شنبه 3 آذر 1403

اظهارنظر رئیس جمهور درباره هزینه سفرهای استانی / ماجرای دلخوری هاشمی رفسنجانی از تعبیر «هلو انجیری» تاجیک / نیکزاد به شائبه حقوق 80 میلیونی در مجلس پاسخ داد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
اظهارنظر رئیس جمهور درباره هزینه سفرهای استانی / ماجرای دلخوری هاشمی رفسنجانی از تعبیر «هلو انجیری» تاجیک / نیکزاد به شائبه حقوق 80 میلیونی در مجلس پاسخ داد

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آخرین آمار کرونا در ایران

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز 24 آذر 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 651 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد که 388 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید 19 در کشور به 6 میلیون و 162 هزار و 954 نفر رسید. متأسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 52 بیمار کووید 19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 130 هزار و 883 نفر رسید. در شبانه روز گذشته در 11 استان شامل سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، سمنان، بوشهر، ایلام، هرمزگان، مرکزی، اردبیل، قم، گلستان و کرمانشاه، هیچ موردی از فوت بیماران کرونایی گزارش نشده است.

در حال حاضر 0 شهر کشور در وضعیت قرمز، 8 شهر در وضعیت نارنجی، 119 شهر در وضعیت زرد و 321 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

آمار کرونا

***

دولت در برخورد با حقوق‌های نجومی قاطع است

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت به قرار گرفتن ردیف اعتبارات مصوبات سفرهای استانی در زیر مجموعه سفرهای نهاد ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: این تغییر باعث ایجاد سوتفاهم شد و این تصور را دامن زد که پول‌ها خرج سفرهای رئیس جمهور می‌شود، در حالی که سفرهای دولت جزء کم هزینه‌ترین سفرها است و اعتبارات مذکور برای انجام برای انجام پروژه‌های مصوب در سفرهای استانی می‌باشد و سازمان برنامه و بودجه در فرآیند تصویب نهایی قانون بودجه، ترتیبی اتخاذ نمایند که این بخش از اعتبارات خارج از اعتبارات نهاد و در ردیف مناسب پیش بینی گردد.

رئیسی به موضوع انتشار اخبار پرداخت حقوق‌های نجومی در برخی دستگاه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: دولت در برخورد با حقوق‌های نجومی قاطع و مصمم است و در هرکجا که با ارائه مستندات موضوع به اثبات برسد در جهت اصلاح آن با فوریت اقدام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران نوشت: موضوع حقوق‌های نجومی در چند ماه اخیر به ویژه پس از انتشار برخی فیش‌های حقوقی در فضای مجازی بازتاب داشت و واکنش‌های مختلفی به آن داده شد. مجلس یازدهم در ماه‌های گذشته پس از موافقت با تقاضای برخی نمایندگان برای تحقیق و تفحص از حقوق‌های نجومی، هیئتی را برای پیگیری این موضوع تشکیل دادند.

صاحب‌نظران بیان می‌کنند نبود شفافیت در پرداخت حقوق و مزایا و اعمال نشدن نظارت قانونی بر پرداختی‌ها دلیل بروز پدیده «نجومی بگیری» شده است. برخی گزارش‌ها از پرداخت پاداش‌های 120 تا 180 میلیون تومانی در برخی هیئت مدیره‌های بانک‌ها حکایت دارند. قانون‌های سالانه بودجه با مشخص شدن پایه حقوق، حداکثر دریافتی کارکنان دولتی را مشخص می‌کنند که کارشناسان بر عادلانه کردن پرداختی به کارمندان تأکید دارند.

***

همکاران ما با حقوق دو و سه میلیون زندگی می‌کنند / شرمنده هستیم

حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق، معاون اول قوه قضاییه با انتقاد از انتشار برخی اخبار در ماجرای دروغین حقوق 184 میلیون تومانی یکی از کارکنان قوه قضائیه اظهار کرد: شرمنده همکاران اداری و قضایی خود هستیم که با حقوق 2 میلیون و 3 میلیون تومانی زندگی می‌کنند.

