تمجید حدادعادل از حضور پوششی زاکانی / روایت ذوالنور از نقش نیکزاد در انتخابات کمیسیونها / انتقاد باقری لنکرانی از وزیر بهداشت / تحلیل مرعشی از اختلاف راهبردی میان اصلاحطلبان
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آخرین آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون 4 میلیون و 420 هزار و 243 نفر دز اول واکسن کرونا و یک میلیون و 288 هزار و 777 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 5 میلیون و 709 هزار و 20 دز رسید.
از دیروز تا امروز 6 تیرماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 9 هزار و 758 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که هزار و 93 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به سه میلیون و 167 هزار و 741 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 134 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 83 هزار و 845 نفر رسید.
واکسن کرونای «نورا» رونمایی شد
آیین رونمایی از واکسن نوترکیب «نورا» تولید شده در دانشگاه علوم پزشکی بقی الله (عج) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و آغاز فرآیند کارآزمایی بالینی این واکسن صبح امروز با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در محل دانشگاه علوم پزشکی بقیالله (عج) برگزار شد.
به گزارش ایسنا، دکتر حسن ابوالقاسمی رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در آیین رونمایی از واکسن نوترکیب دانشگاه علوم پزشکی بقی الله (عج) و آغاز فرآیند کارآزمایی بالینی واکسن " نورا"، گفت: در طی مراحل تولید این واکسن به خصوص در چهار پنج ماه اخیر با اینکه ابتدا قرار بود که فاز حیوانی را در موش و خرگوش انجام دهیم، بعد هم میمون اضافه شد و تمام مراحل را طی کردیم و تمام مستندات را در اختیار وزارت بهداشت قرار دادیم. بعد از آن از ما خواستند که پروپوزال مطالعه بالینی را تهیه کنیم که انجام شد، بعد در کمیته اخلاق دفاع کرده و مجوز گرفتیم. تمام تست های آزمایشگاهی در وزارت بهداشت تست شد و هر زمان به دکتر شانه ساز زنگ میزدم می گفتند در حال انجام است و کوچکترین ملاحظه کاری انجام نشد. این قابل تقدیر است.
وی درباره واکسننورا گفت: واکسنی که امروز رونمایی شد و فاز اول مطالعه بالینی اش شروع می شود، واکسن نوترکیب و پروتئینی است که عوارض بسیار کم و اثربخشی خوبی دارد. امیدوارم بعد از طی فازهای یک دو و سه بتوانیم به سرعت مجوز مصرف را برای مردم بگیریم.
ابوالقاسمی گفت: قول می دهیم که در شروع یک میلیون در ماه و به سرعت سه میلیون در ماه و حتی بیشتر تولید کنیم تا بعد از اینکه همه مراحل کارازمایی را طی کردیم و اثربخش بودن واکسن ثابت شد و مستندات آن منتشر شد، همه مردم کشور واکسینه شوند و بعد هم بتوانیم در اختیار کشورهای منطقه قرار دهیم.
***
غیبت محکومان سیاسی و امنیتی در لیست عفوهای 1400
اعتماد درباره عفو اخیر محکومان به مناسبت میلاد امام رضا (ع) نوشت: «این سومین عفوی است که رهبر انقلاب در سال 1400 با آن موافقت میکنند و به سبب آن برخی محکومان آزاد یا مشمول تحفیف مجازات میشوند؛ عفوهایی که در آنها جای خالی اسامی محکومان سیاسی و امنیتی به چشم میخورد.
پیش از ریاست سید ابراهیم رییسی بر دستگاه قضایی، سابقه نداشت که نام محکومان سیاسی و امنیتی در لیست عفوشدگان قرار بگیرد. با تکیه رییسی بر کرسی ریاست قوه قضاییه اما این روند تغییر کرد و احتمالا با توجه به وعده «تحول قضایی» که رییسی با آن به میدان آمد، در اقدامی بیسابقه که البته بسیار هم مورداستقبال قرار گرفت، نام این محکومان هم در لیست عفوشدگانی که قاضیالقضات به رهبری معرفی میکرد، گنجانده شد و در نتیجه آن برخی محکومان سیاسی و امنیتی هم مشمول عفو یا تخفیف مجازات شدند.
در این 2 سال و 3 ماهی که رییسی در قامت رییس قوه قضاییه فعالیت میکرد، تنها 4 بار زندانیان سیاسی و امنیتی در لیست عفوشدگان قرار گرفتند و اگرچه اخبار غیررسمی نوید قرار گرفتن زندانیان امنیتی و سیاسی در عفوهای 1400، علیالخصوص عفو به مناسبت عید فطر را میداد اما با اعلام اسامی، مشخص شد که سهمی از این عفوها نصیب سیاسیها و امنیتیها نشده و روندی که ابراهیم رییسی در 2 سال گذشته پیگرفته بود، با توقف یا حداقل وقفه مواجه شده است.
