اعتراف عطریانفر درباره رای اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری / تاکید آیتالله جنتی درباره نقش مردم در نظام / واکنش رئیس دفتر رئیسی به انتقاد از انتصابات فامیلی
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت از دیروز تا امروز 14 آذر 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 3 هزار و 109 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 593 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 134 هزار و 465 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 76 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 130 هزار و 200 نفر رسید.
در شبانه روز گذشته در 9 استان کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، قزوین، بوشهر، ایلام، قم، کرمانشاه، البرز و مازندران، هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی، گزارش نشده است.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت تا کنون 58 میلیون و 94 هزار و 169 نفر دز اول، 48 میلیون و 149 هزار و 791 نفر دز دوم و یک میلیون و 287 هزار و 811 نفر نیز دز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 107 میلیون و 531 هزار و 771 دز رسید.
در شبانه روز گذشته 388 هزار و 614 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
فراخوان افراد بالای 40 سال برای تزریق دز سوم واکسن کرونا
به گزارش ایسنا، دکتر محسن زهرایی رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، گفت: مطالعات نشان داده است که افراد بویژه کسانی که واکسن با پلتفرم غیرفعال نظیر سینوفارم، برکت و بهارات تزریق کرده بودند، ممکن است بعد از مدت زمانی سطح ایمنی بدنشان افت کند و لازم باشد دز سومی هم تزریق کنند.
وی افزود: ابتدا گروه سنی بالای 60 سال اعلام شد و با توجه به اینکه پیشرفت برنامه هدف ما است الان همه افراد بالای 40 سالی که در نوبت اول و دوم یکی از واکسنهای نام برده شده را تزریق کرده باشند و 3 ماه از تزریق دز دوم گذشته باشد را دعوت میکنیم مراجعه کنند و نوبت سوم را تزریق کنند.
او اظهار کرد: افراد بالای 60 سالی که واکسن اسپوتنیک و یا آسترازنکا تزریق کرده باشند و شش ماه از نوبت دومشان گذشته باشد، مشمول برنامه دریافت واکسن یادآور میشوند.
بیشتر بخوانید:
اومیکرون در کمین کودکان / ابتلای 3 نفر از فرزندان اعضای سفارت
وضعیت بستری و فوتی استانها در هفته 93 اپیدمی کرونا
***
اعتراف عطریانفر درباره رای اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری
حزب کارگزاران سازندگی از احزاب اصلاح طلبی بود که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته از عبدالناصر همتی حمایت کرد و در نهایت هم شکست را پذیرا شد. این موضوع باعث شده برخی اصلاح طلبان، از رفتار انتخاباتی این حزب انتقاد کرده و بعضا ایشان را به کمپینبازی متهم کنند.
محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو حزب کارگزاران در پاسخ به این انتقادات به اعتماد گفت: «واقعیت این است که ما از ابتدای ورود به بحث انتخابات ریاستجمهوری 1400 با دو دیدگاه متفاوت وارد بحث شدیم و این دو دیدگاه متفاوت در تدابیر اقتضایی اعضا و احزاب جبهه دوم خرداد تاثیر داشت.
این دو دیدگاه همواره حضورشان را در فعالیتهای انتخاباتی و رقابتهای سیاسی به پیروزی قطعی معطوف میکنند و تنها به شرطی قائل به مشارکت در انتخابات هستند که امید پیروزی بسیار بالایی داشته باشند.
این دیدگاه نزد بسیاری احزاب اصلاحطلب مقبول نبود. به این معنا که اگر قرار بر این بود که چنین نگاهی ملاک عمل باشد، پیشاپیش روشن بود که ما در انتخابات 1400 امکان رقابتی تنگاتنگ با نیروهای اصلی جریان رقیب را نداشتیم.
از نظر بنده و بسیاری از دوستان واقعبین تنها گزینهای که احتمال پیروزی او، آنهم در صورت رسیدن به مرحله دوم مطرح است، آقای ظریف بود. حتی این احتمال را نسبت به پیروزی دومرحلهای دوست ارزشمندمان آقای جهانگیری متصور نبودیم و متعاقبا دیگر افرادی که وارد گود کاندیداتوری شده بودند نیز به همین ترتیب به نظر ما شانسی نداشتند.
