19 دی ماه و تازهترین خبرهای کرونایی استانها
استانها - ایرنا - آمار بستری و فوت افراد بر اثر ویروس کرونا در کشور در قیاس با گذشته بهبود یافته و موجب امیدواری شده است، اما روند ملی و بینالمللی شیوع سویه جدید اومیکرون از احتمال تبدیل وضعیت موجود به شرایط سخت و نامطلوب نشان دارد که باید با واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی از آن پیشگیری کرد.
وزارت بهداشت شمار مبتلایان به سویه اومیکرون در کشور را 467 نفر تا 17 دی ماه (دو روز قبل) اعلام کرده است، سویه ای که قابلیت سرایت پذیری بالایی دارد و می تواند خیلی زود باعث افزایش تعداد مبتلایان شود و چه بسا موج دیگری از شیوع کرونا را راه اندازد.
به واقع ویروس عامل کرونا در همه دنیا پخش شده است اما وضعیت همهگیری بیماری در همه جا به یک شکل نیست و هنوز هم تفاوتهای زیادی در مناطق مختلف جهان مشاهده میشود، موضوعی که می تواند ناشی از علل مختلفی مانند وضعیت واکسیناسیون علیه بیماری، میزان اجرای دستورالعملهای بهداشتی در سطح اجتماعی، تراکم جمعیت باشد.
در این میان، دولت به خوبی زمینه انجام واکسیناسیون را در سطح کشور فراهم کرده و با توجه به هشدارهای سازمان بهداشت جهانی مبنی بر تزریق سه دز واکسن، جا دارد که مردم به این توصیه ها توجه جدی داشته باشند و خود را در برابر ویروس کرونا ایمن کنند.
علاوه بر واکسیناسیون عمومی، رعایت شیوهنامه های بهداشتی همچون استفاده از ماسک، پیش بینی تهویه مناسب در محیط، حفظ فاصله فیزیکی و پرهیز از حضور در مکان های شلوغ و دورهمی ها مناسبترین و اصلیترین راههای جلوگیری از ابتلا به کرونا و انتشار بیشتر آن است.
علائم ابتلا به سویه اومیکرون شبیه به سرماخوردگی و همراه با آبریزش بینی، عطسه، سردرد، بدن درد، سوزش گلو و سرفه است و به گفته متخصصان، در زمان حاضر هر سرماخوردگی را باید نشانه کرونا تلقی کرد تا خلاف آن ثابت شود.
آمار رسمی روزانه در خصوص ابتلا به کرونا در کشور تصویر امیدوارکننده ای را از موثر بودن واکسیناسیون در مقابله با کرونا ترسیم می کند، اما بی شک عادی انگاری در این زمینه بزرگترین خطر است و نباید فریب وضعیت شکننده فعلی را خورد.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گرچه اکنون وضعیت ما در زمینه کرونا ثابت است، اما کشورهای اطراف با شیوع سویه جدید ویروس کرونا مشکل جدی دارند و ما باید بسیار مراقب باشیم زیرا وضعیت موجود شکننده است.
قرنطینه اصل مهم در مهار کرونا از مهمترین توصیههای کارشناسان برای پیشگیری از شیوع اومیکرون که ممکن است مردم در اجرای آن سهلانگاری کنند، قرنطینه افراد مبتلا و یا مشکوک به ابتلاست.
با افزایش میزان واکسیناسیون، از یک سو موارد ابتلا و از سوی دیگر شدت علائم بیماری کرونا در افراد واکسینه شده کاهش پیدا کرده که این امر منجر به بی توجهی به قرنطینه در جامعه شده است.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، رعایت قرنطینه در بیماران با علائم بالینی کم و مشابه سرماخوردگی، یک اصل مهم در کنترل و مهار کرونا و سایر بیماریهای ویروسی است که متأسفانه این روزها بسیار کمرنگ شده است.
دکتر فاطمه نوروزیان ادامه داد: افراد با تصور اینکه دچار سرماخوردگی ساده شده اند، در قرنطینه نمی مانند و به راحتی در جامعه و محل کار خود حضور می یابند و ندانسته موجب انتشار و انتقال بیماری در جامعه می شوند.
واکسیناسیون کامل، احتمال ابتلا و یا شدت علائم در مبتلایان را به طور قابل توجهی کاهش میدهد که دکتر نوروزیان در این خصوص تاکید کرد: بیشتر سرماخوردگی ها در این روزها ناشی از کرونا بوده، زیرا بیشتر افراد واکسن تزریق کرده و ایمنی دارند و ممکن است این بیماری را به صورت سرماخوردگی خفیف تجربه می کنند.
