شنبه 26 آبان 1403

امیرعبداللهیان: تشکیل دولت عراق یک توافق کاملا عراقی - عراقی است نه ایرانی - آمریکایی

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
امیرعبداللهیان: تشکیل دولت عراق یک توافق کاملا عراقی - عراقی است نه ایرانی - آمریکایی

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل دولت عراق گفت: آنچه اتفاق افتاده یک توافق کاملا عراقی - عراقی است و نه ایرانی - آمریکایی، ما از تصمیم مقامات سیاسی عراق و مجلس ملی عراق در این موضوع حمایت می‌کنیم.

خبرگزاری میزان - بنابرگزاش العالم، حسین امیرعبداللهیان؛ با اشاره به وضعیت عراق اظهار کرد: ما بسیار خوشحالیم که بعد از ماه‌ها اختلاف نظر بین گروه‌های سیاسی عراقی در نهایت بر سر نخست وزیری آقای مصطفی الکاظمی توافق کردند و کابینه جدید عراق شروع به کار کرد.

ایران همواره از تصمیم جمعی رهبران عراقی حمایت می‌کند

وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است که ما از تصمیم جمعی رهبران عراقی حمایت می‌کنیم و توافقی که رهبران سیاسی عراق در مورد تعیین دولت و نخست وزیر داشته باشند، مورد احترام ما است و هیچگونه گفت و گوی مستقیم یا غیر مستقیمی بین تهران و واشنگتن در این مورد صورت نگرفت و هیچ توافق تهرانی - واشینگتنی یا ایرانی - آمریکایی در پشت پرده وجود ندارد بلکه آنچه اتفاق افتاده یک توافق کاملا عراقی - عراقی است و ما از تصمیم مقامات سیاسی عراق و مجلس ملی عراق در این موضوع حمایت می‌کنیم.

آمریکایی‌ها حرفی را می‌زنند و در پشت پرده اقدام دیگری می‌کنند

مدیرکل امور بین‌الملل مجلس خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها هم از دولت آقای کاظمی فعلا به ظاهر حمایت کردند، ولی خیلی خوشبین نیستم، چون آمریکایی‌ها حرفی را می‌زنند و در پشت پرده اقدام دیگری می‌کنند که معمولا اقداماتشان منافع ملی عراق را در بر نمی‌گیرد و صرفا در برگیرنده منافع آمریکایی است. اما من بار دیگر به نمایندگان مجلس عراق برای اینکه بر سر نخست وزیر جدید و دولت جدید به توافق رسیدند و جمهوری اسلامی ایران هم کماکان به حمایت‌های قوی خود از مردم و دولت عراق در ابعاد مختلف ادامه می‌دهد.

ایران از ادامه همکاری‌ها و صادرات انرژی به عراق استقبال می‌کند

وی افزود: آمریکایی‌ها در ماه‌های اخیر با تحریم‌های حداکثری ایران، دوستان ما در عراق را در بحث صادرات برق و برخی از نیاز‌های عراق تحت فشار قرار دادند و برایشان محدویت ایجاد کردند، اما ما شاهد هستیم که بعد از دو یا سه دوره تمدید صادرات این اقلام به صورت ماهانه به عراق ادامه دارد، همزمان با انتخاب دولت جدید در این کشور آمریکایی‌ها برای یک دوره چهار ماهه این مجوز را صادر کردند طبعا بخشی از آن به واقعیت‌های عراق ربط پیدا می‌کند، چون عراق در آستانه گرمای تابستان قرار دارد و نیازمند انرژی است و توافقی است که بین دولت جمهوری عراق و جمهوری اسلامی ایران انجام شده است و آمریکایی‌ها چاره ایی جز این ندارند و تا زمانی که توان داخلی عراق برای تولید برق و انرژی افزایش پیدا کند، جایگزینی وجود ندارد؛ اما شاید آمریکایی‌ها در برداشت سیاسی خود این موضوع را به عنوان یک امتیاز به آقای الکاظمی ارائه کنند، اما آنچه به ما بر می‌گردد از ادامه همکاری‌ها و صادرات انرژی به عراق استقبال می‌کنیم و همه ظرفیت‌های مازادی که در کشور وجود دارد را برای کمک به مردم و دولت عراق به کار می‌گیریم.

