14 آذرماه و مهمترین خبرهای کرونایی استانها
استانها - ایرنا - آخرین روز اجرای محدودیت های کرونایی امروز (جمعه) در حالی رقم خود که بسیاری از شهرها با خروج از وضعیت قرمز، خود را برای اجرای شرایط و محدویت های جدید کرونایی آماده می کنند، هرچند این بهبود نسبی به معنای پایان راه نیست و مسیر مبارزه با ویروس کرونا همچنان خطرناک و ناهموار است.
به گزارش ایرنا، اجرای محدودیت های دو هفتهای در فعالیت کسب و کارها و ترددهای شبانه در سراسر کشور و البته بسته به شرایط کرونایی هر شهر و استان، دستاوردهای مثبتی را برای نظام سلامت به همراه داشت که همان نزولی شدن تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و مرگ و میرهای ناشی از بیماری کووید 19 بود اما همچنان مسئولان ستادهای استانی مقابله با کرونا نسبت به شکنندگی این آمار هشدار داده و از مردم می خواهند از مهمانی ها، دورهمی ها و هر رفتاری که می تواند سلامت فرد و دیگران را به مخاطره اندازد، پرهیز کنند.
با این همه از فردا - 15 آذرماه - شرایط کاری و فعالیت های روزمره زندگی در مناطق نارنجی کمی سهلتر می شود، برخی مشاغل بجز مشاغل گروه 3 و 4 اجازه بازگشایی می یابند اما از آنجا که یکی از علل همه گیری کرونا برگزاری جشن ها، ختم ها و دورهمی های خانوادگی است، طرح محدودیت تردد شبانه همچنان ادامه می یابد.
آنطور که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده، اکنون 105 شهر در وضعیت زرد، 279 شهر در وضعیت نارنجی و 64 شهر در شرایط قرمز کرونایی هستند و همچنان بر اساس این تقسیم بندی ها، محدودیت ها از سوی ستادهای استانی اعمال می شود که میتوان به «ممنوعیت ورود خودروهای شخصی باپلاک غیر بومی به شهرهای نارنجی و قرمز»، «ممنوعیت ورود خودروهای شخصی پلاک بومی شهرهای نارنجی و قرمز به سایر شهرها»، «منع تردد شبانه از ساعت 21 لغایت 4 صبح در شهرهای نارنجی و قرمز با جمعیت بالای 200 هزار نفر» و تداوم فعالیت گروههای شغلی 1 و 2 در شهرهای نارنجی اشاره کرد.
البته همچنان فعالیت مراکز آموزشی اعم از مدارس، دانشگاهها، موسسات آموزش عالی، آموزشگاههای خصوصی، حوزههای علمیه در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز تعطیل بوده و برپایی نمازهای جمعه، مراسم مذهبی و آیینی در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز کماکان امکانپذیر نیست و مساجد فقط در شهرهای زرد میتواند فعالیت داشته باشد.
بر این اساس، امروز جمعه برآیند خبرهای کرونایی استانها بر تبیین شرایط جدید استان ها در هفته سوم آذرماه برای شهروندان استوار بود؛ بر این اساس فرماندار تبریز اعلام کرد با قرار گرفتن این شهر در وضعیت نارنجی فعالیت گروههای شغلی یک و دو در این وضعیت مجاز است اما همچنان گروههای سه و چهار تعطیل خواهند بود.
گروه شغلی سه شامل فعالیت مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای، زبانسراها، آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزهها و باغ موزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری است و گروه شغلی چهار به همایشها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانهروزی، باشگاههای ورزشی مربوط به ورزشهای پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافهها، چایخانهها و قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی، باغ وحشها، شهربازیها و مراکز تفریحی آبی اختصاص دارد که همچنان تعطیل هستند.
در هرمزگان نیز با قرار گرفتن سه شهرستان بندرعباس، حاجیآباد و بستک در وضعیت نارنجی و سایر شهرستانهای استان در وضعیت زرد اعلام شد که از پانزدهم آذرمان ادارات با حضور 50 درصد کارکنان و در دیگر شهرستانهای هرمزگان دارای وضعیت زرد با حضور دو سوم کارکنان فعالیت خود را ادامه می دهند با این حال به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، شرایط کرونایی استان بسیار شکننده بوده و همچنان شمار قربانیان کرونا در هرمزگان صعودی است. در خوزستان که از ابتدای همه گیری کرونا یکی از استان هایی با شیوع بالا بوده، برای نخستین بار در سالجاری سیزدهم آذرماه روز بدون فوت کرونایی استان ثبت شد و به گفته دکتر فرهاد ابول نژادیان رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز این خبر نشان می دهد اعمال محدودیتهای کرونایی برای کنترل بیماری کووید19 در خوزستان کاملا موثر بوده است.