دکتر عبدالجبارذاکری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم گفت: با توجه به اینکه مدارس یکی از مکان های عمومی انتشار ویروس کرونا در جامعه است لذا خانواده ها از فرستادن فرزندانشان با علائم بیماری خفیف به مدرسه خودداری کنند و مدیران و معلمان نیز در صورت حضور دانش آموزان با علائم بالینی هر چند مختصر از ورود دانش آموز به کلاس جلوگیری نمایند.
کرونا در استانها
در اردبیل، شیوع بیماری کووید19 همچنان روند کاهشی دارد، به طوری که مجموع مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان طی شبانه روز گذشته به 80 نفر تنزل کرد که پایینترین آمار ثبت شده طی یکسال گذشته در اردبیل محسوب می شود.
در 24 ساعت گذشته، 17 نفر دیگر از مبتلایان جدید کرونا در استان اردبیل بستری شدند و با فوت 2 نفر دیگر از مبتلایان در مدت یاد شده، مجموع جانباختگان بیماری کووید.19 در این استان به 2 هزار و 621 نفر رسید.
هماکنون به جز شهرستان پارسآباد که در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارد، بقیه شهرستانهای استان شامل بیلهسوار، نیر، کوثر، گرمی، سرعین، خلخال، اصلاندوز، نمین، مشگینشهر و اردبیل در وضعیت آبی شیوع قرار دارند اما با شناسایی مواردی از ابتلا به اومیکرون، وضععیت استان جای نگرانی دارد.
در خراسان رضوی، در حال حاضر حدود 315 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانها بستری هستند و از بین 33 شهرستان استان، 2 شهر از نظر کرونا در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی قرار دارند.
در همین حال، جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای آمادگی مواجهه با موج احتمالی کرونا، 2 هزار و 500 تخت بستری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی با اجرای طرح مدیریت هوشمند تختهای بستری، پیشبینی شده است.
دکتر ایوب توکلیان افزود: با توجه به مصوبات قبلی قرارگاه و تاکید بر طراحی نظام هوشمند مدیریت تختهای بستری بیماران کووید 19، اجرای برنامه نشانه دار کردن تخت های دارای پتانسیل پذیرش بیمار مبتلا به کووید 19، در دستور کار کمیته قرار گرفت.
وی از آمادگی کامل اورژانس ها هم خبر داد و گفت: در هفته گذشته اورژانس بیمارستانها مورد بازدید قرار گرفته و متناسب با شرایط آنها تصمیمات لازم به خصوص در مدیریت ناوگان مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرفته شده است.
اما در سیستان و بلوچستان، با افزوده شدن 25 مورد جدید کرونا طی24 ساعت گذشته شمار مبتلایان این ویروس تا کنون در استان به 134 هزار و 201 نفر رسید اما فوتی جدید ناشی از کرونا گزارش نشده است.
در همین حال به بیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان، با توجه به مرزی بودن استان و شیوع امیکرون در اکثر کشورها، کنترل مرزها به لحاظ ترددها بسیار جدی است و باید نظارت دقیقی بر ورود افراد مشروط به دارا بودن کارت واکسن کرونا اعمال شود.
منصور بیجار اظهار داشت: تشریح شرایط کشورهایی که هماینک با امیکرون درگیر هستند و مقایسه آمار واکسیناسیون این کشورها با کشور ما نشان میدهد که ما به شدت در معرض خطر هستیم و باید حساسیت ویژهای روی این موضوع داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه عامل بازدارنده در پوشش 100درصدی واکسیناسیون تنها مقاومت مردم نیست و باید تلاشها در این زمینه توسط دستگاههای متولی افزایش یابد خاطرنشان کرد: حساسیتها را باید افزایش دهیم؛ هماینک عادیانگاری بیشتر شده و درصد رعایت پروتکلها و استفاده از ماسک بین مردم کاهش یافته است.
همدان از استان هایی است که اومیکرون به آن نفوذ کرده است و در این خصوص معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به موارد مثبت ابتلا به ویروس اومیکرون در سطح استان، گفت: تزریق به موقع واکسن کرونا و همچنین رعایت دقیق و کامل دستورالعملهای بهداشتی نقش بسیار موثری در جلوگیری از افزایش آمار و ارقام ابتلا به این نوع از ویروس دارد.
