منطقه و ابزار دست آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها بود که به واسطه او با جهان عرب می‌جنگیدند.

بنعیسی همچنین از ایران به عنوان کشوری یاد کرد که در کنار دو کشور عربی عراق و سوریه قرار گرفت و مانع از متلاشی شدن آنها توسط گروه‌های شبه نظامی و تروریستهای «داعش» شد. این گروه‌ها از سوی برخی از کشورهای خلیج فارس پشتیبانی مالی می‌شدند و مورد حمایت آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی قرار داشتند. تهران علاوه بر همه اینها از ملت یمن حمایت کرد و با جنگ ظالمانه به راه افتاده علیه این کشور توسط ائتلاف بین‌المللی به رهبری عربستان، مخالفت کرد.

این ائتلاف به نوشته بنعیسی تمامی نهادهای یمن را منهدم کرده و از بین برد و ملت فقیر این کشور را تحت محاصره حفقان آور قرار داد و مردم یمن را از مواد غذایی و دارویی محروم نگه داشته تا آنکه گرسنگی و بیماری‌های واگیردار در سراسر این کشو انتشار یافت که در واقع بی‌هیچ شک و تردیدی جنایت علیه بشریت به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: ایران کشوری است که در کنار مقاومت در فلسطین و لبنان قرار گرفت و از آن حمایت مالی، تسلیحاتی و کارشناسی کرد و به آنها کمک کرد تا بتواند به پیروزی‌های چشمگیری علیه رژیم صهیونیستی دست یابند و رویکرد تجاوزکارانه را مهار کردند و با اقتدار و شایستگی با این رژیم مقابله کردند.

بنعیسی افزود که اگر از اعراب و آزادگان و مستضعفان جهان خواسته شود تا از موضع ایران در نشست وین حمایت کنند، صرفا به دلیل موارد یاد شده نیست، بلکه به گفته وی به این دلیل است که «درخواست ایران از آمریکا یک درخواست بر حق است، زیرا تهران و واشنگتن در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما با حضور و گواهی سایر کشورهای بزرگ با یکدیگر توافق برجام را به امضا رساندند، اما دونالد ترامپ در یک اقدام قلدرمآبانه آن را زیر پا گذاشت و مجازات‌های جائرانه‌ای به ملت ایران تحمیل کرد».

این نویسنده مغربی در ادامه تاکید کرد که اگر کشورهای جهان این قلدرمآبی آمریکا را بپذیرند، در واقع آمریکا را تشویق خواهند کرد تا به رویکرد و سیاست ظالمانه خود ادامه دهد و ممکن است کشورهای عرب و مستضعف جهان قربانی چنین سیاستی شوند.

وی نوشت که هدف از امضای توافقنامه‌های بین‌المللی آن است که طرف‌های امضاکننده به تمامی بندهای آن احترام گذاشته و متعهد باقی بمانند، اگر آنها بخواهند هر گاه دل‌شان خواست از توافق خارج شوند، در آن صورت موافقتنامه‌ها ارزش خود را از دست خواهند داد و روابط بین‌الملل غیرقابل اعتماد خواهند شد و آشوب بر روابط میان کشورها حاکم خواهد شد و زبان زور و بی‌قانونی در جهان سایه گستر خواهد شد.

بنعیسی در ادامه خاطرنشان کرد که اگر ایران به جای آمریکا از برجام خارج می‌شد، در آن صورت مشاهده می‌کردیم که رهبران ناتو فورا گردهم جمع می‌شدند و ناوها و ناوچه‌های جنگی و بمب‌افکن‌های خود را بسیج می‌کردند و آنها را رهسپار سواحل ایران می‌کردند تا توافق برجام را با توسل به زور بر ایران تحمیل کنند.

این نویسنده مغربی از ادعاهای رواج یافته در برخی از رسانه‌های کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مبنی بر اینکه «ایران می‌خواهد اهل تسنن را در کشورهای عرب شیعه کرده و به واسطه آنها بر این کشورها تسلط یابد» را یک ادعای بی‌پایه و اساس و فاقد هرگونه مصداق عینی ذکر کرد که به گفته وی هیچ عقل سالمی آن را نمی‌پذیرد، زیرا هیچ قدرت خارق‌العاده‌ای نمی‌تواند اندیشه‌های یک طائفه و جامعه خاص را از اصل و اساس تغییر دهد و اهل تسنن، بر دین خود خواهند ماند و شیعیان نیز همین گونه، همچنانکه طی 14 قرن گذشته این گونه بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از رژیم‌های عرب که ظاهرا بیم شیعه شدن شهروندان خود توسط ایرانیان را دارند، هم اکنون در حال عادی سازی مناسبات با رژیم صهیونیستی هستند، در حالی که این رژیم کاملا یهودی است و با یهود به تبادل دیدار پرداخته و نسبت به آنها ابراز دوستی و محبت می‌کنند، در حالی که نمی‌ترسند شهروندان‌شان توسط رژیم اسراییل یهودی شوند. آیا یهود هم اکنون برای برخی از حکمرانان عرب از شیعیان مسلمان که نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند و حج به جا می‌آورند و زکات می‌دهند و به یگانگی خداوند و رسالت پیامبر گرامی اسلام (ص) شهادت می‌دهند، نزدیک‌تر به شمار می‌روند.

بنعیسی ادامه داد: حکمرانان برخی از کشورهای عرب می‌خواهند بر این واقعیت سرپوش بگذارند که ایران به یک قدرت نظامی و علمی بزرگ در منطقه تبدیل شده است و هم اکنون رژیم صهیونیستی را به محاصره خود درآورده و به یک کابوس آزاردهنده برای این رژیم تبدیل شده است. آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی نمی‌خواهند در منطقه به جز رژیم اشغالگر قدس، قدرت نظامی، علمی و اداری دیگری نمایان شود تا صهیونیست‌ها بتوانند به اقدامات تبهکارانه خود ادامه دهند. هر کشوری بخواهد قدرت یافته و به رقیب اسراییل تبدیل شود، با توطئه چینی، آن کشور را به محاصره خود درآورده و از بین می‌برند. در واقع تلاش آمریکا در جهت شانه خالی کردن از تعهدات برجامی‌اش و ازسرگیری مجازات‌های جائرانه علیه ایران در همین راستا قرار دارد.

این نویسنده مغربی در پایان مقاله خود نتیجه‌گیری کرد: حمایت از درخواست ایران از آمریکا مبنی بر بازگشت به توافق هسته‌ای بر اساس ارزشهای اخلاقی، یاری رساندن به مظلوم و ستمدیده است و یک امر لازم و ضروری به شمار می‌رود. تمامی کشورهای جهان سوم به عنوان یک مصلحت ملی باید از ایران حمایت کرد تا بدین ترتیب از سلطه غرب به طور کلی و آمریکا و رژیم صهیونیستی به طور خاص رهایی یابند.

1487

*س_برچسب‌ها_س*