جمعه 2 آذر 1403

انتقادات بدون تعارف دانشجویان از گرانی‌، مشارکت حداقلی، دستمزد کارگران، چنارها و پاجوش‌ها و... / پاسخ معنادار رهبری به یک درخواست ویژه + جدول

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
انتقادات بدون تعارف دانشجویان از گرانی‌، مشارکت حداقلی، دستمزد کارگران، چنارها و پاجوش‌ها و... / پاسخ معنادار رهبری به یک درخواست ویژه + جدول

حال و هوای دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب متفاوت از سال قبل بود؛ از یک سو این دیدار تحت تاثیر جنگ غزه و حمله اخیر اسرائیل به کنسولگری ایران قرار داشت و از سوی دیگر گرانی ها، گلایه دانشجویان را نیز سبب شده بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ماه رمضان امسال نیز به سنت هر ساله دیدار تشکلات دانشجویی با رهبر معظم انقلاب برگزار شد. در این دیدار 2/5 ساعته که طی آن 6 نماینده از میان 3 هزار دانشجو حاضر در این مراسم پشت تریبون قرار گرفتند، ضمن بیان مطالبات جامعه دانشگاهی در محضر رهبری، هم انتقاداتی خطاب به دولت درباره گرانی ها خاصه گرانی ارز و سکه بیان شد هم انتخابات اخیر و مشارکت حداقلی محور گلایه و نقد دانشجویان قرار گرفت.

پاسخ معنادار به یک درخواست ویژه

جنگ غزه و درخواست برای اعزام به فلسطین از دیگر محورهای مطرح شده در این دیدار بود که با پاسخ معنادار رهبری انقلاب روبرو شد.

پوریا عصار، نماینده بسیج در دیدار رمضانی تشکل‌های دانشجویی با رهبر انقلاب گفت: «با اینکه می‌دانیم نبرد با صهیونیست صرفا نبرد سیاسی نیست؛ اما شهادت رفقای هم سن و سالمان از جمله شهید سید مهدی جلادتی که اخیرا به همراه شهید زاهدی به شهادت رسیدند، دیگر خون ما را به جوش آورده و خود را جامانده از مبارزان آزادی قدس شریف می‌دانیم.»

وی با بیان اینکه ما به شما و به وعده شما ایمان داریم و چیزی تا نابودی اسرائیل منحوس باقی نمانده است، در عین حال افزود: «اما عاجزانه از شما می‌خواهیم که اگر مصلحت می‌دانید به بسیج دانشجویی اجازه دهید تا عازم مرزهای نبرد با رژیم صهیونیستی شویم.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به درخواست او فرمودند: «اینکه این جوان عزیزمان گفتند ما را فلسطین بفرستید، خب این یک حرف است؛ مطمئن باشید که اگر می‌شد جوان ها را به فلسطین بفرستیم، قبل از اینکه بگویید این کار اقدام شده بود.»

ایشان ادامه دادند: «توقع من هم این است که دوستان ضمن اینکه تحلیل و فکر می کنند، پیداست که نماینده هر تشکلی این مطالب را که بیان می کنند، مسبوق بر فکری است که در آن تشکل صورت گرفته است. مطاله و فکر شده و مطالعاتش سنجیده و اینجا گفته شده است. خوب است که مطرح شود، اما مراقبت شود که اولا واقع بینانه باشد و ثانیا بررسی شده به معنای کامل کلمه باشد.»

عملکرد دولت رئیسی زیر تیغ انتقادات دانشجویان

از جمله نکات قابل توجه دیگر در این دیدار گلایه های صریح دانشجویان از شرایط اقتصادی کشور و عملکرد دولت بود. حامد عبدالحسینی، نماینده اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد، از جمله افرادی بود که خطاب به دولت گفت: «بی انصافی کرده ایم اگر اقدامات خوب دولت سیزدهم و شخص آقای رئیسی در سفرهای استانی و احیای سرمایه اجتماعی نظام را نادیده بگیریم ولی جناب رئیس جمهور در محضر حضرت آقا خدمت شما عرض میکنیم با دلار 63 تومنی پراید 300 میلیونی، سکه 45 میلیونی و قیمت نجومی مسکن سفره ها کوچک شده است. به شوخی عرض می کنم در خصوص افزایش جمعیت تاکید می شود اما خوب، وقتی مقدمه آن که ازدواج است نمی شود چطور افزایش جمعیت اتفاق بیفتد؟»

عملکردهای انتخاباتی برخی از تشکل ها و چهره‌های سیاسی، رویکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها، موضوع حجاب و... از دیگر نکاتی بود که دانشجویان به آن اشاره کردند.

15 توصیه رهبری به دانشجویان

در این دیدار همچنین رهبر انقلاب، 15 توصیه مهم را خطاب به دانشجویان بیان کرده و تاکید کردند: «ایرادات موجود در جامعه و کشور بسیار بیشتر از مطالب مطرح شده دانشجویان در این دیدار است. اگر جامعه دانشجویی با فکر و برنامه‌ریزی، برای آینده کشور یک منظومه کاری و ارزشی تنظیم کند و راهِ رفتن به سمت آن را مشخص نماید، 5 سال بعد حتما مشکلات موجود کمتر خواهد شد.»

