دوشنبه 5 آذر 1403

از سفر به فرانسه تا حمایت از زلنسکی؛ پشت پرده افزایش تحرکات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی چیست؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
از سفر به فرانسه تا حمایت از زلنسکی؛ پشت پرده افزایش تحرکات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی چیست؟

گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پنجشنبه ای که گذشت با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در پاریس به امید جلب حمایت علیه برنامه هسته‌ای ایران در سایه افزایش تنش‌ها در منطقه گفتگو کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سفارت اسرائیل در پاریس اعلام کرد که این دو در مورد «تلاش بین المللی برای توقف برنامه هسته‌ای ایران» گفتگو کردند. نتانیاهو امیدوار است...

گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پنجشنبه ای که گذشت با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در پاریس به امید جلب حمایت علیه برنامه هسته‌ای ایران در سایه افزایش تنش‌ها در منطقه گفتگو کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سفارت اسرائیل در پاریس اعلام کرد که این دو در مورد «تلاش بین المللی برای توقف برنامه هسته‌ای ایران» گفتگو کردند.

نتانیاهو امیدوار است که متحدان غربی را وادار کند تا از هرگونه پیگیری برای احیای توافقنامه 2015 صرف نظر کنند. او همچنین گفته است که اسرائیل در حال بررسی ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین است و ظاهراً موضع بی طرف خود در قبال درگیری را کنار گذاشته است.

کنفرانس مطبوعاتی بین نتانیاهو و مکرون در دفتر رئیس جمهور فرانسه در کاخ الیزه برنامه ریزی نشد. نتانیاهو تا روز شنبه در فرانسه ماند.

پاریس معتقد است که برای رویارویی با ایران نیاز به «قاطعیت» است و برنامه هسته‌ای ایران را «خطرناک» توصیف کرده و مدعی مشارکت جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین شده است. از طرف دیگر، دفتر مکرون اعلام کرده است که رئیس‌جمهور فرانسه در دیدار با نتانیاهو «بر لزوم خودداری تمامی طرف‌ها از اقداماتی که به چرخه خشونت بین اسرائیل و فلسطینیان دامن می‌زند و در عین حال بر اتحاد فرانسه با اسرائیل در مواجهه با تروریسم نیز تأکید کرده است».

برخی منابع دیپلماتیک می‌گویند که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر سه روزه خود به فرانسه مسئله تشکیل یک ائتلاف نظامی با فرانسه و آمریکا و چند کشور عربی حاشیه خلیج فارس را مطرح کرده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که همزمان با سفر نتانیاهو به فرانسه، «کاترین کولونا» وزیر خارجه فرانسه نیز با هدف گسترش همکاری عازم عربستان سعودی شد تا با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرد. رسانه‌های فرانسه می‌گویند که نتانیاهو با علم به این‌که فرانسه موتور اصلی تصمیم‌گیری‌ها در اتحادیه اروپا است، به پاریس سفر کرده است.

کسب مشروعیت برای نظام جعلی

در حالی که سرزمین‌های اشغالی این روزها شاهد درگیری نظامی میان مقاومت فلسطین از کرانه باختری تا نوار غزه است، مکرون بدون تأکید بر سیاست یهودی‌سازی قدس به‌وسیله اعضای راست‌گرای کابینه «بی بی» و تجاوز این رژیم به محله جنین، صرفاً با تل‌آویو در مقابله با تروریسم ابراز همبستگی کرد و خواستار از سرگیری گفت‌وگوی فلسطینی - صهیونیستی شد. نتانیاهو پس از افزایش درگیری‌های داخلی به دلیل مناقشه ارائه طرح تغییر قانون اختیارات دادستانی کل و ازسرگیری سیاست توسعه شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری، حال با برجسته کردن تهدید غیر واقعی ایران برای کشورهای منطقه و قدرت‌های غربی، به دنبال صدور بحران از محدوده فلسطین اشغالی به حوزه سیاست خارجی است.

ملاقات با افرادی همچون مکرون یا سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به سرزمین‌های اشغالی این فرصت را برای نتانیاهو فراهم خواهد آورد تا به نمایش قدرت در برابر مخالفان داخلی و دشمنان خارجی بپردازد. به عبارت دیگر، دیدار با رهبران دولت‌های غربی سبب کسب مشروعیت بین‌المللی برای دولت راست‌گرای نتانیاهو خواهد شد.

به گزارش روزنامه فرانسوی زبان لوبینیون، یکی از اهداف اصلی سفر نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی به پاریس قانع کردن مکرون به قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست موسوم به «گروه‌های تروریستی» این کشور است. به نظر می‌آید پیگیری این سیاست در کشورهای عضو بلوک غرب با هدف ایجاد بلوکی نظامی - سیاسی از متحدان رژیم صهیونیستی برای مقابله احتمالی با تهران و اعضای محور مقاومت دنبال می‌شود.

ماهیگیری از آب گل آلود جنگ روسیه و اوکراین

همزمان با تحرکات خارجی نتانیاهو و کسب رضایت او از مقامات اروپایی برای فشار هرچه بیشتر بر ایران، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا از آب گل آلود جنگ روسیه و اوکراین نیز ماهی بگیرد و اوکراین را همراه خود در مقابل جمهوری اسلامی نشان دهد.

پس از چند ماه موج خبری، مقام های سیاسی - اطلاعاتی اوکراین در اظهاراتی تحریک آمیز خواستار حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به پایگاه پهپادی - موشکی در داخل خاک ایران شدند. حال پس از اقدام ناموفق عناصر وابسته به رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن یکی از تأسیسات وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اصفهان، میخائیل پودولیاک مشاور رئیس جمهور اوکراین در اظهاراتی معنادار به طور ضمنی مسئولیت حمله را برعهده گرفت.

کارشناسان معتقدند بیان این اظهارات می‌تواند پیامدهای سنگینی برای کی یف داشته باشد و موجب تغییر سیاست بی‌طرفی ایران در جنگ اوکراین شود؛ سیاستی که تا به امروز برخلاف فضاسازی رسانه‌ای غربی‌ها تغییر نکرده است.

از آغاز جنگ اوکراین، رژیم صهیونیستی هر چند در موضع‌گیری دیپلماتیک سعی می‌کرد به نوعی قاعده میانجی‌گری را در مناقشه رعایت کند، اما اخبار منتشر شده در جبهه نبرد حاکی از حضور مستقیم برخی فرماندهان بازنشسته صهیونیست و تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی است. همچنین زلنسکی بارها با تکرار ادعاهای حضور پهپادهای ایرانی در میدان نبرد خواستار تجهیز کی یف به سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی شده بود. اظهارنظر جنجالی مشاور زلنسکی نشان می‌دهد تل‌آویو - کی یف خود را در جبهه‌ای واحد علیه تهران - مسکو تعریف می‌کنند.

در واکنش به این اظهارات جنجالی، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی با هشدار به کی یف نسبت به بار حقوقی این دست موضع گیری ها هشدار داد و گزارش کرد: اگر دولت اوکراین به طور رسمی از موضع اعلام شده اعلام برائت نکند، باید آماده پذیرش مجموعه تبعات این موضع‌گیری غیر مسئولانه باشد.

انتهای پیام /

از سفر به فرانسه تا حمایت از زلنسکی؛ پشت پرده افزایش تحرکات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی چیست؟ 2