آمریکا نمی‌تواند همزمان از برجام خارج شود و هم از آن استفاده کند

امیرعبداللهیان گفت: بر مبنای قطعنامه، آمریکایی‌هایی که از برجام خارج شدند، نمی‌توانند با یک مبانی حقوقی قوی مجددا وارد این مبحث شوند و بخواهند با استفاده از آن صادرات اسلحه یا خرید اسلحه را دچار مشکل کنند، اما از آنجایی که آقای ترامپ به هیچ قاعده ایی پایبند نیست، آن‌ها تلاش زیادی را شروع کردند که جمهوری اسلامی ایران را از این حق خود که در توافق هسته ایی به آن دست یافت محروم کنند این موضوع طبعا در شورای امنیت مخالفینی دارد برخی از اعضای دائم شورای امنیت مخالف این رویه هستند و با آمریکا همراهی نخواهند کرد، اما آمریکایی همان طوری که بسیاری از فشار‌ها در مورد ایران را خارج از سازمان ملل و شورای امنیت دنبال می‌کنند ممکن است زمانی که از مکانیزم‌های تعریف شده در سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل متحد کاملا ناامید شوند، با یک رویکرد یکجانبه گرایانه و تهدید و اعمال فشار از کشور‌ها بخواهند که در این موضوع تحریم‌ها علیه ایران را ادامه دهند، اما قطعنا هیچگونه مبنای قانونی وجود نداد آنچه به جمهوری اسلامی ایران برمی گردد، در دستگاه دیپلماسی کشور و جهات ذیربط با قدرت باید از این موضوع حمایت کنند.

تداوم مبارزه با تروریسم در سوریه از سوی مستشاران ایرانی و نظامیان سوری و روسی

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل همچنین گفت: روابط تهران و دمشق روابطی استراتژیک است و نیرو‌های مستشاری نظامی ایران برای مبارزه با تروریست به دعوت دولت سوریه در این کشور حضور دارند. به هیچ وجه این موضوع را تایید نمی‌کنیم که جمهوری اسلامی ایران قصد داشته باشد همکاری خود را با سوریه برای مبارزه با تروریسم کاهش دهد. مستشاران ما در کنار نیرو‌های نظامی سوریه و با کمک نیروی هوایی روسیه اقدامات هدفمندی را برای مبارزه با تروریسم دنبال می‌کنند. تا زمانی که ریشه تروریسم در سوریه خشکانده نشود، تبعات آن می‌تواند منطقه و جمهوری اسلامی ایران را در بر گیرد.

هیچ توجیهی برای کاهش حضور مستشاری ایران در سوریه وجود ندارد

حسین امیرعبداللهیان با اشاره به برخی مشکلات موجود در سوریه همچون موضوع ادلب، منطقه شرق فرات و سیاست‌های نادرست آمریکا و برخی متحدینش در حمایت از داعش و تروریست‌ها و احیای داعش در خاک سوریه افزود: با وجود این مسائل حل نشده، هیچ توجیهی وجود ندارد که جمهوری اسلامی ایران بخواهد درصدد کاهش نیرو‌های مستشاری نظامی خود در سوریه برآید و تا وقتی دولت سوریه در راه مبارزه با تروریسم و ناامنی خواهان حضور نیرو‌های مستشاری ما باشد با قدرت و جدیت به حضور خود در کنار مردم و نیرو‌های مسلح سوریه ادامه خواهیم داد.

سعودی‌ها به دنبال تحت کنترل در آوردن کل یمن بودند

وی به موضوع یمن هم اشاره کرد و گفت: در حقیقت از زمانی که عربستان و امارات به شکل نظامی وارد یمن شدند، هر دو کشور به خاک یمن چشم داشتند و به دنبال امتیاز و استفاده از حضور خود در تمام یمن بودند. خواب طولانی و بلندی که سعودی‌ها دیده بودند این بود که کل یمن را بتوانند تحت کنترل خود درآورند.