ایشان تاکید کردند: «رفاه عمومی، امنیت جسمی و اخلاقی، پیشرفت علمی، گسترش سلامت، جوان نگه داشتن جمعیت، انواع سازندگی‌ها و نوآوری‌ها و عدالت از سرفصل‌های اصلی پیشرفت مادی است.»

در جدول زیر بخش‌های مهم اظهارات نمایندگان تشکل های دانشجویی در دیدار با رهبری را می‌خوانید.

نام / تشکل

سیاست داخلی

اجتماعی / فرهنگی

اقتصادی

سیاست خارجی

حسین قنواتی / دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور

*انسان ایرانیِ انقلابی، به‌جای «امارت اسلامی»، «جمهوری دموکراتیک» و پیشنهادات دیگر، نظام سیاسی‌ای را برگزید که در کنار اسلامیت، جمهوریت را به‌رسمیت می‌شناخت؛ انتخابات‌های متعدد در چهار دهه اخیر نیز شاهدی بر این مدعاست که جمهوری اسلامی همواره انتخاب‌های متنوع مردم از سازندگی و اصلاحات تا عدالتخواه و اعتدالی و دولت فعلی را به‌رسمیت شناخته و به آن احترام گزارده است.

* بخشی از مردم به درست یا غلط، به این تصور رسیده‌اند که نماینده‌ای در فرآیند انتخابات‌ها ندارند. یکی از دلایل افزایش رأی سفید، مواجه نبودن جامعه با گزینه‌های نو و تحول‌خواه است.

*نوع نگرش به مسئله احراز یا تأیید صلاحیت‌ها که خود هنوز موضوع سؤال‌برانگیزی است از این منظر تهدیدی برای جمهوریت است، تهدید هم با ح جیمی، هم با ه دوچشم!

* مردم به‌جای آنکه به رقابت ایده‌ها نگاه کنند و به استقبال راهکارهای حل چالش و مسائل اساسی کشور بروند، با فضای سیاسی‌ِ منسوخ‌شدهِ لیست‌های انتخاباتی طرف‌اند که فاقد مؤلفه‌های گفتمانی و ایده‌های عملیاتی مشخص هستند و هیچ محرکی برای مشارکت سیاسی آن‌ها به‌وجود نمی‌آورد. لیست‌ها، به‌حقیقت یک‌شبه‌اند؛ هم «چنارها» و هم «پاجوش‌ها».

* جامعه ایرانی در سپهر سیاسی چهره‌های نو نمی‌بیند. عدم تحزب و سیاست‌ورزی تشکیلاتی، انتقال نسلی در امر سیاسی را با ابتذال مواجه کرده؛ تا آنجا که سخنران درجه چندم بحث‌های فرعی، به مصاف واقعیت‌های سیاسی می‌رود و یک عضو کابینه، با بستن فهرست، برای آینده سیاسی خود بذرپاشی می‌کند!

* طی سالیان اخیر، شاهد صدها مصوبه غیرقابل اجرا یا مصوباتی بوده‌ایم که به آن اعتنا نمی‌شود. موضوع واردات خودرو، شاهدی برای نادیده گرفتن قانون در کشور است. از سوی دیگر، شوراهای موازی و حتی موقتی و مصلحتیِ حالا دائمی شده مانند «شورای اقتصادی سران قوا»، «شوراهای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی» و دستگاه‌های نوظهوری مانند «هیأت نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلی نظام» که مداخله‌های عجیب و غریبی مثل موضوع خودرو دارند، موجودیت مجلس را به مخاطره انداخته‌اند.

* در توضیح دلایل مشارکت حداقلی بود و بیم آن می‌رود که با نادیده گرفتن خسارت کاهش مشارکت، این موضوع عادی‌سازی شود.

* فقدان شفافیت نباید بهانه‌ای برای انتقام‌جویی‌های سیاسی شود. اینکه فردی یا مجموعه‌ای با اهداف و اَغراض سیاسی، اطلاعاتی را به شکل هدفمند و در قالب پروژه‌های سیاسی منتشر کنند ضد ایده شفافیت است. چنین رویه‌ای ضد اخلاق و منافع ملی و حتی مخل امنیت ملی است.

** در توصیف مشکلات کشور و راه حل‌های عبور از بحران‌ها با دو فهم غلط مواجه‌ایم؛ نخست، جریان ارتجاعی که سعی در استحاله ارزش‌های اصیل انقلاب دارد و راه هرگونه اصلاح را می‌بندد و دوم، جریان ارتدادی که براندازی نظام را دنبال می‌کند. معتقدایم نه فریب‌کاری جریان ارتجاعی و نه دروغگویی جریان ارتدادی دردی از ملت دوا نمی‌کند. بلکه تقویت گفتمان نوگرایی راهگشاست! نوگرایی یعنی پایبندی به اصول انقلاب اسلامی و شجاعت ایجاد تغییرات بزرگ در اداره کشور، نه عبور از ارزش‌های انقلاب اسلامی ممکن است و نه اداره کشور به شیوه‌های کنونی مطلوب! بسط و توصیف گفتمان نوگرایی بدون التزام واقعی به نقش مردم منتفی است و صرفا در چهارچوب اعتقاد جمهوریت نظام ممکن است.