حال اگر قرار بر این باشد که نظریه کسانی که مدعی چنین دیدگاهی بودند که تنها زمانی باید وارد رقابت انتخاباتی شویم که پیروزیمان قرین به تحقق باشد، به هیچ عنوان نباید وارد گود انتخابات میشدیم؛ بهخصوص آنکه آقای ظریف هم پیشاپیش خود را از این مسوولیت معاف کرد و حاضر به ورود به رقابت انتخابات نشد؛ لذا اگر قائل به این دیدگاه بودیم، اصلاحطلبان همگی باید خود را از حضور در صحنه انتخابات معاف میکردند.
به نظرم این نظریه تمامیتخواهی که توقع پیروزی در هر شرایطی را دارد، نظریهای محکوم به شکست است. در کشورهایی که دموکراسی کاملا نهادینه شده و رقابتها کاملا معنادار و مشروع است، به دفعات دیدهایم که حزبی بهرغم آنکه احتمال پیروزی خود را ناچیز میداند، وارد گود رقابت شده و با تمام قدرت در انتخابات شرکت میکند. اگر یک جریان سیاسی صرفا زمانی خود را در مظان انتخاب شهروندان قرار دهد، مرتکب نوعی عافیتطلبی و خودخواهی است.
اگر شورای نگهبان تصمیم میگرفت همه کاندیداهای جبهه اصلاحات ازجمله آقایان جهانگیری، پزشکیان، شریعتمداری و دیگران را تایید میکرد، باز احتمال پیروزی ما بسیار اندک بود و شخصا معتقد بودم که در هیچ شرایطی به پیروزی نخواهیم رسید.
حال اگر این اتفاق میافتاد و کاندیداهایی که اشاره شد، امکان حضور در صحنه را مییافتند اما شکست میخوردیم، آیا باز دوستان چنین دیدگاهی را مطرح میکردند؟ بعید میدانم!
بنابراین فارغ از اینکه انتخابات با چه کم و کیفی برگزار میشود، توان ما در جلب آرای مردم و پیروزی در انتخابات تا چه میزان است و در عرصه تبادل قدرت از چه توانی برخورداریم، ابتدا باید از این جهت تکلیفمان را با امر سیاستورزی روشن کنیم که نگاهمان به رقابت سیاسی و انتخاباتی چیست. متاسفانه ما همواره فکر کردیم باید روی اسب برنده شرطبندی کنیم؛ حال آنکه این امکان در عرصه سیاست به ندرت پیش میآید.»
***
تاکید آیتالله جنتی درباره نقش مردم در نظام
به گزارش فارس، آیتالله احمد جنتی صبح امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس جدید شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با بیان اینکه این شورا از قدیمیترین شوراهاست که از ابتدای انقلاب شکل گرفته است، گفت: بنا بود فقط یک صدا از این نهاد بیرون بیاید، «هماهنگی تبلیغات اسلامی» یعنی از صدا و سیما تا سایر نهادها و رسانهها همه یک حرف بزنند و شاهد اختلاف نباشیم.
آیتالله جنتی با اشاره به اینکه تا حدود زیادی تلاشها در این زمینه موفقیت آمیز بوده است، ادامه داد: سعی ما بر این بوده که این شورا مردمی باشد. انقلاب اسلامی انقلابی مردمی است و باید تا آخر مردمی بماند.
وی با بیان اینکه تا مردم هستند، قدرت هست گفت: تا پشتوانه مردم وجود دارد قوت بسیار است؛ بنابراین سعی بر این بوده که مسیری مردمی پیش گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه دنیا هم روی مردمی بودن انقلاب اسلامی حساب میکند، ادامه داد: تلاش بر این بوده است که قضاوت جهانی بر مبنای مردمی بودن نظام باشد.
آیت الله جنتی تاکید کرد: مردمی بودن افتخاری برای ما و نظام است که باید همینطور باقی بماند. باید مراقب باشیم که همیشه وحدت کلمه بر مملکت حاکم باشد. باید زیر لوای مقام معظم رهبری مسیر خود را ادامه بدهیم.