برهمین اساس هم نه در عفو هشتم فروردینماه 1400 که به مناسبت سالروز ولادت حضرت حجتبنالحسنالعسکری و 12 فروردین سالروز جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاد، نه در عفو 22 اردیبهشت که به مناسبت عید فطر بود و نه در عفو روز گذشته خبری از حضور زندانیان سیاسی و امنیتی نبود.»
***
مشکلات مردم در دولت رئیسی باید رفع شود
رسول منتجبنیا، فعال سیاسی اصلاح طلب به آرمان ملی گفت: «ما امیدواریم دولت آقای رئیسی بتواند نقاط قوت دولتهای گذشته را شناسایی، ادامه و تکمیل کند و نقاط ضعف را بدون برخوردهای جناحی و سیاسی، خیلی علمی و کارشناسانه برطرف کند تا مردم احساس کنند که مشکلات در حال حل شدن هستند.
چون دولت دستش باز است و پشتاش محکم است، هیچ مانعی، هیچ اراده و مزاحمی وجود ندارد و همه سه قوه که از یک جناح هستند دست به دست هم میدهند و نهادهای انقلاب هم که همراه هستند، طبیعی است که همه با هم میتوانند مشکلات را رفع کنند. اگر خدای ناخواسته در این دولت مشکلات مردم رفع نشود معلوم میشود که این مشکلات رفع شدنی نیستند.
برای اینکه امید مردم بیشتر شود و احساس یاس و ناامیدی نکنند، با اولویتهایی که در نظر هست این دولت میتواند مشکلات را حل کند.»
***
گمانهزنی درباره رئیس شورای شهر و شهردار آینده تهران
اعتماد نوشت: «نخستین گزینهای که میتواند فرمان شورای ششم را به دست بگیرد، مهدی چمرانی است که تنها حدود 477 هزار رای کسب کرد و این یعنی یک میلیون و 300 هزار رای کمتر از محسن هاشمی، رییس پنجمین دوره شورای شهر تهران. اما چمران در این مسیر تنها نیست و رقیبی جدی و البته موردحمایت قالیباف را مقابل خود دارد.
پرویز سروری عضو شورای شهر چهارم بود و یکی از چهرههای نزدیک به قالیباف... تا اینجای کار علاوه بر قالیباف، حداقل 16 تن از 21 عضو شورای ششم موافق ریاست پرویز سروری هستند و این یعنی او نفر اصلی برای مدیریت پارلمان شهری است؛ البته مگر آنکه در دقیقه 90، حامیان مهدی چمران در دولت سیزدهم به ایفای نقش پرداخته و برنامههای قالیباف را نقش بر آب کنند...
در جریان این نشست [میان قالیباف و منتخبین شورای شهر تهران] نام چهرههایی چون علیرضا جاوید، مازیار حسینی و محسن پیرهادی مطرح شده و شامگاه جمعه حسینی در پستی اینستاگرامی انصراف خود را از حضور در فهرست گزینههای شهرداری تهران اعلام کرد. اما این به معنای تبدیل گزینهها از 3 به 2 نفر نیست. پژمان پشمچیزاده، معاون نظارت مجلس نظارت از دیگر چهرههای نزدیک به قالیباف است که نامش در میان گزینههای شهرداری تهران به چشم میخورد...
شنیدههای خبرنگار ما حاکی از آن است که پیرهادی نفر اول قالیباف برای شهرداری تهران است و مخالف جدی نیز در میان منتخبان شورای ششم ندارد.»
***
انتقاد باقری لنکرانی از وزیر بهداشت
کامران باقریلنکرانی وزیر بهداشت دولت احمدینژاد در شرق نوشت: «در گزارشی که در این جلسه در محضر رهبر عزیزمان ارائه شد، باز سخنان سادهانگارانهای درباره موفقیت در کنترل موج چهارم کرونا و مدل ایرانی بیان شد. گوینده آن سخنان بیش از همه به آمار بیماران دسترسی دارند. متأسفانه هنوز موج چهارم نرفته، ما درگیر موج پنجم کرونا شدهایم. تعداد مرگومیر از اعداد سهرقمی کمتر نشده و تعداد بیماران قطعی نیز کماکان پنجرقمی است.
این در حالی است که این آمار برابر دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی برای گزارش بیماری، فقط تعداد قطعی بیماران با تست مثبت را نشان میدهد و اغلب برآوردها رقم واقعی را حداقل دو برابر این مقدار میداند. تعداد شهرهایی که با همین تقسیمبندی پراشکال قرمز هستند، رو به فزونی گذاشته و تهران هم در آستانه اعلام قرمزی است.