معاون اول قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه بررسی میانگین حقوق 40 نهاد حاکمیتی حکایت از این دارد که میانگین دریافتی همکاران قوه قضاییه از این 40 نهاد حاکمیتی کمتر است، تأکید کرد: دریافتی همکاران ما بسیار پایین است و خواسته ما این است که حقوق آنان مانند دیگر نهادها یا مقداری کمتر از آن‌ها باشد.

بیشتر بخوانید:

معاون اول قوه قضاییه: میانگین حقوق کارکنان قوه قضاییه از 40 دستگاه حاکمیتی کمتر است

***

پاسخ به شائبه حقوق 80 میلیونی در مجلس

محمدحسن آصفری، نماینده مجلس در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت: امروز فیش‌های حقوق نجومی از مجلس صادر شده است، جلوی این ریخت و پاش‌ها و حقوق‌های نجومی را بگیرید. فیش حقوقی 80 میلیون تومانی متعلق به کیست؟ اگر صحت دارد، مجلس موضع رسمی بگیرد و هیئت رئیسه برخورد کند.

علی نیکزاد که اداره جلسه را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر شفاهی گفت: نمایندگان نباید مطالبی را که در شبکه‌های مجازی مطرح می‌شود را در تریبون مجلس بگویند. کسی در مجلس حقوق 80 میلیونی نمی‌گیرد. چنین مبلغی در هیئت رئیسه مجلس وجود ندارد.

این عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه حقوق نمایندگان مجلس زیر 20 میلیون تومان است، گفت: جایگاه ساختاری نمایندگان در کشور، به اندازه یک بخشداری نیست. مطالبی که در شبکه‌های اجتماعی گفته می‌شود را از تریبون مقدس مجلس مطرح نکنید.

بیشتر بخوانید:

واکنش نیکزاد تذکر نماینده اراک در مورد احتمال دریافتی 80 میلیونی مجلسی ها

***

میزان افزایش حقوق و مزایای معلمان مشخص شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده 6 لایحه رتبه بندی معلمان، میزان افزایش حقوق و مزایای معلمان را مشخص کردند.

برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ده درصد (10%)، مربی معلم پانزده درصد (15%) علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم دوازده درصد (12%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی، دانشیار معلم ده درصد (10%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی و استاد معلم پنج درصد (5%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی، به مجموع حقوق، مزایا و فوق العاده های مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان، افزوده می شود.

پس از اعمال بند (1) این ماده، چنانچه حقوق و فوق العاده های هریک از معلمان از هشتاد درصد (80%) مجموع حقوق و فوق العاده های هیات علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران، کمتر باشد، مابه التفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیق» در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

قالیباف: هدف ما از رتبه‌بندی ارتقای منزلت و جایگاه معلم است

***

دلیل 80 درصد مهاجرت‌ها

روزنامه خراسان نوشت: موضوع مهاجرت همواره یکی از دغدغه های مسئولان و تصمیم سازان کشور بوده است و البته در این میان مهاجرت نخبگان از اهمیت بیشتری برخورد اراست. تا جایی که اخیرا رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با دست اندکاران و نخبگان علمی کشور در تاریخ 26 ابان 1400 به طور صریح به موضوع مهاجرت نخبگان به عنوان یک تهدید ورود کردند.

مرکز افکارسنجی کیو، در آذرماه 1400 خورشیدی، نخستین نظرسنجی ملی «تمایل به مهاجرت» را با هدف بررسی میزان تمایل به مهاجرت و نیز مهم‌ترین انگیزه‌های آن در دستور کار قرار داد و مهم‌ترین یافته‌های این نظرسنجی، در ادامه خواهد آمد. جامعه آماری این نظرسنجی کلیه افراد بالای 18 سال ساکن در کشور بوده و حجم نمونه برابر با 1300 نفر است. بر اساس پیمایش وضعیت اجتماعی فرهنگی و اخلاقی جامعه ایران، تمایل به مهاجرت در سال 95 برابر با 29.8درصد بوده است. به عبارتی 29.8 درصد از افراد در آن سال بیان کرده‌اند که مایلند مهاجرت کنندکه اکنون بر اساس پیمایش کیو در آذرماه 1400، این نسبت به بیش از 33 درصد رسیده است.

