چهارشنبه 3 بهمن 1403

آمار جانباختگان آبان ماه 98/ نامه جلیلی به قالیباف / توصیه جنتی به نمایندگان / ماموران شهرداری به آسیه پناهی اسپری فلفل زدند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
آمار جانباختگان آبان ماه 98/ نامه جلیلی به قالیباف / توصیه جنتی به نمایندگان / ماموران شهرداری به آسیه پناهی اسپری فلفل زدند

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

نامه جلیلی به قالیباف

سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه‌ای به رئیس مجلس تصریح کرد: قانونگذاری، نظارت، تحقیق و تفحص و... زمانی ارزش خود را پیدا می‌نمایند که منجر به نتیجه‌ای ملموس شود؛ طوری که مردم شیرینی آن را عملا بچشند... یک مجلس قوی می تواند با چند اقدام نقطه‌زن، عرصه ای از تهدید را دفع و جبه ای از امید پیش روی ملت بگشاید. اقداماتی موثر، دقیق و متناسب با آمادگی‌های کنونی کشور که مستقیم در قلب دسیسه دشمن بنشیند و موجب را‌هافتادن برنامه‌های پیشران کشور شود.

بیشتر بخوانید:

جلیلی به قالیباف نامه نوشت / مجلس 7 نکته را در بودجه 1400 لحاظ کند / آنچه برای مردم اهمیت دارد فرجام مطالبات است

***

230 نفر در حوادث آبان‌ماه 98 کشته شدند

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص حجم خسارات اتفاقات آبان 98 ادامه داد: 497 مرکز دولتی تخریب، 422 خودروی مردم، 230 خودروی دولتی یا بخش عمومی و 569 وسایل نقلیه عمومی، 991 شعبه بانک، 53 مورد مقرهای انتظامی، نظامی و بسیج و 123 جایگاه سوخت تخریب و آتش گرفت.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: مخازن با حجم بالای مراکز عرضه سوخت اگر آتش می‌گرفت تا شعاع 500 متر را تخریب میکرد که تخریب آن سخت است اما اغتشاشگران برای آن آموزش دیده بودند.

وی در خصوص تعداد کشته شدگان و مجروحان حوادث آبان‌ماه مجلس با بیان اینکه ضد انقلاب از 1500 تا 10 هزار نفر کشته شده در حوادث آبان ماه اعلام کرده بود، اظهار داشت: تعداد 2000 نفر از حاضرین در صحنه و 5000مامور مجروح شدند و آمار کشته شدگان 230 نفر بود که 6 نفر مامورینی بودند که به شهادت رسیدند و 20 درصد هم از نیروهای حفظ امنیت و نظم بودند که عضویت رسمی نداشتند مثل بسیج و نیروهای مردمی.

بیشتر بخوانید:

ذوالنور: 230 نفر در حوادث آبان‌ماه کشته شدند / 22 درصد از افراد کشته شده سابقه‌دار بودند / 5000 مامور مجروح شدند

***

ادامه حاشیه های اعتبارنامه تاجگردون

مجتبی رضاخواه، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی بحث اعتراض به اعتبارنامه منتخب گچساران در مجلس مطرح شد متأسفانه آقای تاجگردون حرکاتی را غیر از شأن نمایندگی انجام دادند؛ البته افرادی به صورت سازماندهی شده اقدام به تهدید معترضین به اعتبارنامه آقای تاجگردون کردند. این در حالی است که به هیچ وجه این اقدامات قابل قبول نیست.

وی گفت:‌استفاده از زور و قدرت برای جلوگیری از انجام وظیفه توسط نمایندگان یکی از مواردی است که معترضین به اعتبارنامه آقای تاجگردون به آن به شدت اعتراض دارند. این در حالی است که علاوه بر دلایل فوق که به اعتبارنامه آقای تاجگردون معترض بودیم دلیل جدیدی دیگری به نام تهدید جانی معترضین و خانواده‌هایشان به اعتبارنامه وی مطرح شده است.

مالک شریعتی، نماینده مردم تهران درباره حضور معترضان به اعتبارنامه تاجگردون منتخب مردم گچساران در شعبه 12 مجلس، اظهار داشت: امروز صبح بنده، آقایان خضریان، کریمی و رضاخواه به عنوان معترضین اعتبارنامه آقای تاجگردون به شعبه 12 مجلس دعوت شده بودیم.