وی افزود: ما نمیتوانیم هیچ کجا از مردم کنار بکشیم، نمیشود که مردم کنار بکشند، اگر اینها اتفاق بیفتد آثار و مفهوم بدی خواهد داشت.
رئیس مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: به دنیا ثابت شده اینکه میگویند نظام مردمی است، شعار نیست و درست است. از مردم خاضعانه تشکر میکنم و از خدا میخواهم لطف خود را شامل حال مردم کند که از ابتدای پیروزی انقلاب امتحان خود را در شرایط مختلف به خوبی پس دادهاند.
وی با اشاره به اینکه مردم از اول انقلاب اسلامی همه جا حضور داشته اند و امام و رهبر را انتخاب کردند، اضافه کرد: این روحیه مردمی از دیرباز بوده است و بعد از این هم باقی خواهد بود.
***
تیم مذاکرهکننده به پیوست رسانهای مذاکرات توجه کند
فرهیختگان نوشت: «بررسی و جمعبندی اخبار منعکسشده این دور از مذاکرات و تحلیل و حاشیههای آن حاکی از این است که بخش اعظم آنچه تحتعناوین اخبار مذاکرات به داخل کشور منعکس شد، توسط رسانههای بیگانه ساخته و پرداخته شد و رسانههای داخلی بهعلت عدم دسترسی به مذاکرهکنندگان یا محتوای مذاکرات، عملا از قافله مرجعیت خبری عقب افتادند. از طرفی آنچه در این ایام بهعنوان اخبار مذاکرات در رسانههای غربی بازتاب یافت نیز عمدتا «منتخب» و «هدفمند» بود و بهندرت به اخباری برخوردیم که دقیق و مستند از محتوای مذاکرات بوده باشد...
موضوعی که در این بین نباید از آن غفلت کرد، بحث پیوست رسانهای و عملیات روانی هیات گفتوگوکننده در این مذاکرات است. در ترکیب افراد حاضر در هیات کشورمان، تقریبا از تمامی خبرگان و کارشناسان ورزیده موضوعات مورد بحث حضور دارند اما غایب بزرگ این ترکیب را میتوان کارشناسان رسانهای و عملیات روانی قلمداد کرد...
اینک و در برههای که به گمان و ارزیابی بسیاری از کارشناسان امر، جمهوری اسلامی ایران با قدرت و برنامهای کاملا مشخص و عملیاتی وارد مذاکرات شده و ازسویی انفعال و سردرگمی تروئیکای اروپایی و ضعف دیپلماسی ایالاتمتحده آمریکا، غرب را در موضعی منفعل قرار داده است، ضعف هیات مذاکرهکننده کشور در امر رسانه و عدم اتخاذ برنامهها و سیاستهای مناسب رسانهای و جهتدهی افکارعمومی ازسوی طرف ایرانی، باعث میدان دادن مجدد به دستگاههای تبلیغی و رسانهای دشمنان شده است تا از طریق خباثت و شیطنتهای رسانهای و انجام عملیات روانی، زمین بازی را بهنفع خود عوض کرده و روند مذاکرات را با اختلال و بنبست مواجه کنند.»
بیشتر بخوانید:
باقری کنی: ایران از خواستههایش عقبنشینی نمیکند
***
واکنش رئیس دفتر رئیسی به انتقاد از انتصابات فامیلی
غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهور در یک برنامه تلویزیونی درباره خبررسانی هایی که در زمینه انتصابات خانوادگی در دولت انجام شده بود، گفت: این از ظلم ها و خطاهایی بود که برخی از افراد در حق این دولت انجام دادند و ذهنیت سازی غیر واقعی در جامعه انجام شد؛ بسیاری از افرادی که این ادعا را کردند همکاران به آن ها مراجعه کردند تا مصداق را بگویند اما هر کدام از مصادیقی را که گفتند خلاف واقع بود.