البته وی تاکید کرد که این روند شکننده است و در صورت رعایت نکردن دستور العمل های بهداشتی ممکن است باز هم روند افزایشی شود زیرا وضعیت 10 شهرستان استان خوزستان نارنجی است و 17 شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
در استان لرستان که یکی دیگر از استانهای کرونایی با میزان شیوع بالا در کشور بود نیز این روزها شرایط رو به بهبود است اما تداوم برگزاری مهمانی ها اعم از عزا و عروسی و دورهمی ها، این شرایط بهبودیافته را تهدید می کند؛ طبق آخرین آمار با اعمال محدودیت های کرونایی 2 هفته اخیر و همراهی مردم، این استان از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر وضعیت داده است؛ اکنون سه شهر خرم آباد، بروجرد و الشتر که در وضعیت قرمز بودند به نارنجی تبدیل شدهاند و تمام شهرهای لرستان در وضعیت نارنجی و فقط شهرستان چگنی در وضعیت زرد قرار دارد.
استان تهران با جمعیت حدود 14 میلیون نفری خود نیز از دیگر مناطقی است که در سایه محدودیت های کرونایی توانسته وضعیت خود را از قرمز و بحرانی به شرایط نارنجی تغییر دهد و از این رو کارمندان دستگاههای اجرایی از فردا با 50 درصد دورکاری فعالیت خود را ادامه می دهند و در بخش اصناف نیز به گفته رییس اتاق اصناف تهران صاحبان واحدهای صنفی به جز گروههای 3 و 4 و برخی از پاساژها به شرط رعایت دستورالعملهای بهداشتی میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
خبر خوش دیگر از پایتخت اینکه به گفته مدیر کل انتقال خون استان تهران، به طور متوسط روزانه در استان تهران 12 تا 15 بهبودیافته از کرونا پلاسما اهدا می کنند.
در استان خراسان رضوی نیز شرایط رو به بهبود گزارش می شود البته بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، هم اینک هزار و 663 نفر در بیمارستانهای خراسان رضوی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا بستری هستند و از این رو شمار تختهای میزبان بهبود یافتگان بیماری کووید 19 در واحدهای اقامتی این استان 77 درصد افزایش یافته است.
البته همچنان شهر مشهد در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و بر این اساس رییس اتاق اصناف این شهر از تداوم ممنوعیت فعالیت مشاغل گروه 2، سه و چهار مستقر در مجتمعهای تجاری، پاساژها و حاشیه خیابانهای اصلی و فرعی شهر مشهد خبر داده است.
خبر دیگر از خطه خراسان اینکه به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خراسان جنوبی نرخ بروز موارد جدید کرونا در آذر ماه نسبت به ماه آبان 50 درصد کاهش پیدا کرده است به طوری که در این شاخص، این استان حتی از میانگین کشوری هم پایین تر است در حالی که پیش از این نرخ بروز موارد جدید استان به صورت روزانه 2.4 برابر کشور بود.
در استان بوشهر که با همکاری مردم به سرعت از شرایط قرمز کرونایی خارج شد، اکنون شهرهای بوشهر و گناوه در وضعیت نارنجی و هشت شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر 10 هزار کیت آنتی ژنی تشخیص سریع کرونا برای اجرای گام چهارم و ردیابی این ویروس برای این استان تامین شدهاست.
مسئولان استان اردبیل که شرایط ناپایداری در زمینه مقابله با کرونا دارد و هنوز در منطقه قرمز است، این بار در کنار اجرای محدودیت های کرونایی دست به کار شده و اجرای طرح شهید سلیمانی را با هدف غربالگری کرونایی خانوارها پیگیری می کنند به طوری که تاکنون فقط در شهرستان اردبیل 79 هزار خانوار با جمعیت 303 هزار نفر غربالگری شدند و تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار گرفتند.
استان اردبیل هماینک در زمینه شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد و بر اساس گزارش رسمی، شهرستانهای اردبیل، پارسآباد و مشگینشهر در وضعیت قرمز، گرمی، خلخال و بیلهسوار در وضعیت نارنجی و نمین، نیر، کوثر، سرعین و اصلاندوز در وضعیت زرد قرار دارند از این رو محدودیت های کرونایی برای یک هفته دیگر در این استان تمدید شده است.
در استان کهگیلویه و بویراحمد که به گفته استاندار، جشن های عروسی، دورهمی ها و مراسم ختم عامل اصلی شیوع کرونا بوده اند، شرایط اندکی بهبود یافته و اکنون دو شهرستان کهگیلویه و گچساران با کاهشی شدن روند مبتلایان و فوتی ها، به رنگ نارنجی درآمده اند اما هنز شهرستان بویراحمد قرمز است.