وی افزود: در جلسه امروز صبح شعبه 12، 7 نفر از اعضای شعبه حضور داشتند که تا ساعت 9 و نیم تعداد اعضا به 10 نفر رسید و به دلیل اینکه آقای موسوی لارگانی رئیس شعبه 12 کسالت داشتند و تعداد اعضای شعبه به حدنصاب نرسید بنابراین جلسه برگزار شد اما حد نصاب نداشت.

بیشتر بخوانید:

جلسه بررسی اعتبارنامه «تاجگردون» برگزار نشد!

اقدام جدید معترضان به اعتبارنامه تاجگردون

اعتبارنامه‌ها و انتظار از مجلس انقلابی ***

فراکسیون مستقلان در مجلس تشکیل می شود

مسعود پزشکیان، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تسنیم، درباره وضعیت اصلاح طلبان در مجلس یازدهم و تشکیل فراکسیون از سوی آنها گفت: فراکسیونی در مجلس یازدهم به عنوان مستقلان تشکیل خواهد شد.

وی درباره اینکه چه فردی رئیس فراکسیون خواهد شد، افزود: مهم نیست چه کسی رئیس باشد.

***

آیا قدرت محمود واعظی در دولت بیش از ریاست دفتر رئیس‌جمهوری است؟

فارس نوشت: بسیاری از کارشناسان، خبرنگاران و شخصیت های اصلاح‌طلب علت محدودیت دسترسی به رئیس جمهور را «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم عنوان می کنند. اما قدرت واعظی در دولت تنها به مسائل دفتر رئیس جمهور منتهی نمی‌شود. پس از انتخاب آذری جهرمی به عنوان وزیر ارتباطات مشخص شد واعظی در چینش وزرا و استانداران نیز نقش به سزایی دارد... در تمامی موارد فوق نشانی از تایید هیات وزیران برای نمایندگی واعظی از طرف رئیس جمهور وجود ندارد. همین موضوعات اظهارات چندی پیش اکبر ترکان را تایید می‌کند که «موثرترین افراد در اداره کشور نوبخت و واعظی هستند، تا روحانی»؛ ادعایی که شواهد آن هر روز بیش از پیش تقویت می‌شود.

***

واکنش ربیعی به ادعای برکناری وزیر بهداشت علی ربیعی، سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تهدید شدن وزیر بهداشت به برکناری توسط محمود واعظی گفت: من دوستی دیرینه ای با آقای نمکی دارم و عموما زیاد هم با هم صحبت می‌کنیم، این خبر را تکذیب می کنم، از آن فردی که چنین موضوعی را مطرح کرد هم می‌خواهیم با دقت حرف بزنند.

به گزارش تسنیم، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی گفته بود: از منبع موثق شنیدیم که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور دکتر نمکی وزیر بهداشت را تهدید کرده که در صورتی با دولت هماهنگ نباشد، باید استعفا دهد.

***

6 توصیه آیت‌الله جنتی به نمایندگان مجلس

آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در انتخابات 2 اسفند 117 نماینده مجلس دهم از مردم رأی نگرفتند و حدود 70 نفر نیز صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان تائید نشد؛ خوب است هم نمایندگان قبلی توجه کنند که چه کردند که چنین اتفاقی برایشان افتاد و هم نمایندگان فعلی از این موضوع درس بگیرند...

وی... اولویت گذاری در تصویب قوانین را برای مجلس در امر قانونگذاری مهم و ضروری دانست و بر اصلاح قانون انتخابات مبتنی بر سیاست‌های کلی انتخابات تأکید کرد.