همه کارکنان نظام سلامت در سراسر ایران اسلامی برای مقابله با این بیماری و درمان مبتلایان، از جان مایه گذاشته و آنچه را در توان داشتند، به میدان آوردهاند، اما ما با بحران سیاستگذاری و مدیریت در این عرصه روبهرو هستیم. ما با خوشخیالی و کمعملی نمیتوانیم این بیماری را کنترل کنیم. متأسفانه دسترسی به واکسن با وجود تأمین مالی با مشکلاتی روبهرو شده و واکسنهای ایرانی نیز بهزودی امکان پوشش فراگیر را ندارند...
ما از مردم گلایه میکنیم که چرا رفتارهای پیشگیرانه خود را کم کردهاند، اما چه کسی از مسئولان برای کمعملی و اقدامات دیرهنگام گلایه کند؟»
**
تمجید حدادعادل از حضور پوششی زاکانی
به گزارش فارس، غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در جلسه این شورا با 21 عضو منتخب ششمین دوره شورای شهر با بیان اینکه الان امیدوار به هم افزایی مساعی مجلس و دولت هستیم و این کار سختی هم نیست، گفت: با این فشارهای بین المللی بیش از هرچیز به این هماهنگی قوا نیازمندیم و امروز روزیاست که باید خدا راشکر کنیم که دولتی روی کار آمده که سخن رهبری را می فهمد و می پذیرد و برای اجرایش همت می کند. من در این 4 دولت 8 ساله چنین حسی نداشتم ولی الان روز تازه ای پدید آمده و مجلس و دولت باید باهم همکاری کنند و مهم نیست در مجلس یا شورای شهر باشیم و باید به وظیفهمان عمل کنیم.
حدادعادل ضمن تشکر از نقش زاکانی در پیروزی جریان انقلاب اسلامی گفت: ایشان در یک وقت بسیار خطیر وارد عرصه شدند و دفاع از حق کردند و بر عاملان وضع موجود تاختند و در یک وقت درست هم اعلام انصراف کردند و از این نترسیدند که عناوین پوششی و نمایشی به ایشان نسبت داده شود و همچنین باید از آقایان جلیلی که با فداکاری به نفع کاندیدای مقبول جبهه انقلاب کنار کشیدند و همچنین آقایان رضایی و قاضی زاده هاشمی که حضورشان مفید بود تشکر کنم.
***
روایت ذوالنور از نقش نیکزاد در انتخابات کمیسیونها
«مجتبی ذوالنوری»، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس یازدهم، در گفت و گو با برنا در پاسخ به این سوال که شما در این دوره از انتخابات هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی نتوانستید رای لازم را برای ریاست کمیسیون کسب کنید آیا صحبت های شما در مورد سعید جلیلی منجر شد تا نتوانید در این دوره هم رییس کمیسیون بمانید، گفت: خیر، سر سوزنی چنین بحثی در رای نیاوردن من برای جایگاه رئیس کمیسیون تاثیر نداشته است.
نماینده مردم قم در پاسخ به این سوال که پس دلیل رای نیاردن شما در این دوره از انتخابات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی چه بود، بیان کرد: طبع مجلس همین طور است، امسال به دوستان گفتم که مطلقا هیچ تلاش و صحبتی با نمایندگان برای انکه به من رای بدهند نخواهم کرد. استدلال من این بود که یک سال در کمیسیون کنار هم نشسته ایم و هر نماینده شناخت لازم را در مورد من پیدا کرده و نیازی به لابی، رایزنی و خواهش نیست لذا مطلقا به هیچ کس نگفتم به من رای بدهد، فقط بیان کردم که براساس وظیفه اعلام کاندیداتوری کرده ام.
او ادامه داد: طرف مقابل من آقای جلال زاده که رای آورد چند ماه است که به طور جد برای کسب ریاست کمیسیون کار می کند و نفر به نفر رایزنی کرده و به صورت چند نفری برای کسب ریاست کار کردند. اقای نیکزاد نایب رئیس مجلس شخصا با اعضای کمیسیون امنیت ملی تماس گرفته است و از انها درخواست کرده تا به اقای جلال زاده رای بدهند و چون ایشان ممکن است معاون اول رئیس جمهور جدید بشود حرف هایش برای برخی از آقایان اهمیت پیدا کرده است و جایگاه نیکزاد در نظر و رای نمایندگان، تاثیر گذاشته است.
ذوالنور گفت: فداحسین مالکی هم بنا داشت تا در این دوره کاندیدا ریاست کمیسیون شود اما آقای نیکزاد با او صحبت کرد و نهایتا فداحسین مالکی به نفع جلال زاده کناره گیری کرد. این اتفاقات در کمیسیون افتاد، من هم ناراضی نیستم، این حق اعضای کمیسیون است که بنا بر تشخیص خودشان به افراد رای بدهند، رئیس نشدنم سر سوزن در نوع کار من در کمیسیون تاثیر نخواهد داشت و هر کاری که از دست من بربیاید برای موفقیت اقای جلال زاده و اعضای جدید هیئت رئیسه دریغ نخواهم کرد و به عنوان یک عضو به صورت منظم در کمیسیون حضور پیدا خواهم کرد.