* سال‌هاست که مسئله مدارس پولی و تبعات بلند مدت آن بر عدالت آموزشی را در این جلسه مطرح کرده‌ایم. حال از حضرتعالی سوال می‌کنیم، آیا زمان آن فرا نرسیده است که در سیاست طبقاتی کردن آموزش عمومی و ساختار تبعیض آمیزی که نتیجه‌اش موفقیت 95 درصدی از مدارس پولی در نفرات برتر کنکور است؛ بازنگری شود؟

* از یک سو نسل مدیران نیازمند تغییر است اما از سوی دیگر فرآیندها به گونه‌ای طراحی و اجرا می‌شود که تصمیم سازان به جای تحول عقلایی، ساده‌سازی را تجویز می‌کنند. حاصل کار آن‌ها در درازمدت انباشت معضلات کشور از یک سو و ناامیدی عموم مردم از ایده‌های اصطلاحاً انقلابی از سوی دیگر شده؛ جمع بین این دو چطور ممکن است؟

* آرمانی که خواستگاه دینی و تاریخی دارد و از ارکان و سرمایه‌های تمدنی ایرانیان است. روابط آزاد، مصرف مواد، نهی ازدواج و فرزند آوری، عدم مسئولیت پذیری، بی اعتنایی به سنت های ملی؛ تهدید امر معنوی و سبک زندگی ماست. این‌ها ابعاد سبک زندگی طبقه سرمایه دار و در یک کلام سبک زندگی ضد خانواده است. طبقه سرمایه دار و کسانی که از آنها تقلید می‌کنند برای تامین ابزار عیاشی و سوءاستفاده‌شان از زنان، برهنگی و کشف حجاب را ترویج می‌کنند و به دروغ، از آن نمادی برای مخالفت با جمهوری اسلامی ساخته‌اند با اینکه حجاب اختراع جمهوری اسلامی نیست.

* کشف حجاب یک سبک زندگی ضدخانواده را ترویج می‌کند که در آن جامعه، خلع سلاح و انسان، برده بی چون و چِرای یکه تازی تَفَرعن نفس است. صیانت از تمدن اصیل ایرانی اسلامی نیازمند ظرافت است نه برخوردهای پادگانی.

* هر اقدام مهم و تصمیم حیاتی‌ای، چه در اقتصاد، چه در سیاست کشور، بدون ترمیم شکاف‌های اجتماعی ممکن نیست. اگرچه مسئله اقتصاد و مشارکت مردمی در آن لازمه دیگری نیز دارد و آن ثبات و پایداری شرایط اقتصادی است که به مردم اطمینان مشارکت دهد؛ این مهم با تغییر روزانه قیمت‌ها عملا وجود ندارد.

* پس از طوفان الاقصی، نبرد نفس‌گیر جمهوری اسلامی و گروه‌های مقاومت با اسرائیل به اوج رسید. با این وجود جمهوری اسلامی از یک سو باید متناسب با چالش‌های بین‌المللی اقدام نماید و از سوی دیگر بر مشکلات داخلی غلبه کند.

* این روزها، گسترش جغرافیای گفتمان انقلاب از کشمیر و صنعا تا بغداد و نبطیه مشهود است. این روزها مقاومت جانانه مردمِ فلسطین در برابر رژیم کودک‌کش به جهانیان این وعده را می‌دهد که زمان تحقق وعده‌های الهی نزدیک است. سراب مادی‌گرایی غرب و شرق، با طوفان چشمه‌های خروشان اسلام و مقاومت توحیدی فلسطینیان - از 7 اکتبر - نیست شد. فلسطینیان مبدا تحولات جهان هستند، تحولاتی که همگان را از خواب غفلت بیدار می‌کند. قضیه فلسطین؛ درد این روزها، ممنونِ صبرِ مردمانِ غزه است، صبری که کلید رمزآلود فرج است.

پوریا عصار / نماینده بسیج دانشجویی

* دشمن دقیقاً چنین اراده ای را هدف گرفته، او تحریم می کند تا مردم ایران را از صحنه روزگار حذف کند، در غزه و هر نقطه ای از جغرافیای مقاومت دست به ترور و جنایت میزند تا در جهان هیچ هسته مقاومتی باقی نماند. با دشمنی مواجهیم که قلبِ جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت را هدف قرار داده است؛ یعنی مردم!

* ما امروز در دهه پنجم انقلاب اسلامی با عبور از قوه ای که به جای قوه مجریه، قوه لسانیه بود، با دولت و رئیس جمهوری مواجهیم که با همان آرمانِ مردمسالاری قدرت را تحویل گرفته و البته امیدها و بیم‌های بسیاری را متوجه خود کرده است. امیدهایی که با در میانه ای مردم بودن و خدمت شبانه‌روزی زنده شده و بیمِ آن میرود که صرفاً اسیرِ اقتضائات دیوانسالاری مدرن گردد و از تحول انقلابی جا بماند. خوب میدانیم فقط چنین تحولی است که «کار» و «خدمت» خالصانه را به اعتماد و بهبود معیشت تبدیل میکند. مقدمه هر مردمی سازی ای ایجاد بستر مفاهمه واقعی با مردم است.

