وزارت ورزش در 1400/ از خانهتکانی فدراسیونها تا بلوای سرخابیها!
ابلاغ اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی، انتخاب چهارمین وزیر ورزش، آغاز فرایند واگذاری استقلال و پرسپولیس و حذف این دو تیم از لیگ قهرمانان آسیا را شاید بتوان جزء مهمترین اتفاقاتی برشمرد که وزارت ورزش و جوانان در سال 1400 پشت سر گذاشت.
به گزارش ایسنا، وزارت ورزش و جوانان در سال 1400 با اتفاقات عدیدهای همراه بود و ابلاغ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی و نیز تعیین تکلیف آیین نامه هیاتهای ورزشی، حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا و در نهایت آغاز واگذاری این دو تیم در آخرین سال قرن، روی کار آمدن دولت سیزدهم و انتخاب حمید سجادی به عنوان چهارمین وزیر ورزش، تعیین بودجه این وزارتخانه و اضافه شدن ردیف بودجه کمیته ملی المپیک به کلیات بودجه وزارت ورزش، برگزاری انتخابات فدراسیونهای ورزشی، تشکیل ستاد بازیهای آسیایی و تعیین رشتههای اعزامی به این مسابقات و... از مهمترین مواردی است که میتوان به آن اشاره کرد.
ابلاغ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی
هیات وزیران در جلسات 14 مهر 1398 و 15 اردیبهشت 1400 به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان و به استناد تبصره ماده (11) قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی - مصوب 1373 - اساسنامه فدراسیون های ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد و اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی پس از تغییراتی در کمیسیون اجتماعی هیات دولت و طرح در کمیته تطبیق قوانین مجلس در مهر ماه سال 98 به تصویب رسید و در آذر ماه همان سال نیز برای اظهارنظر و تایید نهایی به شورای نگهبان ارجاع شد تا پس از تایید، جهت اجرا به دولت ابلاغ شود، اما حدود 20 ماه طول کشید تا نهایت شنبه 12 تیر 1400 از سوی سخنگوی شورای نگهبان اعلام شد که چهارشنبه 9 تیرماه 1400 اساسنامه فدراسیونهای ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران، مورد بررسی قرار گرفته و مغایر با شرع مقدس و قانون اساسی شناخته نشده تا اینگونه به تایید شورای نگهبان برسد.
در نهایت نیز 20 تیر 1400 بود که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور اساسنامه فدراسیون های ورزشی آماتوری جمهوری کرد. بر اساس اعلام وزارت ورزش پس از ابلاغ این اساسنامه، انتخابات فدراسیونهای ورزشی با استناد به این اساسنامه برگزار میشود.
تعیین تکلیف آیین نامه هیاتهای ورزشی
آیین نامه نحوه فعالیت هیاتهای ورزشی ورزشی استانی و شهرستانی از سوی معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان با استناد به اساسنامه فدراسیون های ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران مصوب 14 مهر سال 98 و 15 اردیبهشت سال 1400 هیات وزیران تهیه و تصویب شد و از سوی وزارت ورزش و جوانان به فدراسیونهای ورزشی ابلاغ شد تا جهت اجرا در مجامع عمومی این فدراسیونها به تصویب برسد.
اصلاح آییننامه!
آییننامه نحوه فعالیت هیاتهای ورزشی استانی و شهرستانی پس از آنکه از سوی وزارت ورزش و جوانان تهیه، تصویب و به فدراسیونهای ورزشی ابلاغ شد، در نهایت پس از اعتراض جمعی از روسای فدراسیونها، اصلاح و مجددا ابلاغ شد. روسای 28 فدراسیون ورزشی در نامهای به وزیر ورزش و جوانان نسبت به کاهش اختیارات روسای فدراسیونهای ورزشی در مجمع هیاتهای ورزشی استانی و شهرستانی اعتراض خود را اعلام کردند که در نهایت این مسئله مورد توجه وزارت ورزش و جوانان قرار گرفت و با اصلاح آن، آیین نامه جدید نحوه فعالیت هیاتهای ورزشی استانی و شهرستانی به فدراسیونهای ورزشی ابلاغ شد.
واگذاری استقلال و پرسپولیس
آذرماه سال 1397 بود که مسعود سلطانی فر - وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد که پیشنهاد این وزارتخانه مبنی بر واگذاری دو شرکت استقلال و پرسپولیس که به تایید رییس جمهور رسیده بود بعد از طی کردن مراحل کارشناسی در کمیسیون اقتصادی در هیات دولت به تصویب رسید و با توجه به این مصوبه هیات وزیران، سازمان خصوصیسازی وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی تمامی مراحل ارزیابی، قیمتگذاری، تعیین شرایط و نحوه واگذاری به متقاضیان را بر عهده خواهد داشت. با این وجود در روزهای پایانی سال 97 سازمان خصوصیسازی اعلام کرد، این دو باشگاه توسط کارشناسان قیمتگذاری شده و قرار است در اولین فرصت در سال 1398 جلسه هیأت واگذاری برگزار و این قیمت در این جلسه تأیید یا رد شود.