دبیر شورای نگهبان افزود: از جمله اصلاحات اساسی در قانون انتخابات، ضابطه‌مند کردن ثبت نام بی‌محابای داوطلبان است که با اصلاح این موضوع بخشی از مشکلات عدیده نظام انتخاباتی نیز حل خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

6 توصیه دبیر شورای نگهبان به نمایندگان مجلس یازدهم / از حل مشکلات معیشتی مردم تا خود مراقبتی

***

اگر با دانه درشت‌ها برخورد شود جرائم جزئی هم جمع می‌شود

سید ابراهیم رئیسی با بیان اینکه اجرای قانون باید عادلانه، به دور از تبعیض و مبتنی بر اولویت‌ها باشد گفت: اگر در اجرای عدالت اولویت‌ها در نظر گرفته نشود، بهجای برخورد با قاچاق سازمان یافته با کولبران برخورد می‌شود و بهجای تخریب ساختمان‌های مجلل و شبه‌کاخ‌هایی که بهصورت غیرمجاز و غیرقانونی ساخته می‌شوند، با آلونک‌ها برخورد می‌شود که این رویه اصلا درست نیست.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: شهرداری‌ها و دستگاه‌هایی، چون جهاد کشاورزی باید در اجرای قانون و برخورد با تخلفات با کسانی که با پول و ثروت هنگفت، در مناطق خوش آب و هوا به صورت غیرمجاز ساخت و ساز می‌کنند برخورد کنند؛ در برخورد با قاچاق نیز اگر با دانه‌درشت‌ها و قاچاق سازمانیافته برخورد قاطع شود، موارد کوچک و جزئی هم تمام می‌شود.

بیشتر بخوانید:

رئیسی: نتیجه بی‌توجهی به اولویت‌ها، تخریب آلونک‌ها به جای برخورد با کاخ سازی‌های غیرقانونی می‌شود

***

ماموران شهرداری به «آسیه پناهی» اسپری فلفل زدند

رییس سازمان بازرسی کل کشور به رییس قوه قضاییه در مورد پیگیری پرونده «آسیه پناهی» گزارش داد.

حجت الاسلام درویشیان پیرامون بررسی‌های سازمان بازرسی در زمینه تخریب آلونک آسیه پناهی زن کرمانشاهی گفت: ماموران شهرداری فاقد دستور قضایی تخریب بودند و برای اینکه مقاومت متوفی را بشکنند تا مانع تخریب آلونک نشود، از اسپری فلفل غیرمجاز استفاده کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

رئیس سازمان بازرسی: ماموران شهرداری فاقد دستور قضایی تخریب خانه آسیه پناهی بودند / برای اینکه مقاومت او را بشکنند، از اسپری فلفل غیرمجاز استفاده کرده‌اند

روایت خناسان در ماجرای پناهی و شورش آمریکایی

***

683 مورد جدید ابتلا به کووید - 19 در خوزستان شناسایی شد

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران اظهار کرد: از دیروز تا امروز (دوشنبه،12 خرداد) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، 2 هزار و 979 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد.

جهانپور ادامه داد: از بین مبتلایان جدید، 652 مورد بستری و 2 هزار و 327 مورد از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. مجموع بیماران کووید19 در کشور به 154 هزار و 445 نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 81 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند. مجموع جان باختگان این بیماری به 7 هزار و 878 نفر رسید.

علی احسان پور، سخنگوی علوم پزشکی اهواز در رابطه با تازه‌ترین آمار مبتلایان به کووید - 19 در استان خوزستان اظهار کرد: مطابق آخرین اطلاعات دریافتی از آزمایشگاه‌های تشخیصی کرونا در خوزستان و افزایش مراکز نمونه در شهرهای بزرگ، از دیروز تا امروز (11 لغایت 12 خرداد 99) 683 مورد ابتلای جدید به کووید - 19 در خوزستان شناسایی شد. وی افزود: از مجموع 683 بیمار جدید، 527 بیمار با نظارت مستمر کارشناسان مرکز بهداشت در قرنطینه خانگی و 156 بیمار نیز بستری شدند.

سخنگوی علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: با احتساب این 683 نفر، کل مبتلایان به کووید - 19 در خوزستان به 15 هزار و 330 نفر افزایش یافت.

