شنبه 3 آذر 1403

پاسخ سخت / تروریست‌ها و حامیانشان منتظر باشند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
پاسخ سخت / تروریست‌ها و حامیانشان منتظر باشند

در حادثه تروریستی کرمان 94 نفر شهید و بیش از 280 نفر مجروح شده‌اند؛ آماری که نشان از قدرت بمب‌های انفجاری تروریست‌ها برای به شهادت رساندن زنان و کودکان بی دفاع دارد.

13 دی در شرایطی که در نقاط مختلف کشور تمامی مردم خود را برای برگزاری سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی آماد می‌کردند خبری از انفجار در شهر کرمان زادگاه این شهید بزرگوار و در مسیر منتهی به گلزار شهدای این شهر از طریق رسانه‌ها مخابره شد.

در ابتدا خبری از انفجار کپسول‌های گاز در یکی از مسیر‌ها آمد و طولی نکشید که انفجار دوم هم عملی شد و خیلی زود صحبت از تروریستی بودن این انفجار‌ها بر سر زبان‌ها افتاد.

2 انفجار تروریستی در فاصله زمانی کم مشخص کرد که این حادثه اقدامی جز حرکتی تروریستی نیست و دشمنان به دنبال کشتار کور مردم بی دفاع بودند و برای همان نیز دست به چنین اقدامی زدند.

انفجار نخست 700 متری مرقد شهید سلیمانی و انفجار دوم در یک کیلومتری مرقد و خارج از مسیر زائران و گیت‌های بازرسی بوده است.

این حادثه با وجود درد و زخمی که برای مردم ایران داشت، اما باعث نشد قطره‌ای از عظمت برگزرای مراسم‌های یادبود برای شهید سردار حاج قاسم سلیمانی کم شود و همین موضوع نیز باعث شد دشمنان بدانند که با هر اقدامی که انجام دهند مردم ایران اسلامی ارزش‌های خود را فدا نخواهند کرد.

در این حادثه تروریستی تا به این لحظه به 93 نفر شهید شده‌اند و بیش از 280 نفر نیز مجروح شده‌اند؛ آماری که نشان از قدرت بمب‌های انفجاری تروریست‌ها برای انجام اقدام کور جهت به شهادت رساندن زنان و کودکان بی دفاع دارد.

طبق گفته مقامات امنیتی عامل انتحاری اول، به دلیل آن که به حلقه امنیتی خورده بود و نتوانست عبور کند، در مسیر گلزار و با فاصله زیاد از مزار حاج قاسم خود را منفجر می‌کند.

در انفجار دوم هم تروریست پس از برخورد به حلقه امنیتی، صبر می‌کند، زیرا نمی‌تواند از سد امنیتی بگذرد؛ بنابراین، وقتی اتوبوس می‌آید و جمعیتی را پیاده می‌کند، خود را منفجر می‌کند.

پس از این حادثه و در کمتر از چند روز مقامات امنیتی کشورمان از دستگیری تمامی عوامل این حادثه در 6 استان کشورمان خبر دادند؛ و پنجشبه 21 دی نیز وزارت اطلاعات با انتشار بیانیه‌ای از دستگیری 35 نفر از عوامل پشتیبان تروریست‌های انتحاری و طراح اصلی این حادثه تروریستی خبر داد.

تصاویر منتشر شده از این حادثه تروریستی به حدی غم انگیز بود که بسیاری از دولت‌ها و سازمان‌های بین المللی مجبور به محکوم کردن این اقدام تروریستی شدند.

اما موضوع مشخص درباره این حادثه تروریستی و عوامل دخیل آن برای تمامی دنیا مشخص است. عواملی که باعث شده است دشمنان جمهوری اسلامی ایران که در راس آن صهیونیست‌ها هستند دست به چنین اقدامی بر علیه جمهوری اسلامی ایران بزنند.

با وجود آن که گروه تروریستی داعش انجام این جنایت تروریستی را قبول کرده است، اما شاید کمتر کسی باشد که نداند پشت پرده اصلی چنین جنایتی آن هم در شرایط فعلی منطقه جایی جز رژیم صهیونیستی نیست. یکی از دلایلی که در این باره مطرح می‌شود تاخیر داعش در اعلام مسئولیت خود به‌دلیل حضور موساد در پشت صحنه این حمله تروریستی است.

رژیمی که با توجه به شکست‌های سریالی خود در جریان عملیات تروریستی طوفان الاقصی به نظر می‌رسد بار دیگر شروع به اقدام‌های کور خود در ترور انسان‌های بی گناه کرده است.

