آخرین وضعیت سیلاب و خسارتهای آن
استانها - ایرنا - هفته سوم آذر در حالی به نیمه رسیده که همچنان برخی استان های جنوبی کشور تحت تاثیر سامانه بارشی قرار داشته و با جاری شدن سیلاب ها و روان آبها دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش ایرنا، هرچند سازمان هواشناسی پانزدهم آذرماه نسبت به ورود سامانه بارشی به جنوب کشور هشدار داده و سطح هشدار قرمز برای استان های فارس، کرمان و بوشهر ارتقا داده بود اما شدیدترین سیلاب در بوشهر رقم خورد و سه شهرستان بندرگناوه، دشتستان و دیلم با بارش های کم سابقه مواجه شدند. البته سیلاب به همین سه استان اکتفا نکرد و در روزهای اخیر شاهد تاثیرپذیری مناطقی از خوزستان (هندیجان)، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان از بارش های اخیر هستیم ضمن آنکه در نیمه شمالی کشور نیز استانهای کوهستانی شاهد بارش برف و باران هستند. آنطور که محمدباقر محمدی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر آمار داده، در 48 ساعت گذشته امدادگران در 19 استان به یاری آسیب دیدگان از حوادث جوی شتافته اند. آذربایجان شرقی، اصفهان، بوشهر، تهران، خراسان جنوبی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کرمان، گلستان، هرمزگان، گیلان، مازندران، مرکزی، همدان و یزد از جمله استانهای متاثر از حوادث جوی در دو روز گذشته هستند. با این وجود، وقوع سیلاب در نیمه جنوبی کشور و طغیان رودخانه های فصلی در صدر اخبار مرتبط با شرایط جوی قرار دارد و با توجه به خسارت های وارد شده به منازل مردم و ابنیه ها، نیاز به امدادرسانی به هموطنان هنوز وجود دارد. در این رابطه دیروز سیدسلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور از ارسال درخواست این وزارتخانه به سازمان برنامه و بودجه برای جبران سیل استان خوزستان خبر داد و تاکید کرد: زیرساختهای مدیریت بحران در خوزستان باید تقویت شود. بارش باران و جاری شدن سیلاب و روانآب ها در هفته گذشته در استان خوزستان زندگی مردم در شهرهای مختلف از جمله ایذه، بندرماهشهر و بندر امام خمینی را تحت تاثیر قرار داد و از دیروز نیز رییس سازمان بازرسی کل کشور برای علت یابی وقوع این مشکل به استان سفر کرده است. با این همه، مشکل وقوع سیلاب و آبگرفتگی ها به استان خوزستان ختم نمی شود و در روزهای اخیر استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و مناطقی از یزد و فارس نیز درگیر این پدیده شده اند که آخرین وضعیت آنها مرور می شود:
سیستان و بلوچستان بارندگی در استان سیستان و بلوچستان شامگاه هفدهم آذرماه آغاز شده است و از آنجا که اغلب راههای مواصلاتی در مسیر رودخانه های فصلی قرار دارند، اکنون سه مسیر فنوج_کتیج_رمشک، فنوج_ بنت و فنوج - اسپکه به دلیل وقوع سیلاب و طغیان رودخانههای فصلی بسته شده است و تلاش نیروهای راهداری و پلیس راه برای بازگشایی این مسیرها همچنان ادامه دارد. همچنین توفان و بارندگی در زرآباد حدود 30 میلیون تومان به شبکههای توزیع برق این شهرستان خسارت وارد کرد ضمن آنکه بر اثر بارش تگرک حد فاصل روستای درگی محترم آباد بخش کتیج شهرستان فنوج به بخش کشاورزی منطقه بویژه مزارع گوجه فرنگی خارج از فصل آن خسارت وارد شد. ظهر امروز با تلاش نیروهای هلال احمر 2 نفر از شهروندان فنوج که داخل یک دستگاه خودرو در سیل این شهرستان گرفتار شده بودند، نجات یافتند.