به گفته حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد، هنوز برخی بر حضور در آرامستان ها اصرار دارند و با وجود هشدارها و جریمه و منع تردد خودروها مهمانی های پرجمعیت برگزار میکنند. در استان کرمانشاه، معاون سیاسی استاندار با تاکید بر ادامه مراقبتها و حساسیتها نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی از تداوم محدودیت تردد شبانه و عدم ورود خودرو به شهرها کماکان در استان خبر داد زیرا احتمال بازگشت به شرایط سابق و قرمز شدن وضعیت استان همچنان وجود دارد؛ در این استان 640 نفر با علایم کرونا در مراکز درمانی بستری هستند.
در استان کردستان نیز طبق آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی 452 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند و در حال حاضر روند بستری بیماران در استان کاهشی است. به گفته مسئولان بهداشتی استان، برخی بیماران کرونایی به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند و همین مساله باعث افزایش آلودگی در جامعه میشود.
امروز رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری درصد شیوع کرونا در مناطق شهری استان را 82.58 درصد و در مناطق روستایی 17.42 درصد برآورد و اعلام کرد: درصد شیوع بیماری در بین زنان بیش از مردان اما میزان بهبودی در بین زنان بیشتر است.
بر اساس این آمار بیشترین مبتلایان به کرونا در استان در گروه سنی 16 تا 45 سال قرار دارند با این وجود 80 درصد مرگ و میرهای ناشی از کرونا در استان چهارمحال و بختیاری برای افراد بالای 60 سال رخ داده است؛ طبق آخرین بررسی ها، شهرستانهای سامان و کیار جزو شهرستانهای قرمز، شهرستانهای شهرکرد، بروجن، فارسان، اردل، لردگان و خانمیرزا شهرستانهای نارنجی و شهرستانهای بن و کوهرنگ نیز زرد هستند.
در استان همدان شمار متوفیان کرونا در موج سوم شیوع کرونا که به میانگین 15 نفر رسیده بود، امروز تک رقمی شد و درشبانه روز گذشته هشت بیمار مبتلا به کرونا در این استان جان خود را از دست دادند؛ شهرستانهای همدان، ملایر و نهاوند بیشترین شمار مبتلایان به کووید 19 را در این استان به خود اختصاص داده اند.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت که ظهر روز جمعه منتشر شد، با فوت 347 بیمار مبتلا به کووید 19 در شبانه روز گذشته، تعداد کل قربانیان ویروس کرونا در ایران به 49 هزار و 695 نفر و با شناسایی 13 هزار و 341 بیمار جدید تعداد کل مبتلایان رقم یک میلیون و 16 هزار و 835 نفر را ثبت کرد.
اکنون پنج هزار و 824 بیمار بدحال در مراکز درمانی و بیمارستانی بستری هستند و تعداد بهبودیافتگان نیز به رقم 708 هزار و 106 نفر رسیده است.
با وجود موفقیت موسسات تحقیقاتی و واکسن سازی جهان در دستیابی به واکسن ضدکرونا و آغاز واکسیناسیون در برخی کشورها، همچنان سازمان جهانی بهداشت و مسئولان وزارت بهداشت شست و شوی دستها و بهداشت فردی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را نسخه نجات بخش و راه حل مناسب برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری می دانند.
نخستین واکسن ایرانی کرونا نیز با دریافت کد اخلاق در پژوهش وارد مرحله مطالعه بالینی شده است.
مروری بر مهمترین گزارشهای کرونایی در استانها
پایبندی به مسئولیت اجتماعی، پیش شرط پایان کرونا
کوهنوردی با طعم کرونا در ارتفاعات گلستان
بهبودی وضعیت اصفهان، گامی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا
کرونا و یکه تازی فروشگاههای زنجیرهای
تداوم وضعیت قرمز کرونا در استان اردبیل با هفت فوتی و 476 بستری طرح جامع محدودیت های کرونایی و تغییر رنگ هرمزگان از قرمز به نارنجی
*س_برچسبها_س*- برچسبها:
- اردبیل
- استان اردبیل
- استان تهران
- استان چهارمحال و بختیاری
- استان خوزستان
- استان همدان
- اصفهان
- اهواز
- بندرعباس
- بیرجند
- تبریز
- تهران
- تئاتر
- جودو
- خراسان جنوبی
- خراسان رضوی
- خرم آباد
- دانشگاه علوم پزشکی
- دورهمی
- سازمان جهانی بهداشت
- شهرکرد
- کاراته
- کرمانشاه
- مشهد
- نظام سلامت
- واکسیناسیون
- وزارت بهداشت
- همدان
- ویروس کرونا