***
روایت مرعشی از اختلاف راهبردی میان اصلاحطلبان
حسین مرعشی عضو حزب کارگزاران به خبرآنلاین گفت: «از 96 چند اتفاق افتاد که این اتفاقات پشت سر هم جبهه اصلاحات را از جهت انتخاب راهبرد، دچار بحران کرد، یعنی بحران راهبرد ایجاد کرد.
اولین بحران حوادث دی 96 است، دی 96 که از مشهد شروع شد و بعد به 100 شهر ایران کشید، اصلاح طلبان نتوانستند یک موضع روشنی در مقابل آن حوادث بگیرند چون یک بخش آن دولت بود و یک بخش دیگر آن مردم بودند و و سخت ترین بحرانها برای سال 98 است، یعنی کاری که دولت آقای روحانی در آستانه مجلس یازدهم انجام داد و به قیمت بنزین دست زد و بعد هم نتوانست فضای بعد از آن را مدیریت کند و منجر به شلوغی در شهرها و کشته شدن چند صد نفر شد، این اشتباه بزرگ دولت آقای روحانی بود و اینکه اصلاح طلبان نتوانستند با یک راهبرد روشنی به تقابل با این بپردازند و از یک سو مساله امنیت کشور مطرح بود.
از سویی دیگر مردم مطرح بودند و این خطای راهبردی منجر به این علامت سؤال شد که ما در انتخابات شرکت کنیم یا نکنیم، اصلاح طلبی منهای انتخابات که راهبردی نمیتواند داشته باشد و راهبرد اصلاح طلبان باید همیشه انتخابات باشد و راهی غیر از این ندارد و اگر بخواهد از این خارج شود و به اعتراضات اجتماعی کف خیابان چشم بدوزد که دیگر اصلاح طلبی نیست و معنی و مفهوم دیگری دارد...
اصلاح طلبان در انتخابات مجلس یازدهم دچار گسست راهبردی شدند. در انتخابات مجلس دهم زمانی که لیست مورد تایید شورای نگهبان بیرون آمد، من مصاحبه کردم و گفتم 90 درصد کاندیدای ما را رد کردند، یعنی در لیست تهران فقط 3 نفر باقی مانده بودند که من آنها را می شناختم ولی چون راهبرد جبهه این بود که حتما در انتخابات شرکت کنیم، رفتیم و گشتیم و در بین باقی مانده ها کاندیدا پیدا کردیم... در مجلس یازدهم عینا این فرصت را داشتیم ولی راهبرد غالبمان این شده بود که با اعتراضات مردم همراهی کنیم، یعنی یک چیزی درست شد که ما اصلا نفهمیدیم مبنای منطق سیاسی آن چیست که چون مردم معترض هستند و ناراضی هستند و در انتخابات شرکت نمی کنند پس ما با مردم همراهی کنیم...
اگر ما با مردم همراهی کنیم پس تکلیف سیاست چه می شود؟ الان چه کسی به خاطر دارد که آقای قالیباف در مجلس چقدر رای داشته است؟ ما در تهران قادر بودیم مجددا یک رای از مردم بگیریم که آقای قالیباف اصلا به مجلس نرود، اگر این اتفاق می افتاد شرایط برای رقیب و برای ما بسیار متفاوت می شد. ما اینجا خودمان دچار یک اشتباه استراتژیک شدیم و مشارکت در صندوق را همراه با مردم زیر سؤال بردیم. اشکال نداشت که ما می آمدیم و حتی مردم نمی آمدند که حتی در انتخابات شوراهای این دوره همه احزاب ما بودند و آقای خاتمی هم آمدند و مردم نیامدند که اشکالی هم ندارد، بالاخره یک اتفاق سیاسی قابل نقد و بررسی است و در آینده ممکن است مردم متوجه شوند که نیامدنشان خیلی به نفع کشور و به نفع خودشان نبوده است.»
- برچسبها:
- تهران
- جمهوری اسلامی
- دانشگاه علوم پزشکی
- سیاست خارجی
- شورای شهر تهران
- شورای نگهبان
- شهرداری تهران
- قم
- قوه قضائیه
- محسن هاشمی
- مشهد
- معاون اول رئیس جمهور
- نظام سلامت
- وزارت بهداشت
- وزیر بهداشت
- اصلاح طلبان
- امنیت ملی و سیاست خارجی
- سپاه پاسداران
- سید ابراهیم رییسی
- انتخابات مجلس
- کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
- ویروس کرونا