تذکر امیرعبدالهیان به الجبیر

امیرعبداللهیان با اشاره به دیدار خود با عادل الجبیر وزیر وقت خارجه عربستان در جده در سومین هفته تجاوز این کشور به یمن افزود: در آن دیدار به عادل الجبیر گفتم "حمله نظامی به یمن اشتباه است و این مسئله صرفا راه حل سیاسی دارد"، اما وی با خشم و ناراحتی گفت "خواهید دید که در کمتر از سه هفته نیرو‌های حوثی را در شمال یمن نابود خواهیم کرد". این یعنی عربستان به دنبال تصرف و پیروزی قاطع در یمن بود. همزمان امارات هم در پی تصرف جزایر مهم و استراتژیک جنوب یمن بود تا بر باب المندب مسلط شود و در عین حال قلمرو خود را به ویژه در حوزه‌های اقتصادی، ژئو اکونومیک و ژئواستراتژیک در جنوب یمن گسترش دهد؛ لذا هدف مشترک عربستان و امارات اشغال یمن و حضور در خاک این کشور بود.

درگیری‌ها در جنوب یمن به دلیل خوی استکباری سعودی و امارات است

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل گفت: از بیش از یک سال گذشته تاکنون شاهد آن هستیم که عربستان و امارات یا به صورت نیابتی و یا بطور مستقیم در جنوب یمن درگیری‌هایی با هم دارند و بر سر تصاحبات یکدیگر جنگ می‌کنند. این به علت خوی استکباری این دو کشور است، اما آن‌ها باید بدانند که یمن کشور سختی برای متجاوزین است. همانطور که در طول تاریخ کسی نتوانسته مردم با اراده و مصمم یمن را به زانو درآورد، در این مرحله نیز عربستان و امارات گزینه‌ای جز خروج از یمن و واگذاشتن یمن به همه یمنی‌ها ندارند.

آمریکا با تشدید ناامنی در افغانستان به دنبال توجیه حضور خود در این کشور است

امیرعبداللهیان در تحلیل اوضاع کنونی افغانستان هم گفت: شرایط افغانستان هم به لحاظ امنیتی و هم از جهت سیاسی، شرایط خیلی پیچیده‌ای است. از نظر امنیتی متاسفانه با هدایت سرویس‌های امنیتی آمریکا برخی سران داعش از مناطقی از سوریه و عراق در ماه‌های گذشته به بخش‌هایی از افغانستان منتقل شده اند و آمریکا با این اقدام در پی تشدید و گسترش ناامنی در منطقه است. آمریکا با این اقدام به دنبال آن است که علیرغم توافق با طالبان برای حضور این گروه در روند سیاسی افغانستان، به علت حضور داعش در این کشور توجیهی برای ادامه حضور و تثبیت موقعیت خود در افغانستان داشته باشد.

ایران از مذاکره بین تمام طرف‌های افغانی حمایت می‌کند

دستیار ویژه رئیس مجلس خاطرنشان کرد که ایران از مذاکره بین تمام طرف‌های افغانی حمایت می‌کند و معتقدیم هرگونه مذاکره باید با محوریت دولت قانونی افغانستان باشد. مسئله افغانستان متعلق به مردم افغانستان است. بهترین راه محوریت قرار گرفتن دولت قانونی در افغانستان برای هرگونه گفتگو است تا خلا‌های سیاسی و امنیتی در این کشور از بین برود.

عادی سازی روابط اسم رمزی است که در پشت معامله قرن قرار گرفته است

دستیار ویژه رئیس مجلس در ادامه با اشاره به معامله قرن گفت: طرح معامله قرن آنچه را که در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می‌دهد نقد و آنچه را در اختیار فلسطین قرار می‌گیرد نسیه است و همه به آینده وعده داده شده است. این طرح کاملا اسرائیلی - صهیونیستی با جلد آمریکایی است. عادی‌سازی روابط مهم‌ترین اسم رمزی است که در پشت معامله قرن قرار گرفته است، آن‌ها با این طرح به دنبال ایجاد فشار به کشور‌های منطقه برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند، عادی سازی روابط اسم رمزی است که در پشت معامله قرن قرار گرفته است.

وی یادآور شد: متاسفانه حاکمان برخی کشور‌های منطقه از جمله عربستان سعودی و بحرین فاقد درایت و درک سیاسی هستند که بتوانند این پیچیدگی را تحلیل کنند و از یکدیگر برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در حال سبقت گرفتن هستند. اما اقدامات این کشور‌ها تاثیر بسزایی در روند مسئله فلسطین نخواهد داشت، اگر تاریخ مردم فلسطین را مرور کنید در هیچ کجای تاریخ بحرین، سعودی و امارات نقش مهمی ایفا نکردند که حال اگر آن‌ها در کنار رژیم صهیونیستی هم قرار بگیرند ضربه‌ای به روند فلسطین نخواهد زد.

