چهارشنبه 18 مهر 1403

گزارش عملکرد 2 ساله دفتر همگانی وزارت ورزش و فدراسیون کاراته

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گزارش عملکرد 2 ساله دفتر همگانی وزارت ورزش و فدراسیون کاراته

عملکرد دو ساله دفتر همگانی وزارت ورزش و جوانان و همچنین فدراسیون کاراته منتشر شد.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، سینا کلهر معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش وجوانان درخصوص عملکرد دفتر توسعه ورزش همگانی از آغاز دولت سیزدهم گفت: به منظور مشارکت عموم مردم در برنامه‌های ورزش همگانی در بخش شهری و با هدف نهادینه کردن فرهنگ ورزش همگانی در بین محلات کشور، آگاهی‌بخشی، کاهش کم تحرکی و افزایش نشاط اجتماعی برنامه‌های شاخص ملی جهت برگزاری رویدادهای ورزش همگانی توسط این معاونت طراحی، تدوین و اجرا شده است که از این میان می‌توان به طراحی و اجرای 2000 طرح ملی ورزش خیابانی با همکاری فدراسیون‌های ورزشی طراحی و تدوین طرح خیابان ورزش به منظور ارائه برنامه های خلاقانه با ماهیت همگانی با تمرکز بر معابر پرتردد، میادین، پارک‌ها و اماکن دارای فضای مناسب از طریق فدراسیون‌های ورزشی مربوطه، تدوین طرح مسابقات مینی فوتبال محلات ایران (جام ایرانیان) و آغاز مرحله شهرستانی در 31 استان کشور با ثبتنام حدود 42 هزار تیم با مشارکت 462هزار نفر، برگزاری رویداد از دماوند تا خلیج فارس ویژه دهه فجر در 23 شهرستان کشور با حضور 10 هزار مشارکت کننده با هدف تقویت هویت ملی، رویداد طلایه داران خلیج فارس با شرکت 16 شهر ساحلی و مشارکت 10 هزار نفر اشاره کرد. وی یادآور شد طرح‌های فوق الذکر برای نخستین بار در دولت سیزدهم رقم خورده است.

عملکرد حوزه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش دولت سیزدهم

وی در ادامه از برگزاری 301 رویداد پیاده روی خانوادگی با عنوان جام ایرانیان در31 استان کشور یاد کرد و گفت: این رویداد با مشارکت و رشد 7 برابری نسبت به سال برگزار شده است. وی از دیگر رویدادهای ورزش همگانی برگزار شده به 21 رویداد ملی ورزش همگانی اشاره کرد که از جمله آنها طرح گذرگاه ورزش، مترو اسپرت با انجام حرکات ورزشی و انگیزشی در فضای ایستگاه‌های متروی شهری توسط انجمن، اولین رویداد گردشگری ورزشی و ساحل پیمایی با عنوان مریخ‌نوردی در منطقه آزاد چابهار، مسابقات ورزش کارکنان دولت در31 استان در سال 1401 با مشارکت 10 هزار نفر و در سال 1402 در قالب 3171 تیم با شرکت بیش از بیست هزار و 60 نفر از کارکنان دستگاههای اجرایی و رشد دوبرابری نسبت به سال قبل، رویداد ملی فیزیکال فیتنس با حضور 47 هزار شرکت کننده، بزرگترین تجمع طناب‌زنی کشور با 2000 شرکت کننده، دیسک طلایی با 19 هزار مشارکت کننده، لیگ ملی یوگا با 4500 شرکت کننده، پیاده روی مناسبتی با 27 هزار شرکت کننده، طرح ملی نشاط با 54 هزار شرکت کننده، لیگ ملی ایروبیک با 26 هزار شرکت کننده، لیگ قهرمانی کشوری داژبال، طرح ملی دوشنبه‌های پیاده روی با مشارکت 27 هزار نفر، تور آزاد پینت بال، مسابقات چوگو، بازی های الکترونیک، جشنواره نوروز ورزشی، مسابقات طلاب در سطح استان‌ها، با ورزش همگانی رایگان سفر کن» و برگزاری 5025 رویداد مناسبتی در دهه فجر و 4463 رویداد ورزش همگانی در هفته تربیت بدنی و علوم ورزشی اشاره کرد.

معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی گفت: توسعه و تجهیز زیرساخت‌ها و فضای ورزشی همگانی از دیگر اولویت های برنامهای این معاونت است که به منظور تسهیل دسترسی عموم مردم به محیط های ورزشی ارزان و در دسترس، ایجاد انگیزه و رغبت در میان شهروندان برای فعالیت بدنی، جذب و ایجاد فرصت مشارکت حداکثری عموم مردم به فعالیت مستمر ورزشی در نظر گرفته شده است و برنامهریزی لازم در این خصوص صورت گرفته که از آن جمله میتوان به " آزاد سازی اماکن ورزشی ادارات کل ورزش و جوانان استان ها و سایر دستگاه های اجرایی؛ ایجاد پایگاه های ورزش صبحگاهی و عصرگاهی و در اختیار دادن اماکن ورزشی برای استفاده عموم مردم به صورت رایگان در شهرستان های 31 استان کشور"؛ "کمک و نظارت بر احداث جاده‌های تندرستی و مسیرهای دوچرخهسواری ویژه ورزش همگانی در 31 استان کشور" و" تصویب دستورالعمل اختصاص 20 درصد از درآمدهای فضای ورزشی به ورزش همگانی" اشاره کرد که برای اولین بار در دولت سیزدهم رقم خورده است. توزیع وسایل ورزشی در میان مردم با هدف تسهیل ورزش در کلیه استان های کشور از دیگر اقداماتی است که در راستای توسعه و تجهیز زیرساختهای ورزش همگانی صورت گرفته است.

وی در ادامه افزود: پخش مستقیم رویدادهای پیاده روی خانوادگی در 31 استان کشور، حمایت از تولید برنامههای ورزش همگانی با همکاری صدا و سیما و ارگان های ذیربط و برگزاری 847 دوره آموزشی (مربیگری - داوری - دانش افزایی و...) با مشارکت 24092 در راستای تربیت مربیان کارآمد در زمینه ورزش از اقدامات معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی با هدف ترویج فرهنگ ورزش در میان آحاد جامعه و انگیزه بخشی به مردم برای ورزش است.

کلهر به تدوین پیش‌نویس سند توسعه ورزش همگانی کشور به منظور ایجاد هماهنگی و هم افزایی بیشتر و بهره مندی از ظرفیت ها و توانمندی های دستگاه های اجرایی، سازمان ها دولتی و غیر دولتی در راستای توسعه و ترویج فعالیت بدنی در اقشار مختلف اشاره کرد و افزود این سند در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری در خصوص راهبری مسائل اجتماعی به خصوص ورزش و نیاز اساسی حال حاضر کشور به فراگیر شدن ورزش همگانی قانون و با عنایت به قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان و در اجرای سند تحول مردمی دولت؛ با هدف ارتقاء همکاری های ملی، بسیج منابع ملی، اجرای اقدامات موثر و هماهنگ براساس رویکرد مشترک در سرمایه گذاری، مسئولیت پذیری و پاسخگویی در حوزه ورزش همگانی تدوین شده است.

وی در پایان از تدوین طرح‌های توسعه ورزش های ساحلی با ماهیت همگانی و خانواده محور؛ ورزش صبحگاهی و عصرگاهی؛ توسعه ورزشهای ساحلی با ماهیت همگانی و خانواده محور؛ بسته پایه سلامت کارکنان وزارت ورزش و جوانان نیز خبر داد و گفت: تأسیس مجدد فدراسیون آمادگی جسمانی و همچنین ایجاد انجمن تخصصی تندرستی از جمله اقدامات این معاونت در راستای توسعه ساختار مناسب برای تقسیم کار ملی است.

همچنین گزارش عملکرد فدراسیون کاراته جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم نیز منتشر شد.