دکتر «فاطمه ترکمان اسدی» با بیان این که یک راه جلوگیری از افزایش شمار مبتلایان به این سویه کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی است، تصریح کرد: تست کیت تشخیصی سویه امیکرون از هفته گذشته به استان همدان وارد شده و افراد مشکوک مبتلا نیز مورد بررسی و تست قرار می گیرند که در این راستا باید تمامی خانوادهها دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.
از یزد هم خبر رسیده است که هم اکنون 197 فرد مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 62 نفر به دلیل وخامت عمومی حال آنها در بخش مراقبت های ویژه خدمات درمانی دریافت میکنند.
همچنین در 24 ساعت گذشته از 130 نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به کرونا در مراجعه به مراکز درمانی، بر اساس معیارهای تشخیصی سازمان جهانی بهداشت،19 بیمار مبتلای قطعی به کووید -19 در استان شناسایی شدند.
این روزها، روند نزولی تعداد موارد مثبت شناسایی شده در استان بوشهر هم که از اواخر مرداد ماه سال جاری شروع شد، ادامه دارد و به تبع آن کاهش در تعداد موارد فوت در اثر این بیماری نیز مشاهده میشود، به طوری که در ماه جاری تنها یک مورد فوت در اثر ابتلا به کووید 19 در استان بوشهر گزارش شد.
در همین حال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از آغاز بازگشایی حضوری مدارس تاکنون 43دانشآموز و هشت نفر از کادر آموزشی این استان به کرونا مبتلا شدهاند که از این شمار، 12 دانش آموز هر 2 نوبت واکسن خود را دریافت کرده بودند.
بر اساس آمار موجود، تا 18 دی ماه، 89هزار و 585 مورد مثبت کووید 19 در استان بوشهر شناسایی شده که از این تعداد 67هزار و 929 مورد مربوط به سال جاری است.
همچنین در این مدت در مجموع 2هزار و 35 نفر در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان بوشهر جان خود را از دست داده اند که یکهزار و 150مورد در سال جاری اتفاق افتاده است.
در لرستان کهتمامی شهرهای آن در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند، 85 بیمار مبتلا و مشکوک به ابتلا در مراکز و بخشهای درمانی کرونای این استان بستری هستند؛ 17 بیمار جدید مبتلا به کووید 19طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و شمار مبتلایان نیز به 197 هزار و 350نفر رسید.
طی شبانه روز گذشته هیچ مورد فوتی به دلیل ابتلا به کرونا در لرستان ثبت نشده است و شمار جانباختگان همچنان 2 هزار و 684 نفر است.
در خوزستان، در 24 ساعت گذشته هیچ گونه فوتی در استان گزارش نشده و تنها 18 مورد مثبت ابتلا به بیماری شناسایی شد که 2 مورد آنها بستری و بقیه سرپایی درمان شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: با توجه به شناسایی سویه اومیکرون در بیشتر استان های کشور و آمار تصاعدی مبتلایان، اگر مردم خوزستان شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نکنند در معرض پیک کرونا قرار می گیریم لذا نباید تصور کنیم که از بیماری در امان بوده و کار را رها کنیم.
به بیان دکتر محمحسین سرمست، تردد در استان خوزستان بسیار بالاست و تجربه نشان داده که ما با یک تاخیر چندین روزه نسبت به دیگر استانها، وارد پیک می شویم. اکنوان بیماری در استان های پر تردد کشور وجود دارد و باید این موضوع را جدی بگیریم.
وی ادامه داد: اگر چه تاکنون تنها یک مورد اومیکرون در استان گزارش شده اما باید فرض کنیم که موارد بسیار دیگری وجود دارد به عنوان مثال یک سرماخوردگی عادی باید اومیکرون فرض شود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
کرونا در کرمانشاه در شبانهروز گذشته یک قربانی گرفت و مجموع جانباختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون را به 2 هزار و 933 نفر رساند.
آمار بستریهای کرونا در مراکز درمانی استان کرمانشاه اکنون به 107 نفر رسیده که نسبت به روز گذشته هشت نفر بیشتر است که از این تعداد 28 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری بوده و حال چهار نفر آنها وخیم است.
ویروس کرونا در ایلام هم طی 24 ساعت گذشته 12 بیمار را راهی مراکز درمانی کرد و مجموع بستریها هم اکنون در این استان 32 نفر است.