هرمزگان بارش های اخیر مناطقی از استان هرمزگان را نیز تحت تاثیر قرار داده است؛ روز گذشته - 17 آذرماه - بارش 90 میلیمتر در شهرستان سیریک موجب به راه افتادن سیلاب در این شهرستان شد که 6 نفر که سوار بر خودرو در رودخانه گز محاصره شده بودند، نجات یافتند اما یک راکب موتور سیکلت در رودخانه روستای شمع جو با وجود تلاش های صورت گرفته، جان خود را از دست داد. در این سیلاب، منزل مسکونی 69 خانوار در روستاهای مختلف شهرستان سیریک دچار آبگرفتگی شد که جمعیت هلال احمر خانوارهایی که منازلشان قابل سکونت نبود را در چادرهای اسکان موقت جای داد و بین آنها موادغذایی و اقلام ضروری توزیع کرد. بر این اساس و با احتساب پنج فوتی شانزدهم آذرماه که بر اثر جاری شدن سیل جان خود را در شهرستان پارسیان از دست دادند، شمار جان باختگان سیلاب در استان هرمزگان به 6 نفر رسیده است. بوشهر سیلاب در این بوشهر مرگ دو بانوی بوشهری را رقم زد و چهار راه ارتباطی استان را بست و اکنون تنها مسیر ساحلی گناوه - بوشهر - ریگ و جاده روستایی کردلان - درویشی در محدوده شهرستان دشتی به دلیل آبگرفتگی تا اطلاع ثانوی بسته است. به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان بوشهر، براساس برآورد اولیه سیلاب 16 آذر 38 میلیارد تومان به بخش راه این استان خسارت وارد کرده که بیشترین سهم خسارتها معادل 26 میلیارد و 900 میلیون تومان با توجه به شدت بارندگیها مربوط به شهرستان دشتستان است. حرکت روانآبهای جنوب کهگیلویه و بویراحمد و استان فارس به سمت استان بوشهر باعث طغیان رودخانه فصلی در این استان شد که به یکباره پنج مسیر ارتباطی استان شامل محورهای بهبهان - دیلم، دیلم - هندیجان، گناوه - برازجان، دالکی - کنارتخته و محور ساحلی گناوه - بوشهر - ریگ را بست؛ البته اکنون همه راهها بجز جاده ساحلی گناوه - بوشهر - ریگ، باز است. البته این سامانه بارشی در کنار خسارت ها به مردم، ذخایر آبی استان را در شمال استان شامل گناوه، دیلم و دشتستان بهبود بخشید به طوری که از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ماه) تاکنون میزان آورد رودخانههای استان بوشهر 345میلیون مترمکعب بوده که از این میزان 210 میلیون مترمکعب مربوط به سامانه بارشی اخیر است. یزد بر اساس برآوردهای اولیه، سیلاب ناشی از بارندگیهای اخیر در برخی از مناطق استان حدود هزار میلیارد ریال خسارت به دنبال داشت که بیشترین خسارتها در حوزه کشاورزی، مسکن، راه ارتباطی روستایی و جاده بین مزارع، زیر ساخت های آب، برق، قنوات و تاسیسات شهری و روستایی بوده است. بیشترین حجم خسارت ناشی از سیلاب در شهرستان ابرکوه و سپس در شهرستان های خاتم و تفت گزارش شده است. اکنون تمام راههای استان باز است و فقط جاده فرعی ابرکوه به جرقویه اصفهان و ابرکوه - هرات که سیل در آن جریان داشت، شب گذشته به خاطر حفظ جان مردم بسته شد. فارس بارش شدید باران در روز یکشنبه 16 آذرماه آبگرفتگی معابر و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق استان فارس را به دنبال داشت؛ علاوه بر آبگرفتگی ها در شهر شیراز، در شهرهایی چون کازرون نیز آب به داخل منازل مردم ورود کرد؛ بیشترین میزان بارندگی استان فارس در شهر کازرون ثبت شده است. در بارشهای اخیر 14 شهرستان فارس شامل آباده، استهبان، مرودشت، رستم، خنج، شیراز، ارسنجان، ممسنی، نیریز، خرمبید، قیر و کارزین، فراشبند، خرامه و لامرد تحت تاثیر سیل و آبگرفتگی بود.
*س_برچسبها_س*