یافته‌های این نظرسنجی نشان داد، یک سوم از پاسخگویان در صورت فراهم بودن شرایط مایل‌اند به صورت موقت یا دایم مهاجرت کنند. به عبارتی از هر 3 ایرانی، یک نفر مایل به مهاجرت بوده است. به عبارتی تمایل به مهاجرت در ایران 33 درصد می باشد... در نتیجه می‌توان گفت تمایل به مهاجرت در کشور تقریبا دو برابر میانگین جهانی و کمی بالاتر از میانگین منطقه است.

همچنین نتایج نظرسنجی کیو نشان داد، عوامل اقتصادی مهم‌ترین انگیزه افراد برای مهاجرت به حساب می‌آیند. به طوری که 80 درصد از پاسخگویان دستیابی به موقعیت بهتر اقتصادی یا فرار از وضعیت بد اقتصادی را انگیزه اصلی خود برای مهاجرت بیان می‌کنند. 22 درصد عوامل فرهنگی،7 درصد عوامل سیاسی و 6 درصد تحصیل را دلیل تمایل به مهاجرت عنوان کرده اند. پاسخگویان در این گزینه امکان انتخاب چند گزینه را داشته اند در نتیجه جمع درصد ها برابر یا 100 نیست.

***

مافیای پزشکی بازهم مهلت گرفت!

روزنامه جوان نوشت: مافیای پزشکی که باز هم از نهاد‌های بالادستی مهلت گرفت، یک بار دیگر نفوذش را در سطوح بالا نشان داد. پس از کش و قوس‌های فراوان، قرار بود روز گذشته افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد، اما دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از پایان جلسه روز گذشته این شورا گفت: بنا شد در مورد تعداد افزایش ظرفیت پزشکی دوباره تصمیم‌گیری شود...

مافیای پزشکی و به‌رغم نیاز مبرم کشور، مانع انحصارزدایی پزشکان شد. یکی از وعده‌های دولت سیزدهم، تسهیل در ارائه خدمات بهداشت و درمان بود، اما چنان که پیداست مردم باید همچنان در صف‌های طویل‌المدت پزشکان معطل بمانند و پول‌های خارج از تعرفه بپردازند. مافیای بی رحم پزشکی توانست تا اطلاع ثانوی مانع برخورداری مردم مناطق محروم از پزشکان شود، مردمی که برای یک مداوای ساده باید چند صد کیلومتر مسافرت کنند. مافیای انحصارطلب پزشکی که حسابش جداست، اما گویا مسئولان دولت محرومان هم صف‌های مردم شهرستانی جلوی بیمارستان‌های پایتخت را ندیده‌اند که همیشه چادرهایشان برپاست، شب‌ها را در خیابان‌ها می‌خوابند و به اینجا آمده‌اند تا درد توزیع نامناسب پزشک و انحصار تلخ پزشکی را در چشم مسئولان کنند.

بیشتر بخوانید:

جامعه پزشکی به «قانون» تمکین می کند؟!

***

توضیح القاصی درباره وضعیت مسعودی مقام علی القاصی مهر، رئیس کل دادگستری استان تهران در حاشیه بازدید از مجتمع قضایی «مفتح» تصریح کرد: مهم‌ترین مشکل تشکیلات قضایی استان تهران بر اساس آمار اطاله دادرسی، انباشت پرونده‌ها از گذشته و طولانی شدن فرایند رسیدگی است.

القاصی مهر با تاکید بر ضرورت انجام یک اقدام فوری برای حل مشکل کمبود قاضی و نیرو در دادگستری استان تهران اظهار کرد: برای تسریع در پرونده‌ها و جلوگیری از اطاله دادرسی باید یک اقدام اساسی در جهت رفع کمبود قاضی در دادگستری تهران صورت گیرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران در پاسخ به سئوالی مبنی بر وضعیت قاضی مسعودی مقام گفت: صرفا یک جا به جایی صورت گرفته‌است و وی همچنان در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی مشغول به خدمت است.