* امروز هم هشدارِ اساسی ما نسبت به کارگزاران این است که اگر به جای پیشرفت و تحول، صرفاً در پی اداره ی امورِ روزمره ی دستگاه مربوطه تان باشید، مردم با شما هم قهر خواهند کرد و مردم را که میشناسید؟ با کسی تعارف ندارند؛ نه در اقتصاد، نه در فرهنگ و نه در سیاست.

* مردم را برای مبارزه با فساد یاور خود بدانید، در مساله حجاب مذبذب ظاهر نشوید، با اظهار نظرات گردشی متدینین را ناامید نکنید و زمینه درست فعالیت مردم را فراهم کنید، مردم دیندارند!، مردم را درگیر دوقطبی های کاذب نکنید، به پشتوانه مردم مقابل انحصار طلبان بایستید، خائنین به مردم را مجازات کنید، برای حل مسائل کشور به سوی مردم بشتابید و بدانید مردم حلال مشکلاتند نه حل شونده تصمیمات شما.

* تکلیف مردم ایران را با دلار مشخص نکردید و هنوز لنگرِ شفاف و ملی برای ارز در حسرت تحقق است. گلوگاههای پیشرفت کشور - مانند سواحل مکران - را ماهها معطل و سرگردان گذاشته اید. بگذارید کمی بیشتر توضیح دهم کشورهای متعددی در حسرت چند متر ساحل و ارتباط با دریا هستند، این ظرفیت عظیم کشورمان در سایه بی توجهی، بهره اقتصادی لازم برای پر شدن سفره مردم از نعمت دریا نبرده است.

* ما مرکزنشینان در اردوهای پیشرفت با گنج پنهان دریا آشنا شدیم و حسرت خوردیم، امروزه افقهای توسعه مکران و استفاده از ظرفیت مردم در تحقق آن مقابل چشم ماست اما بیش از آنکه شاهد آن باشیم که تصمیم گیری هایی برای تعریف نقش مردم در این مساله صورت پذیرد شاهد اهتمام مسئولین صرفا به پروژه های بزرگ هستیم.

* انحصارِ تاریخی زمین را در ایران بشکنید و حقِ مالکیت مردم بر زمین را به آنها بازگردانید. بانکها را از بنگاهداری منع کنید. مشوقهای واقعی برای حضور مردم در تولید زنجیره های ارزش کشور ایجاد کنید، تعاونی های مردمی را احیا کنید بخش خصوصی واقعی را پای کار بیاورید.

* طوفانِ الاقصی فرصتِ تاریخی برای حذف رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار و نیز تغییر پایه های فکری کشورهای عربی فراهم نموده است. از پای در آوردن رژیم ظالم صهیونیستی و بازگرداندن فلسطین عزیز به آغوش میلیونها آواره فلسطینی، اقدامِ جمعی و تمدنی امتهای مسلمان از ایران و عراق و و لبنان و مصر تا آزادیخواهان خسته از از رژیمهای سلطنتی حاضر در کشورهای خلیج فارس را می طلبد.

* نمی توان اینچنین کارزاری را صرفاً از منظرگاه نظامی دید. دولتِ جمهوری اسلامی نهادهای مسئولِ فرهنگی و بینالمللی دارد که وظیفه قانونی آنها ایجاد گفتمان جهانی آزادسازی فلسطین است؛ کجاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؟ کجاست کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین؟ کجاست دیپلماسی عمومی فعال روزهای اول طوفان الاقصی توسط وزارت خارجه؟ آیا نمی خواهید از این فرصتِ تاریخی بیشترین استفاده ممکن را ببرید؟

* با اینکه میدانیم نبرد با صهیونیسم صرفاً نبرد نظامی نیست، اما شهادت رفقای هم سن و سالمان از جمله شهید سید مهدی جلادتی که اخیراً به همراه شهید زاهدی به شهادت رسیدند، دیگر خونِ ما را به جوش آورده، خود را جامانده از مبارزان آزادی قدس شریف می دانیم، ما به شما و به وعده شما ایمان داریم. چیزی تا نابودی اسرائیل منحوس باقی نمانده، اما عاجزانه از شما می خواهیم اگر مصلحت می دانید به بسیج دانشجویی اجازه دهید ما عازم مرزهای نبرد با رژیم صهیونستی شویم. جان ناقابل ما تقدیم مردم مظلوم فلسطین.

میرحسین سیدرحیم‌زاده / دبیر جنبش عدالت‌خواه دانشجویی

* آنچه ما از بررسی کلان وضعیت کشور درک می‌کنیم، نفوذ دو جریان تجدد و تحجر بر شئون حکمرانی نظام عزیز ماست. قیچی تجدد - تحجراشرافی سیاسی و اقتصادی را پدید آورده است که از شرایط کنونی کشور ارتزاق کرده و هرفرصتی برای تغییر شرایط به نفع مستضعفین را به محاق می‌برند. جریان تحجر با پمپاژ طرز فکرهای تهدیدمحور و ضدتحول و جریان تجدد با هوچی‌گری و القای مسائل بی‌اولویت به عرصه سیاسی و اجتماعی کشور، در حال ایجاد اختلال در مسیر حرکت انقلاب هستند.