در این رابطه رئیس سابق سازمان خصوصیسازی نیز عنوان کرد که مقدمات واگذاری این دو باشگاه هنوز فراهم نشده است و مشغول آمادهسازی این دو باشگاه برای واگذاری هستیم و در نهایت 11 شهریورماه سال 98 وزیر ورزش و جوانان با اشاره به برگزاری نشست تخصصی با کمیسیون اصل 44 درباره واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، تاکید کرد که با توجه به فراهم نبودن شرایط و تفاهم با مجلس و نهادهای نظارتی، این واگذاری حداکثر تا پایان سال 98 به تعویق افتاده است. ورود سهام سرخابی ها به بازار سرمایه اما تا پایان سال 98 نیز محقق نشد و مسئولان امر از عرضه اولیه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پایان سال 99 خبر دادند که باز هم این اتفاق رخ نداد و کار به سال 1400 کشیده شد.
در نهایت ابتدا هیات واگذاری با حضور سه وزیر اقتصاد، دادگستری و ورزش به اتفاق آرا افزایش سرمایه حدود 10 درصدی این دو باشگاه را تصویب کرد و سپس نماد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بازار پایه فرابورس درج شد. براساس اطلاعیه فرابورس، نماد این دو باشگاه که قبلتر نزد سازمان بورس ثبت شده بود در گروه فعالیتهای ورزشی در بازار پایه و تابلو نارنجی فرابورس درج شد و با درج آگهی پذیرهنویسی افزایش سرمایه دو باشگاه از محل صرف سهام با سلب حق تقدم دولت همه مردم توانستند 15 اسفند سال 1400، توانستند 10 درصد سهام دو باشگاه به را خریداری کنند.
حذف سرخابیها از آسیا
کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در اطلاعیه ای از حذف استقلال، پرسپولیس و گل گهر از فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا خبر داد. اتفاقی تلخ برای فوتبال ایران و وزارت ورزش و جوانان که مالکیت این دو باشگاه را بر عهده دارد. این اتفاق بعد از آن رخ داد که AFC قبل از اتمام سال 2021 در نامه به فدراسیون فوتبال از وجود نقایص در پرونده حرفه ای این سه تیم خبر داده و خواستار ابطال مجوز حرفه ای آن ها و غیبت در لیگ قهرمانان آسیا شده بود اما پنج روز برای ارائه اسناد و مدارک مهلت داده بود و با ارسال مدارک و بررسی های انجام شده که تا ششم ژانویه به طول انجامید، این کنفدراسیون از حذف قطعی سه تیم ایرانی خبر داد.
کنفدراسیون فوتبال آسیا در این رابطه اعلام کرد که نهاد مستقل کنترل ورودی کنفدراسیون فوتبال آسیا (ECB) در تصمیمی مجوز باشگاههای پرسپولیس، استقلال و باشگاه گل گهر سیرجان (هر سه باشگاه از جمهوری اسلامی ایران) را برای حضور در مسابقات لغو کرد. این تصمیم بر اساس مواد 14.4 و 14.5 آیین نامه مجوز باشگاه های AFC صادر شده است. ECB تشخیص داد که این سه باشگاه تمام معیارهای اجباری (طبق ماده 3.1 و 3.2 (a) مقررات مجوز باشگاههای کنفدراسیون فوتبال آسیا) را برآورده نکردهاند و بر این اساس، نباید مجوز حضور در لیگ قهرمانان آسیا 2022 به آنها داده شود. بنابراین باشگاه های پرسپولیس، استقلال و گل گهر سیرجان صلاحیت حضور در لیگ قهرمانان آسیا 2022 را ندارند.
سجادی؛ چهارمین وزیر ورزش
چهارم شهریور ماه سال 1400 بود که بود، تکلیف وزیر ورزش و جوانان در کابینه دولت یازدهم مشخص شد و نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، حمید سجادی را به عنوان سکاندار هدایت این وزارتخانه انتخاب کردند.