***

‌اصلاحات رو به احتضار است

روزنامه شرق مصاحبه ای با محمدرضا تاجیک، تئوریسین اصلاح طلبان داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:

- جریان اصلاح‌طلبی تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد چنین جریانی {اعتدال} قرار داد و تمام‌قد به دفاع از دولت {گذشته} پرداخت، از جوهره اصلاح‌طلبی که همواره نقد قدرت است، فاصله گرفت و جریان اصلاح‌طلبی نشان داد که نقدش هم تابعی از منافع و قدرت است و دیدیم آنجایی که باید، فاصله نقادانه خود را با قدرت مستقر حفظ می‌کرد زیرا چک سفیدامضا داده بود و تمام حیثیت و تمامیت خود را در سیمای چنین جریانی می‌دید. در این شرایط به دفاع برخاست و هزینه دفاع بی‌دریغش را هم پرداخت.

- امروز نقد جریان اصلاح‌طلبی، هم به خودشان و هم به دولت اعتدال دارای نوعی عوام‌زدگی است. کسانی که دیروز علم دولت را به دوش می‌کشیدند و مسیر را برای دولت هموار می‌کردند و بعدتر توجیه‌گر هر کنش و واکنش دولت بودند، امروز زبان سرخی پیدا کرده‌اند و شرایط آن دوران را نقد می‌کنند.

- بی‌تردید ناکامی دولت اعتدال در بی‌اعتباری اصلاحات تأثیر داشت و تردیدی در این نیست.

- در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 مطلبی از من منتشر شد که در آن کارگزاران را به هلوانجیری تعبیر کرده بودم. این تعبیر من در رسانه‌ها پیچید. آقای هاشمی‌رفسنجانی که اتفاقا رابطه خوبی هم با ایشان داشتم، به خودش گرفت و تصور کرد که با او بوده‌ام یا به‌هرحال از مطلبم این برداشت در جامعه می‌شود. او به آقای خاتمی زنگ زد و گفت که دکتر چیزی می‌نویسد مسئله ایجاد می‌کند. آقای خاتمی موضوع را به من گفت و من گفتم که اسمی از کسی نبرده‌ام و برای آقای هاشمی هم احترام زیادی قائلم.

- آقای اصغرزاده می‌گفتند آقای هاشمی بعد از ردصلاحیتش اصرار کرد که باید از آقای روحانی حمایت شود و اگر نشود سرمایه اجتماعی‌اش را از اصلاح‌طلبان جدا می‌کند و آقای خاتمی هم که بعد از ردصلاحیت آقای هاشمی بر حمایت از آقای عارف نظر داشت، برای جلوگیری از تکرار اختلافات گذشته به خواسته آقای هاشمی تن داد. مشخص بود که آقای هاشمی از آقای روحانی حمایت می‌کرد اما اینکه تهدیدی در کار باشد، من نشنیده بودم و شاید دوستان اطلاع دیگری دارند. در آن شرایط خاص جریان اصلاح‌طلبی از سرمایه اجتماعی خوبی برخوردار بود و نیازی به دخیل‌بستن به دیگری نبود. سرمایه اجتماعی آقای هاشمی هم معلوم بود که چقدر است. اصلاح‌طلبان می‌توانستند تصمیم خود را بگیرند...

- طراوتی در جریان اصلاح‌طلبی حس نمی‌شود و تفاوتی هم میان اصلاح‌طلبان با رقیبشان دیده نمی‌شود. مردم هم بالا و پایین جریان اصلاح‌طلبی را دیده‌اند و تصویر زیبایی از اصلاح‌طلبان در ذهن ندارند.

- من نمی‌گویم اصلاحات مرده بلکه رو به احتضار است؛ یعنی در آستانه مرگ است... تردید دارم که بتوانیم دوباره به نام اصلاحات اتفاقی در جامعه رقم بزنیم. امروز حتی جامعه به نام اصلاحات هم واکنش نشان می‌دهد؛ بنابراین باید به سمت دیگری برویم و اصلاح‌طلبی را با نام و درونمایه دیگری معرفی کنیم.