وی اضافه کرد: خواستند به اعتمادی که دولت در دل مردم ایجاد کرده است آسیب بزنند و شاید هم عامدانه بود؛ زمانی که دیدند در نظرسنجی های داخلی و بین المللی, این دولت و رئیس جمهور بعد از انتخابات, رشد فراینده محبوبیت های اجتماعی پیدا کرده است به داستان سرایی و ادعای انتصابات فامیلی پرداختند.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: البته برخی افراد از جمله نمایندگان مجلس گفتند که می خواستند تذکر دهند تا دولت گرفتار این وضعیت نشود و دولت هم این تذکر را می پذیرد و تا کنون گرفتار این وضعیت نشدیم و گرفتار هم نخواهیم شد.
***
پنهانکاری وزارت نفت در ثبت حقوق کارکنان
به گزارش ایسنا، اعلام گزارش مربوط به ورود دستگاههای اجرایی به سامانه ثبت حقوق و مزایای کارکنان از ابتدای سال جاری تا آبانماه حاکی از آن بود که در دستگاههای اصلی مربوط به قوه مجریه در بین 18 وزارتخانه، بخشهای ستادی ورود اطلاعات بین 50 تا 100 درصد داشتهاند؛ به طوری که برخی مانند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت دادگستری، وزارت کشور، وزارت علوم و وزارت فرهنگ و ارشاد به طور 100 درصد اطلاعات حقوقی را در سامانه وارد کردهاند.
این در حالی است که در سازمانهای وابسته و تابعه وزارتخانهها، میزان ورود اطلاعات عمدتا 50 درصد و کمتر است.
اما در بین تمامی وزارتخانهها، وزارت نفت هیچگونه اطلاعاتی را در سامانه چه در بخش ستادی و چه در سازمانهای وابسته و تابعه ثبت نکرده و میزان ورود اطلاعات آن در سال جاری صفر درصد ثبت شده است.
این در حالی است که در اواخر آبانماه سازمان اداری و استخدامی دستگاهها را مکلف به اجرای قانون برای ورود اطلاعات کرده و در همین راستا تاکید داشت که هرگونه پرداخت حقوق مشروط به ثبت اطلاعات است اما با توجه به عدم ورود دستگاهها مهلت دو هفتهای تعیین کرده بود که با مهلت دو هفتهای یعنی تا 15 آذرماه اطلاعات خود را تکمیل کنند.
اینکه در این مهلت تعیین شده، دستگاههایی مانند وزارت نفت ورود اطلاعات داشتهاند یا خیر به طور رسمی اعلام نشده اما پیگیریها نشان میدهد که همچنان اقدام جدی در این رابطه صورت نگرفته است.
***
کاهش تورم تولیدکننده / ترمز تورم کشیده شده است؟
دنیایاقتصاد نوشت: نرخ تورم نقطهای تولیدکننده در تابستان به میزان 9/ 58درصد رسید که نسبت به بهار کاهش 1/ 14 واحد درصدی را نشان میدهد. تورم تولیدکننده بهعنوان تورم پیشنگر معرفی میشود؛ زیرا تغییرات در این شاخص با یک وقفه به تورم مصرفکننده منتقل میشود. بهنظر میرسد که شرایط باثبات قیمت خرید واحدهای صنعتی در تابستان و همچنین تنظیم سیاستهای پولی با عرضه اوراق سبب شد که روند صعودی این نرخ پس از 4 فصل متوقف شود. البته به منظور تایید تداوم این روند کاهشی باید منتظر آمارهای پاییز بود.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که اتخاذ سیاستهای درست در حوزه پولی، تجاری و ارزی میتواند باعث فروکش کردن دمای تورم پیشنگر شود. از این رو شرایط باثبات در تابستان و کاهش انتظارات تورمی در پیشنگر منعکس شد. در نهایت اینکه مهمترین موضوعی که به شرایط بیثباتی در قیمتها دامن زده، بحث توافق یا عدمتوافق در مساله برجام است. از این رو هرگونه تعلل در تغییر سیاستگذاری در سه حوزه پولی، ارزی و تجاری میتواند شرایط بی ثباتی قیمتها را تشدید و وضعیت تورم تولیدکننده را بحرانیتر از شرایط فعلی کند.