بیشتر بخوانید:

افزایش موارد کرونا در کشور / شناسایی 2979 بیمار جدید و فوت 81 نفر دیگر / جهانپور: تمنا می‌کنیم اصول بهداشتی را جدی بگیرید

موج دوم کرونا در تهران و 4 استان کشور / نگرانی از بروز موج سوم

***

تخلف آشکار در استخدام نمایندگان سابق

آفتاب یزد نوشت: هفته گذشته، نمایندگان مجلس دهم که از اسفندماه 96 در خانه ملت به مدت 4 سال با پیش پرداخت رای مردم، اجاره نشین بودند به شکل رسمی اسباب کشی و به مکانی دیگر نقل مکان کردند. آن‌ها همانند بسیاری از مستاجرانی که در روزگار کرونا خانه به دوش و از کار بیکار شده‌اند، نیستند چراکه بار خود را مدت‌ها پیش از ترک بهارستان بسته و مقصد جدیدشان را نیز تعیین کرده بودند و اکنون بر اساس گزارش‌ها به زودی در وزارتخانه‌ها و سایر مناصب حکومتی؛ ساکن خواهند شد... مقصد بعدی این گروه از مجلس دهمی‌ها وزارتخانه‌های «امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، فرهنگ و ارشاد و ورزش و جوانان» و اداراتی چون «شستا، سازمان اسناد و کتابخانه ملی و صندوق بازنشستگی» خواهد بود.

نعمت احمدی، حقوقدان در این باره می گوید: فردی آمده و به شوق نمایندگی مجلس استعفا کرده است، بازگشت این افراد به پست قبلی برخلاف تکلیف استعفای آن‌ها است باید این آمادگی را داشته باشند که نمی‌توانند به شغل قبلی خود باز گردند... وقتی کسانی که می‌خواهند به وزارتخانه‌ها و ادارات دولتی وصل شوند را رد صلاحیت کرده‌ایم و برای ورود به مجلس به آن‌ها مجوز نداده‌ایم... پس چگونه به آن‌ها علی رغم قطع رابطه شان با سازمانی که در گذشته در آن شاغل بوده‌اند، اجازه بازگشت داده می‌شود... در چنین شرایطی چگونه به این فرد جواز قانونی و شرعی برای حضور در پستی دولتی که عمدتا هم مهم است داده می‌شود؟.

***

مدیران آینده مجلس یازدهم

اعتماد نوشت:... شاید همچنان یکی از مهم‌ترین کرسی‌هایی که با نظر ریاست قوه مقننه تعیین‌تکلیف می‌شود، کرسی ریاست مرکز پژوهش‌ها باشد... مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری که شاید از جمله سرسخت‌ترین منتقدان لاریجانی است، خود را به عنوان گزینه اصلی این نهاد پژوهشی معرفی کرده است. آقاتهرانی که در جریان انتخابات هیات رییسه مجلس، از جمله حامیان قالیباف بود، دیروز در این رابطه به خبرگزاری برنا گفته است: «اینها دست من نیست. بنده آمادگی ریاست مرکز پژوهش‌ها را دارم اما قاعدتا باید رییس رای بدهد. نمی‌دانم آقای رییس تا چه اندازه به موضوع فکر کردند.»

ابراز تمایل دبیرکل جبهه پایداری برای تصدی کرسی ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس اما در حالی صورت گرفته که پیش از این برخی منابع رسانه‌ای از احتمال ریاست علیرضا زاکانی به این مقام خبر داده بودند؛ خبری که البته «اعتماد» در صحت آن تردید کرده و نوشته بود که احتمالا زاکانی ترجیح می‌دهد در راس فراکسیون اکثریت پارلمان و به عنوان «رییس‌الروسا» ایفای نقش کند، نه بیرون مجلس و در مقامی علمی - پژوهشی. این میان البته الیاس نادران، دیگر منتخب اصولگرای پایتخت هم از جمله چهره‌هایی است که برخی منابع رسانه‌ای از احتمال حضورش در راس مرکز پژوهش‌های مجلس نوشته‌اند.

***

7 نماینده برای ریاست کمیسیون امنیت خیز برداشتند

مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا در مجلس یازدهم برای ریاست کمیسیون امنیت ملی کاندید شده‌اید به باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر متقاضی عضویت در کمیسیون امنیت ملی هستم، اما ریاست کمیسیون امنیت ملی به نظر اعضای این کمیسیون بستگی دارد.

او افزود: افرادی که برای ریاست کمیسیون امنیت ملی کاندید می‌شوند، اعلام موجودیت می‌کنند و اعضای کمیسیون به آن رأی می‌دهند.

ذوالنوری گفت: تاکنون 7 نماینده متقاضی کاندیداتوری ریاست کمیسیون امنیت ملی هستند و باید منتظر ماند و دید چه اتفاقی می‌افتد. احتمالا نتیجه نهایی هفته آینده مشخص شود.