بیستم آذر و آخرین خبرهایی کرونایی استان ها
استان ها - ایرنا - 2 ماه دیگر سالگرد ورود یا بهتر بگوییم اعلام رسمی کرونا به ایران فرا می رسد و در این 10 ماهی که از شیوع کرونا می گذرد یکی از چیزهایی که مسئولان و همینطور هموطنان را بسیار آزار می دهد و دلواپس می کند، برگزاری دورهمی های خانوادگی و جشن های مفصل و برپایی مراسم عزاداری است.
یکی از این دورهمی های احتمالی برگزاری مراسم شب یلدا است که 10 روز دیگر موعد آن می رسد و مسئولان به ویژه دست اندرکاران درمانی کشور را از حالا به جوش و جلا انداخته است که با مهمانی های خانوادگی چه کنند. مثل دکتر محمد رضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم برگزاری مراسم شب یلدا را به بمب تشبیه کرده است.
البته ناگفته نماند که بیشتر هموطنان رعایت پروتکل ها را جدی گرفته اند و دیار خود را حداقل از وضعیت قرمز، نارنجی کرده اند و در تلاشند تا به وضعیت سفید برسند مثل مردم گنبدکاووس که به گفته فرهاد بدیعی، مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس 95 درصد مردم، کسبه و بازاریان این شهرستان به مصوبات ستاد مقابله با کرونا مانند محدودیت اعمال شده از اول آذر عمل کردند که تداوم این شرایط میتواند موجب تغییر وضعیت قرمز کرونای این شهر به نارنجی شود. یا مثلا شهر های آذربایجانغربی که از وضعیت قرمز کرونایی خارج شده اند. البته متاسفانه برخی مناطق کشورمان هم هستند که همچنان در وضعیت قرمز بسر می برند؛ مثل وضعیت کرونایی شهرستان ساریقرمز مانده است.
در این میان شایعه ای در فضای مجازی پیچیده است که برخی مراکز درمانی جنازه فوتی های کرونا را تحویل نمی دهند یا اشتباهی تحویل می دهند که مرکز آذربایجان شرقی امروز خبری به نقل از دکتر روزبه رجایی معاون درمان علوم پزشکی تبریز منتشر کرد که این مقام مسئول چنین چیزی را منکر شده است.
امروز خبرهایی دیگر هم در خروجی ایرنا با سوژه کرونا مثل تمام روزهای گذشته داشتیم مثل غربالگری 70 درصد جمعیت استان اردبیل یا خسارت 5 میلیارد ریالی کرونا به ورزش هندبال چهارمحال و بختیاری مسوولان در مناطقی از کشور هم محدودیت ها برای رفت و آمد را اعمال می کنند و آن را فعلا ادامه می دهند مثل محدودیتهای شبانه در مشهد یا مثلا مسوولان سیستان و بلوچستانمحدویت ها را تا یکشنبه هفته آینده همچنان ادامه می دهد تا ببینند چه می شود.
و اما آیین نمازجمعه نیز در برخی مناطق کشور برگزار نمی شود مثل خراسان شمالی که نماز جمعه در هیچ یک از شهرهای خراسان شمالی برگزار نمیشود یا استان گیلان که این آیین را در برخی شهرهایش اقامه نمی کند. و اقامه نماز جمعه در سراسر استان یزد لغو شده است شماری از گزارش های امروز پیرامون کرونا در خروجی ایرنا نیز بدین شرح است: احتیاط بیشتر شرط ورودبه وضعیت بهتر برای مقابله باکرونا درقم موقوفات، بازوی یاری رسان کادر درمان در مهار کرونا کرونا در آذربایجان غربی؛ در سراشیبی ابتلا و فوتی وضعیت نارنجی شکننده و ناپایدار کرونا در خلیلآباد خراسان رضوی عادی انگاری و خطر شعلهور شدن کرونا
فوت 284 هموطن طی 24 ساعت گذشته
امروز متاسفانه براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با فوت 284 بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در 24 ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به 51 هزار و 496 نفر رسید. لازم به ذکر است که تعداد جانباختگان روز گذشته کرونا در ایران 295 نفر بود.
سیما سادات لاری گفته است که در 24 ساعت گذشته تا ظهر امروز (19 آذر 1399) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 10 هزار و 403 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد و هزار و 458 نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید19 در کشور به یک میلیون و 83 هزار و 23 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت البته این را هم گفته است که خوشبختانه تاکنون 778 هزار و 167 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین پنج هزار و 768 بیمار مبتلا به کووید 19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
رنگ های کرونایی شهر ها تا این ساعت
بر اساس اعلام لاری، در حال حاضر 34 شهرستان در وضعیت قرمز، 260 شهرستان نارنجی و 154 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید19 بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از 68 میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*