در گیلان، ترمز مرگ و میر کرونایی به ویژه طی یک ماه اخیر کشیده شده و در این مدت، فوتیهای ناشی از بیماری کووید 19 در اغلب روزها در این استان صفر است.
طی چند روز اخیر در گیلان تنها یک مورد فوتی ناشی از بیماری کووید 19 در "روز گذشته" ثبت شد و آمار بستریهای کرونایی هم در بیمارستانهای استان کاهش یافته است. اضافه کرد: 42 بیمار مبتلا به کرونا طی 24 ساعت گذشته در بیمارستانهای استان بستری شدند و بر اساس آمار، امروز 133 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.
بر اساس تازه ترین ارزیابی نرم افزار ماسک، همه 17 شهرستان گیلان در نقشه کرونایی آبی هستند.
واکسیناسیون
واکسیناسیون کامل (سه دز) از مهمترین راه های مقابله با شیوع کروناست که لازم است عموم برای دریاف واکسن اقدام کنند. بی تردید، تامین و تزریق واکسن مورد نیاز مردم با وجود تحریمها و بیمهری نهادهای خارجی، از دستاوردهای متولیان این حوزه است.
امروز دکتر بهرام دارایی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در سنندج گفت: برای تهیه واکسن کرونا، مبالغ قابل توجهی ارز به سبد کواکس سازمان جهانی بهداشت واریز کرده ایم اما این سازمان متاسفانه نه به موقع و نه به تناسب، واکسن در اختیار ما قرار نداده است.
دارایی همچنین با تاکید بر اینکه بحثی به نام حذف ارز در خرید واکسن نداریم، ادامه داد: حمایت های ارزی دولت با ارز ترجیحی از داروهای تحت حمایت، مزمن و صعب العلاج و بیماران خاص تا آخر امسال ادامه دارد و برای سال آینده، مجلس هر تصمیمی گرفت، باز هم این حمایت ها ادامه خواهد داشت.
رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به آمار تزریق واکسن کرونا در کشور نیز اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر 180 میلیون واکسن تهیه کردیم که 120 میلیون دز آن در قالب نوبت های اول، دوم و سوم تزریق شده که 10 میلیون دز آن مربوط به نوبت سوم است.
دارایی اضافه کرد: از این مقدار تزریق، سهم واکسن های داخلی 30 میلیون دز بوده است اما ظرفیت تولید واکسن در داخل خیلی بالا است و بسته به نیاز مردم، در اختیار آنان قرار می گیرد.
در همین حال در خوزستان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز سرعت واکسیناسیون دز سوم در استان را خیلی خوب و بالاتر از متوسط کشوری توصیف کرد که نشان می دهد مردم به سلامت خود اهمیت می دهند.
دکتر محمدحسین سرمست اظهار داشت: کسانی که تنها یک دز واکسن تزریق کرده اند در واقع هیچ واکسنی نزده اند لذا هر چه سریعتر باید نسبت به دریافت دز دوم خود اقدام کنند.
وی افزود: مورد جدیدی از سویه امیکرون در خوزستان ماهده نشده و وضعیت شهرهای استان به لحاظ رنگبندی همچنان آبی است اما امیدوارم دستورالعمل های فردی مثل ماسک زدن، فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از تجمع در فصل زمستان بیشتر رعایت شود تا از ورود به پیک بعدی جلوگیری کنیم.
سرمست با بیان اینکه آمادگی لازم برای افزایش مراکز تجمیعی را داریم، افزود: مراجعه به مراکز تجمیعی واکسیناسیون افزایشی است ولی همچنان ازدحامی در مراکز وجود ندارد البته با توجه به اینکه در فصل سرد سال قرار داریم، میزان مراجعه از ساعت 10 به بعد خیلی کم است.
از آذربایجان غربی هم خبر رسید کهبیش از 305 هزار و 600 هزار نفر در استان، دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند که این روند با سرعت ادامه دارد.
به بیان محمدامین ولیزاد سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، طی روزهای اخیر توجه ویژه ای به تزریق دز سوم واکسن صورت گرفته که برای بهبود این وضعیت، همراهی مردم ضروری است.
طی 24 ساعت گذشته بیش از 10 هزار دز واکسن در استان تزریق شد که با به انجام رسیدن این تعداد، کل واکسن های تزریق شده در استان به چهار میلیون و 890 هزار دز رسید.