امیرعبدالهیان خاطرنشان کرد: این کشور‌ها هرگز حامی مردم فلسطین نبودند و صرفا با رهبران فلسطینی سلفی می‌گرفتند! آن‌ها در هیچ کدام از جنگ‌های علیه اشغالگری صهیونیست‌ها حضور نداشتند، ضمن اینکه باید بین مردم و حاکمان این کشور‌ها هم تفاوت قائل شویم.

ایران دست از حمایت از مردم مظلوم فلسطین برنخواهد داشت

حسین امیرعبداللهیان اذعان کرد: علی‌رغم تلاش‌های آمریکا برای اعمال تحریم علیه ایران، مردم و حکومت ما به حمایت خودشان از مردم مظلوم فلسطین ادامه خواهند داد. جمهوری اسلامی ایران برای آزادسازی قدس و فلسطین برای مقابله با اقدامات ناقض صلح و امنیت رژیم صهیونیستی گام‌های جدی برداشته است.

گام‌های ایران برای مقابله با اقدامات خصمانه رژیم نامشروع صهیونیستی

وی افزود: طرح دوفوریتی تحت عنوان «مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» در مجلس شورای اسلامی در آستانه روز قدس در حال مذاکره و بررسی است، لذا پیام تصویب دوفوریت این طرح این است که تهران نه تنها دست از حمایت خود از مردم فلسطین بر نمی‌دارد بلکه چند گام بالاتر اقدامات مقابله‌ای برای برخورد با رفتار خصمانه رژیم صهیونیستی تدارک دیده شده است که من مایلم در آستانه روز قدس بگویم که در آینده‌ای نچندان دور، تاثیرات این اقدامات مقابله‌ای را در داخل رژیم صهیونیستی، حاکمان نامشروع این رژیم به خوبی حس خواهند کرد.

محور مقاومت روز به روز قوی‌تر می‌شود

وی اظهار داشت: من فکرمی کنم محور مقاومت روز به روز قوی‌تر می‌شود، شاید برخی از اندیشکنده‌های رژیم صهیونیستی و آمریکایی علاقه داشتند اینگونه القا کنند که پس از ترور شهید سلیمانی قدرت ایران در منطقه ضعیف‌تر شده است، اما هیچ اتفاقی جدیدی که باعث خوشنودی جریان‌های غربی وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی بشود نیفتاده است، اگر تا دیروز آن‌ها به دنبال کنارگذاشتن بشار اسد بودند، امروز آن‌ها به رئیس جمهور سوریه پیام می‌فرستند تا در سوریه امتیاز بگیرند.

پروژه صهیونیستی - غربی خلا سلاح حزب الله شکست خورد

دستیار ویژه رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در لبنان قدرت در اختیار رهبران، گروه‌های سیاسی و مثلث مقاومت، ارتش و دولت لبنان است و علیرغم تلاش‌های شبانه روزی آن‌ها نتوانستد تغییر ایجاد کنند و پروژه خلا سلاح حزب الله شکست خورد، در عراق نیرو‌های مقاومت در این کشور هنوز در صدد گرفتن انتقام خون شهید ابومهدی المهندس و سردار سلیمانی هستند و آمریکایی‌ها خواب راحت در این کشور نخواهند داشت.

جابه جایی آمریکایی‌ها در عراق از سر ترس است

وی یادآور شد: جابه جایی آمریکایی‌ها در عراق نه برای برخورد بلکه از سر ترس است تا آسیب پذیری‌های خود را به حداقل برسانند، لذا در دوره مدریت سردار سلیمانی اقداماتی در منطقه برای تامین حداکثری امنیت منطقه‌ای و ملی کشورمان رخ داد و این اقدامات با قدرت دنبال می‌شود و این چیزی است که جهانیان با چشم می‌توانند ببینند و پیش بینی اندیشکده‌های صهیونیستی و غربی به وقوع نخواهد پیوست و در آینده برگه‌های جدید از قدرت مقاومت در منطقه به نمایش گذاشته خواهد شد.

امیرعبدالهیان در انتهای گفتگو ابزار امیدواری کرد که در آینده‌ای نه چندان دور شاهد آزادسازی قدس و تشکیل کشور یکپارچه قدس باشیم و همه در قدس نماز بخوانیم.