با معرفی وزاری پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم، «سید حمید سجادی هزاوه» به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان معرفی شد تا در صورت اخذ رای اعتماد به عنوان چهارمین وزیر ورزش و جوانان راهی ساختمان سئول شود. مجلس که بررسی صلاحیت وزیر ورزش و جوانان را به عنوان آخرین وزارتخانه در دستورکار خود قرار داده بود با اعلام نظر کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد سجادی، بیان نظرات چهار نماینده مخالف و چهار نماینده موافق کار خود را دنبال کرد و در نهایت با کسب 165 رای موافق، 108 رای مخالف و 13 رای ممتنع به سجادی اعتماد کرد تا به عنوان نفر اول ورزش کشور پس از محمد عباسی (دولت دهم)، رضا صالحی امیری (سرپرست در دولت یازدهم)، محمد شریعتمداری (سرپرست در دولت یازدهم)، محمود گودرزی (دولت یازدهم)، نصرالله سجادی (سرپرست در دولت یازدهم) و مسعود سلطانیفر (دولت یازدهم و دوازدهم) سکان هدایت این وزارتخانه را بر عهده گیرد و به عنوان چهارمین وزیر ورزش و جوانان انتخاب شود.
تغییر سه معاون ورزشی
حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان که سوم شهریور سال 1400 از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت، طی احکامی سینا کلهر را به عنوان معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی، سیدمحمد پولادگر را به عنوان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای و مریم کاظمی پور به عنوان معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان منصوب کرد.
این تغییرات در حالی رخ داد که با گذشت بیش از چهار ماه از شروع به کار وزارت جدید ورزش و جوانان با هدف ساماندهی ورزش ایران، شاهد تعلل در برخی تصمیمات از جمله انتصاب معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای این وزارتخانه بودیم و در حالی که 20 آذر معاون وقت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان به صورت رسمی و مکتوب استعفای خود را به وزیر ارائه کرد اما در نهایت 18 دی ماه بود که پولادگر در نهایت سکاندار مهمترین معاونت ورزشی این وزارتخانه شد.
تعیین بودجه وزارت ورزش
بر اساس لایحه بودجه سال آینده مجموع بودجه وزارت ورزش و جوانان در بخش جاری و عمرانی معادل 3 هزار و 124 میلیارد و 129 میلیون و 500 هزار تومان برآورد شد؛ بر اساس این لایحه، بودجه جاری وزارت ورزش و جوانان در بخش مصاف عمومی در سال 1401 یک هزار و 526 میلیارد و 336 میلیون تومان و بودجه عمرانی این وزارتخانه در بخش مصارف عمومی در سال آینده معادل یک هزار و 517 میلیارد و 793 میلیون و 500 هزار تومان برآورد شده است. همچنین بودجه جاری این وزارت خانه در بخش مصارف اختصاصی در سال آینده معادل 80 میلیارد تومان برآورد شده است. این اتفاق در حالی رخ داده که برای اولین بار بودجه کمیته ملی المپیک در ردیف بودجه وزارت ورزش و جوانان لحاظ شده است.
2 برابر شدن حقپخش ورزش در بودجه
بر اساس لایحه بودجه سال 1401 درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی 315 میلیارد تومان برآورد شد که باید به نسبت 30 به 70 بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما تقسیم شود و نسبت به عدد 150 میلیارد تومانی در قانون بودجه 1400، رشد 2.1 برابری را نشان میدهد.
تشکیل ستاد عالی بازیهای آسیایی2022
حمید سجادی بعد از گذشت حدود چهار ماه از حضورش در وزارت ورزش بالاخره جلسه ستاد عالی بازی های آسیایی2022 را برگزار کرد و این جلسه با حضور مسئولان کمیته ملی المپیک و پارالمپیک برگزار شد؛ ستاد عالی بازی های آسیایی وظیفه سیاست گذاری برای حضور کاروان در این رویداد را دارد و با توجه به اینکه اعزام کیفی در دستور کار قرار دارد، برگزاری منظم جلسات، کمک میکند که فدراسیونها هر چه زودتر تکلیف خود را بدانند که شانسی برای اعزام دارند یا خیر؟
نوزدهمین دوره بازی های آسیایی به میزبانی چین در سال 2022 در 40 رشته ورزشی شامل 61 نوع ورزش و 482 ماده در روزهای 10 تا 25 سپتامبر (19 شهریور تا 3 مهر 1401) برگزار می شود و دوومیدانی، بسکتبال، بوکس، شمشیر بازی، والیبال، تیراندازی، قایقرانی، وزنهبرداری، کشتی، تکواندو، کاراته، کوراش، ووشو، ورزش های صعودی، کبدی، اسکیت، تیراندازی باکمان، فوتبال، هندبال، شنا - شیرجه - واترپلو، ژیمناستیک، دوچرخه سواری، شطرنج، بازیهای الکترونیک، سپک تاکرا و تنیس روی میز 26 رشته ای هستند که برای اعزام به بازیهای آسیایی هانگژو 2022 نهایی شدند.