* علاوه‌بر پررنگ بودن ذهنیت امنیت‌زده، ردپای حضور فعالانه برخی نیروهای امنیتی در عرصه‌های حکمرانی کشور نیز محسوس است. به علت برخورداری توأمان نهادهای امنیتی از قوای قاهره و اطلاعاتی، حضور فعالانه در عرصه سیاست شرایط را برای بروز انواع فساد فراهم می‌کند. بطور مثال قدرت یافتن ضابطین امنیتی بر دستگاه قضائی کشور، نه تنها موجب پرونده‌سازی علیه مخالفین سیاسی خود، بلکه موجب گزینشی شدن مبارزه با فساد در دستگاه قضائی کشور نیز می‌شود.

* همچنین نهادهای امنیتی با نفوذی که بر فضای رسانه‌ها و جامعه دارند، با مهندسی مطالبات اجتماعی، در تلاشند تا دیدگاه‌های خود اعم از دیدگاه‌های ارتجاعی و یا التقاطی را به جامعه القا کرده و موجب توزیع ناعادلانه آزادی شوند. اینگونه است که مطالبه مسائل حقیقی ملت و آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی مهجور می‌ماند.

* حضرت‌آقا؛ بدیهی است که خواسته ما، تعطیلی یا تضعیف نهادهای امنیتی نیست. از قضا با توجه به نزاع جمهوری اسلامی با ابرقدرت‌های امنیتی و اطلاعاتی، نیازمند به دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی قدرتمندی هستیم، لکن نکاتی که درباره این نهادها مطرح نمودیم از منظریست که عدالت را، قرار گرفتن هرچیزی سر جای خود می‌داند. نباید گروه‌هایی در این دستگاه‌ها قدرت داشته‌باشند که بجای تلاش برای ساخت محیطی امن برای تحقق مردم‌سالاری دینی، خود را در رقابت با مردم و جمهوریت تعریف کنند و بجای آنان برای کشور تصمیم‌سازی نمایند.

* قدرت‌یافتن متحجرین با تمسک به طرز نگاه‌های امنیت‌زده، امکان بروز انتقادات مهم و سوالات کلیدی را از مستضعفین سلب کرده یا با تخریب و سرپوش گذاشتن، آنان را بی‌اثر می‌کند. این شرایط با جهت‌گیری ترسیم شده در حدیث نبوی: «جامعه به تقدس نمی‌رسد الا وقتی که مستضعف بتواند حق خود را بدون لکنت از قوی بستاند» در تعارض است. چنین رویکردی فضا را برای اقامه فریضه امر به معروف و نهی از منکر سخت می‌کند. فریضه‌ای که همواره غفلت از آن مورد نکوهش قرار گرفته است آنچنان که امیرالمومنین علی (ع) فرمودند: «لا تَترُکوا الأمرَ بِالمَعروفِ و النَهیَ عَنِ المُنکَرِ فَیُوَلی عَلَیکُم شِرارُکُم»

* حضرت آقا؛ نشانه تسلط این طرز فکر بر ارکان سیاسی کشور در برخورد با آزادی‌های شرعی و قانونی که مورد تاکید حضرتعالی بوده و هست را می‌توان دید. باوجود تصریح حق برگزاری تجمعات آزاد در قانون اساسی کشور، این تفکرات، سازوکارهای غلطی برای برگزاری تجمعات ایجاد کرده‌است و اصلاح فرایندهای مربوطه را یا درگیر اقدامات نمایشی نموده یا منتفی می‌سازد.

* امروز اولویت ترسیم شده توسط حضرتعالی برای جنبش دانشجوئی کشور نسبت به اولویت‌سنجی پیام سال 81 و مقوله عدالت، دستخوش تغییر شده و جای خود را به مسائل دیگری داده است. این طرز فکر در بین برخی منبریون به اسم تفسیر اندیشه‌های امامین انقلاب نیز قابل مشاهده است. حضرت آقا؛ خواستاریم تا در مورد شبهه پیش آمده، جایگاه عدالت را در بین الویت‌های کشور تبیین بفرمائید.

* با تضعیف اثرگذاری امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، شرایط برای ثروتمندان متصل به قدرت فراهم می‌شود تا سیاست‌های تبعیض‌آمیز را بدون توجه به انتقادات علمی و اعتراضات مردمی تثبیت نمایند. بطور مثال در قضیه مصوبه افزایش دستمزد کارگران، علیرغم انتقادات و اعتراضات مردمی و دانشجویی، امسال نیز همچون سال گذشته، افزایش دستمزدی بی‌توجه به تورم سالانه و سبد معیشت تعیین گشت که با امضا نکردن نمایندگان کارگری و خروج آنان از جلسه نیز همراه شد. باید ذکر کرد که با کاهش درآمدهای حقیقی مردم، عاملیت آنان در عرصه اقتصادی کمرنگ خواهد شد؛ که این امر مخالف راهبرد حضرتعالی در شعار امسال است.