اقدامات فدراسیون کاراته در دو سال گذشته به این شرح است:

1- کسب مدال طلای المپیک 2020 توکیو توسط سجاد گنج زاده؛ این اولین و آخرین مدال کاراته ایران در بازیهای المپیک بود. این اولین مدال طلای تاریخ کاراته ایران در بازی های المپیک است.

2- در المپیک 2020 توکیو کاراته در کنار کشتی و تیراندازی تنها تیم هایی بودند که توانستند مدال طلا کسب کنند.

اهمیت این طلا زمانی دو چندان می شود که بدانیم در بخش مردان، گنج زاده تنها سهمیه کاراته ایران در المپیک بود که توانست مدال طلا کسب کند.

3- قهرمانی تیم ملی کاراته ایران در مجموع مسابقات قهرمانی آسیا 2021 قزاقستان در تمامی رده های سنی (ایران در این رقابت ها با کسب 15 مدال طلا، 9 نقره، 15 برنز و مجموع 39 مدال بدست آورد.)

4- عنوان سومی تیم ایران در مسابقات قهرمانی آسیا 2023 مالزی (ایران در این رقابتها 3 طلا، 2 نقره و 7 برنز کسب کرد.)

5- معرفی ذبیح الله پورشیب به عنوان یکی از بهترین های کاراته جهان در سال 2020

کسب 127 مدال طلا، نقره و برنز در عرصه بین المللی

از مرداد 1400 تا مرداد 1402 کاراته های دختر و پسر ایران در دو بخش کاتا و کومیته در 11 اعزام خود موفق به کسب 127 مدال طلا، نقره و برنز شدند.

127 مدال کسب شده در بازیهای المپیک 2020 توکیو، مسابقات قهرمانی جهان در رده های پایه 2022، مسابقات قهرمانی آسیا در سال های 2021، 2022 و 2023 و لیگ های جهانی کاراته است.

1- کسب یک مدال طلا از بازیهای المپیک 2020 توکیو (مرداد 1400)

2- کسب 39 مدال شامل 15 طلا، 9 نقره، 15 برنز در مسابقات قهرمانی آسیا 2021 قزاقستان

3- کسب 8 مدال شامل 5 نقره و 3 برنز در بازیهای کشورهای اسلامی قونیه ترکیه (مرداد 1401)

4- کسب 4 مدال شامل 2 مدال نقره و 2 برنز در لیگ جهانی باکو آذربایجان (شهریور 1401)

5- کسب 7 مدال شامل 2 طلا، 2 نقره و 3 برنز در لیگ جهانی کوجالی ترکیه (مهر 1401)

6- کسب یک مدال طلا در کاراته قهرمانی جهان رده‌های سنی نوجوانان، جوانان و زیر 21 سال (آبان 1401)

7- کسب 34 مدال شامل 7 طلا، 7 نقره و 20 برنز ر رقابت‌های قهرمانی آسیا تاشکند 2022 (آذر 1401)

8- کسب 2 مدال نقره و برنز در مسابقات آزاد پاریس (دی 1401)

9- کسب 22 مدال شامل 4 طلا، 4 نقره و 14 برنز در مسابقات لیگ جهانی کاراته وان جوانان فجیره 2023 (اسفند 1401)

10- کسب 12 مدال شامل 3 طلا، 2 نقره و 7 برنز در مسابقات کاراته قهرمانی آسیا 2023- ایران در این رقابت ها توانست عنوان سوم آسیا را کسب کند.

11- کسب 5 مدال شامل 4 طلا و یک برنز در مسابقات پاراکاراته قهرمانی آسیا 2023 - ایران در این رقابت ها عنوان قهرمانی آسیا را کسب کرد.

اهم فعالیت های داخلی

1- برگزاری رقابتهای سوپر لیگ و لیگ برتر کاراته

2- برگزاری رقابتهای لیگ کاراته وان در رده های سنی پایه در سال 1400

(پس از به پایان رسیدن دوران قرنطینه به واسطه شیوع ویروس کرونا؛ برگزاری رقابتهای لیگ کاراته وان در رده های سنی پایه در دستور فدراسیون قرار گرفت تا جایی که در سه مرحله این رقابت ها و مسابقات برترین برترین ها نزدیک به 15 هزار ورزشکار و مربی در رقابت ها شرکت کردند.)