ماجراهای انتخابات 10 فدراسیون ورزشی
ثبت نام از کاندیداهای 10 فدراسیون کوهنوردی، کبدی، بسکتبال، نابینایان و کم بینایان، اسکیت، شنا، تکواندو، بوکس، ورزش دانش آموزی و تیراندازی برای برگزاری مجمع انتخاباتی مدنظر قرار گرفت و به مدت 10 روز کاری ادامه داشت و پس از این که ثبت نام کاندیداهای این 10 فدراسیون به پایان رسید، در طی مدت گرفتن استعلام از کاندیداها، براساس اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی، کمیسیون ورزشکاران، داوران و مربیان نیز تشکیل شد تا اعضای اصلی مجمع برای رایگیری در انتخابات مشخص شوند. علت اهمیت برگزاری انتخابات این 10 فدراسیون ورزشی نیز به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک مربوط میشد و با توجه به اینکه قرار بود برای اولین بار مجامع انتخاباتی مطابق با اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی برگزار شود، سختیهای خاص خود را داشت. در نهایت نیز انتخابات این 10 فدراسیون ورزشی برگزار شد اما انتخابات کمیته ملی المپیک به تعویق افتاد.
چالش ممنوعیت کارکنان وزارت ورزش در فدراسیونها، هیاتها و کمیته ملی المپیک!
«سند تحول دولت مردمی» از سوی حجتالاسلام و المسلمین ابراهیم رئیسی رییس جمهوری ایران در 8 اسفندماه سال جاری به اعضای هیات دولت ابلاغ شد. در این سند آمده است: "در اجرای وعده داده شده در ابتدای تشکیل دولت سیزدهم و در راستای تحقق اهداف مندرج در قانون اساسی، سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404، سیاست های کلی نظام و با اتکا و بهره مندی از بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، رفع نیازهای مردم، حل مسائل اساسی کشور و در اجرای اصل 134 قانون اساسی «سند تحول دولت مردمی» به عنوان برنامه و خط مشی دولت و مبنای عمل قوه مجریه، وزا و دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود». همچنین بر اساس اعلام رییس جمهوری، مسئولیت اجرای مفاد سند تحول در موارد مربوط بر عهده وزار و بالاترین مقام مسئول در دستگاه های ذی ربط بوده و مکلف به پاسخگویی هستند.
در «سند تحول دولت مردمی» ضعف نظام نظارتی در ورزش به عنوان یکی از عوامل چالش آفرین در حوزه ورزش اعلام شده است و در بخش ورزش این سند «رفع تعارض منافع شئون مختلف اداره ورزش و منع عضویت کارکنان وزارت ورزش و جوانان در اداره امور هیات ها، فدراسیون ها، کمیته های ملی المپیک و پارالمپیک و صندوق حمایت از پیشکسوتان و قهرمانان ورزشی (کوتاه مدت - وزارت ورزش و جوانان، دفتر بازرسی ویژه ریاست جمهوری)» به عنوان یکی از اقدامات مهم در راستای مدیریت تعارض منافع و افزایش شفافیت در ورزش اعلام و ابلاغ شده است.
رییس سازمان اداری و امور استخدامی کشور در گفتوگویی با پایگاه اطلاع رسانی دولت، تاکید کرده بود که دستگاههایهای اجرایی در سال آینده (1401) بر اساس "سند تحول دولت مردمی" ارزیابی خواهند شد. حال باید منتظر ماند و دید وزارت ورزش و جوانان که در پایان سال 1400 با رسانهای شدن این خبر مواجه شده در سال 1401 چه تصمیمی در رابطه با فعالیت رییس 13 فدراسیون ورزشی که کارمند رسمی وزارت ورزش و جوانان هستند، اتخاذ خواهد کرد؟
انتهای پیام
- برچسبها:
- AFC
- المپیک
- امور اقتصادی و دارایی
- باشگاه استقلال تهران
- باشگاه پرسپولیس تهران
- بسکتبال
- بوکس
- پارالمپیک
- تکواندو
- تنیس
- تیراندازی
- جمهوری اسلامی
- چین
- دوچرخه سواری
- ژیمناستیک
- شنا
- شورای نگهبان
- صدا و سیما
- فدراسیون فوتبال
- کاراته
- کبدی
- کمیسیون فرهنگی
- کنفدراسیون فوتبال آسیا
- معاون اول رئیس جمهور
- واترپلو
- والیبال
- ورزش و جوانان
- وزارت ورزش
- وزارت ورزش و جوانان
- وزیر اقتصاد
- هندبال
- اسحاق جهانگیری
- سید روح الله خمینی
- لیگ قهرمانان آسیا
- مقام معظم رهبری
- مجلس شورای اسلامی