* حماسه طوفان‌الاقصی عالی‌ترین نبرد میان حق و باطل در عصر حاضر است. این نبرد بزنگاه عیارسنجی تمام عدالتخواهان دنیاست. در این باره هرچند قائلیم جنبش دانشجویی باید بیش از این در عرصه مبارزه فعال می‌بود، اما گام‌های مهمی در این عرصه برداشته شد که ما به سهم خود، فهرستی از اقدامات جنبش عدالتخواه به همراه گزارشی تحلیلی از شرایط میدان، نهادهای متولی امر و کنشگران این عرصه را پس از دیدار بصورت جداگانه محضر شما ارائه خواهیم کرد.

محمدمهدی احمدی / دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان

* آقاجان ما معتقدیم با مدیران پشت میز نشین دل در گرو لیبرالیسم نمی‌توان بازسازی انقلابی نظام جمهوری اسلامی را محقق کرد. بلکه این امر نیاز به مدیرانی دارد که درک صحیحی از مفهوم متعالی حیات طیبه داشته باشند؛ حیات طیبه ای که در آن آزادی، تعالیِ اخلاقی انسان، رواج فضایل، امنیت، قسط، عدالت، رفاه و آبادانی برقرار خواهد شد. انشا ا...؛ مدیرانی مجهز به سلاح معرفت، اخلاق و بصیرت که متاسفانه این امر مهم از سوی نهاد های متولی کادرسازی مغفول واقع شده است.

* نظام مقدس جمهوری اسلامی برای آنکه بتواند دولت اسلامی را تحقق بخشد، نیازمند کارگزارانی با هویت انقلابی - اسلامی است؛ در حال حاضر مسئولیت انتقال این هویت ناب به جوانان، برعهده‌ی مراکز کادرساز انقلاب می باشد که نظام تعلیم و تربیت مهمترین آن است و در سه بستر حوزه علمیه، آموزش عالی و آموزش و پرورش دنبال می‌گردد.

* این نظام باید به گونه‌ای تنظیم گردد که جوان ما هویت ایمانی و علمی را توأمان کسب کند، به صورتی که خروجی نظام تعلیم و تربیت ما به نحو قاعده و نه استثناء شهید چمران ها باشد.

* متاسفانه سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت در حدود سه دهه اخیر به کمتر از نصف کاهش یافته است. نسبت سهم آموزش به تولید ناخالص ملی از 6 درصدِ در ابتدای انقلاب به کمتر از 3 درصد در دهه اخیر رسیده است. همچنین رشد مدارس غیردولتی در دو دهه اخیر در کشور موجب طرح این سوال اساسی شده است که این افزایش تا کجا ادامه خواهد یافت و حدِ یقفِ این افسارگسیختگی تا به کجاست؟!

* مواردِ مذکور نشان میدهد، آموزش و پرورش، به مثابه یک نهاد زیربنایی که می‌بایست با جاری سازی معارف اسلام ناب و آموزش فرهنگ گفتگو، کار جمعی، نگاه نقادانه و تفکر خلاقانه به دانش آموزان، نسل تمدن سازی را تحویل جامعه دهد، به واسطه برون سپاری های نامعقول به کُلُنی های بعضا سکولار و متعارض با دین، به گروهک های آموزشیِ منفک و بی ربطِ از هم تبدیل شده است. جای سوال است که این امر چه قرابتی با تشکیل تمدن اسلامی به واسطه ایده‌ی "کارخانه انسان سازی" می‌تواند داشته باشد؟!

* یکی دیگر از مراکز مهم و راهبردی کادرسازی در کشور، دانشگاه است. این عنصر مهم برای آنکه معارف اسلامی را در کلیه شئون کشورداری پیاده سازد، نیازمند یک تحول ساختاری است. تا دو راهبرد در آن دنبال شود.

* ایفای نقش بعنوان هیئت اندیشه ورز جامعه، جهت تئوریزه کردن علوم گوناگون بصورت اسلامی تا بتواند یک تحول گفتمانی و ساختاری در بخش های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و فناوری و... ایجاد کند.

* نیروی متعهد به این تحول گفتمانی و ساختاری می بایست که با ماهیت این تحول که همان هویت انقلابی - اسلامی ست مانوس و عجین باشد. نتیجه این فرایند یک جوان مومن انقلابی تا بن دندان مسلح به مبانی اندیشه اسلامی ست و متکلف به عملیاتی نمودن این تحول در جامعه. در خصوص تحول ساختاری در نظام آموزش عالی پیشنهاداتی ناظر به متولیان امر تعلیم و تربیت حاضر در جلسه عرضه خواهد شد.