به نظر می‌رسد رژیم اسرائیل بعد از ضربه طوفان الاقصی که در شوک فرو رفته بود، اینک در مسیر بازیابی خود و اصطلاحاً در حال برگشت به تنطیمات کارخانه‌ای خود است که "ترور"، یکی از ارکان نرم افزاری و سخت افزاری‌اش به شمار می‌رود.

یکی از استراتژی‌های رژیم اسرائیل در طول حیاتش، "زدن ضربه متقابل سهمگین" بوده است. بدین معنا که هرگاه نیرویی به این رژیم ضربه‌ای می‌زند، اسرائیل با چندین برابر ضربه وارده آن را جبران می‌کند، مگر آن که از تبعات بعدی اش بیمناک باشد.

از همین رو است که در داخل سرزمین‌های اشغالی، به محض اینکه یک فلسطینی اقدام کوچکی علیه صهیونیست‌ها بکند و حتی جان خود را نیز از دست بدهد، حکومت اسرائیل خانه و خانواده او را با بولدوزر تخریب می‌کند.

همچنین بر اساس این استراتژی است که بعد از عملیات طوفان الاقصی، شدیدترین حملات را علیه غزه، ساکنان و زیرساخت هایش شکل داده است.

با این شناخت از استراتژی همیشگی اسرائیل، از همان ابتدای طوفان الاقصی مشخص بود که اسرائیل به محض این که به خود بیاید، خواهد کوشید نه فقط به حماس و جهاد اسلامی و غزه که به هم پیمانان شان یعنی ایران و حزب الله لبنان و نیرو‌های مقاومت عراق و یمن نیز از طرق مختلفی به ویژه عملیات تروریستی آسیب برساند.

اما پس از این حادثه تروریستی مهمترین موضوعی که از طرف مسئولان کشورمان کشورمان مطرح شده است. موضوع انتقام و پاسخ سختی به تمامی عوامل این جنایت غم بار است.

حسن لاسجردی تحلیلگر مسائل سیاسی در ارتباط با این مسئله در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: با توجه به حادثه تروریستی که در کرمان اتفاق افتاد و عمق این فاجعه و حواشی مربوط به این موضوع نمی‌توان از نقش گروه‌های تروریستی و حامیان آن‌ها غافل بود و آن‌ها را فراموش کرد. به نظر می‌رسد که فوری‌ترین واکنش توسط مقامات ما بحث انجام اقدام در برابر گروه‌های تروریستی است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد با توجه به حساسیتی که گروه‌های تروریستی و سلفی منطقه نسبت به حاج قاسم سلیمانی داشتند و با توجه به پرونده‌های عراق و سوریه آن‌ها حتما به‌دنبال انجام جنایاتی در آن روز بودند لذا اکنون که این جنایت شکل گرفته ما را ملزم می‌کند که در برابر این جنایات حتما واکنش مناسبی را داشته باشیم.

لاسجردی در ارتباط با با چگونگی واکنش ایران به این اقدامات گفت: به نظر می‌رسد با توجه به آنکه ما همچنان در منطقه با گروه‌های تکفیری و تروریستی مواجه هستیم باید فشار خود را علیه این گروه‌ها بیشتر کنیم و هر کجا که احتمال دارد آن‌ها اقدامی انجام دهند، توسط نیرو‌های نظامی و امنیتی با آن‌ها برخورد شود.

این کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی بیان کرد: نکته سوم در ارتباط با واکنش ما سخنان مقام معظم رهبری در خصوص پاسخ سخت است.

وی افزود: همان‌طور که صاحبنظران هم می‌گویند منظور از پاسخ سخت شاید جنگ بزرگ نیست. همین که در مقابل نیرو‌های افراطی و تکفیری و تروریست ایستادگی شود و مواضع آن‌ها زده شود و از تکثیر و توسعه فعالیت‌های آن‌ها جلوگیری شود و کانون تفکر آن‌ها را منهدم کنیم و از طرفی جلوگیری از فعالیت آن‌ها می‌تواند از روش‌های برخورد‌های سخت با این تروریست‌ها در منظقه باشد. فعالیتی که نشان می‌دهد این‌ها تحت حمایت نیرو‌های خارجی و یا قدرت‌های منطقه‌ای در حال گسترش و تکثیر هستند.