3- برگزاری مراسم تجلیل از مربیان برتر

(مراسم تجلیل از مربیان برتر کاراته در سال 1400 همزمان با ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها برگزار گردید؛ در این مراسم از زحمات بیش از 100 مربی کاراته ایران و 20 پیشکسوت این رشته ورزشی تجلیل به عمل آمد.)

4- قرار گرفتن مربیان سازنده و قهرمان‌پرور کاراته تحت بیمه درمان و بازنشستگی

(با تصمیم فدراسیون مربیان سازنده و قهرمان پرور که در سال‌های 1400 و 1401 بهترین عملکرد را در مسابقات انتخابی تیم‌های ملی بزرگسالان و رده‌های پایه و مسابقات کاراته داشتند، تحت بیمه درمان و بازنشستگی قرار گرفتند. بر اساس قرارداد همکاری فدراسیون کاراته با یک شرکت بیمه، علاوه بر دریافت حقوق بازنشستگی برای مربیان سازنده و قهرمان پرور تا سقف 500 میلیون تومان برای 29 بیماری قید شده در بیمه نامه جهت هزینه درمان در نظر گرفته شده است.)

5- برگزاری نزدیک به 500 کلاس آموزش و ارتقای داوری، مربیگری در سراسر کشور

فعالیت های فدراسیون کاراته در عرصه بین الملل

1- حضور مربیان کاراته در تیم های ملی کشورهای دیگر؛ سرمربیگری شهاب سلطانی در تیم ملی ازبکستان، مربیگری حسین روحانی در تیم ملی روسیه و پیوستن سعید حسنی پور به تیم ملی هنگ کنگ از جمله اتفاقاتی بود که در 4 سال گذشته رقم خورد.

2- حضور «هیتوشی کاسویا» بنیانگذار و رئیس فدراسیون جهانی شوتوکان کاراته WSKF در تهران

3- انتخاب اشرف امینی نایب رئیس بانوان فدراسیون کاراته به عنوان عضو کمیته فنی فدراسیون جهانی

4- کسب درجه داوری جهانی توسط 24 داور در دو بخش کاتا و کومیته

سامانه فدراسیون کاراته

1- در راستای شفافیت کاری و مالی؛ یکی از اقدامات مهم فدراسیون کاراته راه اندازی و ارتقای سامانه فدراسیون تحت عنوان " سامانه ملی کاراته" بود. شرایط این سامانه هم اکنون به گونه ای است که صدور احکام، برگزاری مسابقات، کلاس های داوری و مربیگری و... به صورت شفاف و کاملا الکترونیک انجام می پذیرد.

2- در خصوص سامانه ملی کاراته ایران ذکر این نکته نیز ضروری است که هم اکنون تعداد اعضای فعال سامانه به 250 هزار نفر رسیده است.

امور فرهنگی

1- برگزاری مراسم بدرقه کاروان عزم و ایمان اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا 2021 با حضور مسئولان ورزش و فرزند سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی (اذر 1400)

2- ساخت مستند تعدادی از قهرمانان کاراته ایران از جمله سجاد گنج زاده، حمیده عباسعلی، بهمن عسگری و سارا بهمنیار

3- حضور سید شهرام هروی و تعدادی از قهرمانان در در آسایشگاه حضرت ثارالله (اردیبهشت 1401)

4- برگزاری مراسم بدرقه کاروان عزت، اتحاد و افتخار به مسابقات کاراته قهرمانی جهان رده‌های سنی نوجوانان، جوانان و زیر 21 سال با حضور مسئولان ورزش و فرزند سردار شهید حاج احمد کاظمی (آذر 1400)

5- حضور گسترده اعضای خانواده کاراته ایران در مراسمات مذهبی و ملی