چهارشنبه 7 آذر 1403

کدام شهرها آلودگی بیشتری دارند؟

وب‌گاه منیبان مشاهده در مرجع
کدام شهرها آلودگی بیشتری دارند؟

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میانگین غلظت ذرات معلق در تهران، اهواز، مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان، ایلام، سنندج، یاسوج، همدان، خرم آباد، اراک، کرج و کرمانشاه، 6 برابر بالاتر از میانگین سازمان جهانی بهداشت است.

به گزارش منیبان؛ عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه به مناسبت دومین روز از هفته سلامت با عنوان نقش مردم، مسئولین، سمن ها در دستیابی به انرژی پاک گفت: بر اساس آخرین نتایج مطالعات کشوری در سال 1399 حدود 21 درصد از روزهای سال، شاخص کیفیت هوا (0 تا 50) در محدوده هوای خوب (پاک) (رنگ سبز)، 35.62 درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا (51 تا 100) در محدوده هوای قابل قبول (رنگ زرد)، 8.10درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا (101 تا 150) در محدوده هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (رنگ نارنجی) قرار داشت.

او ادامه داد: همچنین 8.05 درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا (151 تا 200) در محدوده هوای ناسالم (رنگ قرمز)، 16 درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا (201 تا 300) در محدوده هوای خیلی ناسالم (رنگ بنفش)، پنج درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا (بالاتر از 300) در محدوده هوای خطرناک (رنگ قهوه ای) قرار داشتند.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اظهار داشت: اصفهان و شیراز فقط دارای کمتر از 10 روز هوای خوب در سال 1399 بوده‌اند و بیشترین تعداد روزهای هوای خطرناک در سال 1399 مربوط به شهر خرم آباد (16 روز) بوده است.

شاهسونی ادامه داد: تعداد مرگ کل منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM2.5 در بزرگسالان بالاتر از 30 سال در سال 1399 در شهرهای مورد مطالعه به طور میانگین 11هزار و 129 نفر بوده است.

او اضافه کرد: در شهر تهران به طور میانگین مرگ سه هزار و 751 نفر منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM2.5 در سال 1399 بوده و نتایج نشان می دهد که به طور میانگین مرگ منتسب به ذرات معلق در کشور در سال 1399 برابر با 51.7 درصد بوده و این موضوع در شهرهایی مانند اهواز، زابل، خرم آباد، اصفهان و دزفول که با پدیده گرد و غبار درگیر هستند بالاتر از میانگین کشوری است.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت تاکید کرد: نتایج نشان می دهد که به طور میانگین مرگ به علت بیماری های مزمن انسداد ریوی منتسب به ذرات معلق در کشور 19.11 درصد بوده که این موضوع در شهرهایی مانند اهواز، زابل، خرم آباد، اصفهان بالاتر از میانگین کشوری است.

به طور میانگین مرگ به علت بیماری های مزمن انسداد ریوی منتسب به ذرات معلق در کشور 19.11 درصد بوده که این موضوع در شهرهایی مانند اهواز، زابل، خرم آباد، اصفهان بالاتر از میانگین کشوری است

به گفته شاهسونی، به طور میانگین مرگ به علت سرطان ریه منتسب به ذرات معلق در کشور 39.9 درصد بوده که در شهرهایی نظیر اهواز، تهران، مشهد، اصفهان، زابل، خرم آباد بالاتر از میانگین کشوری است.

او افزود: در سال 1399 به طور میانگین مرگ به علت بیماری های قلبی منتسب به ذرات معلق در کشور برابر با 34.14 درصد بوده که این موضوع در شهرهایی مانند اهواز، تهران، مشهد، اصفهان، یزد، زابل، خرم آباد، آبادان و دزفول بالاتر از میانگین کشوری است.

شاهسونی با بیان اینکه آلودگی هوا یکی از مسائل عمده شهرهای بزرگ جهان شده است، اظهار داشت: گسترش شهرنشینی، افزایش جمعیت، رشد بخش های صنعتی، حمل و نقل و الگوهای مصرف نامناسب، نگرانی ها را نسبت به تشدید آلودگی هوا افزایش داده است که این آلودگی ها تاثیرات نامطلوبی بر سلامتی، رفاه و بهره وری جامعه دارد.

او ادامه داد: آلودگی هوا یکی از عوامل خطر محیطی مهم است، جوامع از طریق کاهش سطح آلاینده های هوا می توانند بار بیماری های مربوط به سکته، بیماری های قلبی، سرطان ریه و بیماری های تنفسی حاد و مزمن را کاهش دهند.

شاهسونی گفت: رهنمود سازمان جهانی بهداشت در سال 2005 نشان می دهد که کاهش غلظت ذرات PM10 از 70 میکروگرم در متر مکعب به 20 میکروگرم در متر مکعب میزان مرگ را به میزان 15 درصد کاهش می دهد.

منبع: ایرنا

این مقام مسئول در وزارت بهداشت تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت در سال 2019 تخمین زده که آلودگی هوای آزاد و داخلی در مناطق شهری و روستایی سالیانه منجر به بیش از هفت میلیون مرگ زودرس در سال می شود، به طور میانگین حدود 54 درصد از مرگ های زودرس مربوط به آلودگی هوا در فضای باز به دلیل بیماری ایست قلبی و سکته مغزی است. هفت درصد از مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و 19 درصد از مرگ و میر به علت بیماری مزمن انسدادی ریوی است.

شاهسونی گفت: در سال 2013 کل هزینه آسایش از دست رفته در کشور ایران بعلت آلودگی ذرات معلق PM2.5 ، 30599 میلیون دلار (معادل با 30 میلیارد دلار) که 2.48 درصد از تولید ناخالص ملی کشور ایران است.