از خراسان رضوی هم به نقل از رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار خبر رسیده است که 117 هزار و 311 نفر واجد شرایط دریافت نوبت سوم واکسن کرونا در شهرستان های زیر پوشش این دانشگاه در غرب استان خراسان رضوی هستند که تاکنون 63 هزار و 894 آنان اقدام به تزریق سومین دز واکسن کرونا کردهاند.
دکتر علیرضا مسلم افزود: جمعیت بالای 18 سال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار افزون بر 366 هزار نفر است که از این تعداد حدود یکسوم واجد شرایط دریافت نوبت سوم واکسن کرونا هستند.
همچنین سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از استقبالخوب مردم این استان از تزریق دز سوم واکسن کرونا خبر داد و افزود: تاکنون بالای 500 هزار نفر نوبت سوم را دریافت کردند.
شاهین شیرانی افزود: این روزها با توجه به ابتلای تعدادی از مردم به سویه جدید ویروس کرونا، لازم است که واکسیناسیون کرونا بهویژه برای دز سوم سریعتر انجام شود که برای تحقق آن مراکز تجمیعی واکسیناسیون در اصفهان افزایش یافته است و مراکز بهداشت منتخب در نوبت عصر نیز فعالیت دارد تا مردم برای واکسن زدن، معطل نشوند.
بر اساس آخرین رنگبندی همه گیری بیماری کووید -19 در استان اصفهان، فقط شهرستان گلپایگان در وضعیت زرد (خطر متوسط) و سایر شهرستان ها در وضعیت آبی (کم خطر) کرونا قرار دارند.
اما در کرمانشاه، با شروع دز سوم واکسن کرونا در سر پل ذهاب برای جامعه هدف، تاکنون 18 درصد نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
به بیان دکتر محسن مرادی معاون شبکه بهداشت و درمان سرپل ذهاب، هم اکنون با توجه به مشاهده سویه جدید ویروس کرونا اومیکرون در استان کرمانشاه خطر ابتلا به سویه جدید این ویروس تهدیدی جدی برای سلامت مردم است.
وضعیت مبتلایان به کرونا بستری در شهرستان سرپل ذهاب هم اکنون صفر است و طی چند روز گذشته تعداد بستری ها پایین بودن و وضعیت مناسب است.
در اردبیل هم اعلام شد که از 22 بهمن سال گذشته تاکنون یک میلیون و 833 هزار و 526 دز واکسن کرونا برای گروههای هدف در استان تزریق شده است.
2 دز واکسن برای بیش از 80 درصد جمعیت هدف ساکن اردبیل تزریق شده است و دز سوم هم تاکنون برای 129 هزار و 950 نفر از گروههای سنی واجد شرایط در این استان تزریق شده است.
پس از هشدار در خصوص احتمال شیوع سویه جدید اومیکرون ویروس کرونا و بروز موج ششم، همزمان با اختصاص محمولههای پرتعداد واکسن کرونا و امکان واکسیناسیون بیشتر، استقبال مردم اردبیل از واکسیناسیون طی روزهای اخیر افزایش یافته است.
اما در بوشهر، یک میلیون و 618هزار و 451 دز واکسن کرونا تزریق شده است که از این تعداد 787 هزار و 62 نفر دز اول، 702هزار و 511 نفر دز دوم و 126هزار و 905نفر نیز دز سوم واکسن خود را دریافت کردهاند.
آخرین اطلاعات درباره وضعیت کرونایی کشور / فوت 31 هموطن دیگر
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: 31 نفر دیگر طی 24 ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و مجموع جان باختگان این بیماری به 131 هزار و 639 نفر رسید و شمار شناسایی مبتلایان به کرونا در این بازه زمانی بار دیگر چهار رقمی شد.
به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، از دیروز (شنبه) تا امروز یکشنبه 11 دی سال 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و 2 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 222 نفر از آنها بستری شدند.
این درحالیست که روز گذشته پس از 614 روز، آمار شناسایی روزانه بیماران کرونایی سه رقمی شد و به عدد 701 نفر رسید.
آخرین بار 14 اردیبهشت سال گذشته، موارد جدید کرونا در کشور سه رقمی و 976 نفر بود.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 195 هزار و 403 نفر رسید.
دو هزار و 676 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تا کنون 59 میلیون و 836 هزار و 455 نفر دز اول، 51 میلیون و 962 هزار و 498 نفر دز دوم و 7 میلیون و 887 هزار و 288 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 119 میلیون و 686 هزار و 241 دز رسیده است.
در شبانه روز گذشته نیز 314 هزار و 734 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*