لاسجردی گفت: مواجهه ما با اسرائیل مواجهه همیشگی و مستمر است. اسرائیل در جریان طوفان الاقصی بسیار سعی کرد کشور‌های دیگر را درگیر جنگ کند و با منطقه‌ای کردن بحران سایر کشور‌ها را به جنگ بکشاند و اصطلاحا برای خودش یارگیری کند، اما فراست و هوشمندی نیرو‌های منطقه و اینکه تلاش کردند با پشتیبانی نیرو‌های مقاومت فلسطین اولا جلوی جنگ منطقه‌ای را بگیرند و دوما نیرو‌ها توانستند هماوردی مناسبی را با صهیونیست‌ها داشته باشند لذا برای آنکه ما همیشه با اسرائیلی‌ها در چالش هستیم رفتار و نوع عملکرد ما نسبت به صهیونیست‌ها محدود به زمان و مکان نیست. ما همیشه با آن‌ها طرف هستیم و جه در مرز‌های اسرائیل توسط نیرو‌های مقاومت و چه در دیگر مناطق و داخل و یا خارج از کشور.

وی ادامه داد: آن چیزی که می‌تواند مهم باشد آن است که نیرو‌های ما چه سیاسی، امنیتی و نظامی بتوانند مقابل زیاده‌خواهی‌های صهیونیست‌ها را در موارد مختلف بگیرند لذا معتقد هستم واکنش ما به اسرائیل واکنشی زمان‌بر است و ما نباید دست نیرو‌های خود را ببندیم وآن‌ها را وادار به اقدام فوری کنیم.

لاسجردی در پایان گفت: احساس می‌کنم به دلیل آنکه موارد مربوط به امنیت با حساسیت‌های بیشتری مواجه است و مدیریت می‌شود باید به نیرو‌های خود فرصتی مناسب دهیم تا در بزنگاهی دقیق بتوانند جوابی درست و محکم به صهیونیست‌ها بدهند.

ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره جلسه این کمیسیون در خصوص حمله تروریستی کرمان گفت: این جلسه با حضور وزیر کشور، معاونان وی، دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و اطلاعات سپاه برگزار شد.

وی ادامه داد: این کار توسط داعش انجام شده و داعش ویترین این حمله تروریستی است، چون همه فرآیند‌های تولید بمب، نوع استفاده و نوع ورود به کشور یک کار تشکیلاتی پیچیده است که نشان می‌دهد سرویس‌های اطلاعاتی پشت این ماجرا هستند.

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس اظهار کرد: شیوه کار تروریست‌ها در کرمان شیوه سرویس اطلاعاتی موساد است حالا ممکن است سایر سرویس‌های اطلاعاتی مثل سیا هم کمکشان کرده باشند، اما شیوه کار به لحاظ نوع حرفه‌ای بودن، نوع ورود، نوع طراحی، نوع آموزش و نوع استفاده یک شیوه پیچیده است.

وی بیان کرد: تروریست اول از تاجیکستان اعزام می‌شود و مسیر چند کشور را طی می‌کند و چند دفعه پاسپورت عوض می‌کند تا این اقدام انتحاری را انجام دهد.

ابوترابی افزود: ملیت تروریست دیگر مشخص نیست، چون جنازه‌های این‌ها تکه و پاره شده و الان بر روی قسمت‌هایی از جنازه‌ها، DNA و گروه خونی آن‌ها کار می‌شود.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس گفت: قرار بود خیلی اتفاقات ناگوار دیگری بیفتد، چون امسال چندین بمب و چندین گروهک نفوذی کشف شدند، اما به هر جهت از این تعداد ممکن است چند تا از تور دستگاه امنیتی خارج شود.

وی اظهار کرد: تروریست‌ها در ورودی پشت گیت‌ها خود را منفجر کردند و اگر وارد ازدحام پرشور جمعیت داخل محوطه شده بودند، خطرات بیشتر می‌شد.

ابوترابی بیان کرد: برای مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی بدین صورت بود که نیرو‌های سپاه، نیروی انتظامی و دستگاه‌های اطلاعاتی حتی بسیج مردمی از چهار الی پنج استان همه امکانات و بضاعت خود را آورده بودند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس اضافه کرد: امید داریم با تمهیداتی که ایجاد شده و تصمیماتی که گرفته شد شاهد کمتر رخ دادن این‌گونه اتفاقات باشیم البته اتفاق نیفتادن منطقی نیست و این به‌دلیل موقعیت کشورمان است.

وی گفت: تاخیر داعش در اعلام مسئولیت خود به‌دلیل حضور موساد در پشت صحنه این حمله تروریستی است چراکه نوع کار، نوع روند، نوع بمب‌سازی، نوع مواد منفجره حکایت از آن است که کار داعش نیست، چون شیوه کار داعش فرق می‌کرد لذا جمع‌بندی این است که این اقدام تروریستی فراتر از کار گروه داعش است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها
پاسخ سخت / تروریست‌ها و حامیانشان منتظر باشند 2
پاسخ سخت / تروریست‌ها و حامیانشان منتظر باشند 3
پاسخ سخت / تروریست‌ها و حامیانشان منتظر باشند 4