* طرح اسلام به صورت مسلکی اجتماعی و دارای اصول منسجم و یک آهنگ و ناظر به زندگی جمعی انسان ها، یکی از فوری ترین ضرورت های تفکر مذهبی ست، اما آنچیزی که ممکن است این روند را منحرف و یا متوقف کند نگرش انفکاکی و نه نظام مند این نیرو های متعهد به معارف انقلاب اسلامی است که راه نجات از آن رجوع به یک تفکر نظام مند و نهادینه کردن آن است که از مثال های آن می توان به طرح مبانی اندیشه اسلامی اشاره نمود.

* در حالی توفیق دیدار حضرتعالی نصیب ما شده است که برادران و خواهران مسلمانمان در غزه مظلوم، مقتدرانه در برابر وحوش صهیونیست ایستاده اند. پیروزی و آزادی قطعی فلسطین، رهایی افکار و اندیشه عالمیان از چنگال هجمه‌ی تبلیغاتی - رسانه ای صهیونیسم جهانی است. این واقعیت در تجمعات و تظاهرات مردم آزاده در قلب استکبار جهانی و شیطان بزرگ قابل مشاهده است؛ این همان چیزی ست که می‌تواند پیروزی حقیقی فلسطین محقق سازد.

حامد عبدالحسینی / نماینده اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد

* حضرت آقا از نظر ما راه حل مشکلات کشور حکمرانی مردم پایه و خروج کارها از تصدی گری دولتی و تسهیل نقش آفرینی مردمی است ولی متاسفانه در سال های اخیر عمدتا در این مسئله به شعارهای کلی و اقدامات شکلی اکتفا کرده ایم و عملا سازو کاری مشاهده نمی شود.

* در سال 1400 همه همت کردند برچسبها و تهمتهای بسیاری شنیدند، چهره به چهره برای حضور در انتخابات و انتخاب اصلح تلاش و تبلیغ کردند تا مجددا آرمان های انقلاب اسلامی در دولت و گفتمان دولت زنده گردد که کاستی ها، کم کاری ها و عقب افتادگیها یکی پس از دیگری جبران شوند. در شعارهای دولت مردمی قرار بر این بود اقدامات خوبی نسبت به نقش مردم در تصمیم گیریها صورت گیرد اما چنین چیزی مشاهده نکردیم.

* در این وضعیت و با تعیین شدن شعار سال، از آقایان خواهشمندیم به سمت تحقق شعار سال حرکت کنند و حلقه های بسته و محدود را باز کنند و با استفاده از فکر همگان، راههای ایفای نقش مردم و نخبگان در تصمیمات کشوری ملموس تر گردد.

* انتخابات و لزوم ارتقای سرمایه اجتماعی دولتمردان نمایندگان مردم در مجلس به هوش باشید سرمایه اجتماعی و پشتوانه مردمی حکومت در گرو خدمت رسانی و مرتفع نمودن دغدغه های رفاهی مردم است. امروز مشکلات کشور تاب آوری مردم را مورد هدف قرار داده است و این همان مسئله مهمی است که موجب کاهش اعتماد عمومی و کاهش مشارکت مردم در رویدادهای مهم سیاسی میگردد.

* ضمن عرض تشکر از مردم شریف ایران اسلامی و مشارکت 43 درصدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری مدیران عالی می بایست با توجه به وجود جنگ ترکیبی دشمن ضمن حفظ این درصد از مشارکت به طرف ارتقای این مسئله مهم حرکت نمایند.

* تلاش‌ها برای اخذ رای نشانه وابستگی نظام به مردم و اهمیت بی بدیل مردم است. فاصله آرای ماخوذه با رای به نفرات در همین تهران نشان داد مردمی هم که آمدند به این سبک حکمرانی انتقاد دارند و اگر این پیامها دریافت نشود، آرا کاهشی و رای نفرات برگزیده پایین تر هم خواهد رفت.

* آقا جان الگو و عقیده ما در مسئله حجاب همان نگاه حاج قاسم عزیز است، ما معتقدیم مسئله حجاب با برخورد قهری و دستوری حل نمی شود بلکه نیاز به فرهنگ سازی و گفتگو با مردم دارد اما ولنگاری غربی و فریب دختران ایران اسلامی را تحمل نخواهیم کرد.

* آقایان اینجا جمهوری اسلامی ایران است کمی از اتاقهای بسته خارج شوید و به اماکن عمومی بروید تا وضعیت ولنگاری کف خیابان ها را ببینید. در حوزه مسئله حجاب شاهد سکولاریسم درونی و مخفی برخی از مسئولین محترم و متولیان مربوطه هستیم.

* کسانی که ادعای انقلابی گری دارند اما در زمینه حجاب به بهانه کار فرهنگی جلوی اقدامات قانونی می ایستند؛ چه بخواهند و چه نخواهند و با هر نیتی که دارند، گرفتار یک نوع سکولاریسم درونی و مخفی هستند. آقایان مسئول اگر نمیتوانید یک قانون و لایحه ای را تصویب کنید لطفا از مناصب عریض و طویل تان استعفا دهید.

* بی انصافی کرده ایم اگر اقدامات خوب دولت سیزدهم و شخص آقای رئیسی در سفرهای استانی و احیای سرمایه اجتماعی نظام را نادیده بگیریم ولی جناب رئیس جمهور در محضر حضرت آقا خدمت شما عرض میکنیم با دلار 63 تومنی پراید 300 میلیونی، سکه 45 میلیونی و قیمت نجومی مسکن سفره ها کوچک شده است. به شوخی عرض می کنم در خصوص افزایش جمعیت تاکید می شود اما خوب، وقتی مقدمه آن که ازدواج است نمی شود چطور افزایش جمعیت اتفاق بیفتد؟.

* امروز کسانی روی کارند که با شعار مالیات و کنترل ارز و... روی کارآمدند. تجربه روسیه بعد از جنگ اکراین در حفظ ارزش پول ملی پیش روی ما هست. واقعا آیا نمی شود جلوی انفجار یک شبه قیمت ارز را گرفت؟ آیا دسترسی به تراکنش های مالی وجود ندارد؟ قطعا شدنی است.

* فلسطین و ما اداراک فلسطین امروز میخواهم از مردم مظلومی صحبت کنم که طبق وعده الهی پیروزی شان در جنگ نابرابر حتمی است بیش از 31 هزار شهید مظلوم فلسطینی در ابتدای عملیات طوفان الاقصی تا کنون قربانیان نازیسم و تروریسم صهیونیستی هستند؛ آنها قربانیان جنایات هولناک نسل کشی هستند؛ قربانی سکوت و خیانت حکام عرب5جمهوری اسلامی بلاشک مهمترین حامی جریان مقاومت هست و واکنش های انفعالی و زبوبانه رژیم غاصب در مقابل ایران دلالت بر این امر دارد.

* ما ضمن تاکید بر انتقام خون شهیدانمان معتقدیم شجاعت باید با عقلانیت همراه باشد و با پرهیز از اقدامات انفعالی و احساسی مسیر به نحوی پیش رود که به زودی شاهد نابودی رژیم سفاک صهیونیستی و آزادی قدس شریف باشیم.

* متهم کردن جمهوری اسلامی به ترس ناشی از ندیدن حقایق و خطای محاسباتی است. در نهایت از این تریبون استفاده کرده و یک پیام جهانی خطاب به حکام کشورهای عرب که نسبت به وضعیت کنونی مسئله فلسطین سکوت پیشه کردند ارسال میکنم.

فاطمه‌سادات هوشمند میرحسینی / نماینده دفتر تحکیم وحدت

* به نظر میرسد یکی از علل کاهش مشارکت مردم در انتخابات، عدم بستر مناسب جهت اعمال نظارت پسینی توسط مردم است. در همین فضاست که به جای شکلگیری حرکت عمومی جهت نظارت بر سازوکارهای فسادزا و ایجاد شفافیت، پروژه بگیران افشاگری مطرح می شوند که با کاسبی اطلاعات از درون سیستم و ضریب دادن به فساد یا اهمالکاریِ یک مقام مسئول، خوراک رسانهای برای اپوزیسیون فراهم کرده و امید به تحول را، از طریق شرکت در انتخابات، در دل برخی از مردم کمرنگ می کند.

* علاوه بر این، فقدانِ رسانه های که واقعا در پی آگاهی بخشی سیاسی باشد، در کنار فضای مجازی رها، موجب از بین رفتن مرجعیت خبری حاکمیت و دلسردی بخشی از مردم شده و به تبع آن اولویتهای مسئولین قوا را از خدمت به مردم به سمت دعواهای بیهوده سوق داده است؛ که این امر منجر به کاهش مشارکت میگردد. شاهد مثال آن، انتخابات اخیر مجلس و درجا زدن، روی مشارکت چهل و چند درصدی.

* فرزندان شما گمان میکنند هر سه قوه علیرغم نهی صریح حضرتعالی از تفرقه، در این زمینه نمره مردودی گرفتند. حواشی انتخابات مجلس دوازدهم که منجر به تذکر شما نیز شد نشان میدهد برخی از اصولگرایانِ همواره شیفتهِ خدمت، گمان می کنند در غیاب مشارکت حداکثری، و با تکیه بر نبود ایده ایجابی از سمت اصلاحطلبانِ پشیمان، کرسی های مسئولیتشان مادام العمر است و الا از ترس قضاوت مردم هم که شده، به این میزان، اختلافات خود را به عرصه عمومی نمیکشاندند.

* باید دانست که دشمن از غفلت تاریخی مسئولان ما استفاده کرده و در تلاش است با استفاده از ظرفیت بخشی از زنان، پروژه‌های خود را دنبال کند. او، لذتِ عاملیت و قهرمان شدن را یک‌روز با کشف حجاب به دختران ما می‌چشاند و یک‌روز با مخالفت و اغتشاش علیه جمهوری اسلامی؛ باور کنیم برخی از همین دختران فعال در آشوب‌ها، نه از روی عناد، بلکه به دلیل نیافتن راهی برای پاسخ به نیاز اثرگذاری و عاملیت به آن سو کشانده شدند! مسئله اینجاست که صحنه سیاست‌گذاری و اجرای ما در راستای فهم عاملیت زنان نیست و تا این نگرش در ذهن نخبگان سیاسی و عموم مردم اصلاح نشود، مسائل این حوزه حل نخواهد شد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1892762